БСП: Няма скандал с ”Грипен”-ите, омаскаряват президента

Скандал с "Грипен"-ите няма, коментира членът на ръководството на БСП Атанас Зафиров на пресконференция в централата на партията.

Обратно в новината

Коментари - БСП: Няма скандал с ”Грипен”-ите, омаскаряват президента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

президента няма нужда от омаскаряване! двамата с деси си се справят и без чужда помощ! но пък, радев може да кара самолет, и въпреки ме вече това не му е работата, би следвало да го послушат, кой самолет да вземат, нищо че не ни е нужен изобщо!

То и аз мога да карам автомобил (и не само ) ама не ме питат какво да купят за НСО :)))

БЕНЧО С РОЛС РОЙСА И ТОЙ Е ЧЕСТЕН КОМУНИСТ ,АМА ГО КЛЕВЕТЯТ !

МОГАТ ДА ОБВИНЯТ ПРЕЗИДЕНТА В ЛОБИЗЪМ АКО НЕ Е СПЕЧЕЛИЛА НАЙ ДОБРАТА ОФЕРТА. СЛЕД КАТО ДРУГИТЕ ОФЕРТИ СА ЗА СТАРИ И ПО-СКЪПИ САМОЛЕТИ МАЙ ЛОБИСТИТЕ СА ТЕЗИ ДЕТО ОБВИНЯВАТЪ В ЛОБИЗЪМ. МНОГО НЕКАДЪРНО ИЗФАБРИКУВАНА ФАЛШИВА НОВИНА !!!

Евтиното не винаги е по-хубаво и правилен избор . Има вече и едни корупционни скандали с покупките на Грипен , които не трябва да се игнорират . Затръшка ли се някой за определена сделка , нещата почват да намирисват . Не съм чул още някой да лобира за друг конкретен доставчик , та лобистите са си съвсем явни

Ама изобщо няма скандал разбира се :))) Генералот си ги харесал още докато бил на служба , после опита да прокара сделката през временното правителство назанчено от него , сега и опозиционната партия дето го лансира се е напънала да пробута същата сделка . Изобщо няма скандал , само вони на корупция та се не трае

То и премиерът даже същия , защо ли си го е харесал . Маскари с маскари , ненаяли се на държавна софра , все ви е малко и драпате за още

Що да се поти като може и непотени да ги лапа :) Нали така е лапал цял живот запасняка

Разтури им Бойко далаверата , взе че пак спечели изборите :)))

ГЕРБ има винаги скандали.Щом е насочено към президента и БСП-то - няма скандали.Нама скандал със "ГРИПЕН"-ите,няма скандал с депутата Генев,капувал цигански гласаве във маалата на Асеновград,няма скандал със "ЦУМ-гейт",няма скандал с общинския съветник в Бургас от листата на БСП който се разхожда с "РОЛС РОЙС"за 700 хил.лв,няма скандал със президентския съветник който се маскира като Хитлер и се снима с хитлеристки поздрав... абе партията винаги е права,дори когато греши.Те по право скандалите ги правят само от дясно.

Червеногъзи популисти !!!

Много ги е страх някои, че президентът Радев е достоен човек, който видимо израства като политик и е патриот, защитаващ интересите на страната ни. Как да вярвам на А. Тодоров? Може и петдесет книги да е написал, но аз помня онази за "Шайката..." Поне да си мълчи, защото е смешно да се твърди, че друг повече от един военен пилот, при това известен ас, може да е по-компетентен кои самолети са по-добри. С новите "кадри", които привлича, ГЕРБ ще потъва все по-надолу, докато се срине напълно.

ЕХАААА ПОРЕДНИЯТ ЧЕСТЕН КОМУНИСТ БЕНЧО С РОЛС РОЙСА , И ПРЕЗИДЕНТА ЩЕШЕ ДА СИ КУПИ ТАКЪВ НО ОРЕШАРСКИ ПРОВАЛИ ДАЛАВЕРАТА !!!

Антон Тодоров, какво да го коментира човек. Той е ясен. И като морал и като принципност. Много си приличат с Георги Марков. Браво на ГЕРБ! Все качествени кадри са си подбрали. Като добавите Десислава Атанасова и Тома Биков, идилията става пълна.За шефовете не говоря. Друго е любопитно. Защо командуващият военно въздушните сили на България Румен Радев по това време, няма право да даде на тогавашният премиер експертно мнение? Та ако него не попитат, кого да попитат? Физкултурника Цветан Цветанов ли? Или пожарникаря? Че по знае! Нека това да обясни Антон Тодоров; ЗАЩО ФИЗКУЛТУРНИК МОЖЕ ДА ДАВА ЕКСПЕРТНО МНЕНИЕ, А КОМАНДУВАЩИЯТ АВИАЦИЯТА НЕ МОЖЕ!!

