Убиецът на българката и сина й клал съседка и през 2004 г.

53-годишният Томас Тюнерман, когото германската полиция издирва за убийството на 24-годишна българка и детето й, е излежал присъда за опит за убийство.

Обратно в новината

Коментари - Убиецът на българката и сина й клал съседка и през 2004 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига вече с този национализъм! Аз лично познавам жената, туркиня е и какво от това?Това ли е най-важното? Погубен е един човешки живот и най-важното ,живота на едно дете ,невинно е погубено по особеното жесток начин. Ако познавахте жената, нямаше да ги говорите тези глупости,ако знаехте колко е добра и човечна щяхте да се засрамите.

до рохана ама боклук така ли трябва да се даржите с пострадали хора вместо да ги сажеляват ги оплъуват ше не са балгари ше само балгарите заслуяват бг паспорт ше повешето балгари които са в шужбина и като са взели документи на саответната дарява някои да ги е оплъувал ,, това сте вие ,,балгарите ,,боклуси от всякаде ше да не би само вие заслуявате да живеете на тоя свят гледаъте на всишки като шовешки сащества а не да ги делите сигани, турси ше вас кои ви обиша ше вие самите не се ибишате и се оплъувате едни други завистливо племе сте,и трябва да разберете така както варвят нещата както се правите на големи патриоти тази ваша велика балгария след няколко години ще остане в расете на сиганите и турсите ше вие сами си предавате дарявата това го сме и ушили по история кои предаде ,,левски ,, кои уби ,,ботев ,, да не би турсите или сиганитее *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това, че жената е етническа туркиня не я прави по-малко българка от който и да било друг нашенски родолюбец. Заминала е да си вади хляба по честен и почтен начин, а някакъв дебилен швабски изверг я изкормил заедно със сина и в мазето и ги валчил три етажа по стълбите към в апартамента си.

Не става дума за престъплението но тя не е българка. Може да е българска гражданка но тя не е българка, нито се е чувствала такава. По тая логика ние османлии ли сме били като сме били под "присъствието" на нейните пра-дядовци?

Дори в най-лошият случай прабабите ѝ са били българки, значи е българка.

Веселина, аз разбирам тезата ти, и бих я споделила, ако това беше казуса. Но всеки божи ден се натъквам на руци с бг пасспорти из цела Европа, които разпространяват лъжи и клевети за българите, и се представят за българи те самите, и вършат мръстоии под наше име. Искам добре да схеанеш, че щом си имаш работа с туркиня, то ти си имаш работа с шериата и то с гнусния шериат, който в момента се налага от Ердоган. Ако това беше човек с християско самосъзнание и ценности, аз бих имала друго мнение. Знам, че всеки живот е ценен. Разбирам го. Но схвани, че те искат да ни избият, и всеки божи ден се натъквам на техните действия в тази посока. Требе да е лудост, или стокхолмски синдром, да даваш право на убиецаси да те убие и малтретира. Не може хора, които действат да ни очернят и избият, да бъдат оправдавани точн оот нас, техните жертви и пострадали! Една wannabe Greek в тоя момент ме атакува в съда - защото зпоменах !!!! ей споменах! че имам гръцко ДНА.... А тя има азиатски имена, до последното.....и нема гръцко гражданство...атаката е международна, световна! Избират коя да е европейска бела националност! много от това е платено! развихре се масова расова война и омраза! И ти си нападнатата, за какви човешки права на агресора говорим????? ПС: аз имам гръцко ДНА и имам веке ДНА изследване, колко му е да го повторим.....и ак отребе, ке я заведем на съд и ас.....

жЕНО, МУСУЛМАНИТЕ АТАКУВАТ ЕВРОПА И ПЛАЩЪТ ЗА КОЕТО! НИЕ СМЕ ПОД АТАКА! КАКВО Е НАПРАВИЛА ТЯ, ТА ЧОВЕКА ДА ОЗВЕРЕЕ, ПИТА СЕ ВЪВ ВЪПРОСА! Като се разбере за какво е бил конфликта, тогава...сега само предположения. Но тя изглежда като анадолска курва, това е истина. Сички знаме, че ного турци излезнаха с бг пасспорти. Нищо чудно да е живяла в Анадола, и да е тръгнала за Германия с подобни намерения, да аъакува системата. Самотна млада жена, с малк одете, идеално се вписва в програмата на Дзверкел, и мадамата сигурно е имала пари неслучайно. Защо ти не си там, пита се в задачата, бидейки забъркана в трафик и миграция? но тя, да, с малко дете на ръце. Мислете малко, преди да плещите кфо да е.

