Президентът: Когато има гангрена, трябва скалпел

Много дейности с няколко приоритета - суверенитет, законност, външна политика. Така президентът Румен Радев определи първите си 235 дни на „Дондуков”-2.

Обратно в новината

Коментари - Президентът: Когато има гангрена, трябва скалпел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-н Президент! Делото днес, относно избора на членове на ВСС с електронно гласуване за проверка сигурността на електронната система и възможността за манипулация на изборите експертизата закъсняла със 11 дни, вещото лице го няма, в чужбина, в процеса на делото десетки нарушения и т.н. А това е органа, който кадрува магистратите в съдебната система.Срам. Само скалпела оправя нещата.

След Петър Стоянов президентите са от зле по-зле! Такива си ги избираме. Този последния ме е срам да го гледам как се мъчи на пост който изобщо не отговаря на интелектуалните му възможности. Падение.

ако ви е гангренясал мозъка, к'во го пра'йм с тоя скалпел?

Гангрената е рубладжийската пасмина от национални предатели и слуги на Москва поставени на власт от армия окупатор

изясни ли си инвазията в Украйна ? Там е проблема с Русия !Да попита Макрон и Меркел по въпроса , понеже ги цитира !

Не е виновен този президент.Просто тази институция е ненужна за малка и бедна държава като България.Колко пари са хвърлени на вятъра за 27г?Колко е крадено и там?Държавата е труп,корупцията е повсиместна,съдебна система няма,министъра бивша мутра,царя един долен мошеник......

При нашата гангрена ефективни са моторен трион или, в краен случай, брадва. Скалпелът е само за естетично дооформяне на отреза.

Като се съгласявам с голяма част от констатациите, виждам и противоречия. Съгласна съм, че корупцията в България е гангрена, за чието отстраняване е нужен скалпел, а не превенция. НО гангрената се е образувала именно поради действието или откровеното бездействие на съда и прокуратурата години наред. В този контекст, ако вие, президенте наш, сте на мястото на Цв. Василев дали бихте поверили съдбата си на българската прокуратура и съд?! И то при положение,че в аферата КТБ има замесени цяла глутница висши партийни, прокурорски, съдебни и т.н. висши кадри?!

Скалпела е за ''козметични '' операции и корекции . В нашият случай , ни е нужен сатър !!!

Никога не сме имали!

Същото рецитирахте и за предния , и за по-предния , и за още по-предния ! Май за нас няма свестен президент ?! Не знам за друго , но май Бойко ще излезе прав за ''матряла'' - на калпав народ - все президента му крив !!!

...да държи скалпел?!С копито ли,ще го държи тъпакът му с тъпак?

Браво г-н Радев!!! Започва се със скалпела. Само това е изхода. Твърда ръка, каквото Вие я имате и рязане до дупка. С Вас сме.

valentor

за да се случи е необходимо СУСПЕНДИРАНЕ на конституцията. Как мислиш ?

и аз съм с вас . предлагам обаче , другарю да започнем от червените ,продажни безродници . нали така другари

освободиха от комуноидните предразсъдъци дръпнаха напред в развитието си. А ние блянуваме за севернокорейския комунизъм с избора си на този промит фатмашки търтиев мозък на социализма. И в следващите години сме обречени както и до сега да мизерстваме в псевдо демокрация правена с комуноидна сган.

Да, скалпела трябва да играе и то веднага. Днес има съдебно заседание на дело, което трябва да установи сигурна ли е електронната система и дали е възможна манипулация при избора на членове на новия ВСС. Да или не.Учудващо е защо съдебния състав така упорито не иска задълбочено да направи тази проверка. И какво лошо има в това.Нали по този начин ще гласуваме и на парламентарни избори. Голяма част от исканията на жалбоподавателя бяха отхвърлени от съда. Защо???Има куп други нарушения в процеса на делото.Нормално ли е две експертизи , изготвени от специалисти-"независими", посочени от съдебния състава да определят изхода на делото??А не се разреши проверка от външни чуждестранни експерти. И какво ще стане с легитимността на този нов ВСС, ако в Страсбург се докаже, че изборът е манипулиран. Ще наблюдаваме делото под лупа.