Държим групата на патриотите да не подкрепи този доклад в парламента Червени бълвочи

Боко Суджука----да спори с първанчо Азбукарчето! Георги Предателя---беше главнокомандващ, когато е издигнат Радев! ....и "генерал-лейтенант"Бойко Борисов---също!:))))))

това правителство съвсем се самозабрави, само маскари България пред света и ни за смях, крайно време е де си ходят

Изобще не ни трябват никакви самолети. Сега е моментът да кажем, че като искаме да сме пълноправен член на НАТО и да поискаме безвъзмеднода ни дадат 20 бройки Ф16. Няма какво да се правим на баровци да вадим 3 милиарда. Това е 3 годишният бюджет за цялата ни армия!!!

ОЩЕ ЕДИН ЧЕСТЕН КОМУНИСТ БЕНЧО С РОЛС РОЙС,А ОРЕШАРСКИ ПРОВАЛИ ПРЕЗИДЕНТА И ТОЙ ЩЕШЕ ДА СИ КУПИ ТАКЪВ С ПАРИЧКИТЕ ОТ ДАЛАВЕРАТА!!!

За да ни се изясни на какво дередже сме като членове на ЕС и НАТО ще направя следното сравнение. МИГ-29 бе разработен 80-те години в отговор на Ф-15. СССР почти веднага предостави- продаде на всички държави от Варшавския договор такива самолети. Тези държави имаха ресурс да си ги КУПЯТ на префернциални цени. СЕГА като член на НАТО, САЩ би следвало да ни предоставят на ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ НОВИ Ф-22 в отговор на руските СУ-57 (Т-50). Да видим къде бяхме по-добре.

Наистина съде са патриотите в тези публични разговори за самолетите и сигурността. Най-добрия начин да разберем дали са Обединени Патриоти или Обединени Проститу..и е гласуването им на доклада за сигурността. В случая гласуване въздържал се е равносилно на "ДА " т.е. приемат доклада и са съгласни, че Русия е враг на България. ОП ще ви следя гласуването!

Не е джентълменско да обвиняваш президента, когато отсъствува и не може да се защити ефикасно. Това е предварително планирана акция, одобрена от ББ. Играта загрубява....

Не е джентълменско да ревеш от трибуната на НС, че пенсионерите са бедни и трябва от някъде да излезат 2 милиарда за да се вдигнат пенсиите незабавно, а същевременно с лека ръка да мяташ 3 милиарда за самолети.

Според теб най-добре е да се краде суджук и завод работещ на яка печалба.

С ирански представител в ООН-ето,Клепоухият...ама Деса,дали,ще бъде зачохлена,а?!

Добрев,който преди няколко години бе заловен от полицията с контрабанда, все още нагло се изказва публично и определя политиката на БСП. Смях.

Той президента няма нужда от омаскаряване, сам си го прави. Нещо което с години го протакват защото ще глътне милиарди, го разрешава с временно правителство в преходен период за който реално никой няма да носи отговорност, но всички знаем кой ще го плаща.

Щеше да е вярно, ако никой няма намерение да купува никакъв самолет от никъде . Въпросът е "от кого и какво", а не "дали да купуваме или да не купуваме".

Столетницата пак има патологична амнезия .Явни няма никаква памет относно омаскаряването на президенти в България или това е поредния опит да се укрие зад много лъжи.Техния партиен сподвижник Др Гьобелс не случаино написа ЕДНА ЛЪЖА КАТО СЕ ПОВТОРИ 100 ПЪТИ СЕ ПРИЕМА ЗА ИСТИНА. За да се опитам да сваля лъжливата АМНЕЗИЯ ще спомена една тяхна дума по митингите- "чехльо".Това е най недостоината партия в България потомствени нацоинални предатели.

се показа,значи Резидента,пак е сгази лука!

РЕЗНАХА МУ ДАЛАВЕРАТА ,А ЩЕ ШЕ ДА КАРА РОЛС РОЙС,КАТО ЧЕСТНИЯТ КОМУНИСТ БЕНЧО СОРО РАДЕВ КРАДЛИВО ПЛЕМЕ СТЕ БКП

И на двамата бащите им дс полковници от 6 то ,обаче те не били сега комунисти,а Бойко бил през 1991!

