Задържаха Лазар Влайков и му повдигнаха обвинение (обзор)

Вече бившият председател на Общинския съвет в Септември (ГЕРБ) Лазар Влайков беше привлечен като обвиняем и задържан за 72 часа заради убийството във Виноградец

Обратно в новината

Коментари - Задържаха Лазар Влайков и му повдигнаха обвинение (обзор) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко още има за изключване от ГЕРБ? Цялата шайка !? Интресно : Гарван , гарвану око не вади , а, Мутра , мутру .. що ли ще направи ??

Чакаха, ослушваха се за да видят дали Бочко ще вдигне закрилата от поредният издънил се бандит в групировката му и вече като стана това факт- обвинение. Кръвната проба от 0,76 сигурно са я взели поне два дни след запоя.

Представяте ли си, ако сме като Швейцарците - всеки, който е преминал военно обучение да си държи зачисленото му оръжие вкъщи :))) За по-малко от година ще се изтрепем един друг! 126 гилзи на детски рожден ден?!

а за убийството?!

SAMO CIGANI LI SA VAV GERB>>>MISLEH DA STANA CHLENN>>>AMA TOZI OSRA RABOTATA

Нарушил е един куп закони, между тях обаче не е забраната за носене на оръжие в заведение за обществено хранене. Такава забрана просто няма! И това го казва говорител на главния прокурор? Тези са съвършено и абсолютно некадърни! Чак такава некадърност е просто изумителна!

- забранено е носенето на обществено място с кобур за ОТКРИТО НОСЕНЕ, освен ако не се извършва охранителна дейност от ЧОФ /частна охранителна фирма/ - забранено е внасянето на КНО /късо нарезно оръжие/ в питейни заведения / кръчми, дискотеки и т.н. / ВЪОБЩЕ, като изключим по служебни цели /полицаи по време на акция и т.н. / - забранено е предоставянето на лично КНО на други лица. - забрабено е носенето и употребата на лично КНО под въздействието на алкохол и опиати /тук не се визира и не важи нормата съгласно ЗДВП от 0.5 промила, а въобще под въздействието на алкохол и опиати/ - забранена е употребата на лично КНО извън целите, за които е дадено /самоохрана/ освен на предвидените места от закона /стрелбища, полигони, техн. лаборатории и т.н. / - забранена е употребата на лично КНО без носене на разрешителното за същото КНО в собственика. И т.н. и т.н. - те го пуснали първия ден, защото нямало за какво да го обвинят за момента ;)) НЕ КОРУПЦИЯ НЯМА, ТОЙ ПРОКУРОРА ИМА САМО ЕДИН ТЕЛЕФОН АХАХХА , НЕ МОЖЕ ДА МУ СЕ Е ОБАДИЛ НА ДРУГИЯ ИЛИ НА НЯКОЙ СЪДИЯ, ИЛИ НА ДРУГ ПРОКУРОР, НАЧАЛНИК НА ПОЛИЦИЯТА И Т.Н.

Но пък може да влезе в заведение за обществено хранене, например сладкарница, и да се нахрани с пищов в кобур за скрито носене и даже да хапне пастичка.

Какво ще рече кобур за открито носене? Армейски кобур? Кой използва такива кобури освен армията!

Вижте го, бе, вижте го.. типичния дебил гербераст с 2 пъста чело и 3 ТИР-а наглост.. Само ме интересува кой пусна по медиите лъжата за детето убиец? Дир-а? Алоо?

Когато твърдях, че ще му повдигнат обвинение, постовете ми бяха скривани. Но ето че това се случи. Какви са фактите обаче: 126 изстреляни патрона и само една жертва. Този човек е носел в себе си огромен боен арсенал. Някой психолог трябва да направи анализ, на рожден ден ли е тръгнал или на сафари. Нормален ли е изобщо този човек.

този на 12 6-ият е спрял.... ако не беше ,,убил,, колко пъти още щеше да стреля...??? явно ,,гербаджиите,, яко се запасяват с ,,боеприпаси,,... да не чакат ,,гражданската...,,???

