Москва: Сделката с Турция за С-400 е геополитическа

Москва е готова да достави на Анкара ракетни системи С-400 и продажбата им отговаря на руските геополитически интереси.

Обратно в новината

Коментари - Москва: Сделката с Турция за С-400 е геополитическа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единствената причина да се съгласят руснаците за трансфер на технология е че са подготвили нещо още по-добро и ефективно, а и да имат ефективен способ за противодействие. Вероятно следващата година след финализиране на сделката ще се разчуе.

Аферим, Путин ага! След 20 години ще направиш Русия мюсюлманска страна! Да се пукат хамериканците от яд! Аферим, това се казва стратегия!

Никой не иска скрапта на Гуведата и всичко и от всякъде дърпа Путин за най-добрите оръжия. Много голям риск. Султана може да прати документацията у Краварника. Фъшкиите отдавна имат Су-та, Мигове ..... и С-300.

Дорогие руские друзя, да сте чували поговорката "с твоите камъни по твоята глава" , да сте си направили труда да пресметнете с оглед на проследимото исторически поведение на османската империя и турция? Това не ви е да продавате на някоя централно и южно американска държава стари ЗРК-та. Това е сделка с непредсказуем луд човек, чиято страна е поела курс към ислямизирането. Дължим голяма благодарност на родения в земите на днешна Албания по произход българин на име Кемал Ататюрк за това че ни спести за около век "лукса" да имаме за съсед прикрита версия на ИДИЛ. Само че времето на това, което той направи вече изтече. Да продавате едно от новите си оръжия на непредсказуем контрагент, който векове наред ви е бил противник е наистина проява на "гениалност". Рискът от "с вашите С400 по вашите самолети" е твърде голям за да бъде поет от разумен човек. Не стига това, а и - доколкото може да се вярва на писаното - ще им давате и документацията. Ще ме извинявате, но това си е лудост.

РРИВЕТ НА КГБ. ЕТО НЯКОЛКО ДОПЪЛНЕНИЯ КЪМ КОМЕНТАРА ТИ. ДО СЕГА Е ИМАЛО НЕ ЕДИН ОПИТ ЗА КОПИРАНЕ НА РУСКА ТЕХНИКА И ВСЕ СА БИЛИ НЕУСПЕШНИ. И АКО ДОПУСНЕМ, ЧЕ ТОВА Е ВЪЗМОЖНО, ТОВА ЩЕ СТАНЕ В МОМЕНТ, КОГАТО ТАЯ СИСТЕМА ЩЕ БЪДЕ ВЕЧЕ МОРАЛНО ОСТАРЯЛА. ЗАЩОТО ПО НОВАТА СИСТЕМА С 500 ЩЕ БЪДЕ ФАКТ. НЕКА НЕ ИМ БЕРЕМ ГРИЖАТА- НАЛИ ПУТИН МИСЛИ КАТО ШАХМАТИСТ.

Много радост в редиците на руско-съветските мекерета. Ама да не стане като с избора на Тръмп. Русия се радва че е продала няколко ЗРК за 2 млрд. Някога (а може би и сега) ЗРК от подобен клас (С-300) бяха с гриф "строго секретно". И ако загубиш 1 лист от документацията влизаш в панделата. Сега Русия предоставя подробна документация на страна потенциален враг. Това означава че всичко интересно ще бъде прекопирано и ползвано при разработката на подобни системи. Трябва да си идиот да не го направиш. Но това не е всичко. Тази няколко дивизиона са префектната изследователска лаборатория за изследване на слабостите и пропуските на руската ПВО-ПРО. А такива има, колкото и руснаците да с екълнат че системата Триумф била най-добрата в света. Те се кълняха така и за С-300 пък оня германец със спортния самолет си кацна насред Червения площад все едно си е на летище Внуково. Та да не стане същата работа.

