Нанков: Няма да строим ”път-убиец” на АМ ”Струма”

С 40-50% ще се редуцира трафикът в Кресненското дефиле с изграждането на АМ „Струма“, заяви регионалният министър Николай Нанков.

Обратно в новината

Коментари - Нанков: Няма да строим ”път-убиец” на АМ ”Струма” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правят всичко възможно с тези театри да изкарат поне едно от трасетата по болито за да е по-скъпо и да се вземат повече рушвети. За двете няма пари. Изобщо не им пука за големите наклони, високите мостове, силните ветрове и заледяванията. Безопасността не ги вълнува. Важно е размерът на рушвета

затуй е магистрала - минимум завои и пр. - удобно и за дълго време, e скъпо е, ако искате ефтино и сега има път, ся така, туй-он уй а после ше отчитат "грешки"... :)

Както винаги се спираме на най-евтиния вариант, от който ще си патим в бъдеще. Ако си мислят че няма да има катастрофи, жестоко се лъжат. По тия завои лумпелите с БМВ-та и прочие пак ще опитват колко здрави са мантинелите. Решението е тунел, с две тръби, по една в посока. Да, скъпо решение е, но си решаваме проблемите веднъж за винаги.

Сроковете не са ниакакъв проблем. Ако една фирма строи 100 километра за 6 години, две фирми ги строят за 3 години, три фирми за две, а 6 фирми за една. Проблемът е, че се знае коя е фирмата и тя не иска да дели с реални играчи, които не са готови да плащат на властта.

съ уфлянкват сичкити, има нещо гнило в магистралътъ... :)

С една дума, магистрала няма да има, само големи приказки и на тяхна база, харчене на пари, колкото за пет магистрали.

Първо трябва да си оправят Пътищата които натвориха , опасни са и не може да се кара . Тогава ГЕРБ трябва да мислят за нови . Иначе прилича на Корупция .

80км/ч?!?!?!? Сега е 90 км/ч!!!! За чий ... ни е тогава " магистрала"

Интересно ми е дали ще има някой, който да е съгласен с доводите на този министър.

Направете пълноценна магистрала по билото, нали Европа дава парите? Какви са тези глупости с 80 км. ч?!?

Герберската калинка пак си ръси глупостите. Ще строят магистрала, която обаче е трасе позволяващо скорост до 80 км/ч. Тоест някакъв некачествен междуселски път, защото дори на обикновен междуградски път скоростта на движение е до 90 км/ч. И пак чухме приказката за въвеждане на електронната винетка, въпреки че в ЕС изрично се работи за отпадането на такива методи. Явно целта е да дадем едно милиони на наши хора а после да кажем "Брюксел така нареди" и да зачеркнем разхода

УВАЖАЕМИ МИНИСТРЕ, Елементарен въпрос, моля дайте определение за какво е път втори, трети, четвърти и пети клас.Какво е скоростна пътна отсечка и магистрала. Определението да бъде пълно с това каква трябва да бъде настилката, отводнителната систтема, разделителните съоражения и сервитутната зона. На база ако дадете правилно определение кажете къде в България има път който да отговаря на такова изискване по стандарта за тези видояве пътища.

Сигурно, ще има Дупки и затова е до 80 км.

Мислех, че ще строим магистрала ... Но пари няма. Е как преди имаше пари да се мине цяла Стара планина с 4 тунела и 5 виадукта, а сега няма ?

Е чакай сега, те изборите минаха...

тия 4 годишни времянки не са в състояние да решават трайни и сериозни проблеми на населението. Проблеми от отози тип трябва да се решават от сериозни организации като БАН, а не от некадърни политически фигури назначени без конкурс ей така щото са човек на някого си...

Тези политически фигури са избрани от избирателя, а за БАН найвярното го каза Дянков преди години.

Струва ми се малоумно да се бави магистрала, заради желанието на 4-5 човека да си продават кебапчетата на пътя.

moket1

Цариградско е с ограничение 80 км/ч. Защо не и с 50, хем безопасно, хем екосъобразно, да не говорим и за предполагам добрата панорама?

Хем костенурките като пресичат ще могат ловко да избягват удара :) :)

Ако го направят 50 ще е още по добре. Тези нямат мозък. Намалената скорост на движение при натоварен път води до повече катастрофи, защото хората се изнервят и тръгват да правят глупости. Ако се види статистиката ще се установи, че катастрофите на магистралата са най малко поради висока скорост. Най много са от заспали и неправилно или по-скоро изпреварване без сигнал за маневра и удар с колата идваща в лявото платно.

jingiby

По времето на Хитлер на аутобаните в Германия се допускат автомобили, развиващи скорост над 60 км/ч. След началото на Втората световна война с цел икономия на гориво е въведено ограничение от 100, а по-късно и 80 км/ч.

