Президентът: Силата на армията се измерва със силата на духа

Историята е показала, че силата на една армия не се измерва в количеството и качеството на оръжието, а със силата на духа и традициите, заяви Румен Радев.

Обратно в новината

Коментари - Президентът: Силата на армията се измерва със силата на духа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На 12 септември се навършват 100 години от смъртта на царица Елеонора, втората съпруга на цар Фердинанд. Царица Елеонора е единствената жена в българската история, носител на ордена "За храброст". 1913 година: И когато гърците настъпват в Кресненското дефиле и положението изглежда неудържимо, в българския щаб пристига височайша заповед за отстъпление. Болницата на царицата със 170 души ранени трябвало да бъде изоставена на милостта на врага. И тогава за пръв път в живота си на коронована съпруга царица Елеонора си позволява да използва правата на своя ранг: тя заповядва на артилериста полковник Атанасов да й осигури преграден огън, докато ранените бъдат измъкнати от болницата и спасени. И после лично поема последствията от гнева на Фердинанд, а също и кръста за храброст IV степен. Както и името, дадено и от народа Майка на фронтоваците и от европейската преса Коронования ангел на България. По този повод днес от 10.30 ч. на гроба й в Боянската църква ще бъде отслужена панихида. Малцина знаят, че Боянската църква дължи спасението си на нея.

вече този господин,не мога да го взема на сериозно.Нито звучи,нито изглежда сериозно.Изглежда наплашен,направо е уплашен.Не му вярвам.Щом е изоставил децата си -подрастващи за едно страшилище,не му вярвам.

То не знам сополи като теб какво очакват да чуят.

се рее около военното министерство, но не смее да влезе вътре, щото войводите не допускат конкуренция.

Президент да си - говориш глупости, че ти и плащат за това! Драги ми сънародници, подозирате ли къде ще се озовем след още 25-30 години?

прав е президента за духа -вместо огради по границата-публични домове и с духа-не ще ги отблъскват

Само в България , администрацията в БА е пъти повече от армейците . А пък армейците , колко ли са ? Само с дух , не стаА , пробвал съм , това са само приказки , трябва и бройка , трябват и оръжия . Само със 500 човека , кое по-напред .

В днешно време , всичко се измерва в ПАРИ !

Значи българската армия няма никаква сила защото духа отдавна е заменен с материалното.. За какво тогава подържаме толкова хора там като ефект при необходимост няма да има??

Ако по малко вицове разказвате по добре ще бъде.. Когато властващите са унищожили духа на хората каква и къде ''сила'' търсите???Та властващите и голяма част от т.н. армия ще се изпокрият първи недай си боже нещо да стане ама седнали за ''сила на духа'' да говорят..

Какво според вас трябва да каже на една годишнина бе тъпанари.Това което трябваше той го каза преди 2 месеца на съвета по национална сигурност,но въпреки поетите ангажименти и срокове от вашия пожарникар нищо не се случи.

Аха и вие почнахте като тиквуний, все някой му пречи... Може да им каже истината в очите на тези пухльовци, че са срам за България и Българската армия от Балканскат война... но затова се иска смелост, доблест и достойнство, което за съжаление липсва в днешното "офицерство".

Годишнина или друго мероприятие не трябва да са пречка да се говори истината..От такова лицемерие вече ние писнало..Както е тръгнало вече едва ли не само на ''медитации'' трябва да се отдаваме за да можем да направим нещо, Хората са казали ''здрав дух в здраво тяло'' така че няма как да търсиш ''дух'' в ''мършаво'' тяло

Във случая с нашата армия,се измерват с душите,които ще отлетят при евентуален военен конфликт. А за термоядрена война -тъкмо си спретнеш силата на духа и токувиж душата ти отлетяла в небитието. Кви простотии разправя тоя,не е истина!

ква армия кви пет леа бе?

Тц! Измерва се с големината и качеството на военната техника, с която разполага.

На гол тумбак чифте пищови е казал народа на Бангладеш С този висок дух може само да го духат

Жалко за една армия и един народ, когато главно командващия се изказва като лаик живеещ в свой собствен свят и със свои собствени представи за настоящето, които са много далече от истината за настоящето.

