Глобиха банкови клиенти в Есен, не помогнали на паднал мъж

Съд в Германия постанови глоби от 2400 до 3600 евро за трима клиенти на банка, защото не оказали помощ на възрастен мъж, който лежал на земята пред банкомат.

Обратно в новината

Коментари - Глобиха банкови клиенти в Есен, не помогнали на паднал мъж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Тубата има видео, където дете се дави в басейн, на 1 метър от него хората се правиха че не го виждаха... Изгубихме човечното в себе си... но всичко ще ни се върне...

Много ЖАЛКА ''новина'' ,за ''великият'' ( както всички обичат да се изказват ) 21 в. - Векът на технологиите и ''величието '' на човечеството !!!! Те и слоновете НЕ си оставят и подминават падналите животни бе - ''Велики Европейци '' !!!!

Ако се спъна в припадналия старец и си счупя крака - ще ми присъди ли съда обезщетение?

Наслагахте ми минуси по-надолу - Защо ????!! Казах самата истина , и ще го кажа по друг начин , щом не сте разбрали : Съвсем НОРМАЛНО е да се притечеш на помощ на човек в нужда и НЕ мога да разбера що за новина е това , че са ГЛОБИЛИ някой за нещо което БИ ТРЯБВАЛО да е съвсем Нормално в едно общество ????????!!!!!!!!!! Нали уж от '' тях ''се учим и се стремим да им се ''слагаме'' , за да ни харесат ?! На подобно отношение м/у хората са ме учили още като бях дете - ''Великите '' Германци не са ли ги учили ?????????

Ако му помогнат, може да ги съди за причинени вреди. Ако не му помогнат, а просто викнат линейка, а той се окаже наистина спящ бездомник, може да отнесат глоба за фалшив сигнал. Сега се оказва, че ако не правят нищо, също отнасят глоба. Welcome to EU.

Тоест, глобени са минаващите, но служителите в банковия клон - не. Така де, ще подбиваме реномето на банката ли? Типично демократично....

банките са на евреите нали знаеш!! там, не се пипа и те са от векове невинни страдалци!

Това са европейските ценности. Умираш като куче и никой не те и поглежда.

Ако мога да запитам, а защо не са глобили самата банка и нейните служители след като бедния човечец е лежал пред банката при това се е виждал на камерите?

почти е сигурно,че именно тази банка е довела историята пред съда -евреин,банка,съд,глоба за гоите !

Aко, старият човек е подал картата си и да си изтеглят по 500 евро от банкомата щяха на ръце да го занесът до бърза помощ!!?;)) Oсобенно, ако беше предложил на жената!!.. германките, освен за пари и за почивки за друго не мислят!! за това в германия има страшно много изоставени жени, живеят сами и остаряват като си купят куче!!;))

явно е,че падналият и по-късно починал е бил евреин,та е трябвало някой да плати погребалната фирма .

Нормално за тези кастови общества. Там са индивидуалисти и никой не обръща внимание на никого. Буквално на пътя да умираш, какъвто е случая, на никого не му пука за теб.

не е точно така, ако им покажеш пари и им ги дадеш, слагат една супер фалшива усмивка в знак на проявена вече готовност!!;) ужасна алчност за пари!!;))

Така е. Но, ще се държат "учтиво" с теб стискайки зъби, докато плащаш. Като свършиш парите, приключваш като човека пред банкомата.

Това е стар закон в Германия. Всеки е длъжен да съдейства на човек в нужда, ако подминше и не помогнеш те грози най-малко глоба!

Ах, пак тез ЕвроАтлантически и (християн)демократически ценности. . . Видяхте ли какво става когато наслагате навсякъде камери. . .

Това някаква ''нова европейска директива ли е '' , та налагате глоби ! Това е въпрос на ЧОВЕЩИНА , ама вие нали не ги разбирате тези работи ... - доказли сте го в историята !!! Толкова сте ''възпитани '' та затова глобявате по трима за подобни неща !!!

...не,просто си възпитават/довъзпитават/ германската нация, щото покрай тия мигранти, нещо почват да излизат от релси!