Личните лекари искат такса и за децата

Децата и хронично болните не трябва да са освободени от потребителска такса, смятат от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България.

Обратно в новината

Коментари - Личните лекари искат такса и за децата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

После чакайте деца в смотаната бълхария! Не говоря за циганчета, разбира се, щото всички знаят, че "потребителска такса" тия мекерета общопрактукуващи тъй наречени лекари смеят да искат само от българите!

Болниците,където са работещите лекари изнемогват,а тези хрантутници гледат само в портмонетата на хората.Седят по цял ден и злобеят с/у всеки който е влезнал в кабинета и е нарушил спокойствието им.Най-некадърните стават лични лекари.Седят ,просят и въртят далаверите с техни колеги и аптекари.Лекарите са в болниците и те трябва да са с високи заплати,а не тези.Хората ще бъдат по-доволни ако се махнат тези ненужни посредници.

КОЙТО НЕ ИСКА ДА РАБОТИ ДА НАПУСНЕ! И БЕЗ ТОВА СА НЕКАДЪРНИЦИ!

И после що ги бият, съдират кожата от гърба на народа.

Бах тия бизнесмени с белите престилки, много лакоми.

Потребителската такса беше компромисен вариант, за да могат да съберат средства за техника и кавинет и КАСОВ АПАРАТ.Сега вече имат всичко, а и касата им плаща за всеки клиент.Време е портербителската такса да отпадне. По тази логика и УЧИТЕЛИТЕ ртябва да искат всяко дете сутрин за първия час да носи поне 2 лв.

Личните т.н.лекари са едни седящи мумии.Каква грижа полагат за пациентите си?Никаква.Хората с тежки хронични заболявания са им в тежест.Все нямат направления,пазят ги за свой хора.Плащаме си прегледите по болници и частни клиники,където хората работят и ти обръщат внимание.Реват само за пари.Аз смятам,че те не са нужни на хората.За седене пари не се дават,а за работа,за кадърност,за внимание,защото хората отиват при тях за помощ,а не за развлечение.Рядко се срещат добри лекари в поликлиниките.Не заслужават и тези пари които им даваме.Плащал съм 40 год.здравни осигуровки и сега когато ми се налага помощ и лечение не го получавам.

Стига глупости. Как ще ги диференцирате децата.

Таксата трябва да е 5 лв за всички!

А защо не мрънкате против зъболекарите?Плащате като попове,нали?Така трябваше и да са лекарите-плащаш кеш,вземаш квитанция(фактура) и 'оди в РЗОК да ти връщат парите-тогава щяхте да мрънкате срещу НЗОК,а не срещу лекарите,нали?Искали му такса за рецепта-ми,напиши си рецепта като си толкова умен!

Ето,затова хората негодуват и казват,че малко ги бият.... Не ги ли е грях да посягат и на дечицата. И едничката привилегия да им отнемат. Толкова ли са гладни? Всеки личен лекар не пада под 3000 лв плюс потребителската такса,която си прибират. Здравната ни система е убийствена. Не дистигат направления. Извиват ни ръцете да си плащаме. Днес бях при специалист с направление,но ме изнуди да платя за рентгенова снимка 20лв,защото направленията били свършили. Как свършват толкова бързо и защо не отпускат достатъчно. НЗОК обяви,че направления ще има. Доктори лииии? Да не се разболява човек у нас. Ще му скъсат г......за.

Да, получава 3000лв, от които се плащат данъци, наеми, консумативи и заплати. Колко остават - не много. Защо е необходимо един лекар да си заплаща консумативите за превръзка на пациент, а този пациент да е освободен от такса? Който го е освободил - да я заплати. Не е редно да е за сметка на лекаря!