Фатмака пак се е изцвъкал. То ако и другите фуражки са като него, при война всички ще се скатаят при жените си с фалшиви болнични и ще се разчита на доброволци. Трагедия!

21 в.,космически войски,дигитални технологии във оръжията.....духът на бойците,под формата на пушечно месо!?Нещо много жалко има в това изказване и то от генерал.

За съжаление не е точно така!А и националния дух у хората с пагони далеч не е на нивото от Балканската война!

Прав е! Скоро ще има всичко. Турция купува руски зенитни системи. Пред България Гърция и Кипър се открива исторически шанс. Само българи да има! Туркия ке падне!

Прав е! Самолети ще има даже безплатно. Турция купува руски зенитни системи. Пред България Гърция и Кипър се открива исторически шанс. Туркия ке падне!

Малииий, вожда или е чел скоро "Винету" или е пил огнена вода. Щом почна да говори за Великия дух- Маниту по индиански.

Този още с избирането си показа, че е путиново леке и въздух под налягане и от тогава не спира да ни го напомня и доказва! Силата на армията през 21 век се измервала със силата на духа!?!?! Да влезе убитият! И кой дух, бе пишман-генерале, трансформиран от кукловодите в пишман-президенте? Хайде сега, като е така и понеже ИЗМЕРВАНЕТО е ОБЕКТИВЕН ПРОЦЕС, я ни кажи сега с думи прости измервателю КОЯ Е НАЙ-СИЛНАТА АРМИЯ В СВЕТА СПОРЕД ТЕБ, ТОЕСТ С НАЙ-ГОЛЯМИЯ ДУХ И КОИ СА ТЕЗИ СЛЕД НЕЯ КОНКРЕТНО!

Тоз ми беше симпатичен, 'ма и него го надуха с простотии. Че и оня Шкембак бил там. Баси гнусотията. Военен МинистАр, мязащ на нещо от рекламите за газове, а тоя, дето го харесвах, ръси глупости... И тва е държава?

"Силата на армията се измерва със силата на духа"(не) на супата. Без Армия за никъде. Ама къде е оня другият "генерал", поне нещо във Фейса да напише?

Армията и полицията са длъжни да пазят народа си, а не държавата,която се охранява и ограбва от мутри!

Боже, какви тъпи клишета!

Празни думи от един празен човек.

Комунезите ограбиха народа и страната и я раздържавиха, станаха олигарси-капиталисти и унищожиха армията за да няма кой да ги накаже. Жалки и неграмотни манипулатори като прецедента русофилистик се упражняват в словесна диария

Търсии Деси да ти духа, българския народ беше тотално издухан от твойте приятели от "Посрано"20 и Кремъл.

Г-н Президент!Силата на армията е функция на силата на народа!Със народа се гаврят и безчинстват шепа мутробоклуци!Това е " силата"!

Бе пилоте, веднъж се опитай да кажеш нещо просто и човешко, не се опитвай да литератерствуваш, не можеш.

Какво се оплаквате Бе мъже , Неволята Ви счупи Каруцата, Жените ви изкарват повече пари от Вас, отиват като слугини с висше образование в скапания Европейски съюз. Дявол Да Ви вземе Я се стегнете и защитете дъщерите си , жените си и семейството си. Понеже сте слаби и неграмотни изгледайте филмите за ЧИЗГИН ХАН, от тях ще се научите да пазите жените си, рода си, и народа си!!!

AbuTalib

През ония 45 години силата на БКП се измерваше със силата на армията.

на Червената армия

Този удави рибата! Българският военен елит, на бойното поле е писал блестящи уроци по военна стратегия и тактика подкрепена от съвременно въоръжение и изобретателност! А този е с манталитета на ЗКПЧ на рота!

