Станишев алармира за новия закон за образованието в Украйна

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев коментира във Фейсбук новоприетия образователен закон в Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Станишев алармира за новия закон за образованието в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тоя е жив бе хора!!! кви сме овци прости .......

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА УКРАЙНА!

Някои хора не са в час щом пишат подобни глупости !!! Тези комунистически лумпени нека първо питат великия си вожд Ленин и след това този Путин подписа през 1994г. договор с ....Украйна ,който сега наруши ,в него я накара да се разоръжи пък той щял да я пази ,но ....!!!!

" Други съседи на Украйна - сред които Унгария, " И от кога тези държави са съседи!??

ЩЕ ТЕ УВАЖАВАМ ,ако официално признаеш ,че македонски език няма ,а това е диалект превърнат в официален език от комунистите само и само да се изпълни нареждането на Москва за разделяне и съсипване на българската нация и да се обявиш против напъните и сега на Сърбия и Гърция за АСИМИЛАЦИЯ НА БЪЛГАРИТЕ като се създава шопски език ,а в Гърция ,българите се наричат славяногласни елини и им е забранено да говорят на български !!! ТИ ЗАЩИТНИКО НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА ,КОГА ЩЕ ЗАЩИТИШ ....БЪЛГАРИТЕ ,КОГА ?????? А ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ ????

Майка ти ,др. Станишев ВЪВЕДЕ МАКЕДОНСКИЯТ ЕЗИК ,сътворен от национални предатели като Венко Марковски ,който на смъртния си одър се разкая и призна всичко това пред Мая Вапцарова ,как е бил ПРИНУДЕН ОТ ТАКИВА ПРЕДАНИ КОМУНИСТИ , КАТО МАЙКА ТИ И БАЩА ТИ !!!!!!!!!!!!

Резонният въпрос е - а ще съществува ли държава Украина след 2020 година. Според мен - не!

КОГА ЩЕ СЕ ИЗКАЖЕ СТАНИШЕВ?

Да започнем оттам как се е появило компактно българско население в Украйна и Молдова? И как на мястото на това население султанът е заселил турци, които и днес живеят в Добруджа. Влакът Украйна набра сила и ние сме свидетели на създаване на унитарна украинска държава. Руснаците отхапаха колкото успяха, другите могат да протестират, но унитарната украинска държава е фскт. По ирония на съдбата тя се създаде благодарение на братската политикс на Путин

Значи на 200 000 етнически българи в Украйна ще им забранят да учат български и да говорят на български (предвидени са санкции, ако се ползва друг език, освен украински след 2020 година). И това е наша приятелска държава? Плевелът толкова ни ги хвали... НА БЪЛГАРСКИ!

Руснацитр за 2 години в Крим забраниха и украински и татарски и български Ама трб не ти пукс за бългсрите в Крим, нали

Dear mrs. TodoroFF, Това от какъв зор: "Министерство на външните работи (Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Bulgaria)"?

и в качеството на какъв обсъжда закон в независима страна, която даже, още не е членка на ЕС.

Същото правят соросоидите, чужди посланници, ЕС по принцип, САЩ и така нататък. Всички те се мешат във вътрешните работи на държавите.

а украинците могат да си правят каквото си искат в украина, също като руснаците в россия, нали?!!

Руската подлога Станишев пак се изказва от Брюксел.

"Украйна" на какво? Ако Украйна е Покрайнина, въпросът е на какво е покрайнина? Нещо не ми се връзват нещата. В "голямата" демокрация САЩ в доста щати се въвежда втори официален език - испанският. В европейската държава Покрайнина, обаче, това не е допустимо. Защо? Да не би да има някаква друга ценностна система? Или демагогия?

ами, ако украина е покрайнина, то е покрайнина на европа. там е краят на европа, и започва азиатска россия.

не разбрах как този педал беше избран за шеф на ПЕС-айде в свинарникЪ чалгария беше нормално...ичглежда коминтернационалните свини победиха окончателно

В момента криминалния елемент Миша Сукашвили и газовата принцеса Тимошенко правят преврат срещу Пороченко. Интересното е, че и тримата са американски агенти.

И трима са американски, но на различни лобитата.

а защо не ни обясните как в татастан обучението е на татарски въпреки че руснаците негодуват, а в украина не може

Вече бивша Украйна е разделена на три части. Около Лвов, където властта не се подчинява на Пороченко. Около Куев, където все още се подчиняват на Пороченко, но му кроят номера. И Донбас, където населението и властта също не се подчиняват на Пороченко.

