Уволняват 150 души в завод в Костенец

Работници от най-голямата фабрика за производство на хартия у нас "Костенец Пейпър Мил" ЕАД излязоха на протест пред сградата на предприятието.

Обратно в новината

Коментари - Уволняват 150 души в завод в Костенец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"ТЕ ПОГРЕБАХА РОДИНАТА" ! --...надписът на черното знаме на КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА преди да го убият

https://link

ТВА ТРОЛОВЕТЕ УМОРА НЯМАТ- ТО А ОТ 10 КЛАДНЕЦАВОДА, ТО СА КОНСПИРАЦИИ... АВЕ ОСНОВНАТА МУ МАШИНА Е ПОВРЕДДЕНА И НЯМА ПАРИ ДА Я ОПРАВИ ЧОВЕКЪТ БЕ!АМАН ОТ ИДИОТИ БЕ!

Бай Тошо да се домъкне да донесе и машина .Ай сиктир

Някой политик си е купил вила на карибите,вместо производство в БГ,някои данъчен си е затворил очите срещу нещо,някой съдия е работил за мафията,а ние идиотите търпим и гласуваме за да продължава това...Гласуваме за разрушителите на България..

Да не би Шиши да му е хвърлили око или Боко?

С ПЪЛНА СИЛА И ДО ОКОНЧАТЕЛНАТА ЛИКВИДАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ. Да не мислите, че съкращенията са случайни ? Просто е дадена заповед от Брюксел че този завод трябва да бъде ликвидиран, щото колкото и да е малък, все пак е конкуренция на западните тоалетни хартии, дето внасяме. Никаква индустрия не трябва да има България. Основната машина се била развалила и не могат да купят друга, айде не на нас тия !

мухаха просто да купят друга. 30 милиона бе байчо Много силно го даваш "просто да купят друга". Как лесно мизерници кат тебе с 2 лева в джоба просто купуват други. хахаха

Ново богаташите, пардон новобизнесмените в действие.Умишлено се фалира.И след като ги съкрати ще ги потърси отново , обаче на 6 месечетн трудов договор на мин. заплата.И после на постоянен +100 лв.Така договореното до момента от синдиката(а като гледам всички носят тениски с инициалите му)който между другото няма да съществува.Познат филм.Само че "оргатите" не виждат.

умишлено им дава девет месеца заплата от собствения си джоб, без да работят, за да фалира?

Абе, каква ще да е тази машина дето не могат да я оправят 9 месеца? Явно целта е друга, а за хората кой мисли? Никой!

иди ти да я оправиш. от всичко разбираш явно.

Викаш няма начин ремонта да струва примерно 10 милиона и да нямат откъде да ги вземат?

Капитализъм в действие! Какво има тука за чудене???

Ами така е! Тия нещастни работници още ли не са разбрали, че социализма свърши преди 27 години!!!

9 месеца взимаш заплата без да работиш, че то туй капитализма арно бе

Бати Ваньо мангала що заводи наряза на скраб никой не протестираше, даже скачаше че не е червен - сега толкова зор...

9 месеца получавали заплати без да бачкат нищо и искат още така...:):):) Дай Боже всекиму.

Искат да работят бе соросоид оноден. Само, че големите крадци не могат да разделят предприятието. Естествено това с машините е както се казва "кьор фишек".

Ами нещо не личи,че искат да работят! Защото 9 мес са вземали без да работят.И сега им предлагат работа,ама на друго място,а те не искат!

Работник ае взета за да работи и изпълнява определени задачи и функции! Задачата на ръководството е да му създава работа! това че фирмаджиите немогат се оправи не са виновни работниците ! Прост българин!

Анджик де. Понеже не е по вина на работника, са им плащали без да вършат работа. Ама всяко нещо си има край.

"Въобще ще има ли управа на тези машини..." Значи, хайде сега редактора да провери в речника какво е оправа и какво е управа.

На някой прави ли му впечатление че чуждестранните инвеститори масово бягат от България, ЗАЩО?

е много гот! щЩото на един му фалира мафията- държава банката, сега на друг ще му вземе военния завод... , на Г>Ганчев му взеха захарните заводи, след това ВЕЦ-овете.., на оная френска фирма - винарната... щОто Лукойл - българия може да си определя квито цени иска и да ти спира газа както пожелае...

извинявай на това стадо ли ще задаваш тоя въпрос? Стадото не го вълнува нищо! Иначе си прав след 2009г. от Бокостан напуснаха една камара водещи фирми в всички отрасли. Дори и в енергетиката !

E се тръгне по веригата от собственици се достига до Цветан Василев, обаче от миналата година е задействана процедура по излапването му вероятно от дебелото момоче в комбина с дебелото от Банкя. Битката нещо се проточи и затова ще изритат работниците.

има мигранти.да ги вземат на работа с по-малко пари и готово.така се печели

Завода е частен , собственикът сам решава , кога да го затваря.

а по твоите съждения що да плащаме и данъци, когато нямаме работа ? Драги не е така работата щом си се хванал да правиш бизнес или го правиш или несе захващаш.

