В Румъния заловиха украинец, преплувал Дунав заради работа

Румънски граничари задържаха украинец, преплувал река Дунав, за да си намери работа в съседната страна.

Обратно в новината

Коментари - В Румъния заловиха украинец, преплувал Дунав заради работа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шило

Хм, и що бяга от "европейска" Украйна?

Глупак е този укр. Да беше казал, че е приел исляма и бяга щото е подложен на религиозно гонение. Щяха не само да го вземат, ами даже и пари и други благинки да му дадат. А румънският еквивалент на БХК сигурно на ръце щеше да го носи...

Райчо Николов на 21 век.Гладът какво ли не прави!Дали е имал кратуни под мищниците?

Чак пък такъв работар ...?!

Че то , тоя си е за спасител готов, нали постоянно не достигат

Даа, талибани може, украинци не може! Да си стоят в Окраина, че на Порошенко му трябват за да бомби Донбас!

Че що бега от великата Укрия??? Нали е люлка на цивилизацията и връх на демократизма?

Ние гоним Укрите, румънците го прибират ! Посланника на Укрите трябва да сритаме от България , кво прави тук !

България няма нищо общо. От Украйна е отишъл в Румъния.

Добре де, мигрантите ги пускат без дукименти и нищо да минават белегално граници и им дават по 1500 евра при пристигането, плус жилище и издръжка. Не моем да разберем защо белия украинец да не може да направи същото, а той иска да работи и да си плаща сметките. Нещо да не е на расова основа, заради цвета на кожата? иначе защо тази дискриминация? Ми дайте му и на него 1500 евра, и жилище, и издръжка, той ги заслужава точно колкото африканските мигранти. Ас лично, искъм да се поканът бели мигранти, а не черни. В задачата се пита, кой плаща за черните, а не иска да плащъ за белите?

Щото е бел, ако беше цигане некакво - всичко е отворено.

Този им е проговори на граничарите на език ,създаден във Великите македонски земи ! Трябвало е да се мъчи на ,,украинишки,, да им речува.

Едно време к'ви хъшове имаше...

Както се казва, с плуване и работа можеш да си намериш.

Нещастните хора ги подмамиха със светло бъдеще и БЕЗВИЗ с Европа ( е, който смее да не вярва в него го бият, измъчват или убиват ). Нали получиха БЕЗВИЗ с Европа, а този човечец не е разбрали май :)

11 06 2017 Гражданите на Украйна, притежаващи биометрични паспорти, вече могат свободно да извършват пътувания до 90 дни с цел туризъм, посещение на роднини или приятели, както за бизнес цели. Новият режим все още не им дава право на работа на територията на общността.

Преди време стана дума , че не достигат работници в туристическия бранш по морето и 3000 украинци работели за 250 евро за 90 дни. Дали те не използуват тази възможност да дойдат за 3 месеца безвизово у нас. При липсата на работници и опасност от проваляне на туризма , ние явно не сме педанти относно правото за работа. А като сервитьор или барман на украински и руски туристи се изкарват добри пари от бакшиши. По начало бармани и сервитьори у нас не разчитат на заплата , а основно на бакшиши. Все пак не знам.

Не ми се мисли, ако пък и мамалигарите бяха в Шенген!

"Срещу задържания ще бъде заведено дело за незаконно преминаване на държавна граница." Не е ислямски терорист и ще го съдят. Ако беше арабин-дивак-терорист, щяха да му подсигурят квартира и 400 юро на месец.

Ще го взема догодина тоя кадър да ми бачка за без пари на морето

е що бяга от майдана бе,нали според наще сороси там всичко процъфтява под шоколадения мир на порошенко

В Румъния заловиха украинец, преплувал Дунав заради работа Е такива силномотивирани работници трябват на Българският бизнес.Сега очаквам масово украинци да преплуват Черно море , за да си търсят работа у нас.

Ако беше афганистанец нямаше да го съдят - грозно , грозно лицемерие.