Всяка държава с 1 основен език, обучението трябва да бъде на него. Който иска друг - има достатъчно други възможности. Ако аз искам да уча финландски - възможности има, никой не ме ограничава. За чий чеп трябва в Украйна да се учи на друг език освен украински? Хеле пък на тъпия руски?

Този пример не е напълно задължителен. Само ще посоча държавата Македония. В нея имаше официален език, а след това се пристъпи към втори официален език. Какво може да се коментира по този въпрос. Същото е и в САЩ - в доста щати вече английският не е единствен официален език. Какво да кажем за държава, която се казва " Укарайна". Може ли да преведете от украински или руски думата "украйна"? Според мен е нещо от сорта на "покрайнина". Покрайнина на какво? Кое е центърът? нека отговорим а този въпрос, а след това да мислим за всичко друго.

От опит мога да ти кажа, че това с 2-ия официален език за САЩ е мега глупост! Който иска да си остава в Мексико, Никарагуа и пр. Който иска в САЩ трябва да говори английски. В Русия се говори на руски? Дали биха допуснали да се говори на 2-ри чужд език - примерно английски в Русия? Официалният език е 1 и той трябва да принадлежи на държавата - България - български, Гърция - гръцки, Франция - френски и т.н. Ако си дадем гъза и кажем на украинците - как смеете, ще има да се учат в българските училища турски, да си гледаме новини по турски и т.н. Това за мен са пълни глупости - майчин език в САЩ - испански - я бегай у Мексико като искаш да ти е испански език, майчиния ... Това трябва да е политиката. Всеки имигрира по собствена воля, в страната която имигрира. Това с майчинския език си е живо налагане. Същото както веганите се опитват да ни налагат да не ядем месо ...

1) България има полза, само ако държавата ни нараства( да завземем Турция и избием и изгоним арабите от там), от там и населението на страната. А това че имало 10 българи някъде по света, може да се спомене по новините, но само толкова. 2) Всяка държава, сама решава на какъв език да се обучава. 3) Обаче Украйна не е държава, и също като при Македония, може само да измислят някакви глупости. Всъщност Русия тръгва като държава от средата на Украйна, Киев- Киевска Русия... После всякакви монголци и турци завземат южните части на РУсия ( в Украйна), и руснаците местят столицата си на Север... След това Отново си връщат областта Украйна... А през 1991 г, двамата идиоти- Елцин и Горбачов разпаднаха СЪветския СЪюз ( който преди Революцията от 1917 г, Целия се наричаше- Русия ). Дори приказваха че Елцин и Горбачов са продали атомните бомби на Русия и ги разнасят разни търговци с куфарчета. И двамата заслужават Бесилка.

К'ви европейски ценности в Украйна бе, Станишев, че изобщо ги споменаваш? Добре е, че се изказваш по този образователен закон, ама що не се обявиш открито срещу бомбардировките и геноцида над населението в Донбас? Що не кажеш за хвърлените там фосфорни бомби, за обстрела на училища и жилища? Ами за 2 май в Одеса? Що не кажеш истината пред хората, че в Украйна не е влизала руска армия, ами мълчиш? Или не знаеш, а?

Доколкото знам по рождение другарят Станишев е рускоговорящ украинец с майка еврейка и затова се дърпа към руското и еврейското и т.н!?Не може така да се подценява украинският език!?Също така трябва да се помисли какво е това име -Украина,това си е производно от руското Окраина и е твърде унизително за доблестните украинци!Трябва да се мине на чисто украинското название на страната -Uptown!!

Простатата му алармира? Пес със пес такъв...

Комунист разтревожен за българското - чудо невиждано!

Той, съветския гражданин по рождение Дмитриевич, се е разтревожил за руския, а не за българския език.

Абе тоя плазмодий още ли прави опити да се изказва...това неспособно за нищо създание!

йои е наистина голям пес.

Нещо са се активирали днес и Песо и генерало пък и вицето , само Кобри я тряснали отзад и мирува

Станишев,защо не алармираш за стотиците хиляди руснаци,целенасочено заселвани по българското Черноморие,които демнстративно говорят само на руски,категорично отказват да учат български и се държат така,сякаш ние сме им на гости,а не те?

В нас всичко е цветя и рози та тръгнахме УКРАЙНА да оправяме , цървулска работа !!!!

Чакали реакция от МВнР? От умрял писмо?

