”Мързеливите” протестираха срещу трудовата реформа на Макрон

Думата "мързелив" бързо стана обединяващ лозунг за демонстрантите на протеста по улиците на Париж, Ница, Марсилия и други френски градове.

Обратно в новината

Коментари - ”Мързеливите” протестираха срещу трудовата реформа на Макрон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тва за мързеливците го е копнал 1:1 от Гела))))): АМА ВЪВ ФРАНЦИЯ, ЗА РАЗЛИКА ОТ РАЯТА В БГ, ЗАЛЯХА ХОРАТА УЛИЦИТЕ!

ВИЖДАТЕ ЛИ , БЪЛГАРИ, КАКВО СЕ ПРАВИ? АЙДЕ БЕ, ИЗЛИЗАЙТЕ НА УЛИЦАТА1 ИСКАТЕ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ, АМА НЯКОЙ ДА ВИ ГИ СПУСНЕ ТАКА, ОТГОРЕ! ВИЖДАТЕ ЛИ ЗАЩО ФРАНЦУЗИТЕ СА С ВИСОКИЗ АПАЛТИ? ЗАЩОТО РЕКЕТИРАТ БУКВАЛНО ПОЛИТИЦИТЕ И МОШЕНИЦИТЕ, ОП, БИЗНЕСМЕНИТЕ!

това, което каза Картър за САЩ, важи и за Франция!

Имате вяра на 'наште' опеевскизирани 'медии' и 'четенето'-им ?!

"Мързеливите" готвят на Еманюел Макрон нова 1968-а!

Условията НЕ са същите. ...а и Мързеливите НЕ са Студентите.

ПРОТЕСТИРАЩИ! НЕ КАТО ПРЕХВАЛЕНИТЕ КУПЕНИ СТУДЕНТЧЕТА!!!ТАКА,ЧЕ-ЩЕ СТАНЕ!!!

Шило

Тоя ще си тръгне по-безславно и от Оланд. Може и да не изкара мандата си.

Знае ли Човек ...ама маймай а. Има Засилване лиезона С Америка ...и б. Ако Англия стане Междинния/Неутралния/Филтъра за ФинансоОбмена ЕС-Америка - Би ли било възможно да очакваме Франция да стане Вход-Изхода за Реалното ЕС-Америка ?

НА МАКАРОНА, ДО ТУК МУ БЕШЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА КАРИЕРА!БАСТА!!!

Поради ?

ХХХ, и кои са тия държави извън ЕС! раССия и турция ли са Европа! ХАХАХАХАХАХАХА

швейцария примерно, норвегия... абе що не си подкрепяш макрон и меркел без да даваш акъл? виждам че ще напълните европа с бежанци

обиколил съм света, и постулирам, че EU е кенефа на света. истинската европа е останала в държавите извън EU

много ме мързи, но трябва да се работи, ще взема да стана президент или премиер

Преди броени месеци франсетата избраха с овчи възторг Макарон, а сега реват. Какво ли са очаквали и наистина ли масите са толкова наивни и слепи?

Цинизма на домбазите у нас е същия. Ние обаче не протестираме. Просто спираме да работим. И мързеливци сме и кофти материал и си мълчим. Но да си припомнят говедата приказката за султана и раята.

Забелязвате ли, че който и да дойде на власт- социалист или десен първата му работа е да съкращава, отнема социални права или да закрива или " приватизира" цели сектори в икономиката.Просто дирижиран хазарски грабеж над Европа.Кой има интерес? Нека разсъждаваме. Русия? На която Европа и нейнате 500 милиона потребители осигуряват пазар за природните ресурси- основен източник на доходи.САЩ, които се страхуват, че мощна и богата Европа може са ги измести от световното лидерство с по многоброен пазар и чрез ресурсите и пазара на Русия да стане независима от сегашното си васално положение? А не дай си боже да се разбере с Русия и край на свободното принтиране на долари в света? Затова посланието на Ноланд е все по валидно "Фак дъ ИЮ".Хазарите отдавна мечтаят за заграбване и поробване на "белите " хора по религиозно-идеологически причини, а пък да сложат ръка над огромните територии и природни богатства на Русия е просто детски блян за тях още от времето на Наполеон.Как може да стане- отслабване на икономиките в Европа,чрез безсмислени антипродуктивни реформи, отнемане на социалните права и доходи на населението с цел превръщането му в зависими от волята на хазарските собственици на капитал роби.Насъскване на мощна пропаганда срещу Русия и налагане на санкции във вреда и на двете страни.Наводняване на континента с престъпници от целия свят с цел създаване на страх и претопяване на населението и унищожаване на " бялата" раса.Разпространение на дрога, разврат и анрихристиянство с цел деморализиране на европейския мъж и отказ от семейство и деца на европейската жена.Поставяне на абсолютно зависими политици на власт, поставени под единното командване на щаба наречен ЕС и поствяне на тези мерки на пиадестал като "европейски ценности" и абсолютна забрана за обсъждане то или оспорването им.Нека се събудим и разберем, че ако не се противопоставим сега сме обречени завинаги.

