Контрольор свали японец от трамвай за непродупчен билет

Контрольор свалил японски турист от трамвай в столицата заради неперфориран билет.

Обратно в новината

Коментари - Контрольор свали японец от трамвай за непродупчен билет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Във всички нормални населени места в България отдавна НЯМА перфоратори в гАдския транспорт.Просто чевръста кака идва на момента и ти продава билетчето, у Софето обаче живеят на друга планета.

Не съм адвокат на гъ-з-овете от Градска мобилност, но нали се сещаш, че в София имаме много повече от 5-те селски автобуса в града ви.

Отваря се една врата където постояно стои контрольор. Ако няма контрольор, тогава шофьора заема функцията и няма нужда от глоби и навъсени туристи. Всичко вече е измислено, само ние още се опитваме да преоткрием топлата вода. Друг пример: в САЩ ме спират за изгоряла крушка. Дават ми глоба която започва след 48 часа. Дотогава аз имам възможност да си я смена и да отида до районото да ми я оменат. Естествено че не си виновен че ти е изгоряла крушка и естествено МЕТОДИТЕ и законите са в защита на гражданите.

Контрольора Ганьо :))))))) Па се Прославихме до далечния изток :)))

в страната на глобенят турист няма 1 фас или дъвка по улиците ... като се има в предвид този факт , и ако тъпият контролиор има поне малко логика в тиквата си, би следвало да покаже как се перфорира билет ана на японеца, и с усмивка да му каже : добре дошли в българия

Правилно. Това западналото наркоманче да не ходи по водата? лошото е ,че не е за всички, ако беше от кафявите дали така щеше да стане?

Ако на мястото на япончето, беше бай мангау..да ли щеше да стане същото?!!?

Откъде да знае, че трябва да се перфорира. Сигурно е мислел, че в билета има някаква холограма и проверяващия ще го сканира:). Оставил му е един "хубав" спомен от столицата. Въпросният контрольор ако трябваше да глоби някой смрадлив циганин без билет, щеше да го подмине...

Правилата трябва да са едни и същи и за бели и за черни и жълти и за туристи и за местни. Тъй че всичко си е ОК в тази ситуация. В някои западни държави ще има и солидна глоба. Никой няма да те пита знаеш ли правилата.

А ти наясно ли си, че никъде в трамваи и автобуси няма обяснение на английски какво трябва да се прави с билета след като се купи? Проблема е, че контрольора е решил да изкара малко пари от чужденеца. Едва ли дават на такива хора каквито и да е фишове за глобата..........

Ако това ви се случи в Рим ще ви глобят 300 евро и няма кой да напише сълзлива статия- компромис няма, така, че по- кротко

Ами то ако баща ми е азиатец и съм леко дръпнатичка, може цял живот да си пътувам без билет:))))))

Епа, майката ти що да оди до Азията, да беше отскочила до факултето!

Дупни си билета, после координирай кой къде да спи!

Така нареченото културно объркване е допринесло за случката. Например ние в Африка като видим някой дебел, не го пращаме да отслабне. Ами го питаме: От де взе хранааа??

Мен са ме глобявали ли в страна голяма туристическа дестинация - бях без билет - и ме свалиха. Сега, като е турист няма значение. Трябвало е да му ударят една глоба и да го оставят да се вози. Японците обичат правилата и предполагам, че си е поел последствията. От друга страна имаш билет, пък трябва да го дупчеш, това е малко стара методика. Във Варна по рейсовете има едни лелки, които ти дават билет и го късат.

да бе , на човека му пише на челото че си е купил само един билет за целя ден и обикаля всички линии с него , да не си бил до него че си го видял и всеки ден четеш чужди форуми ??? от и такива спекулации се разжда кочината !!! справка турските серяли които гамзжи от несподелена лубов , убиства , трагедия и женска омраза. честито .

Да живее кондуктора, Българските кондуктори , най - добрите кондуфреи на Землята! Такаааа!

Голяма новина ще е ако контрольор свали циганин

За информация - Масово по чуждите форуми има съвети как като идват в България да си купят само един билет и да си го държат. Като дойде контрола да се правят, че не знаят как се ползва и да покажат, че са чужденци. Както виждаме и в случая - свален е но не е глобен. Искам да ми покаже някой как в чужда държава нередовен пътник не е глобен!

Няма начин да знаеш как масово го правят по чуждите фирми, защото може най-много в една да научиш за това. Самият ти не си чужденец, няма кой да ти дава такива съвети. Следователно лъжеш тук.