Ами лекувате се сами ,разходите са мноого големи и касата отдавна не покрива нищо ,ако сте на зъболекар ,за 2 зъба хиляди ,а видиш ли ,лекаря трябва безплатно да слугува ,е да ,ама не

Най наглата,фактически бездейната,медицински некомпетентната паразитна прослойка от медицинското съсловие!Тези мръсници не се наядоха и нагушиха!Всеизвестна практика е да се оставят парите кеш на всяко JP след прегледа и почти никога не се минава през касата преди посещението на личния лекар!В 90% от случаите на заболяванията личният лекар те препраща на конкретен специалист,на когото също се дължи заплащане!Не мога да разбера наглостта и алчността на най безполезнана и фактически бездейна част от медицинското съсловие!Истински дейните,фактически лекуващите лекари от болниците получават за трудът си много по малки заплати,а цялата медицинска терапия е на плещите им! Те са истинските лекуващи!Наглостта на личните лекари е безгранична!

Лъхаш от компетентност. Поне се научи, че се пише GP - идва от анлийското General Practitioner.

Искам да попитам с какво ще се подобри обслужването на клиента опааа на пациента. Всяка година ви дигат сумите по каса не съм видял нещо ново. Не казвам че няма съвестни доктори но те се броят на пръсти. Това което липсва на по-голямата час от вас е човешкото отношение към пациента. Моля ви пациентът не ви е враг това е човек в нужда Не са малко случеите в които си плащаш всичко такси , допълнителни пакети и прочие и накрая в замяна нищо

Аз съм съгласен да вземат такса. Ама да си изографисат по един кръст на челото и като влизат в магазина да им взимаме на докторята по 5 лева, че цапат с обувките пода и трябва чистачка............! Много нещо се охрантутиха "паразитите", чак станаха нагли вече за пари!!!!

Ами те затова започнаха да ги бият под път и над път! Да не говорим за това какви специалисти са някои от тях! Те, специалистите, се изнесоха, защото подобно поведение на измекяр е унизително за един истински лекар. Тука останаха 90% некадърници и около 10% истински леакари, които обаче не са ДжиПи-та.Т.е. не разчитат на тези такси!

Бий и ти бе,лумпениада проста! Бий,белкем ти стане....да се почустваш велик и състоятелен. Тъп си като налъм,сестро.

Аз смятам, че трябва да се освободим от тези търтеи ОПЛ!

Освобождавам те! Ходи и си плащай!

УНИКАЛЕН ПРОБЛЕМ е плащането от родителя на 1 лев!!!!Направо-трагедия!Съвестният родител-данъкоплатец уникално се е огледал в прословутите 2.90 лв."потребителска такса".Направо му бърка в здавето.Уважаеми прости родители-сайт на НЗОК-проверка,колко ЗАПЛАЩА КАСАТА за преглед на дете-ЗИРО!НУЛА.1 или 2 пъти в ГОДИНАТА плаща по 10 лв. и по 1.30 лв на месец-"капитация".А това,колко пъти лекарят ви гледа и лекува детето-НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО.Точно като фризьорката,маникюристката,автомонтьра,който ВИНАГИ ви дава касова бележка за едни 50-100 лв.на сеанс. Толкова сте жалки,че няма и докъде!

lu4ka

Не го лекува безплатно! В коя ържава, здравноосигурени по общия ред, пациентите плащат потребителска такса. За децата хич да не говорим. Чак брекетите са им безплатни.

САЩ,Калифорния-30 ЩД потребителска такса.Австрия,ЕС-за добър ден щрак,карата през чекиращо устройство-30 евро при джипка,60 евро при специалист.

УЖ С НАМАЛЕНИЕ СПЛАЩАМЕ ПО 3 ЛВ ДА НИ ГИ ИЗПИШАТ Е КВА МИ Е ПРОСТОТИЯТА ДА МИ СПАДНАТ 5 ЛВ И ДА ПЛАТЯ НА GP 3 LV Е АЗ ЗА 2 ЛВ ЛИ ВИСЯ ЕДИН ЧАС ДА ГУША СУЛЧО И ПУЛЧО И ТОЙ ПОСЛЕ В МОЛА СЪС.... ПЛАЩА ЛЕКО

Стига плюхте лекарите! Знаете ли в кои органи има най-много паразити?

