Радев: Борисов е подведен от съветниците си за ”Грипен”

Президентът Румен Радев смята, че премиерът е подведен от "глупави становища" на негови съветници по въпроса за избора на боен изтребител за армията.

Обратно в новината

Коментари - Радев: Борисов е подведен от съветниците си за ”Грипен” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сааб фалира... те искаме Грипен...

Този тиквеник на снимката е прост като гъдулка!

СААБ фалирал? Много мъка има по света, Боже. Пич, ти си тотално зле.

Браво г-н Президент, че не влязохте в тона на тиквата! Вие сте интелигентен мъж за разлика от него!

ПОРЕДНИЯТ ЧЕСТЕН КОМУНИСТ БЕНЧО С РОЛС РОЙСА ОТ КЪДЕ ?ОТ БАНИЧКИ ЛИ СПЕСТИ ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО,КАТО ГРИПЕНА , БЕЛЕНЕ ИЛИ ЦАНКОВ КАМЪК !!!

за плащане на подкупи от страна на шведската компания СААБ по света стават известни у нас, покрай скандала с разкритията, че Румен Радев е лобирал за техните самолети "Грипен". Оказа се, че екшъни подобни на този, който се развива в момента у нас с президента и бивш шеф на ВВС покрай избора на изтребители, е обичаен около сделките на компанията в куп други държави. Фирмата, която служебният кабинет, назначен от Радев, превърна във фаворит у нас за доставка на бойни самолети, е била разследвана за даване на подкуп в Южна Африка по същата сделка. За даване на комисионни под масата се заговори и при сделка с Чехия, но доказателства така и не се намерили. Според отлично информирани източници обаче, именно Чехия е била трамплина на Грипен да пробие на сцената на НАТО.

Кенеф е този фатмак. Този некадърик не е изработил един лев през целият си живот за държавата, а е преработил милиони държавни пари в лайна. На всичко отгоре ката всеки комуноиден търтий има нахалството да се прави на наставник.

Спокойно - на следващите избори ще си изберете някой нахилен хубавец като предишния, ако дотогава остане държава.

ББ и ЦЦ не могат да се поберат в кожата си,че Радев спечели убедително изборите и леля Цецка увисна. С повод и без повод се опитват да го маскарят,защото този метод е доказал своята ефективност. Каквото и да направи/каже Радев мутрите все скачат.Вижте само как им се променят физиономиите на ББ и ЦЦ. Кой министър-председател от Европа ще каже:"Като почне война ние сме с НАТО срещу Русия"Само тези думи трябва да отворят очите на хората.

... дали да се купят Грипени, или Ф-16. Никой политик не обещава тези пари да отидат за социални нужди, а пък ние да си ремонтираме нашите си МИГ-ове.

Аз ще изхакам малко. Радев би трябвало да е разбирач, но от друга страна е замесен и има интерес в една посока. Борисов си сменя мнението, но когато знае, че могат да го обвинят много внимава и накрая се оказва прав - та аз ще изчакам да мине малко време и да видим кой генерал (пожарникаря или фатмака) ще се окаже прав.

Борисов хич и не иска да се занимава с тия самолети натресени от служебното правителство. Ще шикалкави още 1 година и после ща каже, че иска нова процеура, която ще потъне в забвение поне до следващото правителство. След това ще дойде Орешарски 2 и веднага ще изхарчат 3 милиарда и ще кажат, че ББ не им е осътавил така желаните 2 милиарда за да вдигнат пенсите и трябва да се стискат зъби още 4 години!

Бедна БГ през Първата световна война има 800 000 мотивирана армия срещу Англия, Франция, Русия, Сърбия, Гърция, Румъния от 1917 г. Америка. ВСВ горе долу същата - окупира Източна Сърбия, Беломорието, Македония, пази турската граница участува в 1 и 2 фаза войната 44-45 г, Бай Тощо остави 150 000 хиляди армия,въоръжена до зъби. Нъойския и Парижкия договор са цвете, с това което е БГ сега - развалина,на която смъртната присъда е разписана 1990 г. "Де факто" нямаме армия, нямаме войници, нямаме въоръжение.

Ако генералите на тези войници са като президента - по-добре да няма армия

Ти си пълен идиот!

Келеш, ако Генералите ни са като Генерал Тиква, то тогава не ни е нужна армия. Единици са като генерал Радев. Голям НЕЩАСТНИК си. Боклук.

е да ама имаме сержант деситуууу, наи голема убавица и любовница на началника си ..............смех и армия , пфууу!

В интерес на истина позицията на ББ е следната: - Ще отлагам прахосването на 3 милиарда до следващия мандат. После ако някой иска - нека купува. Аз също считам, че да се харчат 3 милиарда за самолети на фона на охолството в което живеем е безумие!

... и до сега не се харчеха пари за армията и нищо не се купуваше - с какво това подобри живота на хората? Да не забравяме, че едно от условията в конкурса, е да се направят изнвестиции в икономиката на стойността на покупката.

