Германското ”Фокус”: Меркел не се бои от кучето Путин

Посолството на Русия в Берлин поиска извинение от издание за обида към руския президент.

Обратно в новината

Коментари - Германското ”Фокус”: Меркел не се бои от кучето Путин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АКО ЗНАЕШЕ КОЛКО ХОРА Я БЛАГОСЛАВЯТ КАТО КУЧКА!!! АМА ТЯ Е НЕЩО МНОООГО ПОВЕЧЕ! ТЯ Е РЕПТИЛ!!!

Много добре казано! Все някой някога трябваше да му го каже!

На Путин му е съвсем ясно какво мислят за него самите му сънародници ( поне тези с IQ надминаващо номера на обувките им). Трудно му е обаче да изрази човешка емоция с вцепенената си от ботокс физиономия.

няма нужда от извинение. Просто един масов руски вестник да напише нещо за БАБЕТО МЕРКЕЛ.

например, че "Путин не се страхува от вещици, та било то и немски"... като...

Такива глупости са писани безброй досега за Меркел, и не си спомням Путин или боклуците му да са изразили несъгласие, напротив, ТОЧНО ВИЕ ГИ РАЗПРОСТРАНЯВАТЕ! А сега само един единствен път ви го казаха директно, и ... оревахте орталъка, червени боклуци! И ... ПСЕТА!!!

Масов руски вестник!!! Идиот!

Че тя руската пропаганда спирала ли е въобще да лее мръсотия ???

Ето повод (дългоочакван) на изборите да не спечели баба Меркел.

Европейските ценности и възпитание! Пет пари не струват!!! :))

loyola

По принцип това е голяма обида (на руснак да го сравняваш с куче). Колкото до свободата на словото, що не нарекат и президента на САЩ по същия начин, или да кажем на Израел (че е по-малка държава)?

обиждаха Ердоган и той заведе дело. ... Без успех.

все едно- пред Путин или пред неговото куче бабата и Германия са едни напълно безпомощни джуджета.Факт.Те биха могли да лаят колкото си искат но така и никой не ги чува.

Поредната пръдня на убит от бой със смачкано самочувствие западняк, който за своя утеха обижда победителя.

Че какво пък толкова е станало?Журналистите са длъжни да отразяват истината!Немците в своята педантичност даже и са я онагледили със картинка за по ясна представа!

Немците да онагледят орките гат им клатят жените и дъщерите на площадите, ама тогазе мълчаха като разпрани дирници!мбухахаха жалка история

Тия немци са много тъпи! Те не знаят ли, че "Кучето на Путин" му е подарък от нашия министър -председател? И е наша , българска порода - каракачанка? Какво са изтипосали този баскервилски пес?Аз предлагам ББ да зсе обади на Меркел и да и каже, че това не е руски пес, а яко балканско куче, което а я е хванало - а и е съдрало... полата.

Меркел е учила в Русия, а кои едно време са имали възможност да учат в чужбина? И тя си е избрала Русия. Явно много руски"кучета" са я "драли," та сега естествено. че НЕ я е страх.

това не е никаква игра на думи, а директно, безогледно изказване и обида за Путин, Няма какво швабите да се крият зад " игра на думи" - тук просто няма нито игра, нито остроумие, нито да кажем хумор. Мръсна , долна обида от платени драскачи

Не е приемливо немско издание да пада до нивото на руска пропагандна медия. Най-голямото предизвикателство пред нас е да не обръщаме внимание на злобните и обидни квалификации, които се разпространяват от руската пропагандна машина, просто , защото сме на по-високо обществено равнище. Преди да почнете да отричате , че руснаците не пестят обидни квалификации за ЕС и в частност за Меркел да ви напомня ли, че няма почитател на руската политика, който да не е попил епитети като "еврогейове", "гейски съюз", а за Меркел просто не ми е удобно да пиша обидите, които се сипят. И разбира се в Русия не са накарали никого да се извини за това. Разбира се, че Путин си е заслужил тази обида, даже е малка , но просто не е редно да се принизяваме до тяхното ниво.

Свободата на словото за тебе значи лъжи. Нали? И възможност да изкарваш жалката си прехрана с лъжи

И кое е лъжа - че Русия не наказва обидните квалификации за ЕС, нейните лидери и въобще всичко свързано с Европа ли?