добре че има такива диванни експерти като теб да ни обяснят как стоят нещата ...щото путин е много залюхан шъ знайш да не е пич кат нашия с филиите с мас я))))

Султанът тегли заем от Падишаха, за да си купи летящи ракетки, които да го пазят от....Падишаха.

Руските сандъци най-добре се свалят с други руски сандъци.

Турците купуват ПВО за 2 милиарда, Саудитска Арабия купува оръжия за 300 милиарда, останалите страни от Близкия Изток също трескаво се въоръжават. Не съм анализатор, но червената ми лампичка свети все по-силно. Тия оръжия се очаква да се използват и то много скоро. Парите няма да имат никаква стойност, единственото ще има значение колко ти е голяма пушката.

Вечна дружба на братките народи! Нашите нови братушки са от другата страна на Босфора!

турчина го е страх от собствените му самолети, летците на изтребителите са интелигентни модерни хора които откровенно искат да пречукат това ретроградно лайнно

Турция е изключително важен елемент в стратегията на нато.тоест ердоган става все по неудобен.

Русия има нужда от всеки долар, а Турците ще могат да се правят на интересни. А уж руснаците се сърдиха за сваления самолет. Бизнес ...

Ами Русия няма да пита американците я, дали да продават или не....вкарва им го отзад и впериод!

Как им го вкарва ?

Е, пътнически самолет балалайката ще може да свали, както го демонстрираха "опълченците " в Донбас с С-300.

Е той и еРдоганя ся ше ти свели потурняко, и ше ти накалабика турскио пАток!хахаха

Споко народе! Щом руснаците продават свободно тази ПРО система, на който я пожелае, то следва поне един логичен извод, а именно, че С-400 вече е остаряла и Русия има по-добра такава, без аналог, която скоро ще бъде изкарана на въоръжение в руската ПВО. Към този аргумент може да се добави и факта, че Русия предоставя и техническото ноу-хау, за да си я произвеждат сами турчулята... А с тази сделка, Путин, де факто изненада от задна полусфера НАТО и САЩ, вкарвайки им чадър, който отгоре на всичко шумно отвори!... Толкова по въпроса за геЙполитическия момент... :-D

нямаше ли по широк чадър? :(

Всички знаем, че са на път да приемат на въоръжение С500. Принципно нова система за ПВО/ПРО. Така че ходът с продажбата на вече остарялата за руския стандарт С400 не е изненадващ. Това ,че всички останали нямат нищо, което поне малко да се доближава до С 400 си е техен проблем! :))

Анкара: Гуд бай НАТО! Гуд бай Вашингтон! :))

Празни приказки на кило ! Купувайте хляб и сол докато има :) На Соломон Паси (оня с трабанта) дето ни вкара в НАТО сина му е в БСП ! Всеки да си решава колкото му е акъла !

Тоа па ,верно? Аз мислех, че го правят за пари, пък те били просто продажни!

Султана на гейберастите иска качество. НИКОЙ НЕ ИСКА ДОПОТОПНАТА ТЕХНИКА НА ЗАПАДНАЛИТЕ НАРКОМАНИ.

Ти каква руска техника ползваш? В бита, в работата, на път?

А ти каква българска техника (освен каруцата де ) ползваш?

то в статията си го пише бе. Искали са първо по-доброто, ама като американците не са им го дали са решили да купят евтинкото и да си го подобрят в техните заводи, че барем засекат поне ракетите, а да не стане като в Сирия.

По време на войната в Залива, американската система Пейтрът извършва над 40 пуска на ракети срещу (забележи) балистични цели (цели, чиито траектории са лесно прогнозируеми) без да свали нито една! Сега си представи каква успиваемост биха имали срещу високоманеврена цел - крилата ракета или изтребител.... Турция искаше да купи Пейтриът от американците от много години (над 10) - тогава руснаците още не продаваха С400.... Когато най-доброто излезе на пазара (С400) Турция побърза да си купи. Между другото единствено Турция знае колко добри са тези системи... сърбаха им попарата след като свалиха СУ-то. Относно ефективността на руските ПВО системи... Питайте американците къде са им 36-те Томахоук-а.. Няма гиииии.....