Да знам.....в твоя мозък

lu4ka

В храносмилателната система. Да уточнявам ли?

ТОВА Е ПЪЛНА ОЛИГОФРЕНИЯ ПОДИГРАВКА С ЧОВЕКА ГЕНОЦИД КОЙ ИЗМИСЛИ ТОВА ЛАЙНО КАПИТАЛИСТИЧЕСКО ТЕ СТАНАХА МИЛИОНЕРИ НА ГЪРБА НА НАРОДА А УСЛУГАТА Е ЗА 5 МИНУТИ ПРЕТУПАНА НЕ СТАВАТ - ИЗРОДИХА СЕ ПРИ ХУМАННИЯ КАПИТАЛИЗМ ВЪРНАХА НИ 150 Г НАЗАД ВЕЧЕ ГАДОВЕТЕ СЛУГИ НА МОНОПОЛИТЕ

Докато здравеопазването е бизнес, ще са на далвера гробарите ...

никакви такси, ама болниците им са от 22 век, лекарите им са скромни, възпитани, с много точно отношение към болните, лекарствата им са по-евтини. Там здравоопазването в пъти е по-добро от това тука, ама няма никакви такси, въобще! Ние сме най-големи абдали в света!

В нашето отделение сме оперирали немалко сънародници,живеещи в Испания.

Личните лекари са най-ненужнато и най-корумпираното съсловие от лекарската гилдия(по-точно мафия).Уж всичко е на дребно -уж левче-две ,но при записани хиляди пациенти,при десетки минаващи пациенти на ден по 2,90лв,при 15-20лева за медицинско без никакъв преглед .Самите джипита ги няма никакви вечер ,събота и недяля и празник.Те са само еднагара разпределителна,която само смуче от здравните ни осигуровки

вре ме е най накрая да бъде премахнат този абсурд-потребителска такса. с него наказват само нуждаещете се.ако трябва да вдигнат процента за осигуровка но всеки достъп да е свободен а не да ограбват болните.някой лекар плати ли потребителска такса като ходи в МОЛА

А къде са им касовите бележки? Нито един лекар не издава касова бележка за взетата такса.

апаратите им "току що се нещо счупи". :):):)

На мен ми издадоха за преглед даже и фактура! Без номер и дата! Но сумата беше указана с почти калиграфичен почерк, за ралика от останалите документи. Но състоянието ми беше такова, че даже обърнах внимание на това доста по-късно. Поне ме излекуваха! И на това благодаря, че иначе по-зле, защото някои те лекуват до смърт! И не от това, от което си болен.

Ха такаааа, личните лекари обедняха и поглеждат към децата. А, ще ни дават ли комисионните си за излишно изписаните антибиотици?

Някой може ли да ми обясни за какво се взима тази такса от 2.90?!? Пък за децата съм категорично против?!? На фона на какво нон стоп се искат пари?!?

Сто пъти е обяснявано защо. Включително и по-долу, в коментарите. И пак се намира кой да пита "за какво".

ВЗЕХ МУ + ДАДЕ МИ като ни управляват мутрите - така ще е!

Тия луди ли са? Не стига, че за децата всичко е скъпо, що се отнася до елементарни лекарства, плащане на престой в болница.... А сега искат и такса да им плащаме. Ей не се наядохте и вие. То бива алчност, бива, ама вашето е прекалено.

Направо да си стане частно.

Чехия опитаха. Еми... не стана. До сега не е намерен по-добър подход от солидарният принцип на финансиране.

Да, ама и така не става. Бездънна яма и парите потъват.