Форуми пише, не фирми ;)

В Холандия спряха автобус от градски транспорт ДЕСЕТ контроли. Имаше един негър нередовен, направо го извлачиха от рейса. Там не си поплюват. Обаче нашите ако свалят чужденец, незапознал се с правилата на градски транспорт, почваме да плюваме по българското. Не става така. В Токио ме глобиха докато цъклейки се на ироглифите се опитвах да се ориентирам и бях си купил нещо за няколко човека. Независимо че е за по-голяма сума не можело да го ползва сам човек.

В Япония са те глобили защото не си разбрал и ти е направило лошо впечатление най малко защото не си виновен че не знаеш всичко и не е справедливо да бъдеш глобяван за това. Защо трябва и ние да подражаваме лошите практики и да копираме негативното?

Баси смешката. Току-що си я измисли. Всички автомати в Токио имат меню на английски, бутонът ще ти избоде очите. С един билет повече от един човек не може да премине през бариерата. Даже и да си нацелил групов билет, пак трябва да ти го валидират на гишето при бариерата. Ако случайно заблуденият гайджин си е купил грешен билет, му го коригират. Повечето хора тук пътуват с карти, аз включително. Често ми се случва на големи гари да объркам линиите и да вляза през грешната бариера. Моментално коригират. Глоба има, ако опиташ да излезеш на крайната дестинация без билет. Тогава вече те вкарват в едно стайче да се обясните къв си, що си и на коя гара си се качил, за да си платиш билета. Само веднъж видях един видимо пиян чичак, който слезе от влака стрела без билет, уж го бил изгубил, и напираше да го пуснат. Двама усмихнати служители кротичко го хванаха под мишка и го вкараха нанякъде.

Да знае, да не се връща в България. Ние сме голямата работа и само ние можем без билет. Голям тарикат този азиатец да обикаля по трамваите цял ден с един билет. Лошо е човек като не мисли и разчита на предрасъдаците си. Много ми е интересно какво ли си е мислила че ще докаже тази контрольорка.

Нередовният пътник с дръпнатите очи защо не му е ударил някоя японска тупалка?

dimitrez79@yahoo.com

Защото е възпитан и знае че сред аборигените не трябва да прави резки движения :D

Если тьй идиот-то ето надолго!

Сметай брато. Контролата е ое селото на фъндъкова и е трудоустроен в София от нея. А в Япония и косъм не може да падне от главата на чужденец. Тамушните Мутри Якудза не са като българските смотаняци, внесени от россия.

как софийските контрольори не са почнали да черпят с по ракия пътуващите гратис цигани аз не знам...вероятно в най-скоро време фандъчката и мутрьо ще заделят фонд за целта..но стари българи - за пешовете и долу - да се научат на ред гадовете... тъй рече и сорос и меркел

Много са стриктни контрольорите в София. Когато става дума за някоя възрастна женица, за някой чужденец, който не разбира езика, за някой човечец от провинцията, който е свикнал с кондуктори(навсякъде освен в София ГТ е с кондуктори). Когато става дума за глутница цигани никакви ги няма. или въобще не ги проверяват или пък с еправят на ударени. Ето в това е проблема. Да, контролът трябва да бъде строг. Но за истинските нарушители. За другите хора контрольорът трябва да е гид. Пък я да ви попитам аз вас как ще с еопрявате с йероглофите в Китай или Япония? Където има надпуиси на английски - ОК (а те не са чак толква много), където няма духате супата.

Това новина ли е, честно? Разбирам японец да свали контролата от рейса (за предпочитане в движение), че да ни занимавате със сензации, да го пишете НОВИНА. А то част от столичното ежедневие... Преди време станах свидетел как контролата се приближи взискателно към виетнамец, който зарева на висок глас, пищеше и бръщолевеше неразбираемо с фалцет. Всички се обърнахме натам строго и укорително, а контролата слезе :) Хареса ни, но не го сметнахме за новина.

Тази статия е пълно безумие. Имам наблюдения за Австрия и Германия. Във Виена мои познати бяха глобени 100 евро за неперфориран билет в метро!!! /В кое метро се перфорира?/. В Германия глобата за нетаксуван билет е 200 евро/затова няма гратисчии/. Наблюдавал съм какво се случва - свалят те и започват да пише, ти си обеснявай колкото искаш че не знаеш. Не виждам какъв е проблема че човека си е свършил работата, даве не ги е глобил

Това, че по-света са малко или много смотани, просто защото живота им е толкова опростен, не значи нашето говедо не може да се държи нормално.То (говедото) много добре знае как трябва да постъпи, но далаверата си е далавера.