Браво! +

Няма никакви кодове всичко в с-мата е seek and destroy F-35

турците за сега свалиха само руски самальоти и един боен хеликоптер.

за сега е само seek, seek, seek... ама не улавя ни израелските Ф35, ни дъртите томахавки :)))

Ползата на турците от ЕС и САЩ е никаква, защото: -Туристите в Турция са основно руснаци а не американци -Турските фирми строят основно в Русия ,а не в САЩ или ЕС -Турската селскостопанска продукция върви основно за Русия не за САЩ. -Турската лека промишленост върви добре в Русия. -Турция спокойно си ползва руските енергоносители без да я е страх ,че ще стане зависима от тях. И не на последно място именно руските специални служби спасиха задника на Ердоган от про американските военни по време на преврата-миналата година.

само че основните инвеститори в Турция са от ЕС и САЩ, не от русия. Оснбовният износ на турски стоки е за ЕС, не за бедна русия. Турците масово ходят в ЕС, не в русия.

Аве чирак , каква бедна Русия ве? Не аз а ти одиш да чиракуваш у западная Европа ве! Азходя на почивки и екскурзии, а ти од ш да слугуваш!мбухахаха чиракли чалгаджи!

Има С400 за Секи.Шъ плашим ако не комшиите, то поне гаргите наесен.

В СВЕТЛИНАТА НА "ЕПОХАЛНАТА" ПОКУПКА ОЧАКВАМ В СКОРО ВРЕМЕ МУРЗИЛАЖА ДА СЕ ВЛЕЕ В ДОСТ.ПУТЯ ВЧЕРА ПОКАЗА НА КУРНА ЧЕ СВАЛЯ ДОВЕРИЕТО ОТ НЕЯ;)

loyola

Тъкмо да има с какво да им свалят самолетите ...

Руските системи за ПВО продавани в чужбина имат скрит модул "свой/чужд". Така че С 400 не може да свали руски самолет. Купувачите знаят това. И ние имаме руска ПВО система С 300, пък сме в НАТО.

За 30 сребърника путя продава оръжие на най-големия враг на православните и славяните на Балканите. Съвпадение? Едва ли. Тъкмо ще име пари за сектата на родните рубладжии най-накрая да си купят качествен бояршник и да отпътуват при ленин.

След Ататюрк България нищо лошо не е видяла от Турция... Макар че с оглед на военното ни състояние могат да ни лапнат за закуска. За нас е чудесно Русия и Турция да са в добри взаимоотношения. А ако и Германия подобри значително отношенията си с Русия, т.е. на мястото на лудата бабетка застане някой като Хелмут Кол- е те тогава света ще стане значително по-добър!

Купи ли С-400 Турция и почне ли да произвежда оръжие по руски лиценз, забравете за кочината нато.

Хубавото е, че поне за разлика от еврогейовете, руснаците са пследователни и не правят всичко за пари. Казаха, че ще съсипят Турция и сега го правят. Или пък не? Всеки си го вижда както му е удобно. :) Иначе Путин и Ердоган пак се гушкат, така че, временно, Ердоган не е толкова черен на местните русофили. Сега дори може пак да стане голям държавник. :)) Ех, фенове...

Путин има нужда от пари повече от всякога. Затова е и готов да клекне пред Ердогановите условия. Дали С-400 е толкова надеждна е друг въпрос. Не съм спец, но няколко пъти от разгръщането на руските сили Израел бомбардира в Сирия без всякакви проблеми или страх?! Какво означава това: Или руснаците предават сирийците или руската "безаналогова" ПВО не лови разните Ф-ове...

Ти май не четеш всичко в статията пише,че комплексите ще се купят с кредит отпуснат от руските банки,Русия пари има много и парите имат покритие в злато,платина,сребро ,диаманти,радоний и титан и пр.Не са хартийки без покритие като на чичо сами....

