САЩ: При дипломатически провал идва война със Северна Корея

Правителството на САЩ очаква от Северна Корея сигнал за готовност за водене на конструктивни преговори.

Обратно в новината

Коментари - САЩ: При дипломатически провал идва война със Северна Корея | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тоя комунделски мишок ким скоро ще свърши като кадафи-в някоя канавка или кенефна тръба...даже и путлериското джудже няма да може да му помогне да спаси кожата...

Абе, тия жени в политиката на САЩ няма ли кой да ги такова, че са толкова агресивни и войнствени? Айде, Хитлерито е грозна и мъжът и закономерно кръшка(ше) със стажантките в Белия дом, ама Никито си е много даже жена. Бръмбар ли е влязъл в гащите ѝ та се изцепва така?

За какво са им на САЩ дипломати, след като всички въпроси на външната им политика решава Пентагонът? И щом подобни "дипломати" не могат от позицията на "най-великата държава в света" да се договорят с една нищо и никаква държава като Северна Корея?

"Северна Корея ще бъде "разрушена", ако продължи "безразсъдното" си поведение, подчерта Хейли. " Този филм сме го гледали преди години. Май се изнесохте с мокри гащи от Северна Корея. Да не говорим за Северен Виетнам.Най-добре си стойте на континента и не си навирайте гагата по целия свят.

От известно време насам смятам, че цялата тази дандания е един театър, разиграван от КНДР и САЩ. Колкото повече патардия се вдига, толкова повече се трупат поръчките към Локхийд-Мартин. Американския ВПК ликува, че има кой да им купува бомбите. Не знам каква е изгодата на Кимчо от това. САЩ не биха рискували по никакъв начин да си ликвидират златната гъска Ким. Поне за момента. Но и Кими знае много добре що за недоверчив партньор са САЩ. Саддам им се довери и къде е сега? Беше хубав като нападна Иран, а после стана диктатор и увисна на бесилото. Кредита на доверие в САЩ се изчерпа, и за това от уникални станаха банални. И всеки си има едно наум. Нито Ким, нито Доналд са толкова луди, че да натиснат спусъка. Просто защото Русия и Китаи са в близост и последствията са непредсказуеми. Прави ми впачетление друго - гнусния, циничен начин, по който САЩ принуждават околните държави да купуват оръжие от тях. Прилича малко на "такса спокойствие" събирана от нашите любими мутри в недалечното минало. И още по-циничното нагнетяване на обстановката до краен предел. Тези хора и от двете страни са толкова самонадеяни, че не си дават сметка за последствията а мислят само за печалбите. Ако вкараме човешкия фактор? Ако стане някой инцидент? В района е пълно с корита от всякакъв вид натоварени с бомби и самолети. При такова напрежение една пиратка да гръмне и може от двете кореи и американските бази нищо да не остане. Добре, че са на другия край на света. Не случайно Китаи и Русия призовават за спокойствие. Помпенето на мускули може да продава оръжия, но не успокоява ситуацията.

Гледай Северна Корея, сещай се за Русия.

ким гивнаправи на смешни и те си вярват че са мнаи велики ама има ама ???????

Ким им бръкна в малкото мозъче на краварите със сламка. Спука гуемия син балон на Феликия САЖд.

САЩ нещо са се объркали. Но вярвам че ДебелияТ Ким отново ще им прости :)

Сбогом САЩ, вече ви няма. Не биваше да се закачате със Северна Корея, не трябваше да дразните Китай за островите в океана и за Тайван. Е изчезвате.

На великите САЩ че чистят светът от боклук - Кадафи Садаам Да се готвят Башар и Прасчо Амин!

Да бе близкият изток така го изчистиха, че напълниха Eвропа с бежанци.

Близкият Изток ли - там Кадиров се прави, че а.ка, а Кремльската матрьошка - че чисти. Като си ъпдейтнеш опорните точки, ела пак да коментираш!

Чудно ми е ти как си отцелял

Таз година Коледата ще е по рано Тръм Врлики ще сготви Прасчо Китай и роССия ще гледат и рИват както им е обичай

При евентуална война срещу САЩ , Прасчо ще живее около два часа след началото на първата вълна от Стелт Б2 Спирит. След това ще е умрял от прасе по Коледа Прасчо не иска да умира- той си иска френските коняци и парфюми, уискито и пр.западни благинки Прасчо е същият тарикат като путкин- терор мизерия вътре и зъбене навън

САЩ не можаха да пречупят корейския народ през 50-те, когато бяха единственна ядрена суперсила. Та сега ли?

Американците подвиха опашка. Не държат силни карти. Голям дълг, слаб президент, раздвоено общество, лоши настроения в света срещу америка. Русия и Китай обединено гласуват срещу тях в Съвета за сигурност и не дава и дума да се издума за война на границите им. Ще трябва да си затраят янките.