Президентът: Когато има гангрена, трябва скалпел....Браво!!Това ми прозвуча като "Когато сложиш водата на печката и включиш котлона, тя се стопля"Е, и, кога ще го видим този скалпел, кога ще го развърти и кой, ще вкара престъпниците Борисов, Цветанов, Цацаров и т.н. в затвора, или и ти само блябосваш!?Нищо не става и от теб, много шум за нищо....

valentor

акцентирано е върху битова престъпност - за престъпност на висши нива нищо не се казва = значи няма такова дживотно , а като няма и няма какво да се бори

От цялото интервю се видя, че този президент е на БСП, а не на всички българи.....

Ти пък на каква се правиш бе како ??? Нали всичко родено до 1990г. е БКП - БСП и Сие !!!! Ти май не си в час ??!! Наясно ли си ,колко поколения трябва да се сменят в тази държава ,преди ''Соца'' да отиде в историята , а тогава ти и аз ще сме на възраста на Египетски Мумии ?!

А както всички знаем, ти си правоверна гербаджийка, пожела успех на Сталинка и Цецка и двете си заминаха по живо, по здраво....Я пожелай успех и на Банкянският Селяндур, че и той да смени Банкя с Централният Софийски....

Да трябва скалпел за да изчисти завинаги от политическия живот партията мафия БСП, ограбила след 1989 година народа и държавата, същата която избра Радев за президент...!!!!!! Ерго скалпела е и за Радев - не случайно хората говорят че си имаме президент най простия човек в държавата след жена му Деса...

Ти ако слушаш какво говорят хората драги , а НЕ можеш да мислиш самостоятелно - Много си го закъсал да знаеш !!!!

Че по тъп и неграмотен от Борисов има ли? Плевнелиев беше смотльо, но поне можеше да каже повече смислени изречения от Борисов и да не си противоречи. Последователен бизач на американски задници. Борисов ближе де кой каквото му предожи.... :) ;)

Чета внимателно коментарите , и не смятам за нужно да охарактеризирвам когото и да било .Гледйте '' VIP Brother - Бг'' - Вижте си ''елитните Vip-ове '', вижте и коментаторите в студиото и сами преценете - ако можете ! Ние сами си знаем какво точно представляваме и затова живеем в такава държава и по такъв начин - сами си отговорете какви сме !Страшното и Жалкото обаче ,е че вече дори НЕ сме способни да различим и да се вслушаме в думите на малкото разумни и свестни хора останали в тази страна ! Президентът говори много Умни , Важни и Разумни неща , но за жалост , тези които го разбират не живеят в Бг ,и на практика той е Президент на ........ !За съжаление няма изгледи скоро в България да се заживее нормално , защото тези които останаха , не знаят какво е Нормален живот и нормална държава , или НЕ желаят да живеят Нормално !!!!

След като гледаш тези простотии по телевизията, показваш си нивото.Явно пишеш от чужбина и аз се сещам за една приказка свързана по темата - "пази боже цървул на асфалт да стъпиЮ! Много станахте компетентни!

Не пиша от чужбина - само за твое успокоение ! Колкото до гледането на телевизия : Смяташ ,че като си счупиш телевизора и като си заровиш главата в пясъка и проблема изчезва - така ли ?! Нима нацията НЕ намалява , не обеднява , не изпростява и т.н. ???!!! Това са очевадни проблеми , за които не ти е нужно да гледаш телевизия , за да ги видиш !!!! И без телевизия ще се трепем по пътищата , ще се крадем и избиваме за глупости . Дори и без телевизия ще има протести и те ще се увеличават - именно защото не искаме да си видим и да си назовем проблемите , ате са мноооого !!!!

