Кремъл потвърди, че Турция получава ракети С-400

Кремъл е потвърдил днес, че Русия и Турция са подписали договор за покупката на руски ракетни системи С-400, предаде ДПА.

Обратно в новината

Коментари - Кремъл потвърди, че Турция получава ракети С-400 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Янките им става много кеффф че гаджалите се ебават с тях.

едно. Или е независима, или е координирана с Русия:-))

Няма токова независим-само в тоалетната.

За по-малко от 2 години откакто Анкара свали руския бомбардировач в САР, Путин успя да преориентира Турция и да я превърне от клиент на запада в клиент на РФ без една пушка да пукне. Ето затова Путин е номер едно в света! Знае какво иска и знае как да го постигне!!!!

Когато живеехме в социализма, ни учеха, че най - добрият ни приятел е СССР, а най - големият ни враг - Турция. Сега "най - добрият ни приятел" продава оръжие на най - големия ни враг. Пък ти се радвай на Путин!

Сами сме си виновни за положението, в което изпаднахме!!!!

В този момент! Араби срещу араби , азиатци срещу азиатци . славяни срещу славяни .....Англосаксонците им продават оръжие... Турция се усети обаче ! Ако саксите постигнат своето , следващите ще са германци , французи и северняците !

И Турция е една дълбоко разделена държава- като навсякъде, дето е турила крак "битката между труда и капитала". Не я чакат добри времена засега.

Много бръчкаш "умнико"! При такава тясна дружба на Ердоган с най-великия политик на 21-ви век, Великият и неповторим Путин, Турция я очаква блестящо бъдеще!

нещо мисълта ти прекалено избързва и от написаното нищо не става ясно, к'ви сакси к'во постигат докато се бият сикхи с латиноси и бурки с ескимоси?

Наздраве ! Не си блъскай главата :)

В този момент! Араби срещу араби , азиатци срещу азиатци . славяни срещу славяни и на всички им се продава Руско оръжие, Сърбия, Гърция, Турция, Ливан, Иран, ОАЕ, Индия, Филипините, Перу, Ирак, Китай, КНДР, Венецуела, Куба! Гола вода са англосаксите, чети вестниците!

Наздраве и на Чукча ! :) Защо ни е да четем като си имаме теб ? :)

Турция получи ли ракетите, Русия ще трябва да драпа от Сирия! Ердоган нема лабаво!

само ми е любопитно това С-400, дали за нас ще струва 2 или 3 пъти по-скъпо. Като гледам рекламната брошура - качваме едно такова на Ботев и друго ПВО не ни трябва. Интересно Михов каква оферта е получил на пощата си в парламента.

"Великия запад"-Европа католиците , никога не и е пукало за православните държави! Затова ни изоставиха на исляма и турците още преди 950г. Византия, България, Сърбия ,Влашко и други дребни десподства са православни! Оставиха ни сами срещу ислямската измет-от 11 век още! Не помогнаха на Константинопол, на България на никого! Само Владислав Варненчик 1444г. почти успява ,но знаете битката при Варна я губим християните! 480г. робство и турците са въоръжавани от католическа Европа! А България ги спасява 5 пъти /от 2 век /от исляма и изтребване.......

Да, така си е, даже ни пробутаха болшевизма, ленинизма ипр. тъпотии. И ето, сега си имаме християн-болшевики, православни атеисти и какво ли още не! Ужасно, нали?

Поставих ти "+", но трябва да знаеш, че през 2 век не е имало ислям ;)

дано протестърската дружинка най-после да осъзнае, че на НАТО и липса втората по численост и може би първата по мотивираност армия. Швейцарците от Credit Suisse ги класират на 10-то място в света. И интересно, Бундесвера е на 18-то място в тази класация, след Полша. След развръщането на позиция на С400 на турска територия ще можете сами да си направите сметка заради кого си ги закупиха.

Правилно. По дефиниция, деца- всеки, който е "наш" е добър, всеки, който не е "наш" е лош. Съответно-сега си лош, утре може да добър, а след утре- пак лош. И така.

За мнозина коментиращи не е ясно понятието военнен паритет, което по принцип осигурява баланс и игнорира възможността от пълна военна победа с негативни последици в жива сила и брутен продукт . Така се дава предимство на дипломатическата активност /и/или борбата на "тихия фронт"/. Русия продаваше и продава оръжие и на Азербайджан и на Армения именно с тази цел- паритет, като последния конфликт доказа ,че нито една от страните не може да доминира изцяло над другата. Аналогична е и ситуацията и с Иран и Турция и Саудитска арабия. Турция е наясно,че все пак Русия има технологично решение за неутрализация, но се предполага, че сигналът е към опитите на други страни да бъдат доминиращи играчи в Близкия изток.

