ЧЕЗ се отказала да продава ЕРП?

По непотвърдена информация, процедурата за продажбата на активите на чешката компания ЧЕЗ в България е спряна, обяви министър Теменужка Петкова.

Обратно в новината

Коментари - ЧЕЗ се отказала да продава ЕРП? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Усетиха се на време. Кой продава кокошка снасяща златни яйца? Освен нащи пишман управници!

Чехите мазохисти ли са?Да притежават фирма кочто да им носи само загуби?

/Министре /ако си министър на място вдигаш телефона и говориш с Чешкия министър и питаш кво става и тогава казваш на българския народ.

Кажете моля, кой от задниците-премиери продаде електроразпределението, вместо парите да се генерират в страната?

ББ - 2011г. "Държавата продаде близо 100% от дела си в ЕВН България

Защо е купена по българските закони а сега ще се продава по чешките!?+"% Има ли указ че Западна България е владение на Чехия?!?! НЕЗАБАВНО ПРЕМИЕР ТРЕТИ БОРИСОВ да се разпореди в Полза на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ????

целото ЧЕЗ да се конфискува, а всиките му служители да се вкарат до живот в панделата по обвинения за тероризъм и грабежи в милиарден размер!

Много явно ,че ще се откажат .Те печелят.Печалбите се изнасят в Чехия.Чез е доставчик,всъщност означава посредник.Те продават просто въздух.С дружествен капитал 60000 евро,всеки може да получи лиценз.Вземат енергия от държавната компания,ЕС ги освобождава от това задължение,че трябва да гарантират ,че имат енергия.Българските хора са платили за изграждането на енергийната мрежа.,а тази мрежа се експлоатира от разни ЕРП.Измукват държавата ,вместо да дават.Всичко това е обяснено в гръцкият док.филм-Катастройка,преведен и на български.Чез от печалбите си издържат техните пенсионери.

Добра информация. Браво, защото много хора не разбират как държавата е била продадена преди време и какво става с труда на нашите родители.

А редно ли е някой си Иван например...от някое си село Доспей.. служител на ЧЕЗ Самоков да си ходи на нивата да си полива и копае картофите,както и да си прексрва инвентара със служебната джипка на гореспоменатото дружество?

Не трябва да продават на ЕВРЕЙСКИЯТ ИЗРОД - КОВАЧКИ!!!!!!!!!!

И този ли стана евреин?

Защо да продават? Няма други балъци като българите. Аванта лесно не се изпуска,а български кожи най- лесно и безнаказано се дерат.

Аз да си питам. Защо продадоха дружества, от които зависи националната сигурност?

zarjat da otgovori

ЧЕЗ е държавна компания а в чешката държава предстоят избори. Та от там малко неясноти.

А не може ли държавата България да " извършва тази толкова отговорна работа"? Толкова ли е некадърна?!

Кой е този тип "държавата"? Общо взето да - толкова е некадърна и корумпирана. Знаеш как се работи на държавна службица. Стане ли пак държавна, събиремостта по ромските махали ще падне драстично. Качеството на тока ще падне драстично - при авария ще чакаш по седмица някой да ти обърне внимание. С държавното е така - кучета го яли. Тая бленувана печалба дето уж ЧЕЗ я отнасяли ще си остане пожелание. Не ме разбирай погрешно, ама знам как действат българските служители на държавна службица.

"ЧЕЗ се отказала да продава ЕРП?" Та къде другаде ще намерят такива продажни управляващи, търпеливи клиенти-баламурници и такава яма бездънна?

Не е допустимо министър да дава информация по непотвърдени данни от ресора му, ма нали сте калинки недо..учили...

До дърт, тъп и грозен Много е умен Ковачки! Защото фалира едно след друго предприятията си, в Сърбия и сега в България! И хиляди хора остават без работа, а г-н Ковачки богатее!

Така тъпанари прости,нека чужди държави да се разпореждат в България,а ние да духаме супата.

Точно така руснаците ни грабят с рафинерия Луков не плащат нищо на държавата

абе чак нищо Тук-таме ДДС и акциз плаща. Печалбата крие.

Точно така руснаците ни ограбват с горивата.Вън от България

е по-изгодно Чехската Държава да е собственик, отколкото българската държава или не дай Боже български частник. Примери бол.

