Шефът на ВАС срещу президента за последния избор на ВСС

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев не се съгласи с президента, че е било редно следващият, а не този ВСС да избере наследника му.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на ВАС срещу президента за последния избор на ВСС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако съм на мястото на президента, веднага спирам подписването на укази за назначаване на всички, поне за една година и ги оставям в стрес.За да разберат какво е онкология!

Старите показаха колко са КОРУМПИРАНИ , дано новите не са чак толкова , значи ТРЯБВА НОВИТЕ ДА РЕШАТ.

трябва да имате и Вие. Президентът назначава председателя на ВАС - чл. 129, ал. 2 от Конситуцията. При упражняване на това правомощие несъмнено има право на размисъл. Като "плюете" срещу Президента, пораждате съмнение дали наистина имате морал.

Със мислене и забавяне не става!Тази пасмина трябва да се изтърбуши / в Софийска районна прокуратура свърди на мърша/,всички,които са удължавали или прекратявали дела срещу утвърдени престъпници да бъдат здраво наритани и изгонени.Нямало правна възможност.А,бе те ли са главните или народа.Марш навън ,бандити безогледни!

що преди да драскаш тъдява, не вземеш да прочетеш какви са функциите на върховният административен съд, за който става въпрос в тази статия? а не е зле и да прочетеш какво е прокуратура, и какви и са функциите, и къде и е мястото в правосъдният мир?

Я,ми обясни какви са функциите на прокуратурата / това е държавното обвинение,сульо/,че да ми стане ясно!Пред тези изнудвачи тошо ряпа да яде!

Пише се в " правният мир" ,льольо!А, не в правосъдният!И ти си задочник по право във някой свободен университет.Аман, от тахтаби недоучени!

че г-н Колев се е разбързал, щото остават 14 работни дни до З октомври. Защо ли? Сигурно иска да избяга от отговорност за административните проблеми и несполуки (меко казано), които оставя, пък си е намерил сигурно и "по-топло" местенце от това. Така че "много важно е как върви" държавата (територията)- да се "оправя" сама!!!

Докато е болна Съдебната система ще има такива мрънкачи като този на снимката недосегаем ! Крадеца на милиони е нищо в сравнение с тези от ВСС , крадат от нашето здраве , нерви , нашите пари и нашия спокоен живот ! ВСС е излишно нещо за България , лапачка на пари и превилегий !

И това ми било шеф на ВАС... Позор с такива елементарни сравнения ни занимава... Разбира се, че президентът е прав. Съмненията за поредната корупция ще бъдат много по-големи, тъй като отиващият си ВСС ще продължи да има влияние в новия ВСС с подбни назначения... Въпреки, че на стария ВСС му остават само още двадесет дни!!!!

след като щафетата се предава, човекът от снимката гледа страшно, то какво му остава на човек, освен да каже: с вас и без вас все тая, керванът ще си върви и кучето ще лае ли лае, хората наследяват поста, получават работни заплати и бонуси колкото на едно село пенсионерите, е не очаквам нищо ново и още повече подобряване на системата им, на тяхната им система

Забавно положение се получавва. От правна гледна точка Колев е прав. От правна гледна точка Радев също е прав - няма законен срок, в който той да е длъжен да утвърди или отхвърли предложението. Напомня за стар виц: Дошла една булка при селския поп и му казала: Ще са развеждам, щото моя всяка вечер закъснява, пие, понякога ме бие. Права ли съм? Попът рекъл: Ми, права си булка. След малко дошъл мъжът й: Попе, разбрах че мойта искалра д се развежда! Щото понякога, след работа удрям по една ракия в кръчмата с приятели. Като се прибера - децата гладни, ядене няма, мръсно, оная все ми крещи. Веднъж-два пъти ми писна и й фраснах по един шамар. Прав ли съм? Попът рекал: Ми, прав си. Попадията рекла: Попе, как така бе - и тя права и той прав?! попът я погледнъл и казал: Знаеш ли попадийо? И ти си права? Ситуацията не е нещо ново. Плевнелиев също се възползва от подобни "дупки". Министри - също. Така Николай Ненчев и Борисов нямаха срак да предложат един генерал за повишение в следствие на което изтече срока му на престояване в завние и така Българската армия за доста време се командваше от врид НО, което пък наруши сроковете за заемане на длъжност от врид...

