Автосалонът във Франкфурт под светлините на прожекторите

Автомобилното изложение във Франкфурт отвори днес врати за журналисти, а от 16-и до 24 септември ще бъде отворено и за широката публика.

Обратно в новината

Коментари - Автосалонът във Франкфурт под светлините на прожекторите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като се е започнало с електормобилите та вече само електромобили. Те са известни от десетки годнии, но никой до сега не си е правел сметки, че може да вършат някаква полезна работа. Не намирам за сега никъде някакво изчисление колко на брой и с каква големина ще са електростанциите за зареждане. Сега пълнетето на един резервоар става грубо казано за 5 мин. За пълннето на батериите се говори някакви фантастични 50-60 минути. А сигурно ще е и 2.3 часа. Ами пропорционално трбява значи една електростанция да е 12 до 36 пъти по-голяма от една сегашна бензиностанция. Хайде да кажем извън градовете ще се построят такива гигантски електростанции. Ами в градовете къде?

Електромобилите - бъдещето ? Така страхотно вървят, че най-успелият производител Тесла няма пари дори за изложението ... На загуба много, много стотици милиони ...

Просто строят още заводи - основно за батерии и електромотори. Имат записани 500 000 автомобила за издаване само от Model 3. Отношението на Tesla към този автосалон е ясно - няма представяне на нищо ново. Явно още едно шамарче за германците. Може да се ограмотите - в нета има доста Model S над 500 000 км. Без каквито и да е ремонти, освен консумативи - нещо недостижимо за конвенционалните автомобили. В 8 годишният си гаранционен срок батерията остава на 80% от първоначалният си капацитет. Очаква се пробега на една кола да надвишава 1 200 000 км в този срок. Е всичко това струва пари.

Електромобилите са бъдещето. По добрите модели с едно зареждане на батерията карат над 400 км. Няма бензин, няма масло. Стига сме хрантутили арабските шейхове и блядовете олигарси.

Ми тогава Белене

Минаваш 400 км и трябва да се настаниш в Мотел за 24 часа. Другия вариант е Ремарке с още една батерия

За 40 минути се зареждат на 85% дори сега. След 5 години?

Все пак остава логичният въпрос: Кое точно оправдава абсурдно високите цени на електромобилите по принцип, след като вложените материали, труд и технологии са в пъти с по-ниска реална стойност, като се вземе предвид фактът, че концептуално ел. двигателя е многократно по просто и лесен за изработване в сравнение с конструкцията и сложността на съвременното поколение двигатели с вътрешно горене?!...

9 милиарда долара е им е само инвестицията в завода за батерии, отделно са парите за поточните линии. 9 милиарда, кво му плащаш... трябва да ги връщат тези Тесли като ресто като си купиш Зрънчо..

dobrin

липсата на горивни водородно кислородни клетки ,които отделят само водна пара през ауспуха...

Електромомибите са близкото бъдеще на Света. Нашето е евтините дизели.

Новият модел Tesla Roadster 2019 ще ускорява до 97 км/ч за под 2 секунди Видео линк watch?v= y-aKu1TMt18

Сигурно са до 1000 W. Нали Пестиме от Прахосмукачки