в ръцете на нашите родни олигарси: златевци, герговци, велчевци, василевци, цекоминевци, веткоарабаджиевци, огняндоневци, домусчиевци, дионисиевци, славови, бориславови,божковци, маджовци,пеефски,..., и още безброй подобни таланти ???

Искат да го вземе Американска Фирма. Затова е целия ЦИРК.

Иска да го вземе "американска" фирма с руски офшорен собственик ? То рашняците яката напъваха величеството да глътнат електроразпределителната и газопреносната мрежа, но за огромно учудвана той удържа ???

d4

а казват, че законодателството в ЕС било синхронизирано и еднакво за всички! Чехите в ЕС ли са?? и защо по тяхното, а не по нашето?

Аз пък съм доволен от ЧЕЗ. Винаги са били точни, никога не е имало надписани сметки на принципа "ще има да взимаш". Също при аварии и проблеми реагират също коректно, никога не е имало "кьорав карти не играе". Също така предпочитам парите ми да отидат при някой точен човек, а не при някой дето главата му ще роди джакузи в кабинета и тям подобни.

Напоследъл ЧЕЗ пращат едни договорчета, за наем на "стълбовната им мрежа НН". Та в тях пише, че се задължаваш да плащаш за минали периоди (когато бяха подсъдими за монополно положение), въпреки, че нямаш договор с тях. Нагло, нали :)

Само терените ще се продават - повечето в София са изчистени и готови за нови кооперациииии !!!

Чехите са сериозен народ, основен акционер в ЧЕЗ е Чехската Държава, което дава сигурност и авторитет на Компанията.

Ми като не искат с добро...

Ама още ли не сте ги извърлили от страната тия долнопробни крадци ?! Юридически основания има два вагона . Ако не знаеш как става тая работа , безкрайно неуважаема и неугледна госпожо , питай албанците . Те последни наритаха наглите кожодери преди три години :)))) И защо Държавата отказва да се погрижи за този статегически сектор на икономиката , а го предава в ръцете ту на доказани мошеници , сега пък на оня прокажен престъпник и убиец ?!! Няма никакво съмнение - управляват ни клинични идиоти ....

Ама верно ли ги наритаха? Ти там ли беше?

Теменужке, мила дружке.Я да те попитам, как така предприятие с национално структурно определящо значение, е извън компетенции на българските власти?.Направо съм потресен.Тая държава съвсем е адбикирала от задълженията си, а ИМЕННО да брани ЖИВОТА и ИНТЕРЕСИТЕ на ГРАЖДАНИТЕ си.

Като няма луд да купува на цената която искат....

пинтията Ковачки мислил че ще мине с номерата и пред Чехия както му минават през България.Е не става така.

Теменужке, защо ви е страх от Ковачки, че спряхте процедурата? Между него и мутрафона Боко няма особена разлика, само дето Ковачки е по дребен и няма толкова дебел врат. И не е бил толкова явно в мутренските организации, както Тиквата. Дори бих казал, че Ковачки е доста по-умен, защото малко или много е управлявал някакъв бизнес, който не е бил пред фалит, както Ипон, преди генералите да трапосат Тиквата, като бодигард на бай Тошо.

Само тъп !

Това пухче говорител на ЧЕЗ ли е?

Ние сме си направо роби на чехите. Те решават всичко на тяхна си територия. Слагат ни техните си електромери, като средствата пак отиват в тяхната държава. Най-накрая помпат електромерите с показания, така както те си решат. Ако имаш възражения - към арменския поп, щото от ДКЕВР прибират комисионните.

щом има кво още да се продава, яко енергото излезе - не можа още да го съсипят ..... вече му е време

Тъй като този бизнес е свързан не само с енергийната, но и с националната сигурност ЗАЩО Е В ЧАСТНИ ЧЕШКИ РЪЦЕ БЕ? Да обслужва интересите на Чехия ли?

При това ЧЕЗ в момента на придобиване беше държавна компания, в разрез с изискванията на методиката за приватизация.

пРАВ СИ. Трабваше да набира средства за Чешкия Пенсионен Фонд. Забравих го този момент

Абе я ги изгонете тези нахални мошеници от ЧЕЗ. И обесете този, който е сключвал приватизационния договор.

директно газ

олигархът Ковачки ще остави Бг без ток и работниците без заплати и без кремвирши, ужас ако си заминат електрата и немците от МЕтро, Кауфланд и Била, ще духаме супата