Хора, разберете. Българското гражданство не може да бъде представлявано от текиви екземпляри. Честно, не знам какво би помогнало, просто според мен (лично мнение) може би ценз би помогнал. Покриваш ценза, примерно образование и социален статус, професия, доходи.... и тогава отметаш гражданството. Отчаена съм. Секо нагоре и надоле по веригата, требе да плаща за оня, минал преди него, и да се оправдава. Ми това е нечовешко бе! ас не моем да ходим да съд вместо секи престъпник, вместо секи турчин в бг пасспорт! Нито циганин, нито други. Схванете, че вие като не си цените гражданството и не го пазите от подобни екземпляри да го земът, тогава и вие носите отговорността международно! Не дваайте такова гражданство на изруди и на долни екземплери! Имал бил легални прублеми - ми вън от гражданството - губи го! Ние не искаме българското гражданство да бъде компрометирано и ние сички да плащаме цената и да се срамуваме, че правителството и службащите продават пасспорти на куцо и сакато! АКО НЕМА ВИСШЕ, АКО НЕМА ПРОФЕСИЯ И РАБОТА ДОБРЕ ПЛАТЕНА, АКО НЕМА СТАТУТ И ПРИНОС КЪМ ДЪРЖАВАТА - ВВВВВЪЪЪЪЪЪЪННННННН!

Тази не е българка. Нито чавето й. За съжаление, българското гражданство е много зле компрометирано от подобни низки екземпляри. Секи божи ден, се налага да се оправдавам, след подобни човекоподобни, между други националности.

Ромейка ще да е. А виж, чавето мяза на мелезче. Бог да ги прости и дано хванат и накажат убиеца.

И да са такива, не заслужават такава съдба. В сравнение с мангалите, които са се развихрили из цяла България...

И какво заслужават. Значи некои хора могат да си развевът байрака по света, на ваша сметка. И после ама ние сме невинни. Ми не, не мое. Ас ако носим бг пасспорт, не искам да се срамувам от цигани, турци и убийци със същия пасспорт! ВЪН ЦИГАНИ, ТУРЦИ И УБИЙЦИ, ОТ БЕГ ПАССПОРТ! АКО ТЕ НЕ СА БЪЛГАРИ И НЕ НОСЪТ БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ - ВЪН ОТ НАЦИЯТА - НЕ ИСКАМ ДА СЕ СРАМУВАМ ЗАРАДИ ТЕХ! ДА СИ СТОЯТ СИ ТЕХНАТА НАЦИОНАЛНОСТ И ЕТНОС - НЕМА НИЩО ЛОШО В КОЕТО! НИКВИ ТУРЦИ И ЦИГАНИ - ИСКАМ КАТО СЕ ПОЯВИМ НЕКАДЕ, ДА ЗНАМ, ЧЕ САМО БЪЛГАРИ НОСЪТ БГ ПАССПОРТ, И ДА НЕ МЕ ОБВИНЕВЪТ ЗА ЦИГАНСКИ И ТУРСКИ МААНЕТА!

Всички подробности за турските работодатели на "българката" Хатидже Байрям в Германия,а нищо за семейството и.Къде е родена и живяла до заминаването си в Германия.Нищо за бащата на детето.Съмняваме да не е от "бежанците".

на тюнерман, защо ли така?

Имаше вчера разни ужасяващи предположения тук относно това, какво са правили в апартамента на убиеца. Свята - шарен, хора - всякакви, не знаех какво да мисля, но сега като видях снимката не ми се вярва, че тази жена е продавала момченцето си :-( Горките :-(

Никога няма интервю с убиеца, да си каже мотивите.

против партията и ген кремфирш, какви други мотиви искаш мурзило?

papion

Чудя се само защо турската диаспора не и е осигурила жилище, както са и дали работа, а са я оставили при германеца? Ами представете си, че на тоя ненормалник /чист ариец/ му е писнало от араби, турци, всякакви "бежанци" и е повел собствена борба. Ако го хванат предполагам това ще е защитната теза на адвоката му. И на негова страна ще застанат много германци.

Германците не са били, не са и няма да бъдат "чисти арийци"! Просто нямат арийски гени!!!

Глупости, прочети че и друг път е посягъл с нож и излежал присъда.Тук такива се наричат ,,катил,,

От снимката му вчера не можах да открия арийското у него.

Замислете се и бъдете проницателни ...накъде отиват нещата след 20 г да не се окажат Хатидже, Байрям и Мохамед традиционни български имена.

Бро, тази не е Българка! Виж и само името, както и на сина и...