се е натоварило дасе вози ясно? сички сте говеда защото знаете как е назапад а тука се правите на ущипани *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е, ако бяха така стриктни и безкомпромисни при изпълнение на служебните си задължения спряма циганите , то те нямаше да имат цена

Да, ама не са! Но на някое гологлаво момче все още се пробват. Що ли?! А после бой яли. И хората били агресивни. Те просто не знаят колко агресивни могат да са.

Навсякъде по света има правила,които се отнасят за всички и контрольорът е постъпил така както биха постъпили и в Япония с нередовен пътник ако не е спазил правилата.Когато посещавам чужда страна се информирам за всичко.Ако се возите във Виена с билет,но немаркиран няма да се церемонят с вас,а ще си понесете санкцията.Това се отнася и за другите държави.

А какви са ''правилата'' за ромите ? Защо тях не ги и проверяват , да не говорим че не ги свалят !

а за това какво ще кажете - Осъдиха за 24-и път рецидивист наркоман, ограбил кондуктор - значи ние си ги съдим и пускаме, пък туристите не стига , че изобщо са се решили да дойдат до това забравено от бога място, но и ги третират като престъпниците ????

Та естествено че е престъпил закона. непознаването на закона знаеш че не те извинява. Редно е било и да го глобят. А за църните братя, ако нямат билетче, глоба естествено.

Боже,каква простотия! С основно образование ли е? И дали изобщо знае да чете и пише?

които са се опитвали да таксуват билета в метрото отдясно - както в целия цивилизован свят... в София таксумат билета отляво!!!

БИЛЕТА В РЪКА..Явно не е имал никакво намерение да се вози гратис...ТАЗИ ГЛУПАЧКА ПРОСТО ТРЯБВАШЕ ДА МУ ПРОДУПЧИ БИЛЕТА, и то -УСМИХНАТА! Стотици мургавелки се возят на аванта, НО ЕДИН ЯПОНЕЦ- НЕ МОЖЕ....българска свинщина!

Постъпката на контрольора е типична за Бай Ганьо ! Като знам че едва ли има по-дисциплинирана нация нация от японците ! Явно човека не е знаел ,че трябва да перфорира билета !

Ти си срам, комплексиран нещастник, като отиваш на непознато място , трябва да се информираш за реда и да го спазваш! Достатъчно човешки е постъпил кондукторът, че не го е глобил!

По-добре ли щеше да е - японец без перфориран билет, свали от трамвая контрольор?

Японците не правят така - оюсобености на етноса.

Всъщност ако аз отида в чужбина и не се чекирам по съответния начин, контрольорите като нищо ще ме глобят - така се създава ред и се гарантира спазването на законите. ОБАЧЕ друг е въпросът, че в чужбина все някъде има указания на английски как се процедира. В България дори в отделите за миграция всичко е на български!!! Когато си вадих паспорт в провинцията в отдела за чужденци имаше всевъзможни предупредителни надписи, всичките все на български и разпечатани на някакви хвърчащи листове и залепени с лепенки по стените. Ако съм чужденец и не разбирам бъкел български език да ме убиеш няма да разбера надписчето: ГИШЕ ЗА ЧУЖДЕНЦИ. Продавачките в българското БДЖ не говорят святстно и български, пък камо ли чужд език и когато някой нещастен чужденец преодолее половинчасовата опашка и се докопа до някоя каса ето тогава вече става сложно... Но какво да се прави. Можем само да се надяваме все някога да се появи някой човечец с поне малко зачатък на интелигентност в главата, на който да му светне, че нещо не е съвсем както трябва.

Явно не си влизал в трамвая от снимката ! Там има и на английски ! И все забравяте най-вжното - незнанието не е презумция за невинност !

моят съпруг в Испания имал проблеми с кръста, ама нямал европейската здравна карта, щот го мързеше да я извади в България. Испанците вежливо са му подсказали - Ти си забравил своята карта дома? нищо, това не е страшно! Безплатно са го прегледали, изписали му лекарствата и били с него много любезни. Сега представи, ако един чужденец ще се появи в българската болница, където И осигурените български граждани плащат като попове? Ще му одерат кожата, защото е болен и е на зор. Това е положението!

са известни с тъпия си злобен инат, правят всичко възможно за да отвратят всеки от България. Този японец на стотици хора ще им разкаже за това "гостоприемство"...