Предлаганите на нас F-16 са F-16A/B и F-16 MLU (mid-life update). Малко цитати от статия по въпроса: При F-16A/B ситуацията е малко по-сложна. Новопроизведените изтребители от този модел също са имали ресурс от 8000 часа нальот без ограничение по години. Достигането на този ресурс обаче е възможно след преминаване през основен ремонт и усилване на конструкцията по програмата Falcon UP/STAR. Тези мероприятия се изпълняват в рамките на модернизацията MLU. Основният проблем при предлаганите на България самолети F-16 е по две линии възрастта на машината и остатъчният ѝ ресурс. F-16A/B Block 15 се произвеждат за ВВС на САЩ от ноември 1981 г. до февруари 1985 г. Самолетите, които вече са били предложени на България, най-вероятно са произведени през 19831984 г. Към момента това ги прави на 33 до 34 години или на 36 до 37 към момента на евентуалната им доставка към 2020 г. Простите сметки показват, че през 20332034 г. (няма и 15 години след началото на експлоатацията им в България) едни такива изтребители ще са на половин век нечувана възраст за активно експлоатиран изтребител навсякъде по света. Рисковете от експлоатацията на половинвековен боен самолет не са малко свързани са най-вече със стареенето на конструкцията и евентуални непредвидени разходи по нейното усилване в бъдеще. Този проблем ще е много сериозен при задвижването на втората фаза от проекта през 20222023 г., когато България трябва да купи още осем изтребителя. Към този момент ще получим 40-годишни изтребители

Продължение: Вторият проблем е свързан с остатъчния ресурс на предлаганите изтребители. Не е известно какъв ще е той, но по-голямата част от румънските F-16 MLU пристигнаха с остатъчен ресурс от около 4000 часа. При 150 часа летене на година на самолет, което е средната норма, той ще е достатъчен за малко повече от 26 години. Липсата на достатъчно часове в предлаганите F-16 се очаква да е особено тежък момент при двуместните F-16B. Американската страна няма достатъчно такива самолети и може да ѝ се наложи да сглобява екзотични схеми, за да ни ги доставя.

Тук сайта трие някакъв тип тирета. Годините в цитата са: 2033 - 2034 г. 2022 - 2023 г.

ПОРЕДНИЯТ ЧЕСТЕН КОМУНИСТ БЕНЧО С ЧИСТО НОВИЯТ РОЛС РОЙС, ТОЙ И ЧЕСТНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ ШЕ ДА СИ КУПИ ОТ СПЕСТЕНИТЕ ПАРИЧКИ ОТ БАНИЧКИ АМА МУ ЗАТВОРИХА БАНИЧАРНИЦАТА,ОРЕШАРСКИ НЕ УСПЯ ДА МУ ПОМОГНЕ !!!

Преди 89г. Бай Тошо се дупеше на изток, БХ-С на запад. Но май вече никъде не ни искат показа последното мнение на Германия, Франция, Холандия. Май че трябва чемадан, самолет и към ....САЩ за управляващите !

.... радев вече е там, хич да не се и връща...... хахахахахаха

Радев е държавен глава, а не управляващ !

А Б.Б. И НЯКОИ ДРУГИ ГЕРБАДЖИИ ДА ХВАЩАТ СЪЩО ПЪТЯ НАТАМ,ЧЕ ДА СЕ ОТТЪРВЕМ ОТ ТЯХ И КРАДЕНЕТО

На снимката виждам двама грозника. Млади хора сте, да сте толкова грозни не бива. Този ДОбрев като баща си грозен - пък и тъп...Сега за самолетите. Каза Тръмп Европа да харчат повече за отбрана и сега всички ще трябвад а развържат кисиите...ЗА кво са ни самолети? Хоратя няма какво да ядат, пари ще се харчат за самолети. Грипен предполагам са толова шведски колкото СААБ и Волво.

Комисионните омаскаряват всекиго - зависи от коя страна на барикадата си когато правиш изявления. Червеното лоби здраво захапа стръвта.

Забавното при ГЕРБерите в тази ситуация е, че те сами са преопределили отпадането на Ф-16 от търга. С писмо изх. 02.01-53 от 01.04.2016 г. премиерът Борисов от името на МС предлага на НС да приеме Проект за инвестиционен разход за "Придобиване на нов тип боен самолет". Вх. в НС е 602-03-4/01.04.2016 г. Това е прието от НС. Вътре е дадне един единствен вариант - разсрочено разплащане. Вариант пълно и предварително плащане, както го искат САЩ и Португалия за Ф-16 няма. Сега се опитват да стане обратното на това, което самите те са предложили и приели.