Добре си написал, че не си спец., защото въпроса не опира до техниката. В Израел има между 3000000 - 5000000 руски евреи. Ако отидеш в Израел можеш да се разбираш на иврит, английски или руски. Явно има тънка политика.

Колко са близко главичките на двете гълъбчета на снимката... И с какви премрежени погледи се гледкат... За какво ли си гукат? Когато мусюлманите демонстрират в Москва ОМОН стои, гледа и не смее да ги закачи с пръст... Било демокрация, всеки имал право на протест и т.н. Но когато едно 10 годишно очилато момченце рецитира Шекспир или руснаци протестират срещу корупцията (не срещу Путин) или срещу разрушаването на жилищата им - тогава вижте как се държи полицията, ОМОН, ФСБ и т.н. Впрочем в Москва живеят над милион мусюлмани, а чеченският разбойник Кадиров е един от най-обичаните хора на цар Владимир. Така че... нищо ново под слънцето.

И тая словесна диария какво трябваше да означава? Молба до НПО за още някой цент отгоре?

Като се позамисля, май идеята на Ердоган е да се въоръжи с руско оръжие, за да може да се противопостави на НАТО-вска агресия. Защото, принципиално е заложено в системите, натовските ПВО не могат да стрелят против натовски самолети, а руските ПВО против руски ...

Значи като е с тия системи, руснаците ще могат да си го бомбят както искат, а? :)) Ти верно ли го мислиш това???

Всички военни системи, на която и да е държава притежават - "Friend or Foe", която не разрешава системата да се използва срещу нейните производители ...

LeGrandTulup

Ти не си ли чувал руските оръжия ги има и в експортен вариант? Това, онова където трябва пипнато, премахнато, ограничено и т.н.

Темата е независим Кюрдистан

Дали това не е подъл и хитър ход на тексаската рижа перука по този начин НАТО ще получи достъп до най-модерната руска противоракетна отбрана.... Путин много изгладнял щом за 2 милиарда рискува американците да му разучат противоракетната отбрана и да и намерят слабите места.

Ти за С-500 чувал ли си? Ако не си, почети. А технологиите трябва да се продават, когато струват най-скъпо. Иначе няма файда.

нали сте много бе защо сме в нато?!?!? нали сте много русофилите 80% нали ние свободните сме малко?! защо сме в нато а не в евразийската фекалия???

Формално сме в Нато. Ама колко сме истински в това нато-питай по селата... Нато беше условие по пътя ни към ЕС. Ама той тогава беше по-добър! И след като натото е организирано да атакува Русия-на местна почва не търси много поддръжници. Това не са празноглавите украинци...

От НАТО са преценили какви сме и затова ни обезоръжиха , моли се и ти да не научиш това дето не искаш да знаеш :)

Има си исторически документи които черно на бяло казват и доказват, че Ботев и Раковски са прозряли жестоката истина - Русия и Османската империя - заедно срещу българския народ! Няма нужда руските боклуци да отричат ИСТИНАТА, защото всеки българин я знае! Путин и Ердоган са срещу България и ЕС. И това всички го знаят!

В Плевен, долу на площада срещу общината се намира един много красив паметник-костница.... На хълма остреща се намира друг паметник, Панорама - Плевенска епопея. В парка пред паметника има още няколко (по-малки) паметници костници. За района около Плевен, не искам да коментирам....

И в какво точно се състои заслугата на путин?

Мълчи гнидо. Русия и Турция заедно през 1877-1878? Да не си на екстази?

Путин да не си вкара пак автоголец : "Турция разчита да произвежда С-400 на своя територия, и то при висока локализация на производството. Против това се обявяват руските тайни служби, според които е нецелесъобразно страна от НАТО да получи достъп до тези технологии, "

Има тук един мнооого гласовит щатен щатски трол. АГенов? Или друг някой предател? Един файтон хора сте. Доколкото можем да ви наричаме хора изобщо!