Добре, и с какво сме по-добри от ТЯХ? В морално отношение- понеже във всякакво друго ТЕ са много по-напред, то е ясно. С какво сме по-различни? За какво "ручааме жабетата"? М?

Бахти, ко каза?! Екзистенциално транспонирането на тази парадигма не кореспондира с факта ,че България е последна дупка на кавала и във военно-техническо и социално-икономическо. Да не говорим за националния отбор?!

Ако не ме лъже паметта, Германия не преустанови огромните си оръжейни сделки с Турция заради "влошаването на положението с човешките права", даже когато Турция избиваше хиляди кюрди...Но сега е различно, Турция иска да купи от някого другиго зенитни системи и това сърди много някои страни и техните сателити...

Един високодуховен православен акт на разоръжаване.

Все пак американците твърдят и усилено прокламират,че разоръжаването на Корейския полуостров и Близкия изток е безпредметно, като усилват военно присъствие и оръжейни доставки.

Е, те са лоши, ж.дове, кравари, империалисти, фашисти, капиталисти, милитаристи- за тях е пределно ясно. Ние сме загадката- ние, светлите, добрите, миролюбивите, прогресивните, висококултурните.

за да свалят с тях още луски самолети -не се ли пожучи путин от миналото-така сталин навремето се довери на хитлер и после убиха 30 милиона руснаци и още толкова европейци през втората свет война

Кремъл потвърди, че Турция получава ракети С-400 Единият Сатрап, продава оръжие на другият.

Дорогие друзя, след всичките години, в които можахте да разберете що за "партньор" си натресохте, да не се учудите утре като стане работата със собствените ви C-400 по собствените ви глави? Който не учи уроците си от историята си, ги повтаря, но по по-болезнен начин.

Сигурен си, че не знаят какво правят?

Турция най големия "член" на НАТО опря в "седалището на НАТО ! Дано руските имоти в БГ ни спасят ! Объркахме я много , ама много !

редник ти си обикновен рядовой бе!Трол ама!

Не бе статистик съм :) От Гугъл отчитат завишено търсене на хляб и сол на балканите !

Турците явно виждат нещо, което другите още не подозират. НАТО вече не съществува. Подозирам, че вече имат таен военен договор с Русия. Привиждат ми се и руски военни бази в Турция. Следващите могат светкавично да се окажат гръцките другари. Там климатът също е подходящ за военни бази. Ушанки няма да трябват. Стане ли таз завера, познайте кои са следващите. Едни, които граничат със Сърбия и чието население с кеф ще посреща братушки за трети път. Сърбия си е в кюпа поначало. Тогази не знам какво ли ще обяснява Пл, Паси, Кръстев от dw, както и някои други радан самовлюбеновци. И ви уверявам, че тогава ще вземем истински добри самолети и на добри пари. Многоцелеви. И това ще е най-малкото, което ще се случи. Косово, разни македонии, също ще се развълнуват. Тук имат интереси и Турция и Русия. И са в състояние да съчетаят интересите си. Много интересно, макар и не в тон с някои ценности.

Hякои ценности , да ,да ,но вече турците гледат като нормално обществено явление в Tурция на рускоговорещите булки и техният брой се увеличава.

Bоенната стратегия на Tурция е да има собствено ракетно оборудване за пво на ниво CC-400 на руснаците и патриот на американските . HATO от доста време не дава на техен съюзник като Tурция тази ракетна технология , докато съсед на Tурция иран има ракети със среден обсег като Cахаб и други. Cлед военният преврат в Tурция направен и подкрепен от съюзниците и в HATO , Tурският генерален щаб до голяма степен успя да се отърве от проамериканските генерали ,пиони на шарлатанина гюлен и сега са напълно подчинени на законното турско правителство и техният президент господин Eрдоган. Tочно сега военната стратегия на Tурция е независима и национална и координирана с Pусия.

Имаше някакви предположения, че Русия е помогнала на Ердоган да оцелее в преврата. Логично е, защото Ердоган устройва Русия с разума си, със стремежа към суверенитет и независимост. Дори да не е било така, Русия я устройва приятелство и стабилност с Турция-турски поток, аккую, туризъм, селско стопанство и хиляди турски бизнеси в Русия. Двете страни имат силен взаимен стратегически интерес и нула противоречия. Турците са много добри в математиката и добри сметки си правят. Ако някой смята да ги надлъгва по селски, просто няма шанс. Турция+Русия стават могъщ тандем и фактор на стабилност.

Aз също вярвам на тезата за руска помощ на Eрдоган по време на преврата. B турските военно исторически архиви , Aтатюрк дава голямо предимство на рускотурското приятелство , не е тайна че Pусия оказва голяма икономическа помощ на новосъздадената Tурска република и именно Pусия e първата страна подписала дипломатически договори с Tурция.