Германците са много прагматични хора. И изпипват нещата. И нищо от това което правят не е случайно. Щом в уважавана германска медия Путьо е наречен с обидно име това вече е политическа тенденция. И тя показва нещо просто - явно в Германия са разбрали че с Путьо трябва да се говори по-твърдо. Путьо прекали напоследък. И си създаде врагове навсякъде (те руснаците са царе да си създават врагове - щом и от отявлен русофил като Дядо Вазов направиха свой враг правете сметка). Германия има интереси в Русия. И не иска да си разваля отношенията с нея. Иначе ЕС отдавна да е теглил една майна и на Путьо и на путьовците в Кремъл. Но и търпението на Германия си има граници. Още повече че унижението от 45 годишната окупация сега ще си намери ответната реакция. Германия е велика държава, нищо че не е ядрена (тя може да стане ядрена държава когато си поиска, но няма да го направи. Преди 73 г. тя на практика ебила ядрена държава). Япония също е велика държава, нищо че не е ядрена (там пък Конституцията забранява да бъде ядрена държава). И така както тези две държави не са ядрени, те са по-велики от по-голямата част от ядрените държави. Затова никак не ездравословно да се ебаваш с Германия и Япония. Ще намерят начин да ти покажат че "не си прав".

В живота ако някой се държи просташки с мен, просто прекъсвам отношенията и го отминавам все едно не съм го познавал. НЕ съм съгласен, че е добре да обиждаме Путин и Русия - просто трябва да се стараем да живеем като намаляваме отношенията с тях. Не искам ЕС да се променя заради някаква държава управлявана от простаци.

А как ли може Русия да : заговори " с тебе? От това ти писание ясно се разбира ти какво мислиш и дали пък няма да ядоса някого в Русия, а?

Какви германци бе брато?Там са се събрали само утрепки!

ОГРАНИЧЕНИ ХОРА С НАСАДЕН КОМПЛЕКС ОТ ВОЙНАТА!ОСВЕН ТОВА И ОКУПИРАНИ ОТ ФАЩ! ПОРАДИ КОЕТО СЕГА СА ПО-НИСКИ ОТ ТРЕВАТА! ПО-ДОБРЕ ДА СИ ГЛЕДАТ СЕБЕ СИ,ЧЕ НЕ ОСТАНА НЕИЗНАСИЛЕНА ГЕРМАНКА ВЕЧЕ!!!

Сравнението на Путкин с куче, може и да няма нищо общо със свободата на словото, но определено е попадение в десятката! Браво на журналиста, а относно червените линии в журналистиката - свободата на словото

Хаха а когато рассийските канал 1, спутници и прочие сволочи наричат американците и техният президент с какви ли не имена, тогава може, нали? Ай сиктир, майка ви да ева руска блядска!

МОЖЕ СА НАПИШЕ ТАКЪВ НИК?! ТИ ЛИ БЕ?! ТИ АКО ИМАШЕ КУР,НЯМАШЕ ДА СИ ТОЛКОВА ЗЛОБЕН!БОЛЕН МОЗЪК!

Недопустимо е уважаващо себе си списание да пуска такива заглавия. Друг е въпросът дали пък не е вярно.

вярно. Кучетата са по-възвишени създания. Обидно е да бъдат сравнявани с хората като цяло."Куче" е прякорът на ВЕЛИКИЯ Стоичков. Това е уважение. Бих се гордял с такъв прякор. От друга страна никак не върви да напишат нещо от рода на "кремълското джудже", "ботоксовото човече" или "дребния агент на кгб"

Сега не разбрах: кучетата са възвишени същества и да те нарекат "куче" е комплимент (ВЕЛИКИЯ Стоичков и дори Путин) или "Разбира се, че не е вярно" - от което си помислих, че считате недопустимо Путин да бъде наречен: куче, псе, звяр или помиар (вавианти на "куче").

Този журналист трябва да се извини на кучетата,че ги сравнява с Путин

Съглаасен!

Мути Меркел е безстрашна комсолска секретарка от ГДР. Не се бои от никого,избива комплекси всякакви. Лупус канис е куче. Лупус урсус е мечка.Обикновено,силата и мощта на Русия,се сравнява с мечка.Предишните роднини на Мути,100% са разбрали,що е то да те гази разярена руска мечка. Да се страхува от гнева на европейците заспали,които все някой ден ще се събудят,за да й потърсят сметка за Халифата,който сътвори еднолично в Европа.От Путин,защо да се страхува?

Меркел е от ГДР, но НИКОГА не е била комсомолски секретар. Бъркаш се с родните червено-синьо-жълти-пембени политици, повечето от които действително има комсомолско-комунистическа закалка преди да станат социалисти, демократи, либерали и т.н. Освен това забравяш, че преди 75 юздите на руската мечка ги е държал един хитър грузинец, бандит от висока класа и гений (па макар и зъл) а на мечката и е помагал кажи речи целият свят. Къде ще сравняваш Сталин с дребното човече в Кремъл, което всяка година се скрива за 10 дни от света да си прави фейслифтинг?

Меркел е от ФРГ,но е отишла да живее в ГДР и споделила комсомолските традиции и плам , рано поема по партийните пътеки!