Това, че носят турски имена след насилственото помохамеданчване не ги прави по-малко българи!!! А и те са толкова мохамедани, колкото повечето пишещи са християни! Спазват традициите, но не са религиозни маниаци и слава Богу!

papion

Говориш за действия от преди 100 и повече години. Като са с българско самосъзнание и говорят езика ни, какво им пречи да си слагат и български имена? С това ще отпадне с годините термина помак.

Ей, дирничета дядови, пак сте скрили на дедо си коментара с 16 плюса. Като видите 16 плюса, това нещо хортува ли ви или мислите, че и хортува е мръсна дума, а? Значи вие можете да наричате едни дюс турци българи, а аз не мога да напиша, че имената им са чисто български, осветени още от братята Кирил и Методи (и те цисти вулгари, бог да ги прости). Нали е демокрация! Свобода на словото! А? Де ги? Вас питам сополанковци ниедни!

Бог да ги прости,невинни жертви на откачен изрод/има ги и в Германия/...какво значение имат имената,я се огледайте колко са с ,,Български,, имена: Майкъл,Мишел,Вероник,Катрин и т.н.Важното е да са честини,работливи и не пречат на никого.Германците и Французите вече не са толкова националисти каквито ние се изкарахме.

Писателчета, има "ѝ" на клавиатурите ви!!! Защо ползвате вместо това "й"?!?!?

Щото не са чули за "шифт + х"... Абе с две думи - неграмотни хора!

А пък ти си много грамотен:)))

Както се разбира, убийството е станало в мазето/там има кървави следи и следи от влачене по стълбите/ , а хер Томас май ги е качил до апартамента си да ги сготви и хапне вероятно ?! Между другото снимката на канибала Тюнерман показва,че тоя е толкова германец , колкото Хатидже българка.

Да не си мислиш че всички германци са руси и със сини очи:)))

Не, само тези германци, които имат славянски или скандинавски произход са руси със сини очи! Германите са рижи или кестеняви... ;)

Абе, хора, защо веднага се захващате за имената? Няма спор, че не са български имена, но не мисля, че това е толкова важно. Светът се напълни с психопати. Дано никой не попада в подобна ситуация. Жалко за жената и детето! Независимо от името. Представяте ли си какъв ужас.. То човек да незнае от къде може да му дойде...

Е как да няма спор! Навяскъде пише БЪЛГАРКА. За истината са ни оставили да търсим помощ от публикат. Докато тъпите журналя не се научат да пишат както трябва (примерно българка от турски произход или български цигани/роми) дотогава името ще е много по-важно от това какво му се е случило на името. Ясно!

Не не е ясно лумпен такъв. Името и етноса нямат никакво значение когато се касае за човешки живот.

Хатидже Байрям, Ахмет, Йълмаз... все едни чисти, традиционни български име, и всичко това, коментирано от Йозтюрк.де, една от известните ни информационни агенции в Германия... Вероятно, делото ще се води и на турски ... Просто нямам думи, спрете да наричате тези хора българи...

Няма българка с име Хатидже, може да има бълг. паспорт, но това нищо не значи, когато се роди турчин с името Христо, тогава може да си говорим!

Е как бре, попа винаги казва "Кръщавам те с хубавото българско име.... Х-А-Т-И-Д-Ж-Е /примерно/. Еврейче ми го дадохте, християне ви го връщам" Обратното, мюезинина да каже "Кръщавам те И-В-А-Н...", няма, как да се случи.

прав си, за това не се бях сетил, ами добре вземам те Хатидже и те кръщавам Хон Гил дон, а пък после ако искаш се казвай Винету Вождов!

и като го турстят , защо не му сложите неговата снимка да видим лицето му , а слагате на жертвите?? да страдат близките им още повече...

Е нали е била самотна майка?! Значи близкото й, е детето, което и то е умряло, като нея.

9з6з1 ама ти сериозно ли??? може тази жена да има родители, брат или сестра, други близки. предцавяш ли си за тези хора какво е да гледат снимките на детето у маика мъ, които са убити навсякуде по новините??!! става въпрос да се публикува снимката на убиеца, които търсят всички, за да може да някои , които го е виждал да каже. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ми прав е човека, отвсякъде го "подковават" с толерантност, говорят му модерни европейски небивалици и пр. и най-накрая е хванал ножа и реже наред. Напълно нормално е да направиш точно обратното на това, с което те "подковават", още повече, като видиш, как толерантно ти се е оциганчила държавата напоследък.