Пий си хапчетата!

да не се работи, без друго 90% от произвежданите неща са излишни и служат само за да се генерира печалба, т.е зависимост на едни хора от други хора

Пълна липса на лидерски качества у тоз Макрон. Комплексиран мъж,инфантилен с подозрения,че е отдавна на другия бряг. Това дето ходи с баба си е само за легенда. Този няма да реши нито един пробелм,тъй като той не е решил своите такива.

Един от нашите "работодатели" нарече работниците си бесни кучета , защото искали забавените си заплати !

Покрай глобализацията, автоматизацията, компютеризацията и прочее "прогресивности" драматично нараства броя на "излишните хора". Какво ли сте им приготвили- войничка, епидемийка, добавчици в храната и водата ??

за намаляване на раждаемостта

Вижте у Викито под 8-часов работен ден как се е постигнал в САЩ. Имало е убити, осъдени, екзекутирани, безмилостна борба. Накрая трудовия народ победил. Оттогава на богатите все трудещите се им виновни и все гледат да им резнат придобивките. И, естествено, нещо пак назрява.

Къде, КЪДЕ се е постигнал тоя работен ден? А стига бе- верно ли? В омразния краваристан? И не е в любимото СССР? Ужассс.

да не бъркаш нещо? тоя работен ден не е ли при др. Ким- 99.9% любим? пак не? о, двоен ужасссс

Мноооого има да наваксва Макрончо, докато стигне по изразяване и ползване на епитети наш'те родни "работодатели"! Да вземе да дойде на един курс квалификация при Велев,Домусчиев и сие,че да почне да ползва думички,като "търтеи, лентяи,некадърници и т.н.", като почне да пише следващата си реч! И да не забрави да крещи на синдикатите: "Вий к'вот кажете, ний ша праим обратното!"!!!!!!!!!!

Изнесоха индустрията (и не само нея) в Китай, а сега се чудят как да изхранят безработните. Нали глобализма бе много изгоден- обяснете го на "мързеливците", чието уволнение докато бяха трудолюбиви улеснихте с подобни закони.

Сега, понеже много хора пишат без да разбират, нека да ви кажа, за какво настояваме аз и другите като мен: - въвеждане на шест дневна работна седмица; - без платен отпуск, ако някой иска да си почива да си пусне неплатен отпуск, но не повече от 10 дни в годината; - 9 часов работен ден; - ако някой алчен мързеливец иска пенсия, да си внася пари в банката, а не да чака други да му я плащат. И накрая "Повече работа, по-малко приказки" и помнете - "Трудът краси човека", затова аз съм толкова красив и умен!

Само да добавя: и отпуската по болест да се забрани, щото има много симуланти.

Последователността на олигархичната неолиберална пропаганда срещу искащите социална защита е следната: Ако не ти харесват социалните несправедливост си мързелив; Ако поискаш промяна в социалния модел ставаш "комунист" Ако не харесваш олигархичната "демокрация" си "терорист" и трябва да бъдеш убит. Ако си "мързелив" - трябва да те убием!!!

АКО ОБИЧАШ РОДИНАТА СИ,НЕ ИСКАШ НЕЛЕГАЛНИ НАТРАПНИЦИ,СИ КРАЕН НАЦИОНАЛИСТ И ФАШИСТ И КСЕНОФОБ! КОЙТО Е ЧЕЛ ОРУЕЛ ЗНАЕ,ЧЕ ТОВА Е "НОВГОВОР"!

Никога не бих направил толкова труд да протестирам за каквото и да е!

Първи член регистриран. поздр...

И този е измамник и говори демагогия. Това, че Франция е направила най-големия въздушен мост след вто св война е вярно и е подвеждащо. Може да е голям мост, но нито е навреме, нито на място, и се налага да замаже пълната липса на държавна реакция много дни след урагана. Не следя изявите на европейските и световни политици, само споделям това, което е очевидно за мен и с което съм запознат лично.

Мързеливите това са сводолюбивите,неробите-добре че все пак ги има,защото тука много се хапим един друг,ала иначе сме покорни и слагащи на властниците!

а геронтофилите ще се обединяват ли в защита на лидера си с едипов комплекс?

Микрон си е смешник. Само подскача и лае натам насам, но нищо досега не е направил и нищо няма да направи. Защото първо трябва да получи одобрение от Белата Колиба.