"Солидарен принцип" няма. Защо да плащам за този, който не работи , тарикат който не иска да си плаща или просто си крие доходите. Хората, който плащат дават пари един път пари за себе си, после за пенсионери и деца и още веднъж за т. нар. "неосигурени". Три пъти повече ги доят.

Децата да оставят и по 1 бонбон на чичо доктор.

Аз също съм против ТАКСАТА за деца ! Не мисля обаче , че Лекарите са виновни , както се посочва в това писание ... Та - я сега да видим КОЙ е виновен , като си отговорим на следните няколко въпроса : 1) КОЙ задължи лекарите да се регистрират по Търговския закон ? 2) КОЙ направи от участъковите лекати ЕТ ??? 3) Кой закри безплатните училищни лекари ??? 4) КОй закри подзвеното "Неотложна медицинска помощ" ??? 5) КОЙ започна да продава по абсурдно грозен начин всичките документи , рецепти , направления и диплянки на докторите , които преди това се печатаха безплатно от Държавата ??? Кой въведе абсурдните наеми в кабинетите на бившите ДЪРЖАВНИ поликлиники ??? И НЕ на последно място разбира се КОЙ ни открадна здравните вноски от НЗОК в размер на милиард и половина лева през 2008 година ?

Кой ли, същият, който питаше #КОЙ, от трибуната на НС. Всичко освен последното, за което не е той, а ТОЙ.

1. 1999 г - бай Ваньо Костов и приемането на закона за здравно осигуряване 2.Постния пицар Дянков.

Първо - законът е приет 98-ма, ама да не издребняваме. Второ законът е приет 7 години след като се създава задължението за примането му съгласно конституцията. Трето - чичо дЖан и неговият кабинет подготвят закона и по тяхно време минава на първо четене, техен е и проекта на закона. За Пицата си прав обаче. Същата работа я извъртяха после и с пенсионните фондове.

некадърници само искат да взимат, после - що ги бият?

Още някой загубен сънародник да почне да блее как лекарите ни били честни, по призвание и компетентни?

Всеки коментира на базата на личния си опит.

Когато заведа детето на лекар, преди мен има още 5-6 деца, докато чакам идват още 3-4. Тук там някой възрастен, който ще плати такса. Бе тия хора от какво живеят. Знам, че всички искате да получавате западноевропейско обслужване, а ако е без пари - още по-добре!

ами то на запад е без пари ако не знаеш!

има минимум 4000 човека, които са записани при него и уж ги обслужва. По 1 лев за всеки човек на месец му плака Здравната каса, товае 4000 лева, плюс като отиде на домашно посещение, още 10-20 лева не мърдат, като ще се роди бебе - още 50-100 лева. И странично ако забърше нещо - добре е дошло. Т ане плачи за техните доходи, те са в пъти по-големи от твоите.

Точно 4800 пациенти има личната лекарка на майка ми. И ОТКАЗАЛА да запише някаква съседка, която урева орталъка. А докторката е на 63 години и си призна, че посмъртно не може да ги обслужи всички, но пък и се водят. Отделно за домашно посещение просто забрави, телефонът ѝ вечно е с "паднала батерия", докато не е на смяна...

За всички тези деца, като записани пациенти, лекарят получава месечно възнаграждение. Таксата е само за да не се мъкнат хора, без работа. Обаче точно тези, без работа, не плащат такса или я плащат в силно намален размер.

Търтеите на здравната система искат още пари. Не случайно даже не ги наричат и лекари, а - "джипита"!

Като са търтеи, защо се мъкнеш при тях? Над милион от електорато не плаща здравни вноски. И почти още толкова в сивия сектор или не плащат или плащат върху МРЗ. Ама после искат здравеопазване, като в някоя престижна американска болница, където пациентите плащат по $15000 годишна вноска, само за базовия пакет.

мъкне, за да вземеш направление за специалист - плащаш таксата и висиш при джипито. За санаториум, здравната книжка, шофьорската книжка, болничния, за инвалидност - искаш не искаш, длъжен си при тях да се кланяш и да им плащаш. Само за какво плащаме здравните осигуровки - не знам!!!