Партизани разбиват вратите на варненския окръжен затвор, за да освободят политзатворниците, Варна, 7 септември 1944 г. Партизани от търговищкия и шуменско-преславския партизански отряди, навлизат в село Кочово (Шуменско) на 8 септември 1944 г. София, партизански отряди преминават по булевард Цар Освободител, 9 септември 1944 г. Партизанка чете прокламация пред партизани и войници, Кочериново, 9 септември 1944 г. Партизани в Горна Джумая (Благоевград), вероятно от отряд Никола Калъпчиев, 9 септември 1944 г. Извергите от ВМРО са избити. Партизани от ловешко-троянския отряд Христо Кърпачев с командир Минко Ц. Найденов - Христо и политкомисар Марин П. Грашнов - Владо влизат в село Врабево - Троянска околия на 9 септември 1944 г. Партизанският отряд на Славчо Трънски навлиза в Кюстендил, 9 септември 1944 г. Масов митинг на трудещите се в столицата по случай народната победа, 10 септември 1944 г. Пеко Таков, секретар на окръжния комитет на БКП - Червен бряг, държи реч на гарата в Червен бряг, 10 септември 1944 г. Партизани от Килифаревската и Еленската чета на Горнооряховския отряд слизат в Търново, 9 септември 1944 г. Рило-пиринския отряд влиза в в Дупница на 11 септември 1944 г. Изгорени са общинските архиви и къщите на съдии-изпълнители. Младежи ремсисти посрещат освободителите от на РККА (Рабоче-крестьянская красная армия) в Пловдив, 9 септември 1944 г. Партизански патрули със съдействието на българската армия, започват прочистването на фашистките елементи в България.

Защо само едно обвинение, като има нарушения поне по пет текста от НПК?! Пак ли се разтваря удобният чадър над поредния обществено-опасен елемент, побойник и убиец, който своевременно е станал член на управляващата партия?! Е, няма ли някога да заработят законите в тая територия - еднакво не само за "обикновения човек", но и за партийните любимци и най-големи нарушители на тези закони?!

След обществен натиск прокуратурата започна да имитира дейност,след като набързо го пусна първоначално. Никой не казва дали са взети натривки за барут от ръцете на този. Сега след няколко месечно размотване на съда всичко ще бъде потулено. На следващите избори този ще подпомага пак правилната партия,че партийни кадри не се създават лесно и партията знае как да се отблагодарява.

Взели са натривки от цели трима души (а е трябвало от цялата компания): от тоя, от детето и от застреляния (предполагам, че накрая ще го изкарат самоубийство).

Лазаре - снишавай се. Пак ще дойдат избори и пак ще мачкаш, твоето не се губи!

За каква съвест говори тоя парапитек - той не само чиста, той изобщо няма! Сега пък неправилно е съхранявал и от това човека си е отишъл.

Подкупната прокуратура му даде достатъчно време да се укрие.

До дрсисльото Влайков, ти съвест нямаш, затова ти е чиста. Манаф

Поредната демагогия на управляващите: МВР използва частната лаборатория за ДНК-експертизи Progene, като нейни служители се явяват в съда като вещи лица по различни криминални дела. Progene разполагат със сертификат за ДНК-анализи от немска лаборатория и сертификат ISO 9001 за извършване на търговска дейност. Според европейските спогодби, подписани от България, подобни лаборатории трябва да разполагат с БДСEN ISO/IEC 17025 право на работа с веществени доказателства, с което частната фирма не разполага. Ценоразписът й е изключително висок. Защо МВР възлага ДНК-експертизи на неакредитирана частна лаборатория, след като разполага с функционираща акредитирана ДНК- лаборатория към Научноизследователския институт по криминалистика? Дори понякога възлага повторна експертиза на въпросната частна лаборатория Progene става дума за знакови и нашумели криминални престъпления. При наличие на държавна лаборатория е логичен въпросът дали частната фирма не е използвана, за да се потули даден случай. Трябва да се отбележи, че акредитираната лаборатория за ДНК-експертизи към НИКК понякога дори няма консуматив, за да работи нормално, а пари за частни експертизи има.

