НС: Такса смет ще се определя от количеството отпадъци

Парламентът одобри размерът на таксата за битови отпадъци да бъде определяна главно на основа количеството битови отпадъци.

Обратно в новината

Коментари - НС: Такса смет ще се определя от количеството отпадъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И как на практика ще стане това при наличие на цигани ровещи навсякъде.Циганските махали ще плащат ли най-много (като най-мръсно)или ще е както водата и тока?

От ден на ден по-тъпи, нецелесъобразни, непремерени решения. Абе, аланколум, откъде толкова злоба към хората и алчност да им обирате парите до стотинка. Не виждате ли, че половината население е под и на границата на бедността. Искате всички да минем на паница чорба и един краешник на ден от социалните. Побеснехте от алчност бе, да грабите и от боклука- Такива крадци си останахте, откак слезохте дрипави и смърдливи на 9-ти септември. А тези от вас, които изповядваха иначе хубавите комунистически идеали ги елиминирахте до 1975-80 г. И останахте днешните бандити. А сте тъпи-и-и-и. Не ви ли идва в празните глави, че не може навсякъде по един начин да се събират такси за боклук. Създайте за хората стимули и едно перце няма да остане несъбрано. Дайте на хората възможност сами да си събират и продават боклука, И ще стане чисто като аптека. Ама не-е-е- боклукът е голям бизнес и това искате да дадете на вашите гербанди. На вас не ви трябва да е чисто а и от боклука да вземате пари. А те са много и вие ги искате само за вас. По различни начини експроприирате, къде що видите. Е, няма да стане, което искате. С народ на глава се не излиза. Харчите ни парите по разходки уж обучения, а то за мошеничество в чужбина, разбрали-неазбрали и пренасяте неподходящ опит. Как дедо на село ще събира разделно боклук, пък и в торби, бе, мухъли...

Било на количество. Че имам парцел, на който няма нищо. Т.е няма боклук. Дали ще има или няма да има такса

Старата брантия от управление "Финанси" при Окръжен народен съвет - Пловдив отново се изцепи компетентно.

Държавицата ни има огромен външен дълг и единствения начин за спасение за разлика от гърците е повсъместно величение на данъците.Това не никаква такса смет е живо увеличение на данъка.Мутрите си накупиха бентлита от боклука и не са наядоха от лакомия.Суга няма да по-различно.Дерзаи народе.Вазелина е по аптеките.

Колко администрация ще да си назначат да имат ''избиратели'' скоро тия за да ми тегли боклука...Поредната пръдня от преяждане с власт и пари..

Народа се изнесе или почина има цели апартаменти, които стоят заключени с години.

Грешка с минуса. Да се брои 1000+

ГЛУПОСТ СЛЕД ГЛУПОСТ СЕ ТВОРИ В ТАЗИ СТРАНА. ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ОБСЪЖДА СЛЕДНИЯ ВАРИАНТ.: 1. СЪБРАНИТЕ ПАРИ ЗА ТАКСА СМЕТ ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА ДА СЕ РАЗДЕЛЯТ НА БРОЯ РЕГИСТРИРАНИ ЛИЦА В СТРАНАТА. ЩЕ ПОЛУЧИМ ГОДИШНАТА КВОТА НА ЛИЦЕ. ЛИЦЕТО ПРАВИ БОКЛУКА.ТАЗИ КВОТА ДА СЕ УВЕЛИЧАВА ПО 1-2% всяка следваща година,. така обявената годишна квота се заплаща от всеки гражданин,но на държавна обявена сметка.при неплащане от страна на лицето,то не се обслужва административно докато не заплати. това ще доведе до справедливост. 2.лицето плаща 1 такса,независимо,че има 2=3 и повече имоти и работи едновременно. В ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ ТОВА ЛИЦЕ НЕ ПОЛЗВА ЕДНОВРЕМЕННО ИМОТИТЕ СИ И РАБОТИ. Т ПРАВИ БОКЛУК КЪДЕТО И ДА СЕ НАМИРА,НО НЕ В ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ-ДОМА,ВИЛАТА.РАБОТНОТО МЯСТО...ТАКА ФИРМИТЕ ЩЕ РАБОТВТ СПОКОЙНО,НЯМА ДА ИМА РЕКЕТ И ТЪРСЕНЕ НАЧИН КЪДЕ ДА СИ ХВЪРЛЯТ ЧАСТ ОТ ОТПАДЪЦИТЕ ЗА ДА СИ НАМАЛЯТ ТАКСАТА. ОСВЕН ТОВА С ИЗБОРНИЯ КОНТИНГЕНТ ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ.ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА РАЗПРЕДЕЛЯ СЪБРАНИТЕ СРЕДСТВА ПО ОБЩИНИ,А ОЩЕ В НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ОБЯВИ ГОДИШНАТА КВОТА ЗА ТАКСА СМЕТ НА ЛИЦЕ.СТРЕМЕЖЪТ ЗА ЗАПАЗВАНЕ СТАТУТКВОТО В ТОЗИ СЕКТОР Е ГОЛЯМО,А Е МНОГО ПРОСТО РЕШИМО. НО ДАЛИ?

за мен е безразлично кой ще ме краде дали новия герб или старото бсп

НАЛИ СА ВСЕ ЕДНО, БРЕ!

