Предупредиха за капани при промоциите в магазините

При кампаниите за намаления и промоции търговците често си служат с трикове и некоректни внушения, предупреди Комисията за защита на потребителите (КЗП).

Обратно в новината

Коментари - Предупредиха за капани при промоциите в магазините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Реклама - измама !!!

Какви са резултатите от проверката на Комисията за защита на потребителя?? Мисля, че не защитават потребителя, а търговеца. Нека се пише по-вече за дейността на КЗП.

пЪРВО 200% УВЕЛИЧЕНИЕ И ПОСЛЕ 70% НАМАЛЕНИЕ!

Chefo77

А от кого е поръчана тази статия, че не разбрах? Питам, защото не помня случай досега да сте споменавали име на конкретен магазин/верига/марка по какъвто и да е негативен повод, а сега виждам името на Lilly да се спряга за показателно за некоректност. Не съм им адвокат, никога не съм пазарил оттам, но не мислите ли, че е малко странно да се спомене името на точно определена верига?

Chefo77

P.S. Пратиката на Техномаркет се използва от всички магазини за черна и бяла техника, и с нищо не е по-различна от тази с "цени ОТ" на друга голяма верига.

Относно черния петък в Хиполенд - отстъпката е -25% и е на цялата налична стока в магазините, ако черния петък застъпи други промоции се добавят -25% към вече съществуващото намаление. Проверявайте си източниците преди да пишете глупости. Палячовци, колко ви платиха за тази статия?

То винаги е имало капани да ама стадото не ще ги разбере

До Окръжна болница в София има един "Бодинор", в който редовна практика е на касата да се таксуват на по-висока цена стоките, които на щанда са с по-ниска. На касата винаги има някой, който се е объркал и е чукнал грешния клавиш. Ако мине! Пък промоциите са от ден - до пладне. Иначе са за цялата седмица. Акциите на КЗК и те така - кампанийно.

евтиното винаги е менте промоций с курсове с какво ли не бии цените режи в часовете това е може и на 10 часа шофиори да има ония спят ли спят

Сетих се за още един такъв трик: Първо вдигат цената например двойно, ако нещо струва 50 долара го продават за 100. И след това обявяват с огромни букви: "Голямо намаление, 50% на еди какви си стоки, само за 50 долара!". И народа - юруш на измисленото "намаление".

Ееее, че това новина ли е бе??? Мисля, че няма човек който вече да не знае за капаните при промоциите. Отделно от това, още когато бях в Щатите през 1993 година на едно място видях голяма реклама: "Тук нашите промоции са истински!". Смятайте за какво става въпрос! Като се върна назад в спомените, първият ми сблъсък с рекламите в САЩ беше в един фризьорски салон. Пише: "Постригване само 1 долар!" Викам си брей, ударих джакпота, веднага ще се пострижа, даже и да няма нужда, особено като се има предвид че там прическата беше солидна сума, над 20 долара май беше още тогава, а сега кой знае колко струва! То се оказа, че това било отстъпката, ако се пострижеш при тях - плащаш с 1 долар по-малко. Не върви ние да учим капиталистите на капиталистически номера. Те са ги измислили много преди нас, ние сега още има много какво да се научим от тях, особено на търговски трикове.

ЗА ПРОБЛЕМИТЕ СИ. АЗ ИМАХ ПРЕДИ 3 МЕС. ПРОБЛЕМ С 1 М-Н ЗА ОБУВКИ - НЕ ИСКАХА ДА МИ ПРИЗНАЯТ РЕКЛАМАЦИЯ ЗА САНДАЛИ, РАЗРАНИЛИ КРАКА МИ! ПИСАХ ДО МЕСТНИЯ ПЛЕВЕНСКИ ОФИС НА ТИЯ ХРАНТУТНИЦИ -ОБАДИ МИ СЕ 1 ТУЛУП КОЙТО, ВМЕСТО ДА МЕ ЗАЩИТИ, МИ ОБЯСНИ КАК НЕ СЪМ ПРАВ, ДА СЪМ ВОДЕЛ ДЕЛО ЗА ЕДНИ ОБУВКИ... ПРАТИХ СИГНАЛА ДО ЦЕНТРОАЛАТА В СФ И НА ДРУГИЯ ДЕН СЪЩИЯ ТУЛУП МИ СЕ ОБАДИ ДА ИДА, ДА СИ ВЪРНА ОБУВКИТЕ И СИ ПОЛУЧА ПАРИТЕ! ТАКА СЕ ДЕЙСТВА! ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА1

Добре бе, пич, ама само да ти кажа- освен с големи букви, можеш да пишеш и с малки.

Хм, колко си прав!

ОСВЕН ДА НИ ИНФОРМИРАТ НЯМА ЛИ ДА ПОЧНАТ ДА ГЛОБЯВАТ И ЗАТВАРЯТ НАЙ-ПОСЛЕ? ЗА КВО ЗИМАТ ЗАПАЛТИ!

защо ли не забелязва, че масово продават обувките с 1 месец гаранция, а преди година-две са продавали с два месеца гаранция.

ще стоят заринати с боклуците си тези, които се правят на големи тарикати.

Търговията (препродаване), лихварството и банкерството са легални видове мошеничество, така че не е важна формата на измамата. Ако си решил(а) да имаш нещо общо с тях, загубата е гарантирана!

Абе важно е прирмоция да има, че шараньете да кълват яко. Па, че ги люлят като парцали на ветър им дреме, важно е, че си мислят, че са на далавера.

Сега масово се обявява 50% намаление, а като влезеш в магазина се оказва, че трябва да купиш едно на пълна цена и за втория артикул ползваш 50% намаление. Според мен човек трябва да си отваря очите и като види, че го лъжат, да не купува, колкото и изгодно да му е. освен това, ако купува онлайн, да потърси информация за цените на другите магазини, защото често промоции от черния петък на емаг се оказват по-скъпи от редовната цена на други магазини. Това да се разчита на КЗП да ходи от магазин на магазин и да им прави предписания няма да помогне - трябва всички клиенти да влизат в такова регулиране, като най-малкото започнат да подлагат офертите им на съмнение!!

Трябва 30-дневен бойкот на всички магазини (онлайн и офлайн) от 1 декември до 1 януари, тогава ще се научат на уважение. И на тяхно място ще дойдат други, с научен урок.

Ами че аз през този период освен ядене и пиене друго не купувам. От началото на Декември до края на Януари пада такова рязане на глави, че всяка покупка е безмислена.