Обявиха защо са уволнили д-р Троева и коя е наследничката й

Мотив за освобождаването на директора на Фонда за лечение на деца д-р Тинка Троева е системно нарушаване на нормативната уредба. Има назначен нов директор.

Обратно в новината

Коментари - Обявиха защо са уволнили д-р Троева и коя е наследничката й | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

троева, как така за някой действате бьрзо а за други не. Нали сте доктор и сте полагали клетва.

Бабо Тинкее,взимай пенсията и стига си се вряла къде трябва и не трябва,оправи фасадата и бягай в клуба на червените баби!

защото: 1. Не е член на ГЕРБ; 2. Трябва да се назначи бившата директорка на НЗОК (наш човек); 3. Добре си е вършила работата и евъвела ред във фонда и т.н.

Нищо от това не е вярно. Госпожата не става както не ставаше и за аташе в Германия

Докторката ми е наборка, а съпругът, професор по физиотерапия във Военна болница мой състудент, известен на групата като Тройчо от Карнобат. Няма лошо, лекари са, но мафията в медицината не позволява ред и правила. Работи само като бизнес корпорация. И не може измислените журналистки да командват такъв фонд.

Троева-мошеник от класа. Ще се отърве пак чрез мъжа й, който вече се обяжда където трябва

доказателства да представиш за твърдението си, че е "мошеник от класа"?

мърла нито зъбите си, нито косата си е оправила, та ще оправи някаква фондация ли? Кой ги избира такива, сляп ли е, натези муцуни им е личи отдалече - какво представляват като човешки същества.

goose

Мдам, човек, който не прави разлика между фондация и фонд коментира външен вид на друг, управляващ фонд ... потресаващо :-)

Сега ще си назнчат една герберска калинка и сагата ще приключи.Важното е да се крадат едни пари.

По надолу някой е написал " здравната каШа", вместо каСа. Не знам дали е нарочно или грешка, но ми се стори много точно и изразително.

От 1999г. СДС ни набута не здравна каша а КАЦА! То ако е каша поне става за ядене, ами тва си е КАЦА и там са наредени мазната докторска гилдия, търговци на здраве и болнички с акционери!

link

ЖЕНАТА Е УБАВА !

Правилно решение на министъра. "Д-р" Троева нищо не прави без да има лична полза. Дано се докаже защо е заобиколила правилата.

Може ли някой да каже колко би струвало всички деца, които се нуждаят от трансплантация да получат средства. Спред мен в българското здравеопазване толкова много се краде, че ако ликвидираме отделенията, който се занимават с трансплантации и прибавим тези пари към парите на фонда, не само ще стигнат, ами и ще останат средства.

И така ще докажем,че който не храни своите лекари,храни чужди.По-добре да се види колко е кадърен специалистът,монополизирал чернодробните трансплантации при деца.

Като се спрат част от кражбите и правителството направи една специализирана болница за подобни случаи ще спре тарикатските номера на частници и всякакви крадци в медицината. Малко мяза на тоталитаризъм ама здравето трябва да е най-важно.

Щом и за директор на фонда не става...

На първо чете ще рече човек, че жената спасила детски живот и затова я уволнили. Фондът обаче разполага с ограничен ресурс, когато едно дете, което може да бъде лекувано в България е пратено в чужбина, друго дете, което не може да бъде лекувано тук умира заради липса на средства.

Формално погледнато е така, но в действителност парите стоят по сметките на фонда заради някакви бюрократи, а семействата на децата организират редица кампании, за да могат да ги лекуват....

разбрах, тя е спасила един детски живот!

Ако е възпрепятствала трансплантация в б-ца Лозенец,наистина е опитала да спаси дете...не е лошо като за бюрократ.

Колко хуманно ... не вярвам на тази

Тази кака е един от най верните хора на Илко Семерджиев, който като служебен министър махна толкова много хора, с лъжи и манипулации, че тая няма какво да реве а да се маха незабавно!!!

Дайте малко ИНФО за Маретчето Райкова

Трябва да се назначи калинка от ГЕБ или патриотарите

Тази калинка е тръгнала от царското котило, та чак до тук

Има някаква голяма игра покрай този Фонд.А далеч по-нормалното е,от там да се помага на семейства с тежко болни деца. Мариета Райкова беше шеф на СЗОК. Беше свалена-сега й намериха место.

Ама естествено, че проф. Любомир Спасов ще е категоричен, нали в крайна сметка той и неговата болница ще се налапат. Ако си спомняте същия този професор беше категоричен и за друго дете - Байрям, че може да се направи операция тук, нищо, че всички останали лекари твърдяха, че това няма как да стане.... А включването в списък на чакащи за трансплантация е една формалност в случая, която ще забави операцията на детето, защото е свързана с редица изследвания, които отнемат време, да не говорим, че същите се правят отново преди операцията... Но, важното е, че може да направят операцията в БГ, а после дали е успешна ще си замълчат.... Ако случайно се издънят ще е в графа високо рискови операции с голям % смъртност... За съжаление явно д-р Троева ще бъде смачкана от бюрократичната машина, защото там става въпрос за много пари, които не са усвоени от правилните хора.... а децата - вълците ги яли...

