Щайнмайер към Радев: Повече бизнес, ако намалите корупцията

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер прояви интерес към създаването на нов орган за борба с корупцията в България.

Обратно в новината

Коментари - Щайнмайер към Радев: Повече бизнес, ако намалите корупцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Противокорупционни органи от сорта БОРКОР има в изобилие,но това са кухи образования,натъпкани с чиновници потенциална бюлетини на управляващата партия.Същевременно,имаме следствие,прокуратура и съд."Органи" много,но всичките те са скопени,безсеменни,ялови,тоест не стават за нищо! Това е положението!

обясни ли му "де юре и де факто "позицията си за инвазията в Украйна или си подви опашката !

АТЕГОРИЧНО НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ!

Драги ми Франк-Валтер, от корупцията печелим повече, отколкото от бизнес.

Pesh0

То в България корупция нямаме , какви глупости говори този германец ??? Ама ха ... нахалник , ами той е на крачка да обвини политиците , прокуратурата , съда и полицията .

Тиквеникът Радев е прост като гъдулка!

Моля моля имаме си държавно лице което на което прилягат тиквените нарицания.

Да, но в чия полза?

От Германия нищо добро не дошло за България.

Че от къде е дошло добро за България?

Pesh0

Точно от Германия е дошло доста добро за България , ама не са устискали срещу целия свят . Разликите между Хитлер , Сталин , Чърчъл, Рейган , Хрушчов е в профилните снимки .

Алчността е движеща сила на Капитализма, а корупцията е нейната смазка. По тази причина и в Германия има корупция и то каква. Например измамите в автомобилната индустрия в резултат на алчността.

Така е, но ако бяха станали тук още нямаше да знаем за тях и глобите щяха да са няколкло десетки лева...

Празни приказки на килограм и на метър линеен. Това е европейското дипломатическо безмозъчно бъбрене. И така 15 години взаимни лъжи в този параграф 22. Ама заплатките на тези хрантутници си текат и ще продължават да текат независимо от резултатите.

Щайнмайер беше човек с голям авторитет в Германия ,може би повече уважаван от Меркел.Обаче и той прие линията на Меркел,да играе по американската свирка и вижте на какво прилича сега - пълна мижитурка,като предишния президент!И в историята ще остане като един от виновниците за кашата в Украйна!

Г-н Щайнмайер, да ви питам, не стимулирате ли вие корупцията? Давата евро пари на Свинята от Банкя и се правите на ударени че не знаете как ги краде с магистрали въпреки че това не е най важното за развититето на България. Мълчлте защото Свинята ви слуша и ви играе по свирката и е готова да продаде и предаде всеки един национален интерес. После имате наглоста да говорите за корупция в България, когато можете да натиснете нашите управляващи само като ги заплашите да им спрете евро парите. Но това сте вие..лицемерите. Чрез гръмки думи и действия, спонсорирате боклуците по Източна Европа са парите на вашите данъкплатци да имате верни слуги!

"На фона на непредсказуемата ситуация в региона обаче е необходима повече европейска солидарност." Да, необходима е повече солидарност - от европейските страни, които, без да вземат солидарното съгласие на европейските си партньори, бомбардираха, стреляха и сваляха правителства в заедно със САЩ в Ирак, Либия Сирия Афганистан,...С което докараха тези страни до гражданска война, която генерира бежанските и мигрантски потоци към Еврапа. Та тези агресивни европейски страни да проявят солидарност към потърпевшите други европейски страни и да ги освободят от несправедливите последици на своите военни действия, като...поемат на своя територия всичики предизвикани от тях бежански потоци.

А сега де! А Юнкер що каза днес, че трябва повече да инвестираме в Африка за да намалим миграцията от там. Щайнмайер би казал друго- африканците да намалят миграцията и тогава евентуално ние ще идем там да инвестираме...

Ами просто е уточнил в каква последователност ще са явленията.

Да, необходима е по-ефективна борба с корупцията в България. Затова ние предлагаме предложената единна институция за борба с корупцията в България да бъде...в Германия, например. А най-добре в Дания. И персоналът да е германски или датски. И ръководителите. И да започнат разследванията и санкциите от...върха на правителството и правосъдната система в България.

Щайнмаер , защо поддържате Мутрата от Банкя ? Мутрата държи рекета и кражбите в България , ако го махнете Тиквата целия Български народ ще вие благодарен за това полезно нещо !

