Учени съобщиха за бавната смърт на Вселената

Учени от Европейската южна обсерватория съобщиха за бавната смърт на Вселената, след като количеството на енергията във всички галактики непрекъснато намалява.

Обратно в новината

Коментари - Учени съобщиха за бавната смърт на Вселената | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

220 000 галактики , по 1 минута на галактика 220000 мин. / 60 =3666,666667 / 8 ч. = 458,333333 дни на изучение . Ма супер бързаци тия учени ей !

Браво! Сега ако измислят и начин как да я СПАСЯТ, срещу изследвания за N-трилиона - цена няма да имат!

Това което са гледали и изследвали учените трябва да е умряло. Имам в предвид разстоянието на обектите до нас. Колко да ни е мъчно, ша са мре другарки и другари.

Кога ще е погребението ...

На 7ми Октомври, доволен ли си.

И аз така - решавам тука едно уравнение с 2 известни и 48 неизвестни. Остава ми още малко, но съм убеден, че отговора е или 7, или 11*10 на минус седма.

Учени съобщиха за бавната смърт на Вселената Сигурно тази бавна смърт ще откара 5- 6 милиарда години.

Може и повече, ако е на приспивателни...

Е това е да си Учен Астроном, на всичко можеш да намериш обяснение и то не едно.

учените създават модели за света, туй-онуй обясняват в рамките на модела, а за необяснимото намират думички като "сингулярност", "тъмна енергия", "гравитация" и т.н.; на времето са твърдели, че земята стои на 4 слона, а те стъпили върху костенурка; после този модел бил отхвърлен; сега вселената била такава или онакава - след 100 години следващите поколения учени (недоучени) ще отхвърлят днешните модели... който иска - да им вярва

Направо елементарно. ИЗУЧИЛИ над 220 хиляди галактики ??? И прогноза дали. Тази "новина" могат да я разберат само учЕните, по разбираеми причини.

Най-близката до нашата галактика е "Андромеда"-на 2, 2 милиона светлинни години! Следващата е на около 8 милиона светлинни години!За останалите 218 хиляди галактики не зная...Така че информацията , която получават нашите астрономи под формата на светлина, излъчване, фотони в най-добрият случай вече е "остаряла" със 2 и кусур милиона години! Казано по-просто, тя , Вселената вече може и да е умряла към този момент...! А най-вероятно е, всичко това да са глупости за оправдаване бюджетите на тези "институти"!

Докато едни хора се опитват да изчислят продължителността на живота, размерите и края на Вселената (с различен успех), дори в момента има огромен брой хора, които са твърдо убедени, че Земята е плоска. Че ние живеем в нещо подобно на йенска тенджера, а звездите са просто драскотини по капака и т.н. Което, за съжаление, за пореден път задава въпроса, дали цялото това бръщолевене и пенявене за неща като равенство изобщо имат смисъл. Как точно да приравниш ученият изследвал центъра на галактиката и откачалката, който смята, че е пеперуда в буркан? Или как да приравниш студента по икономика и полуграмотния ром по време на референдум за ядрената енергетика или изборната система? Еми, не стаа. Хората са различни. Понякога си мисля, дали ако открият обитаема достижима планета ще кажат на хората. Защото има много хора, които биха се изнесли натам, ако трябва и с колело. Но тогава елитите ще останат само с "плоскоземните", а с такъв "мат'риал" икономика не се прави. Т.е. ако си тръгнат смислените, безсмислените ще станат мнозинство и навсякъде ще стане като в милата ни България.

някой се опитва да изчисли "размерите и края на Вселената" , значи умствено е по-зле и от оня, в йенската тенджера...

Как може такива инсинуации! НИКОЙ не казва, че хората са "равни" (казва се еднакви между другото в този конкекст) по интелект!!! РАВНИ означава, че хората имат равни ПРАВА по рождение! Човешки неотменни права, като тези на живот, собственост, работа, здравеопазване, образование, участие в управлението на обществото и т.н.т.! ВСИЧКИ имат тези права,независимо дали са бедни/богати, умни/тъпи, дебели/тънки, мъже/жени, хетеро/хомосексуални и т.н.т.!!!

