ЕП поиска разследване на ”Азербайджанската пералня”

ЕП поиска разследване на практиките, разкрити в схемата "Азербайджанска пералня", и осъди опитите на диктаторски режими да влияят на вземането на решения.

Обратно в новината

Коментари - ЕП поиска разследване на ”Азербайджанската пералня” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

истината, въпреки че когато става дума за Гардиън не може да става дума за неточности в информацията.

Цялата дандания е защото Азербайджан отказа да разпали отново конфликта за Нагорни Карабах - още една война по границите на Русия. Само, че Азербайджан (за разлика от България) беше включен в Новия път на коприната и не му пука за европейската комисия.

... за Плевнелиев не знам, ама мъжа на бокова го гепиха......

А Плевнелиев за к'во направи пътека до Азербайджан и всяко тримесечие ходеше до Баку - да не е пренасял втечнен газ или е участвал в пералнята!

В основата на перрачницата са хора от кръга наРОТШИЛД(полски евреи акционери вЕБВР Лондон) изълнителли АЗЕРСКИте евреи Мубариз Мансимов(рруски възпитаник бивш офицер КГБАзербайджан) движещ бизнес с ТАНКЕРИ превозващ контрабанден ИДИЛски петрол в комбина с БАМАЗгруп на БИЛАЛ(на вавилонски ивритМЕШЕН смесен преливащ) ЕРДОГАН сина на турския президент ЕРДОГАН( по баща грузинец по майка ТЕНЗИЛЕ-АЗЕРСКА горска еврейка мизрахи.На вавилонски на ивритБАМАЗ(ИЗТТОК ОРИЕНТ) на иврит ТЕНЗИЛЕ--ИЗПОЛЗВАЩА с предимство.МУБАРИЗ Мансимов вози и с ТАНКЕРИ петрол на ЛУКОЙЛ с шеф другАЗЕРСКИ евррейн ВАГИТ АЛЕКПЕРов(на ивритВАГИТ-ЗАЩИТНИК пазач пазвантин).МУБАРИЗ има турски руси и изрелскки паспорти същщиия е заввършил морското в Петербург а вмоментае НАЙ-богатия жител на ИСТАНБУЛ ие сред най-приближените до ЕРДОГАН.МУБАРИЗ носи контрабадно петрола до ОДЕСА където полските евреи го придвижват до молдовския дунавскии портт безмитна зона ДЖУРДУЛЕЩИИ където го коннтррабандират на Валю Златев(Лукойл-Росенец) и Марешки.ДЖРДУЛЕЩИ е собственост на ЕБВР(полски евреи играещи заРОТШИИЛД)DANSKE Bank пък е част Inter Alpha groups of Banks собственост на банкова група РОТШИЛД

Колко изчерпателно и логично.Навякъде по света дали комунисти или други,,БОРБА ЗА ВЛАСТ,ЗА ДА СЕ ЗАКОННО КРАДЪТ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТИТЕ НА ДЪРЖАВАТА.ЛИЦЕМЕРИТЕ НИЩО НЯМА ДА НАПРАВЯТ,НАЛИ ТЕ ДИКТУВАТ ДА НЯМА ПРАВОСЪДИЕ В ЕС.ПОТЪРПЕВШИ СА ОБОКНОВЕННИТЕ ХОРИЦА ,КОЙТО ОБЕДНЯВАТ И ЖИВЕЯТ ВЕЧЕ В СТРАХ,,БОЖЕ БАЛАНСИРАЙ НЕЩАТА,НО И ОТ УРАГАНИТЕ ПАК НИЕ СТРАДАМЕ,ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА.СПАСЕНИЕ НЯМА,ДОКАТО ВСЕКИ НЕ ОСЪЗНАЕ КОЙ МУ ПРИЧИНЯВА ЛОШИТЕ НЕЩА

Хм, династията Алиеви е същата като династиите Ким и Асад... какво толкова се случи напоследък че от евронадежда се превърна в диктаторски режим;)

Ще Ви отговоря с 2 думи, за останалото (доколкото съдя по постингите Ви) и сам ще се досетите или вече го знаете. Ето ги двете думички: Втечнен газ

Азербайджан е светска държава. Съпругата на Алиев подпомогна реставрацията на Трапезица чрез някаква фондация. Резултатите са налице. Соросоидите клатят лодката в Азербайджан. Ако бутнат Алиев ударът е както по Русия,така и по Иран. Видяхме какво става когато Западът бутне светската власт в ислямска държава. И не се гнусят от нищо!