Щом дори украинецът Сергей Станишев критикува своите. За нарушаването на човешките права в Украйна. Смятайте колко зле са нещата там. Поне 100 пъти по-зле от това, което ни разкрива Станишев. Но правата на човека и универсалните ценности на демокрацията трябва да се спазват от всяко правителство по света, в товяа число и в Украйна. за това две мнения няма, независимо, че проблмът се повдига от Станишев, председател на ПЕС. Но ако го няма проблема, няма да има и за какво да бъде маркиран. И ако има такова тежко нарушаване на правата на човека, ние не трябва да избираме щраусовата поза, да си заравяме главата в пясъка и се правим все едно проблемът не съществува. Така ние с нищо не помагаме на нашите украински приятели. Да поправят грешките си. Великият Апостол на свободата е казал някога: "Да си кажем кривиците брате! Аз твоите и ти моите!" Е, по-добре от Левски не би могло да се каже.

омразният руски език е проводник на тероризма. за да е успешна борбата с тероризма в югоизтока руският език трябва да бъде забранен, тъй кат по този начин ще бъде премахната средата за неговото разпространение

Боже, слез и си събери вересиите, боже... Омразният руски език да се забрани? Тази доста близка вариация на старият български език? Какво против имаш нашият и руският език? А замисляш ли се изобщо откога съществува подобно измислено нещо, наречено "украински език"? Той нормален ли е за теб?

да започнем с това, какво означава Украйна?

Господи защо ни наказа с тоя отвратителен украински жид

А в България разрешен ли е да се учи майчиния език в училище

По принцип да. Ама ням достатъчно учители-роми с висше педагогическо образование

ама и него не го знаят достатъчно, та Аспарух ще ни се смее отгоре.

Какво се случва с българските училища и университета в Тараклия?Нали тапирите Порошенко и Тиквеников си стискаха ръцете по този въпрос.Някой говори ли от управниците за правата на българското малцинство в Украйна?Дреме им на гербера на тербавите.

какво алармираш бе. Не разбра ли, че Украйна напусна отдавна СССР. Сега са отделна държава и си имат украински език, много различен от руския. Плачи другаде.

Става въпрос за българското малцинство в Украйна, жертво да демократичното образование!!

Укрите вървят към посещение на интернационални антифашистки бригади, като през 30-те години на 20-ти век в Испания след фашисткия преврат на Франко там. И шляхтите ще са едни от първите.

как е здравейте хахавци на украински?

Вариант 1: "как е здравейте хахавци на украински?" Ето: як привіт хокерів по-українськи? Вариант 2: "как е здравейте хаховци на украински?" Ето: як здорові хакери українською мовою?

Този е два пъти родоотстъпник, той предава на ватенките родината на баща си и родината на майка си. Той предава и най святото, вечните и непреходни евроатлантически ценности. Ние всички мислено сме с единна и демократична Украйна, която най сетне намери своето място при нас, прогресивното човечество, като прегърна демокрацията огряна от светлината на евроатлантическите ценности

карлуково, 4-ти км и кои още?

Раднево, Бяла, Курило, има и още

Ако това, което го пишеш го мислиш, то имаш нужда от много сериозна здравна помощ

Прегърнала Украйна демокрацията - дръжки... Всички украинци, с които говоря, само се ужасяват от това как политиците им станаха милионери от войната, и официално се хвалят с това. И се чудат какво да направят, за да не ги вземат в армията, за да се бият за запазване на парите на новата фашистка власт там... Не знам кой си ти, Един Демократ, ама със сигурност и ти не си вярваш...

Имаме и турска партия. Която е участвала в разни правителства. Украинците имат ли руска партия?

Кичо

Те дори държава нямат до 1917 и я получават благодарение на сифилистика Ленин

да не верваш.. За основатели на Киев и първи вождове на племето поляни летописната легенда смята братята Кий, Щек и Хорив. Някои източници отнасят тяхната дейност към 9 век, обаче според археологическите данни Киев е по-стар.

Ние в България имаме кметове, областни управители и министри-турци. Има ли в Украйна кметове, областни управители и министри-руснаци? Имаме новини на турски. Те имат ли новини на руски? Гледаме "Великолепният век" за султаните. Те гледат ли филми за руските императори?