Кога ще се праща при лекари и зъболекари с дебитни и кредитни карти?! Да видим тогова как ще я карат на менимум данък.

Може и да са по-добре,защото няма да има незаплатен труд,какъвто сега има доста,

Крайно време е такса да се плаща при тия паразити за свършена работа а не както сега- за писане в рецептурната без даже да те попитат как си, за някой дето се е излъгал да ги избере за личен ''лекар'' за направление при лекар от която работа те въобще не проумяват ама приказват че ще те лекуват...

Бумажтината е еднакво досадна както за тебе, така и за лекаря. И като не ти харесва, трябва да насочиш гнева си към МТСП/НОИ и към МЗ, а не към лекар/НЗОК. А най-вече към НС, защото те гласуват законовата уредба.

А още нещо не искат ли

Сметнете само - 10 човека да минат през кабинета на ден, това са 29 лв. По 20 работни дни са 580 безотчетни лв, защото повечето ЛЛ не пускат касови бележки. И това не включва парите, които касата всеки месец им отпуска на калпак. Да ви кажа един ЛЛ изкарва доста повече от специалистите в болниците, а работата му е предимно да пише направления и болнични.

Стани лекар бе джанъм!

като станат всички лекари ти кво ше правиш?

То не става само с ядене, трябва и акъл :) Виж в това да сметне, колко изкарва някой друг е друга работа

Ми,иди на врачка,бе гяволе!

Докато я има паразитната НЗОК ще е все така! Пари няма да стигат за никой , защото са много маймуните на клончето!!!!

Ако я няма НЗОК, хептен няма да видиш здравеопазване. Имаш съвсем показателен пример - частните пенсионни фондове, които обраха значителен финансов ресурс, изкараха, че се е обезценил и почнаха полека-лека да "фалират". Искаш същото да стане и със здравеопазването ли, че най-обикновен грип да ти струва 1000лв?

Когато я нямаше касата,бюджетът за здравеопазване беше под 1 млрд лв.Бюджетът на НЗОК е между 3 и 4 млрд при силно влошено качество.

Ми така де! Ако я няма НЗОК, откъде ще крадат докторчетата!

Айде бе - и кога фалираха ЧПФ?! Гледам си последното извлечение - не ми мяза да са фалирали! И даже в сравнение с банките, отчитат прилична доходност;)

благодарим ви другари -доктори-мафиоти

Здравни предприемачи.

Престъпници,издавате ли касови бележки?

ЗАЩО здравноосигурените трябва да плащат такса ?????

Защо трябва да има потребителска такса? За да не чакаш излишно когато отидеш на лекар. Разказвам ти действителен случай. В кабинета влиза възрастна жена. След прегледа доктора я успокоява че всичко и е на ред а тя казва - " Знам докторе. Аз дойдох ей така. Да си поприказвам с хора." Децата в чужбина, съпругът починал. Цял ден сама в къщи. Дошла при доктора на раздумка. Ама че някой друг ще чака пред кабинета с температура, и едвам стои на краката си хич не помислила. Ей за това има макар и минимална такса. За да ограничи донякъде ненужните прегледи.

Предвид характера на потребителската такса, не би трябвало да се купува касов апарат и да се издават бележки, а трябва МЗ направо да им поръча отпечатване на квитанции, подобно на билетите за градски транспорт, на съответната фиксирана сума.

я да си вземете по един касов апарат и без това сте ет всичките изедници!

Потребителската такса трябва да стане.......20-30 лв. За неосигурените. За здравноосигурени не трябва да има никаква такса.

Само, че никога няма да стане защото в България циганите са отделна привилигирована класа...

Е ти сега.Искаш БХК да те почне за малцинствена дискриминация :).