На по-голямата част от нас ни се вижда логично, престъпниците да са по затворите, обаче те юридически издържано са на свобода. Та на доста юристи трябва не дипломите, а главите им да бъдат скъсани.

Вярно е това. Още повече, че точно юристите стриктно спазват правилото: За кокошка - няма прашка, а за милион - няма закон.

Ама и вие сте едни интересни-как да даде отовор, като не е получил нареждане от Нинова какво да прави, а тя, нали е със шина на врата-не може веднага да му посочи как да изшикалкави и да не назначи новоизбрания председател на ВСС. Бъдете търпеливи бе-ей сега и другата кака" юристка" ще се намеси-изобщо не се безпокойте!

Трябва най-после някой да каже стига на самовъзпроизвеждащата се машина наречена съдебна и да се избират хора които продължават статуквото и липсата на ПраВоСъдие, а наличието на гнили ябълки да продължава до КОГА???

Изберете някой като Кристиан, бог да го прости, а то мишоци провинциални, пък и с далаверки се занимавали... Срамна работа

някой трябва да каже на от резерва генерала, че няма нито право, нито функция да избира председател на всс! може само да подпише указа за избраният шеф на всс! може, означава да подпише. от него неу се иска одобрение на избора що са направили магистратите!!

След като не трябва неговото одобрение защо да подписва.Да занесат указа за подпис при министъра на правосъдието например.( нали му беше опонент на изборите - пък и е виден юрист )

чл.129, ал. 2 от Конституцията: Председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главният прокурор се назначават и освобождават от президента на републиката по предложение на пленума на Висшия съдебен съвет за срок от седем години без право на повторно избиране. Президентът не може да откаже назначаването или освобождаването при повторно направено предложение.

ее, а аз какво ти пиша??

едно предложение към т.н. антикорупционен орган - в продължение на поне 10 години да се следи имущественото благосъстояние на лица като това на снимката, а и на депутати разбир се, както и на техните познати и роднини и при видно несъответствие да се разселдват. Тоя специално е получил милиони под масата и рано или късно ще почне да ги харчи и ще се види кой къде...

няма да ги харчи у нас и нищо няма да се види... макар, че дори и да се види, нищо няма да се направи, защото прокуратурата е ... нали... "наша"

ще харчи и тука, то само навън не става, нали живее в България, нали тук са семесйтвото му роднините му майка му баща му, какво да живеят като мизерници ли? Ще почне да харчи след една две години и тога ще се види. Като кмета на Пазарджик какви имения какви чудеса, германските аристократи могат да му завидят...

на тоя корумпиран пасквил не трябва да му се показва муцуната, а трябва да лежи в затвора....

Протежето на цвъки-празната кратуна по добре да се навре в миша дупка.

Тоя само заради суратя е за проверка на имоти, пари, коли, ама истинска не от тоя новоназначения.

Този ще се пукне от яд, как гледа само, ноооо няма да му се изпълни назначението....

Господин Колев, законно е, но не е морално! Но това го разбират само морални хора .... Във Вашия случай е обяснимо защо не го разбирате!

всъщност има "мек" краен срок, защото мандатът на Колев изтича за щастие. разбира се подлежи на тълкуване как и дали Президентът може да бъде задължен/санкциониран за действие/бездействие. Въобще оказва се, че Президентската институция има изключително много права

Г-н президент!!! То и изтребителят, беше редно да бъде избран от правителство, избрано на избори? НО!!! Вие избързахте и го избра, назначеният от вас, служебен кабинет.

Малко се пие... пардон, чете в тая държава! Изтребителят го класира комисия, назначена от Бойко Борисов! Какъв е служебния кабинет да му отмени заповедта? Служебният само утвърди доклада на комисията и го прати в НС. Четете бе, четете! Не само да слушате какво ви говори ББ!

Виж какво, неуважаеми! ВАС трябва да контролира законността на едно или друго решение на министрите и МС като цяло! В този контекст - на фона на корупционното блато у БГ, подкрепено и с доклади на ЕК, ти, като шеф на ВАС, какво свърши? НИЩО! И сега посочи за следващ шеф същия удобен клатику.ец като теб, който по същия начин ще прави същото - НИЩО! А ние пък за нищонеправенето ще му плащаме доволно още 5 години! Ай си....

Какво е сършил колев си личи от пияндерските сенки и торбички под кръвясали очички...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!