Общо в Украйна преди тежките събития, породени от алчност руснаците в Украйна наброяваха 8 млн. С този закон очевидно Донецк и Луганск няма да са съгласни и останалите руснаци в Украйна ще трябва да изберат своя родина. Ако липсваше руската и украинската алчност разбирателството не е проблем, но политиците винаги го ебават, за да се хранят, така че говорим за политически проблем за обикновените хора. Бих казал на тези политици- ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ! ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА НЕ ИСКАТ ПРОБЛЕМИ. Да, но няма да се чуе. И то не, защото защитавам обикновените руснаци, а защото някой пробутва липсата на толерантност и не мисли кой ще плаща за последващите страдания на хората. ако Украйна и Русия започнат война и тя се разпростре никой няма да помни днешните виновници. Така или иначе умните украинци знаят, че Кремъл само това чака, защо се допуска този долен шантаж? Нима някой си въобразява, че от Кремъл няма да отвърнат? В този смисъл Станишев е прав да протестира, за да ги спаси от самите тях, но кой ще го послуша? Този акт служи единствено на Кремъл и нарушава всички европейски ценности, към които Украйна декларира, че се е запътила, дали няма за цел да накара Кремъл да навлезе в Украйна?

Украинците са свестни хора, евреите също. Защо Станишев е толкова гнусен?

Баща му обаче е българин...

Комунист...

И евреина и украинеца ще продадат за пари майка си, но украинецът няма да я достави до купувача !

Дядо ми е бил спасен от доктор евреин. Не е поискал и лев от роднините. Останаха приятели до края на живота си.

Кичо

Да укрите много обичат еврейте за това 2/3 от пазачите в концлагерите са били укри...

ЦИТАТ: "и обявява украинския за основния език в училищата. Това намалява вариантите за уроци, преподавани на други езици" И? Искате ли в България някой да учи математика, история и география на турски език?

Нищо ненормално не виждам тука!! Всички предмети трябва да се изучават на официалният за страната език!!

Е, да де. Това са приели украинците - да се изучават на официалният украински език.

Ние в бегето гледаме ТУРСКИ ФИЛМИ И ИМАМЕ НОВИНИ НА ТУРСКИ ВСЕКИ ДЕН ПО РАДИОТО И ТЕЛЕВИЗИЯТА. В момента върви "Великолепният век" по Битиви, пресъздаващ живота на османските султани, същите, които са ни лишили от независима самостоятелна държава. В УКРАЙНА ГЛЕДАТ ЛИ РУСКИ ФИЛМИ И ИМАТ ЛИ НОВИНИ НА РУСКИ ЕЗИК ПО РАДИОТО И ТЕЛЕВИЗИЯТА? Гледат ли филми за Петър Велики и Екатерина-2

Кичо

Умнико да не нещо друго ...България е етнонационална държава по Конституция а измислената Украйна дори и по конституция не е ...да ти е известно ,че там има признато със закон българско малцинство...или от Козяк не са ви го написали на листчето...

Кичо

ПП https://www.youtube.com/watch?v=kCkFUW4VO90&feature=youtu.be

Украинците са народ-наследник на русите, още наричани русини, които в Ранното Средновековие създават обширна славянска държава - Рус, която покорила и присъединила към себе си съседните славянски племена и княжества на север и изток. Името руси се използва за наименование на днешните украинци дълго време след разпада на Киевска Рус и Галичко-Волинското княжество (средновековна украинска държава, част от Рус),[16] което създава объркване с днешните руснаци. Руснаците и беларусите също са наследници на Рус, според повечето историци, но в този период беларусите са били наричани "литвини" (от Литва, по исторически причини), а руснаците - "московци" или "москали". Пример за тази употреба е История славянобългарска на Паисий Хилендарски, където той пише за "русите" и "москалите" като различни народи[17]. Друго историческо име е малоруси, което влиза в употреба по времето на Руската империя, която претендира, че е единственият законен наследник на Киевска Рус; въпреки че придобива широка употреба в 19-ти век той никога не става ендоним (име използвано за самоопределяне). Днес този термин се смята за остарял и обиден, но не винаги употребата е била такава - пример за това е бележката на Захарий Стоянов относно руската политика в "Записки по българските въстания" [18] Казаците исторически са били преобладаващо украинци, но казак е социална, а не историческа категория към която не всички етнически украинци са принадлежали. Днес украинци е предпочитаното име на народа, като другите са приемливи единствено в исторически контекст.

Въпросите за това бил ли е варяга Рюрик основател на княжеска династия, какъв е произходът на летописните варяги, свързано ли е с тях името Рус, продължават да бъдат дискусионни в съвременната историческа наука

Сергей , Суджуците и Скатаджията какво казват по въпроса ? Или Суджуците мислят къде да сложат асфалт , за да откраднат Европейски и Български пари ! ББ не е Българин , а еврей по майка , тоест роднина на Вайсман - Порошенко !

щом се появи, значи има политическа мръсотия от която може да се припечели..