Тази ''приказка'' НЕ съм я чувал , но ако я има, чрез нея ти наричаш и себе си и останалите Българи ''цървули '' , което не ти прави чест - Ама никак !!!! Дори и така да е , целият ни ''преход'' доказа че от почти 3 мил.''цървули'' , които живеят в чужбина / демек са стъпали на асфалта / , много от тях станаха на обувки и не смятат да се връщат на ниво ''цървули'' ! Въпросът обаче е : Какво ще стане с ''цървулите'' ,които си остават в калта и докога ще тъпчат в нея ?????!!!!!! От твое име искам да се извиня на хората , А на теб искам да кажа , че не всички са ''цървули'' както ти си мислиш , и жалко ако ти се смяташ за такъв !!!!!

В случая трябва евтаназия!

Е ТОВА ТЪРТИЕВО НЕДОРАЗУМЕНИЕ. АКО ПРОДЪЛЖАВА ДА СТОИ ОЩЕ В ПРЕЗИДЕНСТВОТО ЩЕ ГО ПРЕВЪРНЕ В КЛОЗЕТ.

Избора на нов председател на ВАС трябва да бъде направен от новия Висш съдебен съвет.,каза президента.Абсолютно правилно!А избора на нов изтребител,на нов началник на отбраната не трябваше ли да го направи новото правителство!?Два морала,две мерки и теглилки.Май-издишаш,а!?Извини се на Ламбо и повече от съветниците- вън!

епа................... ако ша режат.... да отрежат президентство, правителството, европата.... ний у маалата си можем и без тях... даже е по-добре без тях, а?

А какъв е повода да ги говори тия неща? Какво е особеното на 235-тия ден?

Спрете да плюете президента бе мишки и нещастници. Кой президен от всички до сега е стоял по-добре на този пост? Кой от вас може да бъде достоен президент в тази политическа помийна яма за която вие гласувате или изобщо не гласувате?

Всички до тук бяха по-добри от него! Без изключение! Този е най-голямата трагедия!

спомени... от президентската му кампания: Видът на Росен Плевнелиев ме накара да изпитам притеснение дали дебатът е подсигурен с медицински екип. И дали ако припадне, Маргарита Попова ще може да свърши и тази работа, да му даде първа помощ. На два-три пъти г-н Плевнелиев отваряше уста, а от нея не излизаше звук. Струваше ми се, че казва не искам и не мога. Харесах го. "Роден" е за Президент! ... в нощта на победата: Бившият комсомолски функционер Росен Плевнелиев се изуми, когато премиерът безцеремонно го прекъсна обърна рязко главица, сякаш са го изкомандвали: Равнение надясно!. Бойко Борисов намачка публично Росен Плевнелиев, нямаше никаква милост... Във Варна президентът Росен Плевнелиев остави поредното усещане, че се държи като слънчасал. Плевнелиев се изтъпани на площада пред съда и подскачайки неадекватно рече, че Варненският окръжен съд бил модел за България. Плевнелиев бе зает да се хили като изоглавен и като си тръгна, хукна да се връща бягайки, защото забравил, моля ви се, да каже довиждане на шефката на съдийките Ванухи Аракелян. Зевзеци от площада коментираха, че Росен Плевнелиев спешно трябва да се прегледа при известния варненски психиатър Войнов, защото има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и неадекватните подскоци и хилене...

Гнусна руска подлога! Сопол, плазмодий, нещастен фатмак. Плевнелиев бил "чехлю"...хахаха..от тоя по голям ЧЕХЪЛ няма! И на простата си селяндурка жена си е чехъл , и на КУРнела.

Тоя на приказки го бива,но на дела нищо до момента!!! Вече почти година и нищо не е направил,само говори неща, с които се опитва да се хареса на хората и до тук! Президентът трябва да е безпартиен,но този не е,този е от БСП,защото на всяко събитие е придружен от г-жа корупция КУрнелия Нинова!!! Пазителят на мафията БСП и на тези,които ограбиха КТБ,човекът на уволнената за корупция богаташка КУрнелия Нинова щял да се бори срещу престъпността и корупцията,хайде не сме чак толкова малоумни... Тоя ни има за балами...

Не е лесно да си президент с политици избрани от такива "тарикати" като тебе.