Задавали ли сте си въпроса-ЗАЩО става така????Просто ДЪЛГЪТ на САЩ към Планетата стана 20 ТРИЛИОНА долара!!!!!Ако САЩ не ОБВЪРЖЕ икономиката си с ЕС до край- то САЩ г у б я т правото долара да бъде Световна валута/реално долара е БЕЗ златно покритие от 1972год/?????????Това дори за най-простият бизнесмен говори ЗА К Р И З А !!!!Защо ЕС и др страни трябва да ПЛАЩАТ за "добрият" живот в САЩ??? НИЕ не искаме това!!!!

когат не разбираш от нещо - четеш и питаш........ у момента, добрия живот в сащ се плаща от китай и япониа! съвсем не ПРЕЗ ДОЛЪРЪ! ИЗКУПУВАТ МНООООГО, АМА МНОГО ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ НА САЩ. Което ги държи с кредитен рейтинг ааа и ги стимулира да си дигат тавана на дълга. Китай си вика: най-сигурната инвестицион е в дцк на сащ. япониа е ПРИНУДЕНА да изкупува техен дълг от окупационните войски там и от марионетниа "елит". ЕС е най на опашкатасащ и без това воюва със целие свет. това със северна кореа ше е първиа истински тест за техното разширяване чрез ввойни. ще ми се да ядосът китай и да видат ккаво ше стане.

Само дето Китай не купуват ДЦК на САЩ !!! А купуват метали ,земя и кораби (особенно круизни). А ДЦК са хартийки без покритие когато една държава е с голям дълг. Моля разгледай си учебниците по световна икономика.

записвам у бележника: вторник 16.00 джиемти пуск и старт на 3-5 хиляди МБР с термоядрени бойни глави. среда - парти но оцелелите. четвъртък - нормален работен ден.Петък: нови изпитаниа на пхунян с МБР......

Американците са вкарали атомна бомба в посолството си и някой некомпетентен техен дипломат я е отворил и са облъчили и другите в посолството!

След като САЩ се заканват, не изглежда да е глупаво и маловажно за Северна Корея да притежава ядрени бойни глави и ракети, които да ги носят при евентуален дипломатически провал и последваща война със САЩ. Ако ли пък не избухне война, не виждам с какво това въоръжение ще пречи на мира. Дори, струва ми се, че помага!

Рекс Тилърсън малко недоговаря, а дир.бг скромно не го поправя...САЩ искат преговори, но поставят като условие КНДР да прекрати ядрените и ракетни изпитания. А САЩ да не правят нищо. КНДР предсказуемо смята, че това са едностранни отстъпки от тяхна страна. Интересно е също, че предложението на Китай и Русия КНДР да прекрати ядрените и ракетни изпитания, а едновременно САЩ да изтеглят по-далеч флотата си същата тази Ники Хейли е нарекла "оскърбително"...

е твърдо решен да прати Лудата крава на екарисажа

мерят си пишленцата

Голям кеееефффф да видим кой кое а не само кучешки лай.

Мачкай Ким тъпите говедари!

КНДР разкри импотентите от САЩ, уж Велика сила. Железният Ким показа на света, че са пълен топъл въздух под налягане.

Помните ли времената, когато преди 60 години Китай отправяше стотици, номерирани предупреждения към Америка, стигнаха до към хиляда, сега Америка отпрявя безброй предупреждения към СК

За тъпите комуняги-русофилистици няма по обидна квалификация за противниците на техните кремълски господари освен "кравари", а произхода на самите комуняги и техните бащи и деди е точно краварски и овчарски. Плюейки американския народ, те плюят себе си и техните прародители.

А има ли "американски народ"! За американска нация да, но народ не са и никога няма да бъдат. Мелези от всякакъв цвят и психични разстройства, управлявани от етнически евреи.

си намериха майстора!!! Лошото е че ще пламне цялата планета и всички живи същества ще умрем от радиация в големи мъки! Защоте уродосаксонско-чифутските боклуце не се наядоха....

Всеки който не отговаря с думите ИЕС СЪР не води конструктивен преговор със САЩ.

едно време Краварника бомбеше наред който и се опъне, щото никой нямаше с какво да отвърне... големите мозъци на новото време разпръсваха демокрация със пълен замах.... а какво става сега?.... ех няма ги ония смели краварчета като едно време...... за жалост на Кравариканчетата, Корейчетата си имат с какво да се защитават.....

иди свинарче да си хапнеш малко мезенце с ракиика да са поуспокоиш

крава няма какво друго на направят освен да заяват "давами ви поседен шанс" понеже нищо не биха могли да сторят .Просто защано отдавна нямат ни то сили нито ресурс нито възможности.Те са като най големият медиен слон в стъклен магазин.