Само си подадеш главата в в кабинета и веднага - такса. За рецепта - такса. Никога касов бон, а директно в джоба. Малко ли им е? Сега и от децата искат. Приемат повече пациенти, чакаш с часове, щото само от таксите гушкат по стотина лв на ден.

Знам че ще нацвъкате минусите ама кажете ми поне една нормална държава в която фаянсаджии, водопроводчици, автомонтьори, и всякакви други иначе нужни хора на труда да получават повече от един лекар. Знам ще кажете като искаш пари стани фаянсаджия. Ама като го свие апандисита никой не тича да търси фаянсаджия нали? Значи все пак някой трябва да стане и доктор.

Веднага ти казвам - Франция. И там пищят, че водопроводчиците изкарвали повече от докторите. Деградацията не е само у нас, навсякъде е.

Не знам, но нещо е много объркано в тая държава и дано виновниците да бъдат наказани........

За съжаление, има и лекари дето се преквалифицират на строители, магазинери и какви ли не още. И като тръгнеш да търсиш лекар, трябва да обиколиш 50 кабинета, докато намериш някой, който да налучка какво ти е. Навсякъде масово работят кадри, на възраст над 50г, които до 10-ина години ще са аут. А от младите - който става за нещо, духва навън. Който остава пък го удря на пладнежки грабеж. Но материала сам си е виновен!

Докторе, що мълчахте, когато Дянков гепи 1,5млрд от здравната каса? А когато приемаха закон според който излишъците от касата да влизат в държавния бюджет? Що само 20-30 лекари бяха на протеста срещу малоумните Москови реформи, които правеха здравеопазването все по недостъпно и съответно излишъците в касата все повече (следователно отиват в бюджета, оттам - в правилните фирми за обществени поръчки)? А да ви върна десетина годинки назад, когато отровната Долорес източи касата за суперскъпи лекарства през фирмата на мъжа си. Можете да получавате много повече, ако не се краде по трасето.

На този фон най-голямата грижа на българските борци за "справедливост" Да България е, че някакъв руснаяк идвал в България и искали да го посрещнат с надпис ...

В пълен разрез с Конституцията. Къде отиде безплатното обучение и здравоопазване за децата?

Ти въобще чела ли си конституцията? Те ти малко готов смлян текст, като за теб: Чл. 52. (1) Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени със закон. (2) Здравеопазването на гражданите се финансира от държавния бюджет, от работодателите, от лични и колективни осигурителни вноски и от други източници при условия и по ред, определени със закон. (3) Държавата закриля здравето на гражданите и насърчава развитието на спорта и туризма. (4) Никой не може да бъде подлаган принудително на лечение и на санитарни мерки освен в предвидените от закона случаи. (5) Държавата осъществява контрол върху всички здравни заведения, както и върху производството на лекарствени средства, биопрепарати и медицинска техника и върху търговията с тях. Имаш и безплатна акушерска помощ при раждане. това е за без пари на медицинска тема. Толкова. Точка!!!

а в мордата иска ли мафията с бели престилки !

а от циганите и за циганчетата ше зимат ли пари? или тях това не ги лови,както всичко друго свързано с тях в тая ЦИГАНО-ГЕРБЕРО-БЕСЕПАРО-ДЕПЕСАРСКА ДЪРЖАВА

От тях не взимат дори и да се полага! Друг е въпросът, че по-богати от.личните лекари са само разпространителите на дрога

250 работни дни в годината по 30 пациент на ден по 2,90 лв.=21 750 лв.без касова бележка!!!При 10% данъчна ставка са 2175 лв.укрити данъци,а на 20 000 джипита в страната са 43 милиона леваааааааааааааааа...................

А ти ,уйе,знаеш ли какво е да ти МРЪНКАТ 30 души всеки ден и да те товарят САМО с негативи,а?

Хипократовата клетва я превърнахте в бизнес!

Крайно време е да я прочетете тая пуста Хипократова клетва,защото често се позовавате на нея не съвсем уместно.