Ами ако искаш да те оставим ти да ги избереш, а?:) И после да се "наслаждаваме" на червените кхмери и руските подлоги:))))

,,Президентът: Когато има гангрена, трябва скалпел,,, Кога има гепаджии трябва бесилка.

Скалпел?? Ами те трябва да изрежат членовете на БКП, защото те съставляват основната част от нарушенията на законите в тази държава. Като гледаме колко голям популист и лицемер беше Плевнята, сега направо вече го виждам задминат като спирка "Вишнева" от новия държач на скалпела. Хирург, който не е учил медицина и никого никога не е лекувал! Имаше стара приказка която казваше, че мозък на високо не вирее, но пък в много случаи удряше в десятката.

Дали е възможно г-н Президента публично да заяви "Г-н Цацаров, ръководената от Вас прокуратура не защитава обществото, а престъпниците.Давам ви срок 1 месец да се оправите,иначе...."

ВЪН ВСИЧКИ ЗАВИСИМИ И КОРУМПИРАНИ МАГИСТРАТИ ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!! ВЪН СЛУГИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЛАСТ.СКАЛПЕЛ!

скалпели много,но хирурзите ги няма .

Тито е бил Президент,Тито-о-о-о!Викал е министрите в резиденцията на остров Бриони,един в ареста,друг на бесилото, останалите бой,бой и малце кютек.За седмица работата да е свършена.Въпроси няма!На Балканите се президентства така!

Ми бегай при тито

Щях, ама той умря и държавата се разпадна!

последвай го!

Бъдещия антикорупционен орган на този етап е единствения начин да се противопостави на мафиотската прокуратура. Само че е изключително важно кой ще я оглави. Трябва да е честен, искрен, смел и достоен човек.Доказал своите качества . Задължително.

откъде ще го намериме като на тая територия всички са педераси...пък тя държавата умира като катър баз история.

Мъдър ни е Президента и трябва да се прислушваме към съветите му ! То ББ съвсем заприлича на Мутра , плямпа без да се замисля , добре че има охрана , то отдавна да е изял боя !

мъдрите тук ги бият и убиват ,като сгазения вчера професор !

"По думите му бъдещият независим антикорупционен орган трябва да затвори цикъла от сигнала, през активното събиране на информация до повдигането на обвинение." Ми то всичко си имаме-данс,боп,икономическа, инспекторати,напове,комисии,национално следствие,прокуратура , съд....Само държава на която да сте президент няма, г-н Президент!

Г-н Радев! Бях силно разочарован от Вас при подписване и пускане на ЗСВ и НПК.Сега ми дойде малко надеждата. Сменете си правния екип. Подвежда Ви!В него явно има "къртица". А после вие обирате критиките.Но..........времето ще Ви научи.

Писна ми!На национални празници като застане пред микрофоните и като почне-"уважаеми" този,"уважаеми " онзи,пет минути "уважаеми"!!!Абе дръж се като мъж,като президент,кажи го ясно и просто:БРАТЯ БЪЛГАРИ!Ние ще те разберем,национален празник е,не е дипломатически прием.Философстването го остави на философите,а с думи прости ни вдъхнови и обедини,както го е правил Левски.Иначе ще изгориш като твоя предшественик,една мяукаща посредственост.

мурзила! да не би да изпадатен в зимен сън за фърчашти, клепоухи кремфирши, хахахахахахаха!

Г-н Президент!Съветниците Ви по линия на престъпността трябва да повишат правната си подготовка.Не е зле освен "Криминология" да се запознаят и със изследвания на тази тема.Закона и бъдещата комисия са инструментариум,но някой трябва да го използва,ама няма кой!За да стане това се иска политическа воля и решимост.У нас е популярно....казва се " Да имаш дупе".А за това се иска кураж,мъжество и преданост към обществото,което те е избрало!