Това е взето от статия в Капитал: "126 гилзи след един неволен изстрел - нещо не се връзва в тази история, нали? Всъщност, всичко си е на мястото. Оръжието е собственост на председателя на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, избран от управляващата партия. Дъщерята на жертвата твърди, че именно Влайков е произвел изстрела. Други свидетели разказват, че веднага след това той е говорил по телефона с районния прокурор на Пазарджик. На следващата сутрин полицията и прокуратурата бодро съобщават на медиите, че пистолетът някак се озовал у детето и то произвело неволен изстрел - нелеп нещастен случай. Всичко се връзва, нали? "Той винаги бие по-слабите от него. Не знам защо такива хора управляват България?" Тези две кратки изречения на съпругата на убития са по адрес на собственика на пистолета Лазар Влайков. Всички интервюирани от района го описват като безскрупулен побойник, от когото хората се страхуват. Прокуратурата е прекратявала два пъти дела срещу него. През 2008 година пребил сина на общинска съветничка от Септември, с която имали разногласия. През 2012 намушкал няколко пъти с нож мъж, с когото се спречкали на пътя. И двете дела са прекратени."

И на мен са се случвали глупости да правя поради недодялани или недобучени подчинени /от мен/ И аз съм крил виновници, но само при дреболия и маломерност на деянието. Един, който ме издъни стреля по таралеж/ наистина наподобява на човек пълзящ в шумата/ с 11 патрона. Намерих... ги някак. Момчето отърва дисципа/ вариант на военен затвор/... Ама това е от армейски автомат!? За 2-3 сек. и от уплах в нощта! Моят герой, защитник на Родината по онова време, не беше в състояние "да млатне" таралежа с с повече от 120 куршума, защото имаше 2 пълнителя х 30 бр= 60 бр. Губят ми се нещо разни неща...напр.: 70-тина патрона, акъл, дисциплина, отговорност, съвест, морал, влияние ... Питам се дали там в селото се готвят за война? Защото, аз не съм готов, но ако кажете ще стреляме "по всичко, което мърда"! Това "нещо" повече "няма да мърда". Отнася се за мен и за тези, които съм обучавал или се самообучиха. да стрелят/ или пък не по таралежи. Питам се, това вие дето ни обучавате, изучавате, преценявате под взискателния си взор, дали знаете само "Бий по каските другите" или можете и да кажете "Виновният ще пълзи до хоризонта"? Две различни команди. Струва ми се, че не можете и Ви съветвам да не ме "удряте по каската", така да се каже.... PS За ценителите на природата- тогава таралежът оцеля.

господине по селата са такива...няма полиция в българия и са си живи пущиняци...масово са въоружени....

И аз съм бил в казармата. И аз съм бил караул. И знам какво е таралеж на живо, не го пожелавам на никой през нощта, ако е на пост. Обаче - да му намираш 11 патрона - най-вероятно ги е откраднал. А си бил мл. сержант точно по онези смутните времена. Най-вероятно е гръмнал няколко, излъгал е за останалите и е откраднал известно количество. И при нас имаше такива, нищо, че беше в края на соца и в зората на демокрацията (казармата все още беше истинска и наказанията макар и намалени все още ги имаше - трима тапира ги пратиха в дисципа без никакъв проблем заради сбиване в спалното с един полумъртъв за спешна хирургия като жертва).

Без значение на всички останали факти, това, че тоя каубой си е носил патлака на събиране в ресторант, при което е ясна по презумпция и употребата на алкохол, го прави достатъчно виновен за да полежи на топло...

Този въобще има ли съвест ?! Не стига , че той виновен затова пистолета не е обезопасен , но нагъл тъпият ГЕРБер !

0,76 промила?! Това след два дена ли? Баси нагласацията.. Първо обвиняват дете, което при гьонсуратлъка на герберите не го изключвам като възможност, сега и го изкараха леко пийнал..

на общинаря.

Така, има пистолет с който е стреляно и с който е убит човек, собственика е ясен, т.е. знае се кой е, дотук всичко е ясно като бял ден, цяла седмица няма обвиняем, в нашия район има един фас, който не се знае на кой е и има обвиняем, който по всички медии вече осъдиха като подпалвача на Пирин планина, не схващам нещо, в единият случай всичко е ясно и няма обвиняем, в другият случай нищо не е ясно и има обвиняем, май само в България е така

С фас при подходяща технология е много лесно да запалиш 20 000 дка гора, лесно защото извършителят не е от ГЕРБ -значи не е пълен ид.иот. Виж, всеки член на ГЕРБ е с имунитет - тоест, пълен ид.иот.