Радев доста мекичко отвръща на негово височество премиера слънце, ама то и обвиненията са толкова жалки, че човек се чуди тарегет групата на този скандал, само ромски избиратели ли са!? Явно в ГЕРБ правилно са се ориентирали, разбират се с простите, само простите гласуват и в тях се целят.

Премиера - Слънце и Президента - Сянка

ПРЕЗИДЕНТЕ ТЕБ ОРЕШАРСКИ ЛИ ТЕ ПОДВЕДЕ,ЧЕ НЕМОЖА ДА ГУШНЕШ ПАРИ ОТ ДАЛАВЕРАТА ,А МОЖЕШЕ ДА КАРАШ И ТИ РОЛС РОЙС КАТО БЕНЧО ПОРЕДНИЯТ ЧЕСТЕН КОМУНИСТ !!!

Трябва ли да харчим толкова пари за безумно скъпа военна техника? Ама като казал Радев-Грипени та Грипени!То бива инатлък да се харчат пари за авиация ама сега прекали. И прави-струва иска човекa самолети !Сега,на всяка цена. Нищо че със зор се връзва бююджета,нищо че трябват пари за повишение заплатите на полицаи,учители и т н Абе Радееев, родители нямаш ли,не се ли замисляш как я карат те-пенсионерите-същите дето с техни пари учи в Долна Митрополия,дето ти осигуриха заплата ,мигове,горива,и пагони-та те питам- за това ли те избраха хората? Безобразие е да искаш да оголиш бюджета или да настояваш като малко дете за играчките си. Със тия пари можем да запълним пенсионния фонд,та поне два милиона пенсионери да го споменават с добро. Дали пък някой не го натиска да прави -струва ама да ни накара да си изхарчим толкова трудно изкарания бюджетен излишък, пък после да оглави народното недоволство. Възмутен съм Радев ,глупаво и детинско поведение. Дай си оставката!

Радев-над 2 милиона зад него. ГЕРБ и БСП заедно нямат толкова . Така че малко по-полекичка-хах

2 милиона са малко. Самолетите са над 3 милиарда ;))

А ТЕБ ОРЕШАРСКИ ЛИ ТЕ ПОДВЕДЕ ,ЧЕ НЕМОЖА ДА СИ КУПИШ РОЛС РОЙС ,КАТО БЕНЧО ПОРЕДНИЯТ ЧЕСТЕН КОМУНИСТ !

По-скоро е не "подведен', а 3 "наведен". И не от "съветниците", а от "господарите"

Айде и шофьора на самолета излъгаха ...

Нищо да не купуват! Като сме толкова важни за НАТО и САЩ, да ни въоръжат те! Ние пари за толкова скъпи играчки нямаме, след като ни ограбиха пазарите, забраниха ни енергийните проекти и ни затвориха блоковете в АЕЦ Козлодуй. Цялата държава беше подарена на безценица на запада. Или да ни въоръжават, ако сме им важни или да си .... майката! Ако не сме в тъпото НАТО, руснаците просто няма за какво да ни бомбят! Толкова е просто...

Май Гумен нито е льотчик нито президент....ха.ха.ха он е руский парашутист ..ха.ха

Щерев ама друго щеше да е ако Цецка беше президент.Спокоен живот за Бойко и сие и слушкане. Ооо чакай - то май нещо не и достигаха гласове за парламента та камо ли за президентството.

...а ти,си полунаведен на североизток,тъпако...

Румен Грипена отчаяно натиска за шведските самолети,защото го е страх че допусне ли да изберем Ф-16(кошмарът на руснаците,нанесъл им най-големи загуби в реални бойни действия),неговите ментори Нинова и ген.Решетников ще го принудят да подаде оставка.

Я разкажи, мекеренце, кога F-16 е нанесъл каквото и да било поражение на руснаците? Купуването на тези таралясници ще е от полза само за този, който прибере комисионната. И точно за комиссионната "можеха да изчакат 16 дни" квичи банкяския селяндур.

Този осма ръка таралясник ли е страшилище, той скоро във въздуха ще се разпадне!!

Кой е лобиста ?Кой ?Тоя въпрос си задаваше лобиста докато говореше с газа си пред аудиторията.

Изобщо НЕ Е ПОДВЕДЕН,а МУ правят "ЧАДЪР",тъй като ТРЯБВА да връща,ПРЕДВАРИТЕЛНО взети КОМИСИОННИ от американските фирми !!!

Между командващ и ординарец разлика правиш ли?

Премиера не е подведен ,а в стила си обича да черни и Сатанизира всички по- умни , по-уважавани от Българския народ управляващи ! Господин Премиер вие не сте Авторитет за 90% Български граждани и не сте избран от Българи , назначен сте от ДД на САЩ да управлявате една територия наречена България ! За 10години управление вие доказахте че мразите Българите и за това я унищожавате Държавата България !