Това са нарича интелектуална маструбация. Но съвършено безсмислена, нещо като отчет за потрошени пари. Удивително е, като изключим интелектуалните опаковки и размера на средствата, как методите на действие са съвсем същите както на уличните измамници тука има и тука нема.

Целта е обезверяването на народите по света че всичко е безмисленно и да жоивеят ден за ден не образовани,НЕ интересуващи се от ИСТИНАТА и гледащи само соросоядните ДЕЗИНФОРМАЦИОННИ медии. Който има очи вижда и който има уши чуви драги НЕ уважяеми соросоядки.

или е уморен или е променил плановете си.

Брей, и къде по-точно се намира тази обсерватория?

ВСЕЛЕНАТА Е СЪЗДАДЕНА И БЕЗ УЧЕНИТЕ

Само глупак може да е сигурен в това!!! Учените са разделени по въпроса за глобалното затопляне на Земята, та ще ми твърдят разни работи за Вселената!!!??? Сега може да е така, след милион години да е другояче!!! Апропо, к'во ста'а с Тъмните енергия и материя???!!! Докато не се разбере какво представляват, нищо не може да се твърди за Вселената!!! Иначе не съм против работата на учените, с опит, грешки и открития светът се движи към повече знания и надявам се повече благоденствие и щастие!!! Само да не си представят хипотезите за открития!!!

Има спасение. За да се оцелее всички трябва да се концентрират да живеят в България, защото тя е на милиони светлинни години по- назад от другите части на планетата.

че когато едно твърдение ве може да се докаже, това не е съобщение, а хипотеза!

"Астрономите изучили над 220 хиляди галактики." - това изречение казва всичко. Опитайте се да броите до 220 хиляди и да изчислите колко време ще ви отнеме. Може да се окаже че живота ви няма да стигне. Камо ли да изучавате толкова на брой галактики. Недомислици използвани като доказателство, имат обратен ефект и показват колко зле са "учените". Няма съмнение че Вселената се свива. Процеса се нарича: Промяна (стремеж) към "идеален хаос".

Свива се друг път.......Дроплеров ефект -познато ли ти е?

Ох, дано не ни фане !

Когааа? Казвайте, щото ши праа мусака и шкембе чорба. Тез "пруфесури" и те мамбят, нъблюдаат и углъдняят.

И ръгай чушката в боба!

Нали енергията не се губеше? Май ще пренаписваме учебници по физика? Или някой яко точи вселенска енергия...

Пак нещо не си чел внимателно! Енергията не се губи единствено в "затворена система", но вселената е отворена система. Учените правят някакви идеализирания за да опростят нещата или да пренебрегнат незначителни фактори.

отворена ситема наван, какво ли ще това извън вселената?

Значи сабаалян, всички с плакати "Нас не ни е страх!" в "Докторската градинка". А надвечер ша палим и гасим ламбите. Ако и това не помогне, ша пускаме СМС-и без ДДС.

Лошо Седларов. А аз така се бях обнадеждил, че като опоскаме Земята ще се преместим на Марс и така скок подскок от планета на планета ще си живеем вечно, щото нали ние сме върховното творение на Вселената. Баси!

Това не са учени, а спекулатори езотерици. Нямаме никакво основание да им вярваме.

За загиването на вселената и извън нея е виновно човечеството и глобалното затопляне, заради нечовешкото отношение към природата човека нанася вреди и страдания както на собствената вселена така и на съседните, хората са прави.

Нема да се плашите, копеуета! Боце ше направи едно хъбче и интерконекторни връзки с Турция и ще даде енергия на Вселената. Така де. Нали ТОЙ я е създал!

И тия оправдават някакъв бюджет.

Не се ли усещате,че публикацията цели малко от малко да ви спадне Стреса.Човека е предимно емоционално същество и така и мисли,нещо като Музиката и абстрактната Математика/емоция/.Нека има повече такива публикувани новини,а пък всеки според културата и образованието си да ги талкува.

да направим дарения и да върнем енергията. Аз ще даря два домата, добре ли е ?

идиотията на журналистите е право пропорционална на възрастта на вселената

Поживьом, увидим.

Да се надяваме, че в близкото бъдеще няма нищо да видим, т.е. ние и нашите деца поне.

Тъпаци.