Kaк може да му е чиста съвестта ако приемем хипотетично, че е дал на момчето да си играе със зареден боен пистолет ... в което дълбоко се съмнявам, тъй като свидетели твърдят, че детето е било много далеч от разигралата се ситуация.

Типичен член и функционер от средна класа на ГЕРБ. След като тази партия ни управлява сече ДЕСЕТ ГОДИНИ всичко в нея почва да се разпада и деморализира.Това е закономерен процес, когато дълго управляваш.

Амчи той ще се поправи, обеща!

Делото май отива към липса на неоспорими доказателства кой е извършил убийството.

Направо да го пишем самоубийство.

Повдигнали са му по-лекото обвинение "че е допуснал смъртта на човек с пистолета му", вместо директно за убийство. Това означава, че прокуратурата се отказва да докаже кой е стреля и приема на доверие приказките на този престъпник, че в Бг. дете е натиснало спусъка. Сега го обвиняват за нещо , колкото да тушират общественото напрежение и толкоз.

Нагло копеле!

Нагло копеле!

jingiby

Една седмица й беше нужно на прокуратурата за да идентифицира неизвестния извършител! И се оказа, че това е този, когото няколко милиона българи подозираха! Добра работа, няма що! Ако продължават с това темпо до приключване на процеса ще е изтекла давността за това деяние...

да проверят и телефона на жена му, тя с кой е говорила тогава веднага.

Нашите магистрати явно се правят на луди и не се сещат, че чрез смартфон може да говориш с някой и през ваибър да кажем, не е задължително да е класически телефонен разговор!!!

Това го знаят всички, но не и милиционерите и разследващите. На тях явно им е наредено да се правят на ударени с мокър парцал. Жалко за читавите българи! България загива!

Мафията ГЕРБ се задвижи и няма да позволи този престъпник да отиде в затвора. Не бил говорил с прокурора??? А ако се е обадил на жена му? Или на друг номер на прокурорчето, който не е на негово име? МАФИЯ!!!

Страшни кадри на ГЕРБ,все отбор юнаци,жалко за човека, когото застреляха.Да си ходят всички на 11 септември.

Извършил 10тина престъпления в фаталната нощ които довели до фатален изход. След това извършил още няколко - като лъжесвидетелстване, опит за влияние над разследващите...

Освен този сопол от Септември и член на глутницата герб,съпругата на убития мъж притежавала законен пистолет...Сега,няма лошо -законен,не е злоупотребено! Но ,колко време след случая полицията иззе този пистолет? Въобще, добре са въоръжени селските примати...

Няма нищо лошо, в това всеки законопослушен пълнолетен гражданин да е въоръжен. Напротив, така поне по нещо бихме се доближили до Швейцария или САЩ.

Интересно как детето не е паднало по гръб след отката от изстрела с 2 кг ГЛОК ?

Интересно изобщо как е възпроизвело изстрел с пистолет с инстинктивни предпазители с тази малка ръчичка

Може би чичкото го е държал за да не пострада детето.

vasil

По-тежкото оръжие има ПО-МАЛЪК откат.

ДЕТЕТО на мира...по - добре ще е да питаме КОЙ е прокурора...

голям оръжейник си...голям експерт... на лъкове и копия !!!

Дадоха му достатъчно време да изчезне, но той не, бил с чиста съвест.

Тази нагла, безпардонна, герберска утайка трябва да гние до живот в затвора!!!!!!!

Ако беше от бсп поне пет-шест би натръшкал,но гербераст ли е за нищо не става.

Сетила се Мара (Цацара), да се побара.

Пукни, циничен герберастки боклук! Бахти помияра, на детето прехвърля вината си!

Вината... ами сухото мезе?

Суджиците не ги дава, това е видно.