мозък , голямо нещо ! Напред другари !

Той Борисов е добър,него Маниту го води.Само,че да играеш Винету и Поразяващата уста като един герой е малко много.

"хвърчащ документ " има хвърчащ дезертьор ,приземил се на бос крак !

ГЛАНО КОМАНДВАЩ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ€

гУвно кУмандващ,бабите У село...

Ми я да вземе да купи подводница. Не, че ни трябва ама нали е главнокомандващ на всички па ВМС си нямат подводница. Ма той само за самолети говори.

Защо тази новина не се отваря?Да не би да е блокирана?

Комисията, дала становище в подкрепа на Грипен бе от хора, назначени от правителството на СИК-джията Борисов. Орешарски нито е подменял някого от тях, нито се е срещал с комисията да ги "наставлява". Оспорващите този коментар ще посъветвам да прегледат в интернет какво се случваше тогава.

Какъв Орешарски бе кретен? Това стана при Герджиков. Сега. Комисията я назначи Герджика и Радев. За 15 дни проучиха и одобриха становище, взеха оферти, проучиха ги и избраха фаворит. не победител според тях а фаворит. И го обявиха публично.

Ф16 става само за селскостопански самолет, и то- ако не падне.

А кой самолет "става" за изтребител?

Су 30 примерно

А Тиквата говори за самолети, за които нищо не знае! Затова се хваща на бас, че може и да са без комплектация! А може и да са! Ето така се управлява държава, като се ловиш на бас! Висок професионализъм!

..а най-странното е, че Радев не отрича липсата на въоръжение ;))) Сигурно защото е притеснителен ;))

Вчера гледах едно предаване където показваха как подписите на Гумен стоят точно за лобиране да се закупят самолети Грипен..ха.ха този Гумен май не помни къде ке е подписвал или неговите съветници са го подвели..ха.ха

Щерев, ти пак ли изпълзя? Предаването беше днес и подписи показваше плазмодият и патологичен лъжец Антон Тодоров. Той крещеше на Виктор Тъпото - Това тук подписът на Радев ли е? Сякаш всички в тази държава познават подписа на Румен Радев до последната запетайка. Та и ти Щерев! Откъде знаеш какъв е подписът на Румен Радев?

Я ти умния, помисли с тиквата си ако можеш и ми кажи кой би показал по телевизията фалшив подпис на президента и би казал, че е истински?

защо да не поръчаме 10 спец. изтребители на руснаците ? докато ги изработят няма да ни нападат,нали ?

Ужасяващи факти за плащане на подкупи от страна на шведската компания СААБ по света стават известни у нас, покрай скандала с разкритията, че Румен Радев е лобирал за техните самолети "Грипен". Оказа се, че екшъни подобни на този, който се развива в момента у нас с президента и бивш шеф на ВВС покрай избора на изтребители, е обичаен около сделките на компанията в куп други държави. Фирмата, която служебният кабинет, назначен от Радев, превърна във фаворит у нас за доставка на бойни самолети, е била разследвана за даване на подкуп в Южна Африка по същата сделка. За даване на комисионни под масата се заговори и при сделка с Чехия, но доказателства така и не се намерили. Според отлично информирани източници обаче, именно Чехия е била трамплина на Грипен да пробие на сцената на НАТО.

Мамиците ви окаляни фалшиви соросоидни измамници...

В ценовите предложения на Грипен и Еврофайтър са включени основно самолети без въоръжение, с минимално наземно оборудване, критикува тогавашният зам.-командир на ВВС Румен Радев конкурентните на F-16 предложения и продължава: Пакетът на F-16 МЛУ освен девет самолета с напълно отремонтирани двигатели съдържа и всичко необходимо за използване на машините: последно поколение въоръжение въздух-въздух и въздух-повърхност, контейнери и нашлемни системи за обмен на видеоинформация в реално време, тренажори за летците и инженерите, системи за планиране и разбор на полетите, модерно оборудване за обслужване и ремонт, резервни двигатели и обучение. Цената на този пакет е чувствително по-ниска от другите предложения. Видно от казаното тогава, Румен Радев посочва множество от положителните страни на F-16, като критикува и двете алтернативни опции. КОГА КАЗВА ИСТИНАТА?

АБЕ ОТРЕМОНТИРАНИ, МА 40 ГОДИШНИ. Аре къш!!

Радев НЕ Е КАЗВАЛ ТАКОВА НЕЩО.

През 2012 г. Румен Радев дава интервю за в. Преса, в което заема коренно различна позиция по отношение на закупуването на самолети от днешната си: да се закупят изтребители Грипен.

Г-н Президент, кажете му че е прост като ....(и аз вече не знам) иначе пак няма да разбере и ще реши, че го хвалите.

не е прост той... а лиже задници.

Борисооооооов?? СПРИ ДА ПРОДАВАШ КРАСТАВИЦИ НА КРАСТАВИЧАР!!