Ми, поредното лицемерие. Азербайджан, а? Та нали същите тези политици ходят на поклонение в Баку и с радост се срещат с диктатора и слугите му! Целуват се с него, приемат подаръците му, обявяват го за ценен приятел... (Който не вярва - да напише в Гугъл: Борисов посещение Баку и ще види интересни факти, и че даже и Сотир Цацаров е в играта на приятелство и поздрави...) Диктаторът и слугите му виновни, само корумпираните европейски политици (вкл. депутатите от ЕП) са невинни агънца, а? Тук смесват три различни проблема: корупция, лобизъм и пране на пари. Диктаторите перат ли пари? Щото си мисля, че те просто разполагат с тях и ги харчат, както намерят за добре. В случая схемите за по-скоро за защита на корумпираните политици, не за да перат парите на диктатора. Корупцията пък в случая е свързана с лобизма. Ако диктатор предложи пари на някоя фирма да му прави имидж, то това малко се различава от това някоя компания да плати на същата фирма за да прави имидж на некачествени продукти (напр. немски автомобили с лъжливи показатели за емисиите). Що се отнася до получаването на пари от политици за да вършат ПР на диктатори, то ако е законно става в рамките на съответния за страната закон за лобизма. Ако е незаконно е корупция. Но и в случая не е виновен само диктаторът - също толкова виновни са и корумпираните политици. Схемата е същата както при някои забранени услуги и стоки. В много страни за купуване на цигари без бандерол или проститутка се санкционира клиента, а не предлагащия стоката/услугата. Що от ЕП не поискат наказателни мерки за корумпираните политици? Напр., ако мъжът на Бокова е купувал политици, защо ще искат само неговото наказание, а не и на тези, които той е "закупил" от името на диктатора?

Запада бил виновен на някакъв тук - Бастун , че била използвана банковата му система. Този Бастун е много учуден, че парите не са прекравани с магарета и камили или потънали в руското подобие на банкова система. Бастунска му работа. И логика.

Ма те западняците са едни честни, ма коректни, ма- девици направо.

Българските комунисти как гласуваха? Те против фамилия Бокови ли гласуваха и за разследване или за фамилия Бокови и против разследване. Питам за да се знае накъде върви борбата с корупцията, задкулисието и паралелната власт?

Западната финансова система е извършвала трафика на азербайджански пари безпрепятствено. Една от най-големите европейски банки Danske е изплащала суми през свое отделение в Естония. Азербайджанската пералня не е патент на Баку. А добре разработена години наред от западния естаблишмънт смазана система за лобиране с мощна проекция, която облагодетелства в персонален план всякакъв вид удобни и сговорчиви политици.

че знаците са от фонд КГБ.

Защо сега западните големи братя обърнаха палачинката и не са доволни от Алиев!? Първо, Илхам Алиев не разпали отново конфликта в Нагорни Карабах. И пречи на геополитическата стратегията на анакондата на атлантическия геополитически полюс. Не запали отново един етно-конфесионален конфликт по границата на Руската федерация. Лошо! Второ, отказа военна база на НАТО в Азербайджан. Пак лошо! Трето, отказа да пропусне през азербайджанска територия организираните отряди на джихадистите, напускащи Сирия, към Панкиското дефиле в Грузия. Лошо! Главорезите на Ислямска държава се съсредоточават в Панкиското дефиле, за да атакуват по-късно Русия.

Западният политически естаблишмънт много харесваше Илхам Алиев, президент на Азербайджан. Азербайджан бе предоставил на Пентагона територията на своята страна за осъществяване на задачи на въоръжените сили на САЩ в Афганистан. От азербайджанска територия се следи и територията на Иран. През нея минават транзитни товари за нуждите на американските военни в Ирак и Сирия. Години наред се работи с координационен център в Баку за реализирането на Южния газов коридор, който има за цел да елиминира присъствието на Газпром в Европа.

Търси се вещицата, и - уверявам ви - ще бъде намерена и изгорена на клада.

Много ми е интересно, има ли политик, който да не взема подкупи???!!! И не говоря точно за България, има ли политик на висока позиция, който не е вземал подкупи???!!! Просто ми се струва, че сега политиците, които не са хванати, се нахвърлят срещу политиците, които са хванати в корупция, за да изглеждат чисти и неопетнени...

... щото то това не отменя факта, че българин, мъж на бокова е участвал в незаконна схема за изпиране на 3 млд долара, срам за БГ-то пак и нещастен завършек на кариерата на бокова....

Dobromir Dimitrow

Изобщо не оправдавам корупцията на тоя елемент, просто наистина ми е чудно?! А ако наистина няма става ми още по-лошо от лицемерието на тия!!!

3 милиарда!! са изпрани сал наш Калинчо излезе- туй е то борба с корупцията....

ЕП или купените от Сорос?

бокови от юнеско в червената книга много мезета е имало!!!