Поредният тарикат-лаладжия, който лапа бадева парите на България! Кажи бе, душко, кажи сега защо престъпността е нагла, защо т.нар. правосъдие се е сляло в политическо-олигархичната мафия, защо са недосегаеми тъмнолилавите получовеци - най-дундурканият електорат на курвелия, тиквата и ахмед, защо младите и кадърните напуснаха и защо продължават да напускат... кажи бе, мунчо?! Какво си седнал да дрънкаш общи лафове и да мажеш с гюдерията, нещастнико опортюнистичен!

Мнооого нагло "обединителят " се набърква в чужди територии. На изпълнителната власт не харесвал вътрешната и външната политика , съдебната не му харесвала , а на законодателната направо разпореди какви закони да приема , че да му харесали , а и да има кого да назначава и уволнява . Прекалено много си е повярвал или прекалено лошо са го излъгали като са го назначавали :)))

Най-после имаме достоен президент, който много ясно и точно назовава проблемите и предлага решенията. Чуйте го! От управляващите очаквам държавнически разум, а не политически страсти!

На думи всички го докарват, но на действия....? В библията е казано - по плодовете ще ги познаеш!

ПРЕДЛАГАМ ПАРЛАМЕНТА ДА ГЛАСУВА ЗА СВАЛЯНЕТО ПАМЕТНИКА НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ ЗАЩОТО ТОЙ УУНАРОЧНО Е ПОСТРОЕН ОТ РУСОФИЛИ АНТИНАТОВЦИ

Не може да се борим законно против корупцията. Това значи да останем без "цветът на нацията". Всички правителства, депутати ще трябва да отпътуват за дълго на един остров на Дунава.

форума в дир е пряко доказателство за намесата на русия в българия - информационната хибридна война, мн. адекватен доклад! Следва решение по него - законче и - разчистване на чуждите агенти! чувате ли, путинки, ще ви екстрадираме като турските мекерета през зимата! Казах ви преди месеци, ч Меркел зададе тона, ма вие се бъзикахте... сега да виддим кой ще се бъзика последен...

Му-ха-хаааа, ама ти си бетер комунягител. Ще ме екстрадираш, щото не ти харесва моето мнение. Пфу,най-мразим пребоядисаните. Все едни и същи в душата, ама на думи, нови новенички.Му-ха-хааа

КЕФИ СЕ, НАКРАЯ ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ СЕ КЕФИ... И СЕ ОПЛАКВАЙ ТАМ НА АРМЕНСКИЯ ПОП...

За съжаление гангрената НЕ е една! Всичко е прогнило и гангренясало. Причината: КОИТО И ДА СА УПРАВЛЯВАЩИТЕ техният интерес е да държат българина БЕДЕН, МНОГО БЕДЕН. Защото така е лесен за манипулиране. Във всички сфери водеща е корупцията-малка или голяма. На свобода са престъпници убили хора, на свобода са престъпници откраднали милиони, на свобода са политици предали и продали Родината си многократно. От къде ще започнете г-н Президент?

И както е казано в Библията! От себе си, от гредата в собственото си око?-НО едва ли.

Румене прав си, обаче трябва да се резне гангренясалата тиква от Банкя иначе няма се оправи тялото.

Гангрената е на Позитано 20?Чети история на България от1920г насам?

Соросоидите днес са в пълен шаш! Толкова статии,където безпомощно се пънеха, че чак жал ми става! Та в контекста на казаното от президента, че " когато има гангрена, трябва скалпел", аз искам само да добавя - когато има соросоид, трябва изстрел!

Президентът говори ТОВА, което всеки нормален българин знае и изказва мнение по форумите от години.... И резултат няма. Действия трябват, а той няма правомощия - това е. Докато не видим в затвора поне 10-ина политици и съдии, осъдени ефективно за корупция и с конфискувани имоти (пример - Румъния), няма да повярваме, че нещо ще се промени в държавата. Стига с тези приказки, трябват дела! Държавни мъже няма. А какво тогава има?

Имаме си ТИКВА, който вече е Г-н Суджук и кръг от обслужващ персонал, обединени в партия, наричана ГЕРБ.

Незнам как е в Румъния но по приказки с Румънци всички казват,че само се вдига пошполига за пред европа нищо реално