бреи че умник ама толкова уман че съм не виждал и чувал за по-уманн чиляк на земята - уманик на уманиците

можеш ли да прочетеш какво си написал?

ПРЕДАЙТЕ НА ПУТИН, ЧЕ САЩ ИМАТ ИНТЕРЕС ОТ КНДР - ТАКА ЩЕ ИМАТ ПОВОД ДА СИ РАЗПОЛОЖАТ СИЛИТЕ В ЮК И ЯПОНИЯ, НЕПОСРЕДСТВЕНО БЛИЗО ДО РУСИЯ И КИТАЙ!ХАХАХАА! КИТАЙЦИТЕ СЕ УСЕЩАТ И ПОДПИСВАТ РЕЗОЛЮЦИИТЕ, АМА ВИЕ ОЩЕ НЕ С ТЕ СТОПЛИЛИ, ГОРКИТЕ! НИЩО, ЩЕ ЗАЦЕПИТЕ СКОРО...

Ха ха ха ! Ти се намери най умния да даваш съвети ! Голям стратег си! Той Путин си няма и напредстава какво му замислят , та ти се намери да го открехваш !

Абе умник и кво като ги подписват...много важно. Китай и Русия имат обща граница със ск и могат да правят каквото си искат.

stan_posta@

Даже има една точка, в която границите се събират - граничат Сев.Корея, Русия и Китай.

РУСИЯ ЗАГУБИ БЪЛГАРИЯ КАТО ПАРТЬОР, СЕГА НА ПРАЙДА В БЕЛГРАД ПРЕМИЕРА С ПОЛОВИНАТА КАБИНЕТ ... ПОТЪВАТЕ,БРАТУШКИ, ОТНОШЕНИЯ, ГРДАЕНИ С ВЕКОВЕ ГИ ОТСВИРВАТЕ С ЛЕКОТА... ЩЕ ОСТАНЕТЕ САМИ С ИРАН, ВЕНЕЦУЕЛА И КНДР... ПОЖЕЛАВАМВИ УСПЕХ СТЯХ...

то само за 5 години стана обратното-Русия си взе всичко от света и продължава да взема каквото поиска пред безпомощните поставени в партер и сополиви "зададни сили", които само реват и пишат декларации за да доуморят от смях руснаците.

северно-корейските новини, яко нахъсване видях и чух, с голяма тревога установих, че тези корейци не ги интересуват братята им на Юг, а са адски нахъсани, жестоко нахъсани срещу Япония и САЩ... милиметри ни делят от война...

Как няма да са нахъсани? Ти няма ли да си нахъсан, ако в съседния двор на къщата ти се намират въоръжени убийци и ти казват какво да правиш, как да живееш, какво да произвеждаш и т.н.? И ако не изпълняваш разпорежданията им, ще те унищожат. Те застрашават твоят живот, твоят начин на мислене и живеене, твоето семейство и лична свобода. Е, тогава ще си на всичко готов, дори и да умреш. Но първо ще гледаш повече мръсници от убийците да изтребиш. Да ги заболи колкото се може повече, за да разберат, че те също са смъртни, а не богове.

ама сериозно ли мислиш така бе чиляк ? значи убииците са запада а ? а доброто дебеланче е като маика тереза ..... иди на психо преглед преди да е станало много късно

Че то САЩ и в момента са във война с КНДР. Нямат подписан мирен договор от корейската война до сега.

Корейците няма да се подчинят на САЩ защото са достоен и горд народ. САЩ навярно очакват че подобно на едни ... корейците ще си изуят гащите сами и ще направят в София паметник на американските летци?

ТВА ЛИ МУ ВИКАШ ГОРДОСТ - ДА СЕ СМЕЕШ И ПЛЯСКАШ ПО ЗАПОВЕД? ПО- НАВЕДЕНИ НЯМА НА СВЕТА!

САЩ през 50-те бяха свъхсила, нямаше го ядреният паритет. Направиха Пхенян на прах буквално. Хвърлиха в Корея всякакъв вид химическо и биологично оръжие. Но не успяха да ги победят. И сега няма да успеят.

Значи САЩ могат да заявят, че ако друга държава ги застрашава (каквото и да значи това, при положение, че тази държава няма нито един войник близо до САЩ, а САЩ са струпали войски и бази до дадената държава), тя ще бъде унищожена, а тази държава няма право да изгражда средства за защита? На кой нормален човек това не му звучи като безумие и безкрайна наглост? Корея не е нападнала никого, ако нападне САЩ, нека САЩ се защитават, ок, но ако не ги напада, а си гради средства за защита, то риториката на САЩ изглежда напълно агресорска и деструктивна.

"... Войната започва с нападение над Юга от страна на Ким Ир Сен, който иска по военен път да обедини Корея в една държава, управлявана в духа на комунистическата диктатура. ..."