Да, напълно оправдано е убил млада жена и малкото и дете. С какво сърце ги говорите тези думи. На този човек за втори път му се случва да нападне жена с нож. Дори не напада някой, който може да се защити.

Споко, щом втори път му се случва, начи нещо не му е на център в главата, което значи, че няма да носи отговорност... Чисто и просто, така е либерално, такива са директивите на ЕС

"Когато в понеделник жената не се появила на работа, братът на Йълмаз отишъл до апартамента й. Същевременно работодателят на българката се обадил в училището, в което ходел 6-годишният Ахмет и разбрал, че детето не е било в клас" Бреййй, колко "работодатели" знаят къде живеят служителите им и в кое училище учи детето (чие?)...

"Българска" им работа...

И както виждаш не са български "бизнесмени". Това, че ти си свикнал с отношението на наште измекяри към работниците си не означава, че всички са такива боклуци.

То ако не си информиран за тези дребни детайли, какъв началник ще си?! Не знаеш ли, как да си пасеш и притискаш раята, няма как да ти върви "бизнеса".

Знаят и още как за разлика от нашите дебили, защото застраховките и медицинските вървят и когато пътува от дома за работа и при нещастни случаи са длъжни по закон да уведомят освен съответните институции, а и училищно настоятелство, семейство и близки, за които имат данни. Капийш?

Во истина си дебил! "...при нещастни случаи са длъжни по закон да уведомят освен съответните институции, а и училищно настоятелство, семейство и близки, за които имат данни..." Де го тоя закон в българското трудово законодателство - кажи го, та и аз да науча нещо важно от тоя форум.

Разбираемо е желанието на много от коментиращите за уточнение на етноса в този случай. Ние българите сме изчезваща нация и е нормално да сме рвениви към това, кой е етнически българин и кой е такъв само по документ за самоличност. А и много често се злоупотребява с българските документи. Хора които в БГ подчертават, че не са българи, извън БГ твърдят, че са защото тогава им е изгодно!

47, де видя в евразийски бг-стан демокрация бе, минзухар!

Жалко за убитите, но това не са българи. В Дир явно не различават българи от турци.

Това, че носят турски имена след насилственото помохамеданчване не ги прави по-малко българи!!! А и те са толкова мохамедани, колкото повечето пишещи са християни! Спазват традициите, но не са религиозни маниаци и слава Богу!

Помаците не знаят турски и не се водят турци. Явно ограниченото мислене прави трудно отличаване на мюсюлманското име от турско.

по-тъпо изказване не бях чел, последното турците будисти ли са!!!!!!!!!

Правилно, много от тях говорят само български и имат чисто българско самосъзнание, въпреки турско-арабските имена.

Помаците са като католиците от Северна България, православните или йеховисти, дъновисти и пр. - чисти българи, но с различна сектантска насоченост. Кърджалийските турци, са си турци, въпреки, че турските турци не ги обичат хич, но по правило, турските турци не обичат и помаците, така че си абсолютно прав.

И какво е българското на Хатидже Байрам?Защо пак лъжете?

Мара отварачката!

В българия има потърчени българи помаци, има и чисти турци. Хората на снимката са от втората категория. Твърде вероятно е изобщо да не знаят български език. Единственото българско при тях е личната карта, която им дава право да живеят/умират в Германия. Ех да я нямаха - може би щяха да са живи днес. Изродът е германец , но какво ли е провокирало чак такава агресия??

Ако жената се казваше Мария, щяхте ли да питате какво е провокирало агресията? Нищо не оправдава такава агресия, агресия водеща до убийство. В статията пише, че и друг път мъжът е посягал на съседка и е лежал за това. Сигурно пак е бил 'провокиран'? Извергите са все невинни, жените са си виновни че ги изнасилват и убиват щото 'провокират'.

Май не е българка, а само притежателка на българска лична карта. Никоя българка не се казва Хатидже... Бог да ги прости и дано този мръсник си получи заслуженото!

тъпо. много българки се казват Хатидже. И не говоря за тези с двойното гражданство - забравяте за Родопите.

Пак лъжете. Не са българки. Лъжата в твоето изречение е в тази дума.

Само да не се окаже македонка, че и те докато докопат български паспорт се правят на цигани, а после из Европа българи.

Къ ти а името редник ? -Вълчан Кучков Лесичков от село Мечка. -Еба тоа дзвер !!!

Жалко за погубените животи! Пореден случай с български гражданин, за който ни информира свободната турска преса!!! Колко стотин хиляди са подобните"българи" не само в Германия но в цяла Западна Европа?! Колко такива "българи" чакат да си получат нашия паспорт някъде и Анадола за да могат спокойно да пътуват по света, но без у нас!!!?