Макарон,ще береш ядове. Разбонтували се французи не е равно на "Хелоу,Боийко,май френд!". Нещо твориш пак в полза на корпорациите,твърде самоуверено,но едва ли си познал.Франсетата,за разлика от нас,трудно заспиват десетилетен зимен сън.

всички сме у форума !!! :)))

Основавам БГ Партия на лентяите. Желаещи да се включат? Среща - всеки петък в пет, пред Ламбадата (с/у СУ). Й-ййехааа!

ее бате секи петък ли бе...не е ли ного на често ......нема само да тичаме напред назад!

верно!баси, колко си досетлив- не те ли мързи да мислиш, пич?! секи случай, веднага си избран за заместник-председател, почетно и доживотно. кво предлагаш- по едно диванче в парка?- ц, ше ни вАли...палатка?-ц, нощем студ, па и кой ше я опъва?... офф, изморих се да мисля, да ме смени некой редови член...

Тия на помощи ще си останат във Франция , а тия дето искат да бачкат и са авантюристи да идват на изток към нас. То да искаш да рискуваш и да работиш е вече лудост в очите на тези отгледани в социализъм поколения

скачат на Макрон във вътрешен,план толкова по яростен и краен Макрон ще бъде в европейската политика...

Който се опълчи на властващите глупости винаги ще бъде наркоман, мързелив, платен..Господа не всеки може да се прежали и да ви стане подлога и основа за повече ограбени милиони от техния труд..

Оруел, в 1984" е написал: "Във всяко общество обикновените хора трябва да живеят, съпротивлявайки се на съществуващия ред на нещата." Но защо трябва да се съпротивляваме на съществуващия ред, каква е причината? Това е така нареченото "ЧУВСТВО ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ", а справедливост в робовладелското общество няма как да има, защото: "Йерархическото общество е възможно само върху основата на бедността и невежеството.". Остава проблемът всеки сам да си го решава, ЧРЕЗ ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА САМИЯ СЕБЕ СИ И ТЯ ЩЕ ГО НАПРАВИ С В О Б О Д Е Н в този робовладелски свят.

При този наплив на мигранти това трябва да се очаква.

Чакаме с нетърпение новината за рухването на смешния ЕС. Вече всички му се подиграват, даже и умерената опозиция дето взе категория С за камиони.

Мързеливи ама получават по 50 000 евро на месец. :))) Това е да си чиновник в ЕС.

"лентяите са на улицата", е не, по работните си места ще са ... хахахахаха

така е това е реалният живот народът не обича властта само путин и ким са вечно обичани :)))

Ами Путин го обичат> от 87% от народа, Ким повече от 99.9% от народа, а ЕС едва 10 % се удобрява от гражданите и тези 10% са умерена опозиция от ИДИЛ.

99.9% ? малко са- поне 110% трябва да са, реално погледнато...

Макарон ще свърши също като негодния Оланд. Оказа се, че и той е само един балон с въздух, надут от баба Меркел.

Или от дядо Юнкер? Така е по-правилно!

Надут е от Ротшилд. Негови са парите, негово е момчето. Той го е кадрувал.

някак си по подразбиране се приема ,чв Франция има право да притежава Гваделупа ЗАЩО ? Защо Франция продължава да е колониална дъражава? Не е ли преминала в 21 век ?

Тоя мързеливия има правописна грешка на плаката! Написал е "Faineant et en grève", а правилното е "Faineant est en grève". И двете се четат по един и същи начин, но значат различни неща

Мързеливите са били такива и в училище. Браво на Макрон! Крайно време беше за подобна реформа във Франция.

Благодарение на мързеливите бабоебът разполага с 8000 евро за грим и 6000 евро за прическа. Всеки месец!

Точно, той не може да работи, Макрон, може само да ползва и подарява на фаворитките си пари от разликата в труда на източноевропееца и така наречените "Французи", дето от поколения не знят френски и обрязват дъщерите си.Пък иначе французите, като ги слушаш са либерали на н-та степен.А масово се женят за обичаните от тях яраби мюсюлмани и подлагат децата си на насилсвени деформации на половите органи, дължащи се на съпрузите и семействата им.

да я опишеш ...... много бързо франсетата разлюбиха макарончо!

Ахахаха- много готино чувство за хумор, признавам ги.

Мързели и лентяи обединявайте се малко звучи като пролетарии от все страни .... И във Франсето си има комуноиди.

Макрон може да използжа една опорна точка на руските тролове в ситуацията : "Какво са 220 000 протестиращи на 60 милионна Франция :D"

Дето само 8 милиона го подкрепиха от тези милиони ама това май го ''забравя''...