Почина митрополит Дометиан

Видинският митрополит Дометиан е починал днес на 85-годишна възраст, съобщиха от Светия Синод.

Обратно в новината

Коментари - Почина митрополит Дометиан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бог да прости митрополит Дометиан! Царство му Небесно! Никой не е безгрешен на тази грешна земя! Дано митрополит Дометиан да получи прошка и милост от Бога!

Колко вино е изпил и пари е откраднал тоз четвендалест плъх ,зане само Господ!Политици и всички ходжи,имами,попове са му омразни!

Помня как Дометиян каза на Великден, че празнуваме и празника на труда - 1-ви Май. Слисах се, ако знаете какво означава това тъпанари писмени.

Упокой Господи душу раба Твоего! Вечная памет! Царство му Небесно! Амин!

Бог да го прости ! Поклон пред паметта му !

Един икуменист по-малко. Бог ще го съди!

Комунизмът и религиите са от 1 и същи задкулисни манипулатори. Повърхностни, но комбинативни моше та. Пари, религи и лъжа само на вярване разчитат. Затова и едни и същи са хората, които ги въртят. А кой не вярва в желания от тях ред играе сопата за спазване на реда - кой през полиция кой през мутри.

на този принцип капитализма е също на това ниво нали?

абсолютно. И капитализЪма и комунизЪма са икономически учения. Сблъсъкът им е раздухван, за да се отклони вниманието от дебати по същество за държавата и обществото. Все едно всичко е икономика. А комунизмът е като църквата . И двете искат слаби национални държави. Първо е било единни християни и църквата е била срещу държавите в Европа - нон стоп интриги на кардинали срещу крале. После комунизмът е заговорил за интернационализъм,а сега е глобализъм ( на кпаитала)

"С дълбоко прискърбие съобщаваме, че лед продължително боледуване се престави в Господа ,....в два реда, две грешки... Поне

Квито и минуси да пращате, не е нормално журналист да пише Лед, вместо След и Престави, когато другите хора пишат преДстави.. верните, че съм малограмотен и китаец, ама имам око макар и дръпнато

Неведоми са пътищата господни. Ето, дори и сътрудниците, и те са тленни и все някога ни напускат.

Кофти! Привикал го е началника. Сега има да обяснява как, какво, защо...

как,как.........става агент на дс, школувка в москва и шпионаж за тех на запад. кариерка.

Бог да го прости .

да,но не вярвам .

Дядо Владика ми беше пациент и аз му споделих мой дългогодишен проблем . Той ми каза "Вярвай чедо и се моли... " и не след дълго време проблема ми се разреши . Предполагам е казал молитва за моят проблем . МИР НА ДУШАТА МУ И СВЕТЛА МУ ПАМЕТ!

Значи викаш не ти трябва ум, не ти трябва труд, само "Вярвай и се моли!" и всичко ти става на 6. Що не кажеш къде си доктор да не сбъркам да дойда при теб.

Не всичко се решава с ум и труд. Дано не ти се налага да го разбереш по трудния начин. Понякога е нужно и нещо повече, ако щеш и вяра! Фактите са си факти. Не искам да убеждавам нокого.

Написали сте най-хубавото послание за него. Ако нямате нищо против, вместо многоточието - добавете още какво ви е посъветвал, в рамките на това което мислите че може да споделите. Думите на покойният вече дядо Владика е добре да се прочетът от повече хора.

Малко факти...отиде се човекът с най-обемистото досие към ДС, както оставящ една епархия в окаяно състояние и в която свещениците не получават заплати, а най-апетитните енории останали такива окупирани от монаси, които ги грабят до шушка и плячкосват що е останало от тях. Ей, това му беше силата на митрополит Дометиан, иначе кой го не познава ще си помисли, че е светец.

Споко, няма да помисля, че е светец. Всичката "висша" църковна пасмина е направо за казана. Лошото е, че няма ад и кой живял и блажил, живял и блажил, а който вярвал в бога и се надявал, ще пие една студена вода.

Много медали, от различните тайни служби ли са? Тези духовни кърлежи продадоха БПЦ на червения Дявол

НЕКА БОГ ПРЕЦЕНИ ДАЛИ Е ГРЕШЕН... ХОРАТА ДА НЕ ЗАЕМАТ РОЛЯТА НА БОГ

Ами нали точно шопари като този ни учат да се надяваме на бог за наказанието, та те да си живеят живота. Няма да го съдя ли! Да има как ще го провеся на расото му докато стане на суджук. Пък ако има бог, нека ми търси сметка. Ама нямаааа. Ако имаше, досега да ме е затрил 100 пъти.

1967,1968 поп изпратен от комунистите на специализация във Франция и Швейцария???!!!! Рано или късно всеки дава отчет!

айде един доносник и болшевишки агент по малко - "От началото на септември 1959 г. до 1962 г. йеродякон Дометиан е на богословска специализация в Московската духовна академия. Там с благословението на Св. Синод на БПЦ е ръкоположен в йеромонашески чин от Руския патриарх Алексий. "

БОГ ДА ГО ПРОСТИ !

"Светия синод" - от 12 владици, 12 агенти на служба на КДС/ДС(КГБ) На кого са служили? На Бога или на КПСС-БКП-КГБ-КДС? Сега вече са с един по-малко. Кога ли ще дойде ден да няма нито едно ЧЕНГЕ в Светия синод и той да служи само и единствено на Бог.

its

Да те успокоя. Никога няма да дойде такъв ден. Църквата е тврде важна, за да няма агенти вътре.

Бог да го прости! За починалите или добро или нищо. Дано да има солидни аргументи пред Всевишния за отношенията си с бившата ДС, както и за специализациите си в страни, които не са православни.

Българския Щирлиц, прикрит с духовен сан

Бог да прости греховете му и вечен мир на душата му! Какъв е бил, защо е бил, колко е бил - Бог знае и Бог ще го съди! Ние можем само да се поклоним пред паметта му. Тази новина ми навява неприятното усещане, че дядо Герасим ще го засилят към Видин и пак ще се оголи секретарското място...

С една твар по малко.

много интелигентен и добронамерен човек..

и мен да ме обучат от дс и да ме пратят на обучение в щатите и аз ще бъда интелигентен и добронамерен и даже лоялен към дс и ще клеветя на воля

виж още къде е бил на специализации през граница в най-тъмните години на социализъма, когато и пиле не можеше да прехвръкне навън. Разработен разузнавач, специализирал в Москва. Но Господ си го прибра - добър, лош, вече е без значение...

Ти анонимнико, преди да бръщолевиш по адрес на непознати за теб хора, по-добре се информирай и преклони пред този свят Човек! Ако малко знаеше, щеше да се информираш, че брат му на Дометиан е бил дисидент и Тодор Живков го е изгонил след затворническите си години в САЩ. Та толкоз за "връзките" му с ДС...

пак си е поживял, майка ми почина на 66, а да не говорим колко млади хора умират ... 85, лека му пръст, дано му простят греховете!

ами така е... да не би да се е узорил за нещо приживе. Пояде, попи, поразвява кандилницата, написа некой и друг донос и предаде Богу дух...

леко полеко споминалата се дс си привиква подопечните,да му мисли господ с тоя червен матрял

оправете снимката , на нея е патриарха Неофит

тия от КГБ много си приличат