Как мислите?

Ми! Ачик-ачик дюс българче гиби.

В новината за убитата българка пострадали българи няма....

Гадно, защо така? Женицата никому нищо не е направила, еле пък детето... На нас, които Европа смята за втора ръка, не ни приляга да сме расисти. Разбирам да са хванали някоя циганка в кражба, ама дори това да е, да я колят е гадно. Само затова, че са с турски имена, още не значи, че сме нещо повече от тях.

Големи расисити и ксенофоби направи българина и другите източно европейци комунизма! Обаче това сега си има и хубава полза! Цяла изт. Европа е против "бежанците" на предателката меркел! Иначе специално българина винаги е гледал и говорил презрително за всички чужденци! Само за руснаците не смее, защото те го дресираха през комунизма!

така е но с една разлика. българина може да е говорил с презрително за другите ама когато се срещна с тях тогава разбра че не го броият за нищо. в махалата сме велики ама за европа сме цигани

не комунизма, а 'демокрацията'. стига с този комунизъм, сигурно и за чалгата той ще е виновен, а?

Не ни е направил "комунизма" такива! Аз съм учил, играл заедно с турчета и циганета в Левски, дори имаше турски класове до 3-ти кл. Това жестоко разделяне на народа го докара гадното, антибългарско ДПС, създадено с помощта на двете най-големи политически сили от началото на "демокрацията" - СДС и БСП - нашенска простотия до шия!

Жалко... Пълно е с психопати. Навсякъде по света. А до коментиращите имената - стига вече!

Не виждам нищо смущаващо в името на жертвите и гражданството им.Много български турци работят в Европа.Пиша РАБОТЯТ,защото този етнос и у нас,и там в 99% от случаите РАБОТЯТ тихо,кротко,трудят се за прехраната,краденето не им е в кръвта,както на др."българи" с повечко естествен тен. Изродът,който ги е умъртвил по този варварски начин,заслужава смъртно наказание,каквото уви,в ЕС няма. Не знам,поне доживотна има ли в Дойчланд?

работят... хеле пък колко от тоя етнос са на социал в Германия, знаеш ли? Пример: идва наша такава с БГ паспорт на име Гюлшен да речем, тихо кротко изкарва като сервитьорка една година колкото да хване стаж за социала.. след това напуска и ляга на гърба на баламите като мен, ражда си и дете от Юсмен да речем, и той с БГ паспорт.. но иначе е самотна майка и с Юсменча тайно се таковат в квартирата та да не разберат тъпите немци и да не го хванат да я издържа... и така тихо и кротко ще си живее в квартирата които балъците плащат и ще си получава тихо и кротко и парите пак от тия... стопли ли сега?

Хайде пак българка -Хатидже и синът й Ахмет.Аз ли нещо започнах да си бъркам понятията в тия глобални времена.Но...демокрацията е дала право на всеки да се самоопредели.Каква българка ,като тя е пожелала турско име,работи при турски предприемач,детето й също е с турско име.Още да изреждам ли?...Туркиня си е жената.Бъдете ПО-ТОЧНИ,защото се обърквам и аз.

И защо да не са българи?

когато са в България какви са? как тук да са турци а в чужбина българи??????

Дядото

Ми щото не са, бе аркадаш! Нито генът им е българси, нито родът, нито езикът, нито обичаите, нито религията, нито имената. НИЩО!

да много правилно. Xатидже и Aхмет са Tурци... и какво? да не би да е обидно? Hо тука си задавам друг въпрос: ти човек ли си???

човек и турчин са две различни неща !!!!

Дядото

Ми явно е обидно щом не смеят да напишат очевадното - че са турци с българки паспорти. Турчинът си е турчин, българинът - българин Нищо обидно няма. Обидно става когато почнат да се мешат тези неща. Защото ние под турско не сме били турци, макар да сме живели 500 години в държавата Турция, а сме били ГЯУРИ. Анадънму?

Изроди навсякъде!!! Няма човещина, само първични инстинкти и липса на всякакви задръжки!!! Бог да прости жертвите, рано отишли си от този свят...

и никой нищо не е видял и си мълчат.... много характерно за едно болно общество дето инак ни се набутва за пример за хуманизъм...

като нашите преджобват мигрантите,ти се кефиш.тогава не говориш за хуманизъм,получовек

Хатидже Байрям , Ахмед ,Öztürk.de. Мустафа Йълмаз какво българско и какво немско има в тази драма ?

Фройд = болен човек с болен мозък !