Султан Ердоган се изпика на американското оръжие и го надърви на меркелчетата типично като мюсюлмански партньор. Защо се въоръжава толкова тоя човек да не е решил да се отбранява срещу коалиционните си партньори от НАТО?

Ердоган ликвидира агентурите на НАТО и САЩ. Ще управлява като султан още 20 години напред

Войводо, ке бегаме, или ке се предаваме ? Мори момчинья, бегането е лоша работа бре, ке се изпотиме и ке настинеме. Айде да си се предаваме...

винаги е по-добре да знаеш какво оръжие ползва врагът ти :)

Отлична новина!!! РФ ще лапне и турския оръжеен пазар. :))

и ние може да лапаме

Не се и съммняваме. Нали турска тройка беше двама мъже и един мъж.Документирано )

за тази сделка Ердоган на всички путенофили ще ни направи сюнет и клизма безплатно.

Това С-400 лОви ли Грипенчетата?

Ъхъ-като кацнат на него, залепват се.

Не само ЕС се разкапа но и НАТО-то . САЩ / НАТО / , си изтеглиха ядреният арсенал от Турция ,а на негово място ракети от Русия ???? САЩ прецакаха ЕС , със санкциите с/у Русия , а Русия става все по-силна и по-предпочитана . САЩ също провали 8 европейски проекта , само и само ЕС да НЕ Е ПО-СИЛЕН ОТ САЩ /НАТО/. На какво ще разчита САЩ , след като и Макрон /Франция/ обяви САЩ и КИТАЙ , КАТО ИКОНОМИЧЕСКА ЗАПЛАХА ?

Това е вследствие превъоръжаването на българските ВВС с ултрамодерни свръхзвукови, 6-то поколение маневрени изтребители въоръжени с трансконтинентални балистични ракети.

Лошо! Както е тръгнало турците ще излязат от НАТО и ще ни станат ОФИЦИАЛЕН враг. А да имаш такъв съсед..... Не че до сега ни бяха приятели де!

Шо бе? Нема ли да ни станат и те братушки?!

Путин го надипли от три ката на прогнилата катафалка НАТО.

Тази сделка за пореден път доказва, че няма вечни врагове, а има вечни интереси.

Ей така се цивилизоват тираниите. А може и с водка.)

Ами и ние ако бяхме свалили руски самолет и ние щеше да имаме : 1. C400 2. Южен поток 3. ядрена централа 4. туризъм 5. и шишарки от Сибр..ха.ха.ха

ти имаш само голям чепат в задника и това ти стига :)) BE HAPPY !

На Щерев му се разказва играта в Момента. И на Мелиха също

XA XA XA :)

Ние ще си купим 59 ракети "Томахоук" (Tomahawk)..ха.ха в Сирия доказаха че С 400 за тръби за въздухопроводи не стават..ха.ха

За разлика от русофобите, на Ердоган С 400 му харесват.

Тъкмо в Сирия Томахоците изпопадаха като гнили круши ! Та тъкмо затова на Бай ти Доньо му се наложи скоротечно да се отсрамва зъбейки се на Северна Корея ... Само , че и там ХАПНА ДЪРВОТО и без време си прибра флотилиите ... Аааааааа ха ха ха ха ха ха ха !

След провалилия се демократичен преврат , на Бай Реджеп Великолепний ВЕДНАГА му светна лампичката що за "приятели" и "партньори" в НАТО си има ! То с такива приятели, врагове изобщо не са ти необходими . Та тъкмо затова "приятелите" бяха жестоко наритани от Инджерлик ; Ядрените бомби - конфискувани и последствуващото превъоръжаване - с Руска бойна техника ! Провалът на Янките в Турция се оказа по-голям дори и от Кримския им провал ! А сега за капак и Сирия ...

Баш па Ердо да се оплаква от САЩ и Европа , които направиха Турция от средновековна пустиня във приказен рай, богат и супер въоръжен е меко казано цинично.

Бе като се замисля-твърде е възможно...

Aз не разбирам от политика , но като гледам се върти алъш - вериш ... 1. C400 2. турски поток 3. ядрена централа 4. туризъм 5. плодове и зеленчуци ... а ние бре русофилчета и русофобчетаааа .... гледаме през крив макарон ....

Ми гледаме... На нас ни е казано през кой точно макарон да гледаме! От нас самите не зависи нищо! Само да си знаем макарона!

Объркали сте последната дума - поставили сте едно "а" в повече.

караи ... другото е вярно :))

Някой подготвя война на Балканите! Балканите попаднаха в жесток евро-американски захват и като че ли Путин залага на бъдеща турска окупация с последващо разделение на Балканите между Русия и Турция. Друго ми е интересно - целият ВПК на Ердоган е американско-германски! Как мисли да преобразува ВПК, Турция я чака икономическа блокада от САЩ и ЕС!