Три години объждане, приказки, доводи и .... накрая ще има едно голямо лйно ! Или казано по ясно: има пари за крадене.... резултатът няма значение....

Черногледството ще ни погуби... А ти как по-добре би се справил с казуса драги ми андрешко? Проекта е сложен. Разделянето на 2 отделни трасета е съвсем резонно - прави се навсякъде - в Алпите и къде ли не. Защо да е лайно? Нима е по-добре да се събори половината планина за да се изгради магистрала високо ? Или излишно скъп 15км тунел..Защо ? За някакви си 15 км .. колко време ще спестиш ако караш със 120 вместо с 80 за 15км ? .. да ти кажа ли - 3:45 мин :) в единия случай ще ги минеш за 7.5 мин, в другия за 11.25мин. Да не говорим че ако няма насрещен трафик спокойно ще може да се изпреварва с много над 80км/ч в зависимост от завоите вече

То и сега ограничението е между 60 и 90. Ама няма кой да го спазва. Като няма вече насрещно движение с лекота ще се кара с 200. Правилата за движение и Законите на физиката са за глупаците, не са нас.

Можеш ли да изкараш един ден, без да ближеш Мазните части на Гламавото?

Проблема не е в ограничението, а в насрещния трафик, който в завоите възпрепятства изпреварването. Ако няма такъв - нямаш никви грижи да си караш 80-100 , което е напълно достатъчно!

100 километра е само първа скорост на бегачките ни, бе. Другите скорости за какво са ги сложили?!

Хаха, това някой ДС гений го е измислил ограничение от 80 км. За 15км участък!

Еколозите сега треперят и са омекнали доста откакто запалиха гората в Кресна и сега е момента да се пуснат проектите- и втората кабина и още 2-3 писти и магистралата...

Нова магистрала високо в планината съвсем ще побърка птичките, костенурките, змиите и гущерите.

Без които ще останеш без растителност по планините. Глупако.

Варианта с тунелите беше по-удачен!

15 км. скучно пътуване в тръба и треперене да не тресне земетресение, пожар или катастрофа в тунела.

И каква ще да е тази "магистрала", с предвидено още от сега на ограничение на скоростта на 80км час !?

.... е магистрала, ама 25 км. магистрала високо в планината ..... кога ли ще стане и колко ли ще струва? Всички други варианти са за скоростен път с по две ленти в едната посока.

Охоо, Боко кухарката отсега потрива мазни кълки за парите, които ще открадне покрай строежа на най-сложното в света трасе. И глупака нека най-накрая да запомни, че асфалт не се яде, но асфалт се краде най-много.

Да цунеш на кукарката дупарката.

Ми то и сега си е 80-90 км.

jingiby

Боко нали се хвалеше, че по построените от него магистрали можем да се движим със 140 км/ч? Разбирам, че теренът е труден, но Алпите са пресечени от множество магистрали и по тях ограничението не е 80 км/ч. Да не става въпрос за скоростта в тунелите?

Ти ако разбираше нямаше да спамиш бе хейтър путлераски!

Аамед, сикиджим на устичката!

Като кажат 80 км се има предвид че реално българите ще карат със 100 км. Става дума само за 15-те км на Кресненското дефиле , не е такава болка за умиране , просто заглавието е подвеждащо

От написаното разбрах, че няма да е магистрала.

Само си представете как ще се изпреварват при ограничение на скоростта 80 км.ч. Хората в Италия са направили магистрали в Алпите, а нашите "скоростен" път до 80км.ч. После пак жертви от "неправилно изпреварване"...

Нормални ли сте? Ако искахте магистралата да я бяхте дали на австрийците или швейцарците. Досега 3-пъти щеше да е готова. Ама не, пак към Кремъл трябва да отидат парите. Стига с това протакане заради "хотелиерите" по лайноморието. Няма как да откажете хората да ходят в Гърция, колкото и да протакате.

Стига с тоя Кремъл бе човек, сигурно и комшията, който опрашва благоверната ти и той е от Кремъл!

Kalin

пишеш глупости ей така да се намираш на работа.

... руснаците имат повече опит и умения в строителството на магистрали и виадукти, ама не щат да строят у нас.

Ще строят автомагистрала за движение със скорост до 80 км/ч? През 21 век! УНИКАЛНО!!!