пак ще доим народа от провинцията

С две думи търсят начин да плащаме повече, че да има повече пари в хазната - аз така го разбирам това, прикрито под красиви фрази...

Цюрих се отоплява от изгаряне на отпадъци. Безплатно за гражданите. Там как може?

тя и сега е висока, купиха си Бентлита на гърба на народа, сега искат самолети.И да не ми ревете, че се стопяваме и изчезваме.

бас хваща трътката Мента ще се вдига на поразия.Тепърва ще ни дере кожодера понеже се е насвинил като охранен свинар.

Толкова не можаха да видят как е в развитите държави и с малки промени да го приложат тук. В момента се очаква голямо увеличение х2-3 за гражданите и намаление за бизнеса. И разбира се най-големите тарикати ще замърсяват без да плащат и няма да има кой да ги контролира.

как нема за това я променят .От герберясти да се драйфа .

Е, ай ся - ми разбира се, че ще се увеличи;) Бройте го към "видимите резултати"!

А някой измисли ли промени в закона,когато не живееш в жилището ИЗОБЩО да не плащаш такса смет!?Защото освен че я плащам,тя ми е два пъти по-голяма от брат ми,защото за него било основно,а за мен -не!НЕМА ТАКАВА ТЪПОТИЯ!!!

Такса смет Ви е в същия размер. Данъка при брат ви е по-нисък, защото живее и съответно харчи пари в Общината.

Голяма приказка казахте - живее и харчи общински пари??след като плаща на общината данък сгради, такса смет, данък кола, билетчета в градския и още един куп такси за какво ли не шеш..А господина като не живее там защо трябва да плаща повече за едно и също нещо???

Убедих се че Парламента е пълен с абсолютни необразовани некадърници. Как пък винаги се приема нещо, преди да се измисли работещ механизъм как да се приложи? Но на кой ли му пука. Онези тъпаци, които плащат данъци и от които тези дебелеят като прасета, да му мислят. Как ще ми измерите боклука бе, некадърници безмерни? С брой чували ли? Значи ако изхвърлям памук ще е същото като се изхвърлят камъни така ли?

"Онези тъпаци, които плащат данъци и от които тези дебелеят като прасета, да му мислят" Значи с тебе сме от една партия - хем не плащаме данъц, хем беснеем на чаша ракия как всички са некадърници. Ай наздраве за нас тарикатите!

ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ СЕЛСКИТЕ КМЕТОВЕ ЩЕ СА ПРОТИВ - СЕГА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МЪРЛЯЧИ В СЕЛАТА И ГЕТАТА ПЛАЩАТ СТОТИНКИ, ЗАЩОТО ДАНЪЧНИТЕ ОЦЕНКИ В СЕЛАТА СА СМЕШНИ! СЪЩОТО Е И СЪС "ЗАМЪЦИТЕ" ПО ДРАГАЛЕВЦИ, СИМЕОНОВО , ПАНЧАРЕВО - НАЙ-БОГАТИТЕ ПЛАЩАТ СТОТИНКИ!

Защо ли си мисля, че това решение ще доведе до повсеместно горене на боклуците... Намирисва ми на още по-замърсен въздух и увеличен брой пожари

Трябва да започне да ти намирисва на ферментиращи отпадъци по деретата и реките. В огроомни количества при това.

Така, както е направена сега таксата смет, няма нищо общо със сметта, освен името. Това е втори данък имот. А сметта от общинската хранилка кога ще я изчистят? Или това са все техни хора с имунитет!

От отпадъците се печели- при изгарянето им се получава енергия. При рециклирането- готов продукт. Извод: събирането на отпадъците би трябвало да е с минимална такса, колкото за заплати и оборудване и нормална! печалба на сметосъбиращото д-во.

То затова има и национални цели за постигане на определен процент рециклиране. И доста малък процент отпадъци става за изгаряне. Повечето директно се депонира.

Питайте в Цюрих как го правят. И после просто копи-пейст.

МС въвежда принципа замърсителят плаща за такса смет Ако това е така, то братята Роми ще плащат най-много.

"Да, ама не!";))

или казано по друг начин принципът е принципен... А братята няма да изхвърлят в кофите, а директно в дерето и няма да плащат нищо. Както досега всъщност. И пак общините ще трябва да им чистят, че тръгвали зарази. С пари от план-сметките за отпадъци, събрани от плащащите... Кръговрата се върти, върти, върти...

Ами ние също можем като тях!

Или с други думи за пореден път прилагането на принципа замърсителят плаща бе отложено с още една година... и така ще е през следващите няколко петилетки;)

НС: Такса смет ще се определя от количеството отпадъци А как ще се определя количеството отпадъци?

Все още не знаят. Но до 2019 г. има време да го измислят

Пак със закон. Ще плащат по-бедните

или иначе казано по брой торбички за смет, всяка с индивидуален баркод. Закупуваш си торбичките от местната пощенска станция и така си платил таксата.

А Циганите и Арапите, ще си купуват ли торбета

И ако досега от балконите валяха само торбички с боклук, след въвеждането на новия данък вече ще изхвърлят цели чували със смет. А хазната ще се окаже на загуба, просто защото никой няма да ѝ купува торбичките. За нашенския манталитет тази схема е абсолютно неприложима;