трябва бързичко да се преориентират в друго по успешно поприще.

значи останали са ни само още няколко стотин милиона години... това е ужасно:(

А каква е ролята на тъмните материя и енергия в сценария, г-да учени? О, сори, забравих, че още не знаете какво са те, макар че са към 95% от масата&енергията на Вселената.

Все едно могат да го измерат. Пък и нали Вселената все се разширявала, та би трябвало галактиките все да се отдалечават. А обясненията може да са по-прости, като телескопът с който измерват постепенно да се замърсява и от това да пада видимостта. ;) Проблема дори може да е чисто технически.

при положение, 4е галактиките се отдале4ават една от друга е нормално и да намалява енергията, както и междугалакти4еската гравитация.началото на вселената е големият взрив, а краят може да е гравитационен колапс и имплозия. но това може да не е край, а просто трансформация на енергията във вид за който можем само да гадаем.също така засега не знаем колко бавно или колко бързо ще настъпи тази имплозия. може да се окаже, 4е имплозията ве4е е настъпила, но поради съотношението скорост - време, ние още да не знаем.

Готин, що не науЧиш кога и за каква се употребяват Числата и дали те заместват буквиЧките?

не ми работи 4ъто, 6ъто и 6тъто на компа, ама важното е, 4е си ме разбрал.

дкми

Кой им дава пари на тези учени? Те абсолютно нищо не знаят... само догадки! На същите принципи казвам: Вселената ще спре да съществува след 10.000 години! Доказал съм го по мой си начин. Хайде, искам някой да ме опровергае, да видим как ще стане :) Логиката ми е абсолютно същата като тяхната, само дето аз не взимам пари, за да напиша тази глупост.

АМи уреди се да вземаш пари за тези работи, какво чакаш :-)

Журналист съм аз обичам с глупости да съм накичен.

Наподобява ми рекламата на "Синия скорпион" - лекарство против рак: "15 години научни изследвания и клинични доклади на кубински учени". Е, положителни резултати от лечение не се съобщават, ама това в кавичките не е ли достатъчно, че да си го купите. Звучи научно и авторитетно :))))

Важното е, че сиганите ще оцелеят. Тях нищо не може да ги унищожи.

неме страшано! балканите и България ша фърлят топа много много бързо! европата ша ги утрепе по бързата процедура!

Наистина, човек ходи като привидение; напразно се лута, събира и не знае, кому ще се падне то.

Голямо откритие, няма що :) Ние още не знаем дали на планетите около най близката звезда до нас - само на 4 светлинни години има живот. Да не говорим за останалите, на разстояния над 13 млрд. светлинни години. Човешки крак още не е стъпвал на друга планета, като изключим Луната, която не е планета. Допреди по малко от век учените са смятали, че на Слънцето горят въглища и оттам идва енергията му. Допреди няколко десетки поколения хората още са мислели, че Земята е плоска и център на вселената. Така че още е твърде рано и глупаво за такива гръмки твърдения.

Само едно уточнение - дори в момента има огормен брой хора, които смятат, че Земята е плоска ("Flat Earth").

Тъмната енергия наричана още герб покрива със своята смъртна крадлива хватка вселената и няма да има нищо после, нито време, нито пространство. Ланголиерите на мутрата ще изядат вселената.

Спокойно. Преди да загине вселената ще бъде изядена и прилапана от герб. Няма да оставим такъв ресурс неопапан я.

Тези учени избиха рибата с откритието си ! Отдавна е известно че вселената е пулсираща ! Т.е. , през определени инервали , траещи милиарди години , галактиките се разбягват вследствие на Голямия взрив , след което следва период на свиване и всичко се събира в една " начална точка ", до следващата експлозия , нещо като reset ! Господ се забавлява , а мишоците се опитват да го разберат !

И кой е правил наблюдения на пулсираща вселена? ;) Когато става въпрос за процеси траещи милиарди години всичко е в сферата на теориите!

Червеното изместване . В момента всички галактики се отдалечават една от друга .Основния принцип в природата е двойнственоста ! Ден-нощ , топло -студено,твърдо -меко , бяло-черно , мъж-жена , Ин -Ян , Живот-Смърт и т. н. Логично е да последва свиване след разширяването на Вселената !