защо тогава България е там където искаше и Левски и Раковски и всички възрожденци?? при европейските народи! айде закарайте ни при източните заедно с русия! нали сте много?! защо сме в нато!? плямпала безпомощни

Шило

Къде са искали Левски и Раковски? В ЕС и НАТО? Хахахахаха

каква им е рекламата??? ц400 - москвичът на световното ПВО ?!!?

Шило

Е, нека е москвич. Руснаците гушват едни 2 млрд, настаняват се в Турция, НАТО губи югоизточния си фланг. Толкова.

Настаняват се? Ама ние една и съща статия ли четем? Ъурците искат да си произвеждат С400 автономно, на тяхна територия. Къде са руснаците у тая картинка? В тия 2 милиарда влиза и цялото ноу-хау. Чети ма, трол руски.

Значи проблемът е на турците, които ти лично толкова хвалиш като военна сила. Турците си купуват москвич за два милиарда долара. Да му мислят :)

а бе лъжец никога не съм хвалил туция за нищо! много ви хареса да лъжете

се едно лично ти ги навряха отзад тия ракети...100 поста с един и същи тъп смисъл. Давай напъвай още 100 за да си заработиш за хляба!

Турската армия е с численост и въоръжение колкото всичките европейски натовски сили взети заедно ,единствено гърците и французите имат някакви по сериозни войски ,сега с новите ПВО системи турците стават много важен фактор и затова са се разпенили всички против тази сделка.

мда с това ПВО турция ще доминира е така си говорите плямпала

Шило

Правилно, вече ще може да противодейства на всякакви самолети. Включително и на тези, които уж са им съюзници.

С-400 е за защита от американско нападение. Не за доминация. И по между другото е наистина добра защита.

май си искал да напишеш британците. франсетата не се славят като бойци, а като жабари.

а може би след като се доказа неефективността на с400 в сирия путин не се притеснява да ги продава на турция :)))) съдрахте се да обяснявате колко са велики тези ракети а сега и турчалята ги имат :))))) гледайте клипчета из тубата как се връщат назад след изтрелването :))) и русначетата: "ой ой ой" и бягат ли бягат :))) пропагандните простотии на руските тролове

абе 2 милиарда са си 2 милиарда. После гаранцията от арменския поп.

Шило

А може би си достатъчно тъпичък и не разбираш много неща?

поредната порция лъжи които се опитваш да пробуташ. Няма една дума истина! Но пък си получаваш центовете, нали предателю? Сигурно вече ти пишат >>> отгоре на фактурата...

Не мога да схвана този хленч. Зенитните ракети са ОТБРАНИТЕЛНО оръжие. Тези, които хленчат, да не би да имат намерение да нападат Турция? По-същественото е, че НАТО-вска държава МОЖЕ да купува военно оборудване от където си пожелае. А нашите дебили във властта твърдят обратното.

По принцип си прав, но не съвсем.. ПВО-то не е просто отбранително оръжие. Система с такава голяма далекобойност е в състояние да парализира авиацията на противника като ти осигури чисто небе за твоята авиация. Конкретно България-Турция.. разположена около Одрин една такава система може с лекота да "призими" цялата ни авиация на юг от Стара планина. Предвид факта че тя цялата ни авиация е събрана на едно летище, (щото е много голяма).... Положението с Гърция е същото.... тотален блокаж на авиацията на Гърция.... Изобщо не е обикновенно отбранително оръжие....

Не твърдя, че е обикновено отбранително оръжие. И не твърдя, че Турция не е агресивна държава. Но хленчът, за сега, идва единствено от САЩ и НАТО. А те/ние нали са/сме съюзници с Турция? Ако Турция не е сигурен съюзник, защо САЩ ѝ позволи толкова силно, модерно и добре въоръжена армия?

