Арест грози над 700 каталунски кметове

Испанската прокуратура разследва над 700 каталунски кметове преди обявения за незаконен референдум за независимост.

Обратно в новината

Коментари - Арест грози над 700 каталунски кметове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

loyola

Ало, майдана? Баба Меркел веднага да ги заплаши да не преследват свободата на самоопределяне. Тони Блеър веднага да прати инструктори и оръжие да сформират терористично-освободителни групи, както беше с АОК

Чак сега разбрах какво било това демокрация - бой по главата , да ти дойде акъла !!!

Милошевич беше сравняван с ''Хитлер'' , Путин - също , а сега Рахойчо = ''Майка Тереза'', защото в конституцията никъде не пишело за референдум ?!

Голям пич! И името му такова - от пуч и демон.

Какво стана с ''великата демокрация'' - май НЕ съществува аааа... ?! Отново ''демокрацията '' се налага с тояга и репресии ! Ако е така каква е разликата между Диктатура и ''Демокрация '' - Къде сте либерали и глобалисти да отговорите ?! Злото било на изток - Май и на запад е същото ааааа.... ??????? Та къде точно е светлата и бленувана ''демокрация'' ??????????????

Добро утро! По-добре късно от колкото никога :)

Ходете в Донецк, там демокрацията е като за вас, цървули.

рахои ще пробва всякакви комбинации,само и само каталония да не се отдели!защото после може и баските да ги последват!това са двете наи богатите области в еспания!баз тях еспания ще потъне!

"Няма промяна без революция!" Тази сентенция е била формулирана преди 150 години от английски физико-химик, занимаващ се с термодинамика и обясняващ различни политически и обществени процеси.

Така е, но дори великата октомврийска е направена от шепа лумпенизирани евреи с немска помощ. Народа си е нямал хал хабер от комунизъм и марксизъм. После са go "научили" с нагайката. Къде е тука справедливостта? Къде е революционния "романтизъм" ?

И сега еврогейската демокрация прави революции по същия начин, така ли?

Или се до аргументира, щото ,,имаш нещо,, или допрочети още!

Ако германците бяха оставили Владимир Илич на спокойствие край женевското езеро, от там да ,,бори,, капиталя ,Русия и до днес щеше да види Ривалюция ..нанай,

И хамериканска помощ също така, лично Троцки е получавал пари от щатски и канадски банкери...

демокрация по еврогейски!

ало глобалистите:) до къде я докарахте

Глупаво е да саботират референдума. С това желанието за независимост само ще се усили. Накрая може и революция или нещо подобно да стане. Какво, със кръв и сила ли ще я потушава демократична Испания?

Веднага си проличава, че темата за мнозина тук e напълно непозната. В Каталуния болшинството е против отцепване от Испания. От години, обаче няма възможност ( или не желае) да изрази позиция заради изключително агресивния и задушаващ всяко чуждо мнение начин на правене на "Политика" от страна на сепаратистите. Повярвайте ми, живял съм в Каталуния близо 14 години и им знам кътните зъби. Познавах лично поради, естество на работата ми и двамата им президенти преди този последния - Puigdemont

Живея в Каталуния 14 години... Не е вярно това което казвате. И нещата се променят доста динамично в отношение на желаещи и нежелаещи отделяне. Просто всичко се случва по естествен път, благодарение на централните Мадридски и Европейски политики.

АКО наистина има ''демокрация'', какъв е проблемът от референдум , щом повечето са против отцепване ?! Вие или се правите на по-знаещ отколкото сте или просто по Ганьовски искате са се похвалите , че сте живяли 14г. в Испания ?!

Бахти "демократичния"свят с еврогейски и северноатлантически ценности...Кво стана с гласът на народа бе? Вече и референдуми забраняват свише,чак и в затвор ще вкарват!!! Що не си наврете тая "демокрация" там къде слънце не огрява а?

Сигурно ще ги разстрелят после

Da napravqt BARSA shampion i da namalee naprezenieto.

712 от 947 кметове в Каталуния са за независимост. Мнозинството в каталунския парламент - също. И все още някои тук в БГ имат съмнение, че независимост е волята на каталунския народ... И го наричат сепаратизъм...

При всички положения е различно от Крим. Примерно Франция няма да прати армия и да анексира Каталуния.