Ебах ти глупостите! Корея е била една държава нещастнико. То и кол нападна източна германия за да ги обедини.

Бо Бо

КНДР иска паритет с военните способности на САЩ, което на дипломатичен език е достатъчна заявка за мирно решение на кризата създадена от САЩ. Поведението на КНДР показва, че те не са агресори и не искат подчиняване на друга държава. Нормално е КНДР да не искат да бъдат нападнати и въвлечени във война, да не искат да бъдат застрашени и мачкани. Това е позиция на държава, която казва открито - НЕ на войната, която не иска да се бие, но не иска и САЩ да си мислят, че могат да ги нападнат безнаказано, както сториха със страните от Близкия изток. За САЩ преговори - в контекста на действията им, означава компрометираният да е нейкед и да изпълнява хватки, удобни за самите САЩ. За тяхна жалост, КНДР не са тези лобисти (като държавите в ЕС), което показва, че САЩ ще са с огънати ръце, без опция за контрол на Корейската криза.

Северна Корея още не е нападала никого. Но някаква побъркана представителка на САЩ Ники Хейли, коментира как ще разрушат държавата. Ако Северна Корея има ядрени ракети достигащи до САЩ, то ще спре точно външната намеса и ще постигнат независимост.

ИЛИ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ НА СТЪКЛО;)

Те са до Китай и в едно ъгълче до Русия. Знаеш ли колко ще се зарадват, ако американците пуснат ядрена ракета там? По-скоро те биха свалили с тяхно ПРО ракети на САЩ към Северна Корея. Дори руснаците си го казаха, че ще разположат наблизо такова. САЩ като забъркат каша и после не могат да се измъкнат от нея с години. Атака над Северна Корея значи дори чисто финансово затъване на САЩ. Най-реалното е, просто да се примирят, че има още една ядрена сила. Страна на която Америка за Северна Корея и посолството там, няма да определят кой е президент и как да управляват.

САЩ са избили с бомбандировки толкова много севернокорейци през войната там ,и този народ е в правото си да няма доверие на краварите и след 1000 године.Не всички са дупедавци като нас ,да те бомбандират ,да избиват жени и деца през ВСВ и ти да им издигаш паментници.

Това идиотско поведение на САЩ е рецепта за ядрени гъби. Ако си мислят, че СК ще седи и няма да отговори много се лъжат.

ОТГОВОРА НА СК ВИЖДАМЕ И СЕГА,НО СКОРО МОЖЕ ДА ВИДИШ ОТГОВОРА НА САЩ.....

Няма да го видиме отговора! За тазиш работа се иска дупце, а краварите го нямат! Задавам един въпрос : Защо САЩ решиха, че единствено те имат привилегията да са ядрена сила? Може би защото първи са употребили такова оръжие в Япония? Много чудно, японците браха ядове със САЩ, а продължават да им лижат гъзовете вече толкова години? И последно..... абе, защо Израел не взимат никакво отношение по "горещите" спорове по светае?!?!?!

Как се правят на луди тъпите кравари. От няколко дни СК тръби, че иска просто паритет с военните способности на САЩ. Това е достатъчна заявка, на дипломатичен език, че не са агресори и не искат подчиняване на някой друг, война и т.н., но не искат и да бъдат застрашени, мачкани. Всъщност, това е позицията на човке, който казва - не искам да се бием, но не искам и ти да си мислиш, че можеш да ме нападаш безнаказано. За САЩ обаче, преговори, значи другия да си свали гащите и да ги покани да се разполагат, както на тях им е удобно, е, май се свърши с тая, баламурниците като нас и околните държавички в ЕС намаляха, комай останаха коравите и САЩ ще си счупят зъбите, ако продължават така.

Шило

Скучно. нямат никакво въображение. хайде- спорна седмица.

Буш имаше нисък рейтинг. Нон-стоп висеше във фермата си в Тексас. Станаха едни атентати, уж организирани от един в една пещера, контактуващ си с подчинените си чрез флашки. Стана една "война срещу терора", та чак до днес. (и на Буш му скочи рейтинга, щото пази "Американската сигурност!" Тръмп е с нисък рейтинг (падащ все повече и повече, вече е под Буш). Виси нон-стоп в голф клубовете си, въпреки, че преди критикуваше Обама, ако оня отидеше да играе голф. Оня ден, Тръмп обяви, че маха ограниченията за военния бюджет. Заради който и без това, за 16 години, държавния им дълг скочи с над 11 трилиона (над 600 милиарда средно годишен военен бюджет, случвало се е и над 700).

леле що комунисти са в форума не спите ли бе мишки ...бегом при е те тоя дебелия

А ако критикувам нашия дебел Вожд, къде да отида ? Да си изгоря ли българската лична карта?