Борисов ядосан на украински закон, ще говори с Порошенко

Премиерът Бойко Борисов е изискал от министрите подробности за спорен украински закон, след което ще настоява за разговор с президента Петро Порошенко.

Обратно в новината

Коментари - Борисов ядосан на украински закон, ще говори с Порошенко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДОЛУ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ.

симо

Америчките лекета се хванаха за гушите....пък ония се хилят......

ЦИРКЪТ С УКРАИСКИЯ ЕЗИК Е ОТ СЪЩИТЕ АРТИСТИ ЗАРАДИ КОИТО ИМА И МАКЕДОНСКИ ЕЗИК, И ПОМАШКИ ЕЗИК И ДРУГИ ПОДОБНИ, САМО И САМО ДА НЕ Е БЪЛГАРСКИ... НАЧЕЛО ВИНАГИ СА БИЛИ РУСНАЦИТЕ, КОИТО И ДОСЕГА НЯМАТ ДАЖЕ ОТЧЕ НАШ НА РУСКИ, АМА ЗДРАВЕ ДА Е...

аре бе нсрани патриоти ,,,каде сте??? патриот е душа дава--- ама не своята.. а душата на народа!!

Ядосан или не, Бойко няма да промени нищо. Това което може да промени е да разреши на българите от Украйна да се върнат в България, ако пожелаят. Българите в Украйна нямат никакво бъдеще. Когато Украйна стана самостоятелна държава, половината население на страната не говореше украински. Украйна си е поставила за цел да укрепи държавата чрез насилствена асимилация и няма да се спре. След 30 години българи в Украйна няма да има, с руснаците ще е по-трудно, защото са много и имат подкрепа от Русия. Но дори и подкрепата няма да помогне. Преди 2014 г. само 1% от учениците в Киев са изучавали руски, при положение, че в много семейства езикът на общуване е руски. Преди 2014 г. в Крим по официална украинска статистика рускоезичното население намаляваше с 2% годишно. Това е днес Украйна.

Да си идват в България и ДЪРЖАВАТА ДА ИМ ОСИГУРИ БЕЗПЛАТНИ ИМОТИ И ЗЕМЯ ПО СЕЛАТА ,която може да изкупи на безценица и БЕЗЛИХВЕНИ ЗАЕМИ !!!! Един начин за решаване на демографския проблем !!!!

Така като гледам реакцията е напълно адекватна. ЩО ПАК СТЕ НЕДОВОЛНИ БЕ?

Я,Геройко бил ядосан на украинската хунта!?Ще говори с Порошенко,може би в любимата си напоследък роля,на световно признат дипломатически гуру? Ясно беше,че украинската линия,ще избие нанякъде.Ето ви го фактът. Тормозът върху хората с българско самосъзнание там не е от вчера. Ха да видим,как Херойко Паневропейский ще се пребори с хохолите.

Българското малцинство в Русия има ли право да изучава български?

Kalin

Учат където се организират никой не им пречи от бая години вече.

Има. 100% сигурно и проверено.

Разбира се, че има право да изучава български.)) А има ли право да се обучава български в русия? Нали това искате от Украина?

и продажници като тази ниферната Захариева която на знае къде е и защитана чуждия пред родния интерес какво друго да очакваш

Руснаци, живеещи в България, трябва ли да си учат български или също могат да минат като малцинства? А после ще молят Пу за подкрепа, щото не им дават да говорят на руски?

Kalin

Има руски училища а там се учат и двата езика така че не се прави на интересен.

Що мислиш, че говоря само за деца и училища? Плюс, турски, ромски училища има ли в България? За тях що не се грижеш, на ли са граждане на България?

циганите нямат учебници по циганска граматика и език. Нямат и азбука. Българите ли да се заемат?

Ти гледай какво ще правим с турският, че почти се потурчихме.

valentor

обикновено си говорят президент с президент , или премиер министър с премиер министър

"Още миналата седмица съм провела разговори с колегите от държавите, които най-много са засегнати Унгария, Румъния, Полша, Гърция. Подготвяме съвместно писмо, с което да..." Абе ти изрази официално позиция, като унгареца например а не се крий в общи писма! Мижитурка!

кога ще има подобни действия? Намират се на 100км от София!

ама това е като стенограма от разговор в хоремага в долно уйно. Какви са тия простаци бе? Това държавни мъже ли са или селските идиоти с тоя изказ и тия "мъдри" мисли? Тая захариева е като изтривалка. Тия наши министри живеят в някаква си тяхна реалност. Горките ние! Срам ме е, че българите толкова много се принизихме.

Объркан съм. Като соц, съм против ББ и за Путин. Против украинците съм. Ама сега да поддържам ББ ли? Дайте някакъв жокер!

Поддържай и Ердоган, да отвори турски училища в България!

Ако искаш, ти му го подържи.

Поддържай Бойко

щял да говори с марципана ПОРНОшенко? Да, ама от Козяк ще му издърпат ушите. Да вземе пример от унгарците, които са заявили, че ще блокират всички украински инициативи в рамките на ЕС!

гОЛЯМ творец си с имената, браво!

Хубаво е, че Борисов е ядосан, ама ако разлае кучетата, може да се ядоса и Ердоган, и тогава във всички училища ще трябва да учим и ТУРСКИ!

Без руските

дреме им за булгаристан на доган

а по нашата конституция как е????? официален език е българският........ на какви езици се учи в нашите училища...... претенции, а гредата в окото.....

В началото на конфликта в Украйна българите по Дон, здрави хора рибари и мъжете и жените, се бяха вдигнали срещу мобилизирането им в армията - гледах репортаж как бият украински офицери и полицаи. Никой в продажното правителство на РБ не посмя дори дума да каже.