Аз бих задал няколко въпроса: 1. Щом е установено, че детето не е стреляло и убило човека, за на този галфон му е повдигнато само обвинение за немарливо отношение към оръжието? Защо не му е повдигнато обвинение за убийство, защото то си е точно такова. 2. Защо прокуратурата не обяви колко обвинения биха могли да се кумулират? Само по ЗОБВВПИ биха били доста. 3. Ще се търси ли сметка на служба КОС защо на въпросният "уважаван" гербаджия не му е отнето оръжието още по време на следствието за наръгания мъж? 4. Ще отговорят ли от ГЕРБ защо такъв индивид с такива провинения от преди е бил действащ член на ГЕРБ и председател на ОС? Може още да се пита, но това стига. Ако всичко това беше дело на обикновен гражданин, вече може би щеше и да е осъден.

Все резонни въпроси. Ще коментирам само, че повдигнатото обвинение не сочи към него, като извършител, а само като лице, неупражнило надлежащия контрол върху оръжието. Що се отнася до отговорността на КОС, би следвало първо да се потърси отговорност от избирателите, които са поставили този човек на подобен пост. Казано по-просто - ти го направи владика, пък търси после сметка на пъдаря, защо го е пуснал в кошарата.

Поредния булгаристански подчовек. Демографския срив в България не е задължително лоша новина.

На този като му гледам миналото не се учудвам, че съвестта му е чиста. Надали има нещо, което да направи и да го загризе съвестта. Само че за предишните си действия и сегашното в нормани държави този е доживотен затвор, а не председател...

И кой го направи председател? Не е ли Н.В.Избирателя, който даде предпочитанията си именно за него?

СЕ ХОДИ САМО ПРИ АКЦИЯ ИЛИ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ ! ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е НЕЧИСТА МУТРЕНСКА СЪВЕСТ И СЪПЪТСТВАЩИТЕ Я СТРАХОВЕ !!!

Без патрон в цевта ходят само милиционерите, които носят оръжие, като част от униформата, а не защото им е необходимо. Ако имаш нужда от пистолета (а без доказана необходимост няма да получиш разрешително), той ТРЯБВА да е готов за стрелба, с минимум действия или забавяне. Защото, ако по време на акция ТИ избираш кога, къде и как да започне патакламата, то при неизбежната самоотбрана винаги действаш със закъснение, срещу вече развиващи се противоправни действия. И всякакви предпазители, незаредени оръжия, осигурителни ремъци, пищови, завряни на кучето в г##а и т.н., намаляват шансовете ти за оцеляване.

По-полека, явно си в някакъв филм. Това, което си написал, технико-тактически е така, но все пак...

Иа иа йо!

КАК БРОДЯТ МУТРИТЕ :-)) НЕИЗБЕЖНА САМООТБРАНА ОТ КОГО БЕ ОЛАНКОЛУ ? КОЙ ТЕ ЗАПЛАШВА ЕЖЕМИНУТНО , ТА ДА ТИ Е ЗАРЕДЕН ПИЩОВА ВИНАГИ ?!

Значи на детски рожден ден на племенник се ходи с патрон в цевта...

КъФ патрон в цевта, драги? Там иде реч за цели 126(!!!). И всичките са минали през цевта, естествено! И в холивудски "екшън" не се стреля толкова! И това е бройката, дето са намерили! Смятай какво пуцане е паднало. Това, което не мога да си обясня, от къФ зор са стреляли на детски рожден ден и са го превърнали на циганска свадба със съответните трагични последици? Или толкоз им е акъла на чесъните от Виноградец, начело с тоя главанак...

Тия от прокуратурата да не ми четат коментарите бе? Не ми беше нужно да съм правист или прокурор за да го обвиня по чл.338 ал.3 от НК. Тези след колко дена се усетиха бе? Като видяха, че народа не е прост и вече ще го съдят. Ама у нас всяко чудо за три дни.

След като не намериха кого да обвинят за пребиването на Осман Октай и задържалият го охранител от НСО (който също отнесе бая ритници), си мисля ,че този също ще го оправдаят. Отново - както в случая с 4-те намушквания с нож в гърба.

Ега ви ''тежеста на обвинението'' немарливо отношение:(((((Утре ще го пуснете а това е само и само да притъпите недоволството на хората от вашата корупционна наглост.

Естествено, че условна ще е присъдата, даже почти невинен, защото то няма много умисъл. Човещинка е да се понапие човек да погърми, да се поувлече и да сбърка. Но всеки си ПЛАЩА за грешките...