Черни и бели квадрати. Едните може да играят добрите, а другите лошите, но всички изграят за една масонска кауза. А доброволните слепци са много и все търсят спасители сред хората, защото са положили съкровщата си на Земята. Водят безполезни спорове само заради страстите. Но когато стратите започнат да надделяват над разума започва да става страшно. И това ше се случи, защото моралните стандарти паднаха много заради това, че хората масово отвърнаха гръб на Този, Който направи вселена за 24 часа и даде име на всяка звезда. Защото не искат да се отвърнат от греха, който е във фундаментално противоречие със живота, но искат да живеят добре. Парадокс защото грехът който е против живота е несъвместим с добрият пълноценен и смислен живот.

Въпреки, че за масонството не съм напълно съгласен, другото е вярно и точно казано!

FuckTheEU

Истината е, че с американско ПВО не можеш да се защитиш от американски самолети.

Това може да вдигне нашата роля и цена на Балканите ако на турците не може да се разчита защото са вече самостоятелна сила. Бате до там го докара, че вече не могат да ни чакат да си купим оръжие като сме докарани до тая бедност и като нищо ще ни въоръжат и безплатно, че черноморието стана руско- турско езеро и натото хич го няма.

Ти много ли искаш да те въоръжат безплатно и да те юрнат да се сражаваш с някого и ти незнаейки за кво?

Що не си купим и ние няколко самолета миг35 и су35 и няколко ядрени бомби :) Всички ще ни уважават.

Шило

Щото нямаме кинти. Въпреки говоренето за икономически просперитет.

Ами то добре, ама чак ядрени бойни глави никой няма да ни продаде официално, на черния пазар обаче срещу мноого пари /каквито не мисля че имаме/ може и да се снабдим...

Турция има едно на ум след неуспешния американски преврат. Сега обаче ще разполага със средство да спре щатските самолети.

руските тоже

и в ГРОЗНИ си мислеха така,ама не би.русите не са толкова прости- техно ПВО не ПУЦА по техни самалети

Шило

Доколкото помня, в опита за преврат участваха и самолети Ф 16. Свалиха ги не с ПВО, а с други самолети. Явно, наистина "съвместимостта", изключва сваляне на "свои". Като казвам свои, имим предвид и тези на псевдосъюзниците.

Няма свален самолет от тези в Инджирлик. Помежду другото точно тези изтребители бяха прехванали президентския самолет с който Ердоган бягаше. Та Ердоган отърва кожата благодатение на навременна разузнавателна информация + фалшив транспондер.

Ти пък къде си видял снимка на свален самолет по време на "преврата". Само няколко уж взривени автомобила за парлама и това е

Прави бяха Раковски и Ботев - руснаците и османлиите са най-големите врагове на бълагрите! Историята се повтаря от векове -сибиряни и анадоци срещу българите. Путю и брат му Ердо са врагове на България. Вече е ясно и на хлебарките налазили Позитано 20!

Една лъжа дори повторена 100 пъти не става истина. Но гледам че щатните тролове продължавате да опитвате. Да ева и предатели...

роднините ти.

Сега е момента, докато руснаците се превъоръжават и снемат от въоръжение, да закупим няколко батареи С-300! С-300, които дори след 50 години и до днес превъзхождат всички западни аналози по всички параметри!

без матап? без аналогово :)

Аферим Путин ага! След 20 години ще направиш Русия мюсюлманска страна! Напук на хамериканците! Аферим, това се казва стратегия!

Гейсъюза вече е ислямска организация, бъкана с милиони мюслита! А в Руската Федерация, си има републики с мюсюлманско населени -Дегестан, Чечения, Ингушетия, Татарстан и т.н...И тия хора си живеят там от ВЕКОВЕ СМЕШКО!! А НЕ ИДВАТ КАТО В ПЕДАЛСЪЮЗА,МЮСЛИТА ОТ АФРИКА И АЗИЯ!

"Аферим" и на тебе! Само това ли успя да измислиш?

След издънката със сваления руски самолет, Путин е казал на Доган. -Ефенди, искаш ли да си купиш ракети, или да ти ги доставим безплатно...в задния двор.