писал ... по времето на Хан Крум, и само не започвай да ми цивриш за Дойран раздувките ... за сравнение гърците, в началото на миналия век, са завзели цяла Турция но Французите не са разрешили да я унищожат

Това само малоумен комунист може да го каже. Ако беше така Славният Вермахт щеше да спечели войната. Трябва да се въоръжаваме непрекъснато. Нуждаем се от танкове, самолети и кораби. И от много други неща, но като цяло колкото по-голяма военна индустрия имаш толкова по-добре.

ганьовеца е атеист, не вярва в дух, няма дух, гоньовеца вярва в материализма, шкембе чорба с оцет и чесън, ганьовеца не е идеалист, гоньовеца няма идеали, ганьовеца не си прави мечти, прави лайна, това остава след него, купчини лайна ...

Ганювеца е здраво стъпил на звмята. Не вярва в духове вампири и Аллах Търси пари а не косми от брадата на Мохамех

велик е нашия войник, така здраво стъпил че циганите го победиха с к_ура си, ... един мъж преди всичко е войник и второ баща, продажните сволачи дето болшевиките интернационалисти развъдиха в тия земи не стават нито за едното нито за другото

Духа ни го подбиват и управялващите другари участват в това с примера си. Да се избират хора с друга леригия, турски имена, ненаказани схематици и т.н. От към политици, нещата са много зле. Армията не иска да умре за тази ниско морални хора. А където ги говори този чиляк, за оръжията че били без значение, да вземе да се осъзнае какви мъди е измъдрил. Що риве за нови самолети а? Защо ще купува на франсетата умрелите кораби, ако е без значение, с рибарски лодки да ходи?

Клишетата на прецедента са взети от "Работнически дело"

обаче отдавна е отворена и нашия дух отиде та се не виде....

Господин Президент и Главнокомандващ! С такива глупости в съвременната обстановка може да сте само командир на армия от каруци с неграмотни но родолюбиви тикви. Такова мислене е опасно за България! Бог да пази Родината!

кой говори за родолюбие?! Всички вече любим САЩ, ЕС и т.н.

Президентът: Силата на армията се измерва със силата на духа. Така е и искам да попитам кой в България има силен дух вече? Оръжието знаем че го няма, хората знаем че емигрираха и тези които останаха също биха го направили при възможност. Тогава какво правим? СДС, Царя, Плевенлиев, мутрата и Станишев отвратиха и малко останалите патриоти.

Чете там нещо, не казва нищо. Празни приказки. Деса и Йотова са го хванали здраво за топките. Президент под чехъл.

само /да/ духа и остана с празен тумбак и ръждясали пиштови... грешките не са случайни

дух има, когато има кауза. Точно това нямаме.

ако се наложи отново ще гледаме "На бой отиват само старците". Лично аз не влизам в бой със сополанковци.

Президентът Радев е прав за духа, само че аз го нямам, че да се бия за интересите на краварите ! Да си се бият те лично ! Аз ще си пия ракията.

Ако не отидеш да се биеш ще има съд и разстрел. Кой си ти та да те пита някой за кой искаш и за кой не искаш.

разбират че като те облекат в униформа военните закони започват да действат. Няма го Марковски,няма редуциране...присъдата е до стената.

За всички тъпаци, дето ми опонират: Смъртно наказание няма - дори при война ! Четете закона ! По-добре в затвора, отколкото мъртъв, глупаци ! Четете, преди да пишете ! Четете НК - има ги в гугъл, гугли прости !

Когато един човек няма какво да каже е по-добре вежливо да мълчи, ....и да се усмихва. Хем изглежда добре, хем околните си го смятат за умен.... Та по тоя повод г-не Президентино: 1. Понеже на немската и българските армии през Първата световна им липсваше ДУХ, а не такива едни незначителни неща като патрони, снаряди, хляб, тютюн, месо и прочие дреболии, та видиш ли заради духа и липсата му загубиха войната. 2. Ми като е важен духът, я издай един Указ и промени празникът на войската /т.е. жалките остатъци от БНА/ от 6-ти май, на св. Дух.... Ми то има такъв празник, е град Монтана празнува тогава. Аман от кухи мъже ....

Рапончо пак се изказа. Где е таз армия ?