Президента(смятай социалистите), се надяваше да пипне добра комисионна от шведите ама не му се урежда нещо въпроса.

Плевнелиев ли имаш в предвид? Щото май е най-активен от всички.

Някой ( нерегистриран ) 19.09.2017 14:11 . FПредлагания на нас F-16 MLU (mid-life update) е от 1991г. Той е много по-лош от F-16 C от които турците и гърците имат по 160+ и се чудят с какви да ги заместят. Например радарите им били много по-лоши. Грипена е правен за да замести F-16, че в началото им е бил много скъп на шведите. Има много предимства и са нови. Нещата с времето просто остаряват, амортизират и се чупят. За примера цена на кола след една година пада на половина. Не вярвам за парламента да си купят трета ръка 40 годишни Ладички. Грипен остъпва само по брой точки за закачване на бомби и такива за въздух-земя. За въздух-въздух имал огромно предство с някакви ракети Метеор. С много по-добри радари, вътрешно оборудване. Много по непретенциозен към летища. Можел да кацне на магистрала. F-16 бил много претенциозен и от малко камъче може да отиде на ремонт. Ремонта на двигателите някакъв твърдеше, че почват от 10 милиона долара. Тук ремонта на двигател на МиГ-29 (по два са) е за някъде 1 милион евро. Час полет на Грипен е най-евтин. Явно без да броят други неща, а сигурно горивото, излиза 4700 долара на час. За F-16 съм виждал различни почващи от 7000 долара на час. Да кажем 50% по-скъп е полета. Еврофайтер да не го коментираме, че там цените съвсем хвръкват за ремонт. Затова от тях се отказва Австрия. Американците продават най-скъпото оръжие и за всякакви ремонти и оборудване, ще излиза супер скъпо. За примера за F-22 час полет пишат по 38 000-58 000 долара. Грипена е най-евтиният западен изтребител. Като такъв е правен. Не може ли него да си позволим, не може да си позволим никакъв друг западен и минаваме на руски, китайски и така нататък. Къй като постепенно всички ще изоставят F-16, подръжката ще се оскъпи. И най-абсурдното е, че вероятно ще ги ремонтираме в Турция, където има завод.

Скоро Каракачанката, като се убеди, че няма да получи и стотинка за Превъоръжение, ще стане много интересно.

Що се отнася до познанията за изтребителите, Радев бе щеф на ВВС! Бил е на обучение в САЩ и със сигурност е летял на Ф-16. Другите изказващи се какви са? Те изглеждат точно лобисти. Защо не прокламират например Еврофайтерите? Те са много скъпи за ремонт, но само за примера. Така че лобистите са хора получаващи инструкция от американците. Къде разните получили пари от Америка за България и техните НПО-та. Къде разни ходещи в американското посолво или директно в САЩ. Крайният резултат от взимане на Ф-16 вероятно ще е по-негативен и от взимане на стари МиГ-29. Тъй като ще трябва обучение, липсващо въоражение, много по-скъпи ремонти и така нататък. Вземем ли Ф-16 после скоро ще трябва да бъдат замествани и следващите милиарди. Така че тези лобисти сега работят срещу България и българският народ. После той ще трябва да плаща за това. При офертана на СААБ поне има реинвестициа - инвестиция в заводи. Нещо от което може да има възвръщаемост и приходи. Иначе като не искат руски, да вземат китайски изтребители. По принцип войни се случват между съседите. Така че нашата стратегия, трябва да е срещу Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Македония. Дори да сме в идеални отношения с тях. Разни през морето са неудобни. Те руснаците не могат с Крим да се оправят, пък какво ще правят тук. Трябва преди това да завладеят 2-3 други държави.

Chefo77

Те ако руснаците тръгнат "да ни завладяват", точно нашите 7 изтребителя, каквито и да са те, ще ги уплашат... Същото важИ и за Турция де. Виж, на Фейсбук война ще ги пребием всичките, заедно с цялото НАТО...

Добре би било, ако точно Кирчо Добрев не се изказва в подкрепа на Президента.

Боцку плюе, ама нагоре и то пада върху Мазната му кратуна

този път куфарчето на Румчо,ще е празно,а не като твоето,преди години...

Смъкват гащите на Резидента!

Нааканите гащи на другаря...