Но прати в Либия да я иска за колония. Точно за Франция да не говорим...

Ако така лесно става отделянето, то утре може Кърджали, Шумен, Хасково и т.н. да решат да се отделят с референдум!!!

при съотношение 50\50 трудно но при 20/80 сте стане. затова българите да се мнозинство във всяка област.

само чакаме едно показно да ни направят каталунците и ние от Варна ще последваме примера!

къде ще ходите в варна в гагаузланд!?

испания на рахои= турция на ердоган

Коментар право в десятката!

Как така ще забраняват референдум тия фашисти! Крайно време е Каталуния да се освободи от диктата на Мадрид!

Между другото въпроса е важен. Кое е по-върховно - някакъв закон или желанието на народа? Тук става дума за принципен въпрос на който може би трбява да се даде тълкувание от европейски или даже международен съд. И то еднозначено. Инак се получава че за едни може, а за други не може. И почват граждански войни с хуманитарни бомбардировки.

Всичко в името на народа! Всичко за неговото благо! Тоя филм сме го гледали!

А сега гледаме филма "Всичко в името на олигархията и Тиквата от Банкя".

Шило

Че що не ги оставят да се пробват? Сега, националистическите настроения придобиват по-големи размери. Че няма да арестуват 700 човека, няма, щото Каталуния ще пламне. А така- да изпуши парата, па да не го признават.

Всеки иска да е цар на село !!! Всяко село трябва да си има цар и да се огради с бодлива тел от съседното село !!! Загубена работа !!!

Ако бяха в Турция,отцепниците щяха не само да бъдат арестувани,но и безмилостно е..ни.

От Русия може да има отцепване,от САЩ не може,защото бащите на конституцията не били предвидили това,от Украйна не може,сега и от Испания не може...Демокрация !?!?!?

Що за Косово може , а за Крим не може ? Що за Косово може , а за Каталуния не може ? Кой изсра пацула Косово ???

Този с голямото ''демократично '' сърце , пълно с ''ценности'' !!!!

А мароканците в южна Испания?

Т.н. "Фелипе 6" лъже, както всеки монарх. Испанската конституция никъде не забранява провеждането на референдум!

А ве смотаняк неграмотен, става въпрос за отцепване, нещо, което е абсолютно забранено по испанските закони. Тук въобще не става въпрос за това, може ли или не може да се провеждат референдуми!

Е, и? Какъв е начинът да се отделят? Кръвен?

то и на титаник изобщо не ставало вупрос за потъване ама изпукали бедните...

Ми отдавна не е имало гражданска война в Испания почти 80 г вече- ВРЕМЕ Е. NO PASARAN!

,,баските,, гърмяха, каталунците се ,,отделят,,...!!!

Кога ще започват "АТО" в Каталония, както в най-демократичната европейска държавица - Украйна ...

Лъсна лицемерието на т.н. западна демокрация!

Има вече прецедент - Косово ! Европейският съд постанови тогава че волеизлиянието на народа е над закона на съответната държава.Руснаците тогава предупредиха , че се създава опасен прецедент , но не! Демократите направиха каквото са си решили Сега в Испания вариянтите са два: или мирно с референдум , или с война , като в Косово

Правото на нацията да се самоопределя е по-старо от съда, така че е бил прав. А за Каталуния само желание не трябва, някой трябва да подготвя, снабдява сепаратистите.

Има още един прецедент - Крим. Значи допълваме: или мирно, с референдум като в Крим, или с война като в Косово.

ГоУем сам демокраД, ама докато другите праат шу сакам. Демокрация по европейски.

Сега САЩ (т.е. международната коалиция, водена от САЩ) няма ли да бомбандират режима в Мадрид? Заради подтискане правата на малцинството в Каталуня?

Абсолютно! Пълно бомбене за незачитане на гласа на народа! Щом може за Косово, трябва да може и за Мадрид! Ти чуй само, било противоконституционно хората да изразят мнението си! Яко демокрация тресе навред ...

Там няма петрол, за кво им е да се хабят?

Така е!Хванеш ли кокала и забравяш,че си демократ.Много важно какво искали НЯКАКВИ си хора.

Хич няма политически преследвания, ама вервайте ми.