От името на всички кучета протестирам и настоявам за извинение от немските журналисти. Никое куче не е способно на такива подлости и лъжи като многообичания руски президент. Ние сме предани, честни, често сме готови да рискуваме живота си за Вас, неблагодарници. Самите вие не случайно ни наричате "НАЙ-ДОБРИЯ ПРИЯТЕЛ на Човека". Да ни принизявате, сравнявайки ни со Вас е меко казано неуместно. За наше щастие. Аз казах. Бау!

Дааааа..........Защо ли братушките не пуснат по весниците си сравнение на Бабуля Меркел Фередже Хабиби, с "добрия" стар райхсфщрер на Швабланд-Адолф Хитлер! Че тя точно така управлява Гейсъюза, като собствена бащиния и истински Райх! Каквото тя каже, това става в Педалсъюз, пък страните от Източна Европа като нас, които не искат милиони ислями мюслита...... да го духат!

вестника на ден четеш?

ами то тъпанарите от нищо не се боят, меркел не е изключение от това правило.

най-накрая се намери достатъчно смел журналист да нарече путин - кагебейсцки цербер което си е истината били плюли навремето ленин и сталин е не са ли били прави да ги плюят??!? този дори да се извини другите все по-често ще казват истината

И Хитлер не се боеше, и той използваше подобни обидни сравнения, от цяла Русия трябваше да остане един милион за обслужване на немските господари. Разрушителите на Европа в последния си рунд, настроиха срещу себе си дори бившите си съюзници - Унгария, например. И България върви натам.

От меренето на патките на юропейците и руснаците, страда само ЕС, и сащ, и Русия печелят!!! Просто да спрат с противопоставянето, че ми писна!!!

Дали писача на статията би си позволил същата игра на думи със саудитския крал или израелския министър председател?....

Че е обида, обида е. Че е премината границата - премината е. ЧЕ трябва да се извинят за неуместното сравнение - трябва. Обаче руснаците, които могат да се изказват за свободата на словото не са на държавна работа. Та да си иска извинение и да не тълкува свободата на словото този господин. Руснаци са дали много относно философията за свободата, но нито един от тях не е бил долюбван от руската държава. Русия има потенциала да стане наистина велика страна, но и трябва много време за да може да се се измъкне от тъмната стара консервативна доктрина. Никога , нито един руски владетел не е смятал, че руския народ заслужава свободата, която имат в Западна Европа. Всеки, който е бил за промяна е бил затварян или директно убиван. И така от столетия. В Русия в крайна сметка от всички леви идеологии се наложи тази в която се говореше за диктатура. Диктатурата на пролетариата.

Ердо ще въведе свобода на словото, а тия поданици в колония на САЩ щи дочакат истински президент на Русия догодина.

дори и името се знае - цербер кагебейски цербер който пази ада...

Дано си жив дълги години за да можеш някога трезво да оцениш това което става сега в Европа и Русия. Само ще спомена че Европа в момента се управлява от хора които не са създали и отгледали деца. Виж Англия, Германия, Франция, Италия, Швеция, Холандия, а също и шефа на Еврокомисията.

Дебелашки , т.е. просташки хумор типичен за немската журналистика!

Моникааааа, наеми си свестен преводач от немецкий язъйк, щото си смешна, като русняците. "Нещо е куче." (Etwas ist hund) означава СЛОЖНО, ТРУДНО, ДРАЗНЕЩО. Като "куче" тук явно не е животното, а най-вероятно датира от проблемите с ХУНСКИТЕ народи. Смешници и в международната политика и в джурналистиката и в лингвистиката и насекъде!

Меркел имала фобия от кучета. Дали е фобия или омраза на религиозна основа? Щото крайните ислямисти - салафити, уахабити и т.н. мрзят кучетата и не ги понасят по религиозни съображения.

Типично нацистка бруталност!Може и да не се боят но да не забравят нахапването през 1945,че още им се отразява генетично на поколенията...........

Хахахаха "генетично" им се отразявало, кой не е виждал руски унтермеш, него генетика не го лови. Произхода му е от овца изнасилена от монголец това е росиянина. А Путляркин не е куче, а дръглива монголска кранта. Аз така щях да напиша!

забравя и кой какво помни, но знам, че държавата на "хапещите през 1945" е изчезнала от картата на света преди повече от 25 година, а държава на "нахапаните" е икономическият лидер на Европа, износител N 1 на света и прави всяка година по над 500 милиарда долара бюджетен излишък за разлика от САЩ (другия "хапещ" през 1945)...

Изглежда немските журналисти се опитват да подражават на Шарли ебдо - тоест журналистика без журналистика. Не е възможно да сразиш опонента си чрез обиди! Това показва единствено безсилие!

Излезе информация, че САЩ и Съюзниците му са претърпели голем погром в Сирия. ЕТО ГО И ОТЗВУКА от ударената тояга по келавата им гърбина

никаква грешка няма