Абе селска пръчко проста, ти щом разбираш толкова от бизнес що си с 2 лева в джоба? А бе драги. А като нямаш работа - не плащаш данък ОБЩ ДОХОД. Но това, че нямаш работа не те освобождава от плащане на данък ИМОТ например. Ама си прост и тъп.

Ей НЕграмотен Занещ ли, че в любимата ти държвава САЩ, за такова нещо, вкарват в панделата за 10 години

Глупако. В САЩ в петък си получаваш седмичното възнаграждение и ти казват: "В понеделник не идвай." А тук - 9 месеца бичат айляк.

Всичко е ясно, завода затваря, всички отиват на борсата. Нито ще е първия, нито последния затворен завод у нас !

Ква стачка бе? Сега ще отрежа няколко лентички всичко че тръгне по мед и масло.

Като ви съкратят ставайте дилъри на наркотици. Мафията си има държава -герб-дпс-бсп! Все пак ни управлява най-големия мафиот.

Защо избираме все едни и същи ?

А тогава вие бяхте млада.. Ах, тези мъже - така ви харесваха и ... т.н.

Това остава след пишман бизнесмена Николай Банев и пишман банкера Цветан Василев.

И пишман министър-председатела Бойко Б.

9 месеца стоят със счупена машина и си плащали заплатите, а препполагам и другите разходи. Какво са чакали, Неволята ли да дойде да им я оправи? Има нещо гнило в цялата работа, пък ако ще да са спазени всички изисквания на законите, или пък с голяма некадърност се управлява това предприятие.

Не е ли съкращение, защо заглавието е : "Масово уволнение в голям завод" Пак ли се търси сензацията?!

преди правехме всичко ... зеленчуци , плодове , стоките бяха български ,хората работеха ,учеха , бяха тук и бяха здрави ... след 27 години резултата от напредъка е плачевен ...

А тогава вие бяхте млада.. Ах, тези мъже - така ви харесваха и ... т.н.

В случая ръководството е постъпило повече от коректно. При капитализма няма гарантирана работа, а всички искаха премахването на соца.

сам се премахна. Всичко дотирано от държавата, ток, вода,парно, образование, здравеопазване, почивни бази и какво ли не. Заводи, за да намерят работа на човека, а не на работата човек. Е,, ами няма държава, която да издържи дълго. Тези, които заблуждаваха масите за светлото комунистическо бъдеще сега са милионери и те така. Соца рухна не само у нас, а това си беше пълна историческа закономерност. Който още не го е разбрал, да си въздиша по комунизма. Държави, при които никога не е имало социализъм имат по-добра социална политика от бившите социалистически.

авария на основната машина за производство. - КВИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ?? ИЛИ СИ ПИШЕМ УК ОПОРНИТЕ ТОЧКИ...АМА ТАКА Е,МАТРЯЛА НЕ РАЗБИРА ОТ ИНДУСТРИЯ, САМО ЗНАЕ ДА ПЛЕЩИ...

А дали застрахователната компания не е на Дебелия?

ПОРЕДНОТО МЪДРО УПРАВЛЕНИЕ НА ПЕДПРИЯТИЕТО ОТ ВЛАСТИМАЩИТЕ!!!)

Добре е да кажете коя е застрахователната компания, че да я избягваме.

Още един удар по българската промишленост. Чумократии!!!

Ммдааа...На тези хорица тепърва им предстои да разберат, че всъщност живеят в капитализма, а не в социализма. Но, съдейки по над 30 годишния им стаж в едно и също предприятие, доста трудно ще дойде осъзнаването...

Идиот сороиден! И какво лошо са направили работещите от 30 години че насочваш омразата си към тях, и на запад хората роботят по 30-40 години за едно предприятие..

И къде видя омраза в коментара или осъждане за дългия стаж? Или си свикнал от едно време да виждаш врага навсякъде?

Мрън-мрън, искам си мизерната работа в завода, да ми дават мизерната заплата, да псувам колко е гаден капиталиста-бизнесмен щото ми дава малка заплата, да си пия ракията вечер, да се карам с жената, и да си гледам Биг Брадър. Тва искам аз, нищо повече.

Идиот.

Така ли се казваш?

И какво са правили 9 месеца със счупена машина ? очаквам , скоро БЕБЕ - БУМ !

При положение че 9 месеца нямат машина и не са работили ама са си получавали парите незнам какво искат в момента??Грешката на собствениците е че не са ги съкратили малко по малко за да спестят пари за машината и да ги върнат отново на работа..

Не мога да разбера - като не те искат на работа и те уволняват какво има да протестираш, търсиш си друга работа и толкоз...На това отгоре и са ти плащали 9 м. без да работиш...Малко нагличко ми се вижда.