не е до мутрата- докато сме толкова бедни и скъсани това ще е избора на бедния човек

О-о-о, пък опозицията са такива ангели белокрили...

Сингапурскрият мин. предс. Ли Куан Ю се е пребори с корупцията с принципа-'ако искаш да пребориш корупцията, вкарай в пандиза поне трима свои приятели, защото аз знам защо и те знаят за какво' , а не-'Пашата е бандит, но ми е приятел'!

Аз лично нямам нищо против българската съдебна система да се разформирова тотално и на мястото на нашите темидарчета да влязат германски такива.

Ами ще ти дам пример-когато Испания влизала в ЕС в съдебната система царяла корупция и анархия.Пратили от Германия и Холандия съдии в по-големите градове,като помощници и наблюдатели--за 3 г. всичко си отишло на мястото.

А, идеално! Нас що така са ни пропуснали?! Ето, дошло е време за поправят тази своя грешка!

немци поставени в нашата среда и при нашите доходи стават по- скоро българи и престават да се държат като немци- другото е расизъм

Не-те били доброволци пенсионери-на добра воля.

Съдебната система е все по-солидна. Вижте как растат заплатите. Борба с корупцията също има. Всеки се бори да получи повече!

Щайнмайер към Радев: Повече бизнес, ако намалите корупцията Радев към Щайнмайер: В България печелим от корупция.

За степента си на икономическо развитие и жизнения стандарт България е точно толкова корумпирана колкото и Германия. Измамата първо да забогатеем и после щели да ни вземат в еврото е очевидна доколкото извън еврозоната не може да се забогатее. Така и без немски инвестиции не може да забогатеем и съответно да намалее и корупцията. Друг е въпроса ако се търси политкоректно обяснение ей тъй за публиката що не идват да инвестират у нас

Глюпости.

кое е глупост, че бедните са корумпирани ли?

И как да разбираме това в светлината на снощното изхвърляне на президента, че фактът, че чуждият бизнес драстично е намалил интересите си към нас показва, че правителството не си върши работата?! Гледам, че уж се радва на изказването на германския си колега, но как ли ври и кипи отвътре, след като то идва точно навреме като опровержение на твърденията му в специалното му критикарско интервю?!

нещо бъркаш цитата. Президентът на България вчера каза, че драстично са намалели чуждестранните инвестиции (не интерес) в България заради корупцията. Практически същото ни казва знес и немският президент - въпреки бизнес интересите към вашата страна няма да инвестираме в нея, докато не се справите с корупцията.

Ама Щайнмайер , кажи на танте Меркел да не ни слага Бацето за МП , ако искате искрено да намалим корупцията.

Въобще не ви трябва да идвате тука. Който му се работи е в чужбина, в бг не остана кой да работи вече.

Кажете,Многоуважаеми Г-н Президент Щайнмайер,как да я намалим таз пуста корупция!? Имаме си едно свръхтегловно лице,което прати краденето,злоупотребите и корупцията на космически висоти. А Вие,Меркел,Макарон,Юнкер, си го къткате,обичате и е ваш"френд,брадър,фройнд" и т.н.,...Та това оперативно интересно лице беше пробутано на БГ от Ваша фондация,навремето.То създаде мощна Партия,на Власт 9г. и все така-корупция!Че и се размножниха наднормените лица на Корупцията покрай него....даже американските спътници вече виждат от Космоса Великата Китайска Стена,Пентагона,Българската Стена по границата,Геройко и Пеефски... Ей,цинизъм е Вашето,Г-н Президент,цинизъм....

За да намалим корупцията, трябва да си сменим мисленето и характера както и националната психология. Тези неща са толкова сложни че не можеш да се надяваш да се случат. Ние сме кауза пердута. Въпрос на време ( и то малко) да изчезнем и да се претопим като обслужващ персонал по други държави.

аз не съм чувал за корупция! пак искат да бутат стабилността на страната...оставете Бойко да работи...корупция тука никога не е имало!

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер прояви интерес към създаването на нов орган за борба с корупцията в България. Щанмайер е проявил интерес по-скоро , като към нов "орган",отколкото към институция, която да се бори с корупцията.

Ама то у нас корупция няма бе, г-не Щайнмайере! Съвсем няма- ей на, на съдийчетата току-що им дигнаха заплатките за добра работа...