В България няма здравеопазване , има здравеунищожаване ! Всички кирливи доктори работят да умъртвяват Българите и да печелят от това огромни пари ! Чух разговор на три хирурзи в травматологията , че днес от операциите на крайници трябва да изкара 1000 лева ,иначе трябва да напусне и да работи друго нещо !

От описаната история оставам с впечатлението, че нещата са се случили в полза на болното дете и неговите родители. Това е най-големият смъртен грях, който може да направи един чиновник! Макар и с малко да забави геноцида, страданието и робството - най-важната задача на демократичното ни еврейско общество (Пардон, европейско!)

Както изглежда докторката е свестен човек и е постъпила по съвест и според Хипократовата клетва. И вместо да я наказват трябва да оправят наредбите така, че да отговарят на поне минималните етични норми. Защото така както е записано в момента - създават се условия едни "доктори" в България да вземат едни луди пари без да има гаранция че са способни да излекуват когото и да било. И отделно - със сигурност клиниката в Германия няма да надписва дейности и да точи касата и всяко евро ще иде по предназначение.

goose

Тя че е за уволнение - за уволнение е, но този случай е на Пилософ, не неин. Просто е смешно да го използват, за да я сменят.

Тази вече ще е безкрайно послушна и няма да консултира никой доктор осван номенклатурчиците на мутрьо падишах. Итересно какви са шансовете на детето със всички гаранции в Германия. Защото с тези пари могат да се излекуват доста деца.

статистика за кои заболявания се харчат най-много пари и съответно да се подготвят апаратура и специалисти в България за тези лечения ???

goose

Сетил се е, има ги, резултат - много по-евтино е да ги лекуваме навън. Но няма да ви го кажат публично, защото няма да имате стимул да мразите някой, който се лекува там, и ще започнете да гледате в паничките на тези, които разрешават леченията.

абе то апаратура и спецялисти има, ама ... двама мои роднини едва не умряха от перитонит при стандартна операция за изваждане на жлъчка. в първия случаи - лекаря не сложил катетъра правилно щото е мърлио, във втория случаи - лекаря - много опитен спецялист - ходил на конференция десет дена докато пациента си лежи в болницата. през тези десет дена пациента развива перитонит - и никои друг лекар не го поглежда - защото е пациент на друг лекар. и в двата случая при навременна и компетента намеса смъртността е почти нулева. с други думи усложненията по горе се дължат на лекарски грешки.

Прилича на замеряне с нормативна уредба, докато децата се борят за живот, т.е. "стани да седна", а децата кучета ги яли при тази честа смяна на директорите в последно време - два пъти в годината.

Както и да се обяснявате от всякъде воните властващите защото хората виждат чуват и разсъждават.. Всеки не назначен опт вас, не желаещ да се включва в групировката ви винаги ''има'' нарушения само дето от бюджета им се изплащат обезщетения а не от истинския виновник за тях..

Много правилно! Само да допълня, че това традиционно, и в особена степен, важи за БСП.

И да допълня, че нямам истински улики сегашните управляващи да го правят масово, както си беше нормално за комунистите (просто си спомних Тютчев: "карат медицинските сестри да оказват помощ на своите преди на класовия враг..." - страшното е, че това си е минавало за нещо съвсем нормално и естествено). За сегашните просто не знам, често съм чувал и за тях такива неща, но винаги досега са се оказвали от вида "щом аз съм такъв, то няма как и те да не са".

От цялата работа разбрах, че е уволнена защото много бързо разписала формулярите за лечение в чужбина, вместо да остави работата да отлежи подобаващо поне няколко месеца, както си е по маниера на нашите "здравни" чиновници... Ми не може така наистина - така "системата" олеква и утре всички ще искат да се действа бързо и това ще доведе до стрес и напрежение сред бг чиновника и ще му образува нерви, моля ви се!

goose

Само дето формулярите ги разписа Пилософ преди нейното назначение ... Димна завеса, за да си сложим наш човек там.

То е ясно - отвращава ме цинизма, че под прикритието на "грижа за болните деца" търсим как да наместим поредния наш човек на поредната добре платена държавна служба.

Вече за всички стана ясно , че в тоя фонд има едни хубави парички , които ТРЯБВА да бъдат усвоени от "наши" хора ! А тая явно НЕ Е от нашите ...

Родителите намират оферти за лечение на децата си в чужбина. Фондът иска максимално количество лечения да бъдат извършвани в България. В чужбина децата с пари ги лекуват веднага, макар и на безбожни цени. В България можеш да чакаш и 20 години за трансплантация, но пък е безплатна за родителите, стига детето да оцелее. Кой родител ще се навие на това? Това е драмата на този фонд и ръководителите му.

Според първото ''становище'', според второто ''становище,... и накрая , детето си заминало .

goose

Е няма такъв смях :-) Значи за случаяна Байрям, за който Пилософ уж си подаде оставката след осирането, за да се скрие от камерите, и за който Троева няма никакво участие, щото той беше приключен, когато я назначиха, сега я уволняваме, за да сложим бившия шеф на здравната каша начело на фонда ...