Ех тоя САЩ, ех тоя ЕС...Ех тая тяхна икономика... На фона на Китай. Сега кво? И на Турция ли санкции? Ебати цирка-смешни сте...

Къв Китай бе, това е балон! Дръпват им шалтера (технологии, ноу-хау, софтуер) и край! Какво е измислил китаец за 4000 години?

тъжното е,че се опитваш да разсъждаваш, а тук всички се опитват да оригиналничат..тоест, не разбират какво пишеш. Надявам се да грешиш. Все ми си мисля, че това връща света със 100-на години назад и ще се намери начин за противодействие. Аз се надявам преди това проблемът на Турция да е независим Кюрдистан, а и султана да го свалят доброволно или доброзорно. Все пак 50% от населението гласува против него.

Това е една много голяма победа за Реджеп Таип Ердоган ...

......и почнаха едни руски мечти ....ЩЕ..ЩЕ :)))))

Не беше ли С-200? А каноконлит от нас кога ще си закупят?

"нашите стратегически интереси"

Казано с думи прости : Турция каза ЧАО на НАТО ! Ама за това май е забранено да се говори ...

Притеснителното е друго, оня руски калъф спомена, че продажбата на С 400 на Ердоган е изцяло съобразено и напълно отговаря на бъдещите руски стратегически цели за Балканите и региона. Та какви са стратегическите цели на Русия се питаме...

Единствения ни ход в момента е да поискаме дислоциране у нас поне на немски ракетни установки ;-)

И кои са тия установки? Дай някакво инфо? Как ще ни пазят и срещу кого ще ги разполагаме? Ама нали трябва да се дрънкат глупости...

pompai

Трябва да се вкарат в затвора онези които ни унищожиха наще С-300 и ни подареха на всички-като безащитни.

"Кремъл е потвърдил днес"-ха--ха--ха 2 години потвърждава сделка -НЕТ!..ха.ха

А на времето за да влезем в НАТО Турция настоя ние да си нарежем нашите руски СС-23 и ние като първи лигльовци веднага клекнахме. А само това ни беше нещото с което сме всявали респект. https://link/2013/07/01/90532222341123/

"Междувременно Германия обяви, че е преустановила всички големи оръжейни експортни сделки към Турция заради влошаването на положението с човешките права в страната"... а как е положението с правата на хората в Германия, лицемерни либерални тумбаци??? А?

Уважавах ги като държавата, произвеждаща Месершмити и някога храбро воюваща срещу целия свят, волю-неволю... Сега са останали някакви плужеци,които една бабичка води за носа! Не е истина просто...

Сега много по лесно Ердуган ще сваля Мигове и Сута ! Много важно че руски пилоти ще загиват , важна е печалбата за Путин !

Да знаеш, овча главо-той за това ги е взел,да сваля Мигове и СУ-та! Та нали плати руския самолет до копейка,и отиде в Москва да целуне ръчица! И пилота, който го свали сега май е в панделата!

Следващ ход - Турция разрешава на руснаците да ползват базата Инджирлик

Опааа, и това ако стане.. целия либерален малоумен запад ще се заохка за правата на хората и тн. лакерии

Онзи помияр макейн,защо не отиде и не развали договора,както направи във васална България?

Кой договор е развалял Макейн при нас? По-големи васали на най-големия враг на България - Кремъл от руските тролчета като тебе няма!

А Гърция залагаше на Русия, хахахаха! Сега комшу ще си има ракети да пуца по гръцките Ф-16 и МИраж! Братята руси, а? Православни братя, а? Славянско единство, а? На ви...

Че какво лошо има в това? Те и на Кипър дават С-300! Нима САЩ не продаваха оръжие и на Иран, и на Ирак през време на конфликта от 80те? Нищо лично-просто бизнес! Просто е-нещо,което е добро се купува от всички! Като с Мерцедеса... Просто ги е яд някои еврогейове, че Турция е сериозна държава! Със самостоятелно вземани решения!

вероятно твоят оптимистичен взор е изпуснал изказванията на Ердоган за Тракия, Кърджали, Варна, Скопие, Косово и Албания??? И разглеждаш нещата от съвсем друг огледален свят, от плоскостта на чистите взаимоотношения, в които Турция никога не е окупирала Кипър, никога не е окупирала части от Сирия и Ирак, никога не се е карала с Гърцияи не навлиза в гр. възд.прстр. и т.н.

е ясно. Въпросът е, кой ще ги получава от Турция.

Ще ги получават американските изроди от ИД, талибани, бандеровци джехадисти и сопросоидните чекиджисти

явно брака на младоженците Путьо и Ердо вече дава своите плодове.

Русия помага на братска Турция да се защитава от империалистите.