Ще си намериш, ако има как и къде. Първо, това е Костенец а не София. Второ има хора работили десетилетия само в този завод, а тъпите HR-и следват процедурите от учебника. Трето - за да си работил 20-30 или повече години на едно място, значи си на 40-50 или повече. На тия години натежаваш (физически и психически). Малко по-трудно е да търсиш и започнеш работа в съседен град, камо ли да се местиш там. Е, като ти огладнее дупето и ти спрат тока и телефона ...

Когато искахте капитализъм не ревахте ами вдигахте ръце с два пръста,сега защо ревете?

ИСКАМЕ КОМУНИЗЪМ! АЙДЕ, ДАЙ НИ ДЕ! ))):

Дир, станахте за посмешище като долнопробните медии. Не е ли съкращение, а не уволнение. Или и вие я карате на "не били компютри, най-били компоти"

d4

тенденцията се запазва... и малкото останало работещо от времето на социализЪма е подложено на тотално унищожение. да пребъдат във вековете еврогейатлантическите ценности!

По радиото казаха, че машината струвала 30 милиона и си правеха устата за държавна помощ. Не е ясно защо застрахователите не са платили, ама в случая бачкаторите няма какво да мрънкат.

Излиза така, че застрахователното дружество е изиграло водеща роля в краха на това предприятие. Какъв позор

А де, точно така излиза. И коя е тая застрахвателна компания? Предполагам, че вноските, които са и плащали не са никак малки.

какво има да се чудят !!! това е американска демократия за която се бори целии бъл-ки народ !аз и още 4 млн няма да се върнат на работа в българските земи защото няиа да има и още 50 години ! нали се обърнахме с главите на дадолу пред култуния запад . АМИ ТЕ КЪДЕ ЩЕ СИ ПЛАСИРАТ СТОКАТА А КО НЕ В ТЕЗИ СТРАНИ ОТ БИВШИЯ СИВ ! НАЛИ ЗАТОВА НИ И ПРИЕХА В ЕС ! ЗА КАКВО СЕ БОРИХМЕ ТОВА И ПОЛУЧИХМЕ И НАЙ ВАЖНОТО ИМАМЕ БОЙКО БОРИСОВ КОИТО НЕ САМО ТОЗИ ЗАВОД НО И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЩЕ РАЗОРИ . ЗАЩО ХОРАТА ТРЯБВА ДА РАБОТАТ В БЪЛГАРИЯ !!!!!

Какво конкретно предлагаш "Иван от Москва". Моето конкретно приложение към теб е: Не цапай българския форум с идиотските си постове. Седи си мирно в дълбоката жопа наречена Русия и не давай акъл на нас българите. Просто иди в жопу бляд!!!

НЕКА БРАТСКИЯ СССР ДА СПАСИ ПРЕДПИЯТИЕТО!

Никаква логика няма в това. Ти ще плащал ли 9 месеца заплата на 180 човека, вместо да си ремонтираш машината?? нещо гнило има тук, гаранция

Най гнилото според мен е че тези дето 9 месеца са вземали заплати без да рабтят, предлага ли са им друга работа ама са отказвали, знаели са как стоят нещата ама са си траели и сега тръгнали да негодуват че всяко нещо има и край..

Ами след като се вижда как тия дето са получавали пари 9 месеца без да работят сега протестират направете си сметка какво би станало тогава ако беше решил без да чака застрахователите да си играят играта да ги съкрати за да вложи парите в ремонта..Гнилото е че 9 месеца не са се погрижили тези протестиращи да се устроят на нещо друго ама там трябваше да бачкат за заплата явно

Каква е тая неотстранима повреда?!?!? Толкова ли е зле предприятието,та не може да си купи друга машина,ако ще и на старо да е?!?? Нещо друго се случва явно в предприятието,не вярвам да е до повреда в машината им...

Доколкото схващам картинката предприятието е смятало, че ще бъде компенсирано от застрахователя и затова е запазило работниците, плащайки им ежемесечно. Само че решението на застрахователя се е проточило хем много дълго хем с отхвърляне на искането за възстановяване на щетата, а предприятието е издумкало средствата за заплати. Не е нормално да чакаш 9 месеца отговор за щета.

тая основна машина за производство сигурно е неръкотворна, щом девет месеца не са я нито ремонтирали, нито произвели нова! сигурно е сложна като централата във фукушима!

Машините за хартия са огромни и сложни.Често пъти решенията в тях са уникални,а производителят им може отдавна да е изчезнал.

вярно е! да викнат китайците, и ще им произведат пет, шест такива машини до две недели време!

Още един завод пуснат под леда. вероятно умишлено. Като ранен бизон оставен първо да му изтече кръвта, а после хладнокръвно убит.

Много е неприятно, но ако това което е написано в статията е вярно - че са получавали заплатите си месеци наред, а не са работили, заради повредата - ми що тогава не стачкуваха? Не ме разбирайте погрешно, но всичко си има две страни!

Ето я и втората. Не споменаваш застрахователя, който бави обезщетението, с което би могла да се оправи/закупи нова техника. И всички чакат до момента в който не свършват резервите.

Да, така е!

Друг по-интересен въпрос е на кой е предприятието и как е придобито?