Един път и комунистите да мислят реално!Напълно подкрепям становището им!Тъжно е когато сме готови да променяме закони,Когато политиците имат къса памет и не помнят какво са казали вчера и днес твърдят обратното ,като Бойко Борисов!Той доказа ,че има инфантилен,нестабилен характер!Просто не е годен за политик и повече не бих гласувал за него!

Аз лично съм привърженик на Грипен, защото, с 8-9 самолета каквито и да са те, ние ВВС-а няма да го оправим, а ще решаваме частично някои неща. Но 1.5 млрд са си много пари и е редно да се търси и икономическа ефективност в изразходването им. И затова - Грипен, щото: 1. Обратни инвестиции (т.нар. офсет) от Швеция за България - около 110% или поне 1.65 млрд инвестиции у нас 2. Живот - 30-40 години (при Ф-16 трета ръка - 8-10 години). 3. В пъти са по-ниски експлоатационните разходи на Грипен спрямо другите два самолета - Ф-16 и Юрофайтъра...

Произвежданите от нея самолети не са с натовско оборудване и за да ги закупим трябва после още пари.

Това е пълна лъжа. Те СА произведени по стандартите на НАТО, да не говорим, че от двигателите та до голяма част от електрониката са по американски лицензи. Ако не ми вярваш - виж историята на закупуването на Грипените от Унгария и Чехия...

Че то половината ракети за Ф-16 се закачват на Грипен. Може да ги извадиш. Само имало някакви ракети Метеор, които давали огромно предимство, но май не ги пише тук в изваденото от Уикипедия. Може да е ново: За Грипен: 6х AIM-9 или 6х AIM-120 или 4х Skyflash 4х AGM-65 Maverick или 2х KEPD 350или 2х RBS-15 За F-16 C (предлаганите на нас са по-лоши): до 6 ракети AIM-120B AMRAAM 2х AIM-7 Sparrow до 6 ракети AIM-9 Sidewinder до 6 ракети IRIS-T

е такива ко ги накараш да скочат скачат от това пиене се забравят и на работа но така да е господ има които сее заял с мен и с определени хора до мен му обещавам да го срина из основи

Как цвилят ГЕРЕРУНДЕЛИТЕ. Много е яко. СКОРО СИДЕРОВ, ще ви ОПЪНЕ ШАЛТЕРА. Боку Тиквуня от вчера всички го плюят, Разкри се и блесна в ЦЯЛАТА си ПРОСТОТА. НЕГРАМОТНИКА

БСП-ието , нещо да кажете за общинския съветник от Бургас с Ролс Ройс -а !!! С тая сделка за Грипените май ще има за Ролс Ройсчета за цялото Изпълнително Бюро - няма да се чувствате бедни пред някакъв провинциален общински съветник , я !!!

Това докато се возиха на Ролс ройса ли го казаха?

декларация да се отрекат от думите на този червен мафиот Кирчо Добрев"Русия ни е стратегически партньор".Това значи,че отхвърля изцяло договорите и споразуменията със ЕС и НАТО и иска открито излизане от тези институции и обвързване изцяло с Русия.Мълчанието на БСП-то ще значи,че те подкрепят Добрев.А това значи,че потъпкват от години държавните ни обвързаности,официалната ни политика,в интерес на чужда враждебна държава.

като омаскаряват презиента кои толерира ромите кои саботира тоя път герб ли бре я вижте ловеч какво е това то само училището ли е как се петнят честни хора как се пробутват хора ние знаем защо заради пияници ли на тях да им върви в събота се напили посред бял ден това е ежедневие докога

Може и да е прав Радев за самолетите , може би като пилот и бивш главнокомандващ на ВВС разбира от материята на нещата , но с това действие на служебното правителство да задействат процедурата задкулисно , и то при положение че единствената роля на служебното правителство е да осигури протичането на изборите , то от цялата работа смърди на корупция и лобизъм ! Другото в което бърка Радев е че може би той самия в момента няма правомощията да влияе на избора , и така нарушава Конституцията на държавата . И то при положение че същата тази Конституция е приета и яростно защитавана от партията която стои за Радев . Така че колкото повече дава мнения и се опитва да влияе льотчика - толкова повече рискува да наруши законите на държавата !

ВИЖТЕ СНИМКАТА И ЗАМЪЛЧЕТЕ;) Двама трафиканти от БСП, сеят морал?!

ГЕРЪБ правят некакви бъркочи, НО ПРОЦЕНТИТЕ ИМ ПАДАТ БЕЗПОЩАДНО. С всеки подобен скандал ТИКВАТА изпада в паника