Не мисли по български. Няма да разкаже. Това е въпрос на чест за него и той дълго ще преживява нарушението си. Ако е типичен японец разбира се. Преди няколко дни пред черквата на бул. Руски, градинката се разхождаха мъж и жена с дръпнати очи, озадачиха хората около себе си, тя хра..ше накъдето и падне, издаваше противни звуци.. той газеше тревата където му падне докато прави снимки, НО тези хора са изключение.. и определено не бяха японци.

А освен да преживява, харакири дали ще си направи? 1-та ни вечер в Амстердам лятото нямах пари (монети/бакноти) за билети за детото (ние си бяхме взели карти за музеите с интегрирана карта за транспорта)... Контрольорката сед ухили и каза "следващата година като дойдете, тогава ще платите ".

Ти драги, няма да можеш изобщо да се качиш на градския им транспорт, ако не си купиш билет. А това става по доста сложна с-ма. Хората са го измислили, а не като тъпи лелички у нас.

d4

жълтурко ще се качи на следващата петица. нЕма страшно! бих се възмутил, ако простака-контрольор свали някоя орка. ама тях не ги закачат, защото са на "изчезване"...който разбрал-разбрал!

дкми

Правилно е постъпил! Какво ли ще се случи, ако някой отиде в Япония, и се качи с нередовен билет? Като джапанката иска да идва тук - ще се запознае с правилата, и точка!

Безобразие и селения. Японците са най-изпълнителните хора на света. При тях просто не се дупчат билети защото системата е друга. Човекът не е знаел и оная тъпачка вместо да му го продупчи, хайде долу. Ония хора живеят вече в 21 век, а ние явно сме в 19.

незнанието не е презумция за невинност

Всеки ден виждам индийци , които се качват на тумби в автобуса и се возят без билет. Правилно са свалили японският гратисчия!

В повечето случаи контрольори в градския транспорт стават слабо образовани, ниско интелигентни хора с беден умствен багаж и като не са добре обучени от работодателя- такива простотии се вършат.

Това лято като бяхме в Доломитите имах възможността да се уверя в толерантността на италианските контрольори към туристите. Ходихме с автобус от Пиеве ди Кадоре към Кортина д'Импецо и след това до Три Чиме Ди Лаваредо. И при това второто пътуване стана някакво недоразумение с билетите - дадоха ни билети само от ез.Мизурина до хижата, а за основната част от пътя фактически нямахме. И малко преди езерото се качи котрола. Като видя че нямаме билети, вместо да ни тръшне накяква глоба без да го интересува кой е виновен и как е станало, на езерото ми показаха с шофьора от кафето на кой хотел да си взема билети и целия авобус ме изчака да купя билети и като се кача да ги валидирам. Тогава си помислих че това и в България може да стане на някой по-такъв планински участък, но нашите хиени дето дебнат чужденците в автобус 84 току що слезли от самолета и още неориентирали се какво къде се дупчи няма начин да не се възползват от такава ситуация...

Тоя да не ходи по водата,че да не го свалят?

Еми аз съм от Варна. Тук не се продупчват билетчетата. Достатъчно е просто да си го купиш. Е, пак така от незнание бях глобен в София. Може би трябваше да се преструвам на чужденец... или просто "У столицо" най-после да преосмислят нелепите си и различни от цялата страна начини за разплащане.

zeddd

уфсътъ контрольор е решила да се направи на голямата работа, но ако вместо турсти беше някой черен мангал даже нямаше да му поиска билетче... нали така?

Япончето---е трябвало да продупчи билетчето на самурайското си мечле.... ...уакаримасу ка, джапанезе сама? :))))))

Случва се, аз основно пътувам с Метро а там билети не се продупчват, и преди 2 дни се качвам в автобуса като държа билета в ръка и директно си сядам, усетих се чак на следващата спирка като видях че качващите се продупчват билетите, аз станах и си продупчих билета!

Факинчев, сигурно цигани са те факали и ти е харесало, защото твойте гавази са много толерантни към тях. Свалят японец, но циганите изобщо не ги проверяват. Многократно съм свидетел как тумби цигани пътуват безплатно и контрольорите се правят, че не ги забелязват въпреки възмущението на пътуващите българи. Фъкинчев, ти си идиот!

Хиляди пъти потвърждавам казаното!

в Япония за такова нещо щеше да следва промушване със самурайски меч вие тука за едното сваляне ревете кат магарета....