Българи в Украйна няма, има украински граждани, генетична експертиза не е правена! Българските граждани си живеят в България!

Ей сега ще се разберете като "мъже"

Нема к'во да говори. Направо да разпорежда както си знае. Иначе ще има уволнения. Украйна някаква си ще Му трови нервите. Ааамаха. Къде-къде по-важни неща има сега. Те ти магистрала Струма примерно. По-бързо да почва строежа, че зима иде, требе некое левче да се скътае за дръвца за огрев и сланинка, па и малко масчица за филийката. А, де!!!

Ники

Това е все едно дребно бандитче да се озъби на бандитски главатар. Боко съвсем ли е забравил когато хранеше песовете на СИК-аджийските шефове.

Интересно ми е. Някой знае ли дали по нашите смесени райони се преподава и на Турски? Има ли някой да е на ясно с това?

Хващай единствения МИГ-29 и бомбардирай хохлите...!

Ако сам скочи от него хем на тях по-големи поражения ще нанесе, хем у нас нивото на щастие в населението ще се вдигне с 90%.

много интересн казус, искат да асимилират руснаците нека да им е, но когато искат да ни асимилират нас българите, сме ядосани :) егаси и лицемерието..

Боко са зъби на фашистите.

извод: ББ е истински комунист

Перифразирам част от текстът на една култова песен "Бай Суджук, егати поуъра..."

Егати песните, дето ги слушаш...

Ох, като го знам какво може да изръси...По добре да се даде и българско, т.е. двойно гражданство на Бесарабските българи. Защо за македонци да може, а за тях, не?

я направо да си ги вземем в БГ, че и без това много намаляхме

Вместо да се ядосвате,запретнете ръкави и малко поработете,че ви се смеят и гаргите!

Боко ще попита ли Порошенко дали говори украински? Я забравих, че то въобще няма такъв език.

Двайсет мил рускоговорещи украинци ще си вземат руски паспорти. Русия е улеснила процедурата. И ще си ги вземе в къщи. Заедно с Донбас, Харькив, Одеса, Киев. Ха!

Пунта Мара в стил Боко Тиквата. Но плиткият му мозък трудно схваща, че законът не е насочен срещу българското малцинство, а срещу руския сепаратизъм.

ФОРУМА Е ПОРЕДНАТА АТАКА НА РУСИЯ В ХИБРИДНИТЕ Й ВРАЖЕСКИ ДЕЙСТВИЯ СПРЯМО БЪЛГАРИЯ! НО... ДОКЛАДЪТ ВЕЧЕ МИНА, СЛЕДВА ЗАКОНЧЕ, И - РАЗПРАВА С ВРЕДНИТЕ ПРОТИВОДЪРЖАВНИ ЕЛЕМЕНТИ! И ДА, С ПОДКРЕПАТА НА ЕС! МЕРКЕЛ ПОИСКА ОТПОР НА НАХАЛНИТЕ РУСНАЦИ И МЕХАНИЗМИТЕ ВЕЧЕ СЕ ЗАДВИЖВАТ! ТРОЛОВЕТЕ ЩЕ БЪДАТ ДЕМОНТИРАНИ, А ПОДОБНИ САЙТОВЕ ЩЕ СЕ ПРИНУДЯТ ИЛИ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНА, ИЛИ ЗАТВАРЯТ!!!!!!

Преброй минусите=преброй троловете.

Бандеровци искат да претопят 20 мил. руснаци, че с нашите ли ще се церемонят. Та ей затова ше се сбият, ама Путин ще се ги вземе обратно. Галиция за бандеровци, Лвов за поляците, на унгарците и румънците по-малко, останалото за Новорусия. За нас естествено нищо, по-добре да си ги прибираме в БГ. Имаме нужда от тези хора.

Не'а 'а ядосвате Баце! Шото ше 'земе да му се вдигне кръвното и ше требе да се крие пак в Правителствена.

Къф е тоя Борисив да ни казва какво да правим ? Пари няма Армия няма Приятели няма Не може да ни уплаши Не може да ни плати А ние защо да го слушаме ?

Нашия така го излъгаха, че ще се осъзнае чак след нова година.

Дали?

ако има конкурс за глупаци, пак ще се класира на 3 место.

Бойко, твоите "приятели" от Украйна ти забиха нож в гърба, тъпа тиква такава!

ГРУХ-ГРУХ-ГРУХ ГЬОБЕЛСКА ПРОПАГАНДА, ТОЯ ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ КАКЪВ Е.

Българите в Украйна са най-малко 1 милион. Тия измислица за 200 000 ги забравете.

И като не е запознато МВнР, кога ще изритат посланика? В Украйна им стотици хиляди българи, за чиито интереси той е длъжен да следи. Този закон е от месеци подготвян, какво е правил посланика, освен да си чеше оная работа?

ми "българите" да си идват в българия

" самите украинци изразиха, че няма да ни засегне, ..." е щом са те уверили при това токова почтенни хора :) , най-добре да пуснем извинителна нота ,че изобщо сме се усъмнили :))

Доколкото схванах от текста и от стенограмата на най-малоумното българско правителство от Самуил насам, в нито едно училище в Украйна досега не се е преподавало на български език, но ние сме много ядосани, че отсега нататък също няма да се преподава.

до "8" ...свалям ти шапка, щото в едно изречение си изрисувал цялата картина! С уважение !

Украинският език е един измислен език като македонския. Измислене от Ленин и комунистите в СССР след революцията.

Украинците не признават други езици, освен своя, своята религия, своите празници, своите хора, своите сметки. По това познаваш кои са интелигентните - говорят и руски.

измислен е руският