Повече мазнини и по-малко захари удължават живота

Хранителен режим, богат на мазнини и беден на захари, значително е подобрил паметта и физическата сила на застаряващи мишки, като е удължил живота им,

Обратно в новината

Коментари - Повече мазнини и по-малко захари удължават живота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе к'вото и да е, на мен най ми допада режимът на Чърчил! На Уинстън де: "Няколко чаши уиски и няколко пури на ден и никакъв спорт!" А когато го попитали как е достигнал дълбока старост, той отговорил: "Когато бивах гладен, сядах да се нахраня. Когато бивах уморен, лягах да си почина. Когато имах работа, гледах да я хвърля на друг! А тая тук публикация може да е вярна за мишките, ама за хората, божа работа! Че и ми прилича малко на агитка, та се сещам за оня агитатор, който отишъл в едно село да приказва слещу алкохола. Накрая, за да е по-убедителен, завършил: -Така например, учени при опити дали на едно прасе да изпие 200 грама ракия и след час животното умряло. -Така е, обадил се един от селяните. Тя, ракията, не е дадена да я пият свинете!

до оня ''умник'' по-долу------ Абе човеко! Ти не си в ред! МУХАХАХАХАХАХА Направо ти шернах коментара! Ти си болен направо! ХАХАХАХАХАХАХА

Поредната статия спонспорирана от Макдоналдс, КФС и БургерКинг!

Ежти мазнини! Ежти! Вените имат нужда от плаки, а кардиолозите от пациенти!

Сланина с кожичка и ракия, а зимата и червено вино е най добрата диета за човека.

храна пазарувам само от магазин "Млад Космонавт"

Бре да му се невиди. А па аз давам пари за отрова на мишки след като съм могъл да ги състаря с една лъжичка захар!

Ти да видиш! Аз пък не знаех, че мишките се тъпчат яко с торти, сладкиши, сладолед и захар в обичайната им среда... НО, важното е, че сега имаме ново 20 - ще се тъпчем с мазнини, за да сме по-умни! Кееф!... :-D

Разправят за бактериите в устата, че се хранят с различни неща. Но имат и общо - всичките ядят захар. ;) Захарта е молекула от такива на глюкоза и фруктоза. Последната е в плодовете и се преобразува пак в глюкоза. Тя пък ти е в кръвта и е енергия за тялото. Енергиите в тялото са ток (в химична среда - импулсите), глюкоза, кислород и някакви фосфати в клетките. Обобщено се твърди за бегачи, че: - Бягащите до 100 метра харчат фосфати от самите клетки - бърза енергия; . Бягащите 100-3000 метра харчат основно глюкоза; . Бягащите над 3000 метра харчат основно кислород. Доколко е вярно не гарантирам.

Забележете, какви са телосложенията на американците (афроамериканците) преди "Студената война" и след победата им в нея. Програмна се явява речта на Алън Фостър Дълес от 24 февруари 1945 година, при учредяване на ЦРУ. А балансът в балансираното хранене при хората е: 30% мазнини-ненаситени, 30% въглехидрати и 40% протеини-белтъци. Най-опасни за човешкото здраве са: ВИСЦЕРАЛНИТЕ МАЗНИНИ. Те са един водещ фактор за генериране на заболяванията на физическото тяло, защото пречат на обмена и захранването с вода на бъбреци, сърце, черен и бял дроб, стомах и черва. Така, организмът ни изпитва остра жажда или недостатъчна потребност от вода за органите си..

Пропуснах. Менюто на мечките гризли ,белите мечки , ескимоси/инуити, др. северни народи и др. е МАЗНИНИ И ГЛАВНО МАЗНИНИ ! Мазна сьомга ,мазнини от тюлени и моржове . Средиземноморските народи и Месопотамия от хилядолетия са яли маслини, зехтин риба която също има доста мазнини.

Мазна, ама риба! Бях чел една книжка на Демис Русос, в която той пише, че и най-мазната риба е по-постна и от най-постното месо. Както и да е, червеното о бъчвата в мазето не ми върви с риба, та си поливам пържолките с него. Че и сланинката!

Преди години бях залитнал по пости, диети, без мазнини и прочие простотии. Следва-високо кръвно и бета блокер+още едно лекарство , според лекарката до живот. Продължих с лекарствата и диетите и от 97 кила, станах 105,за година и половина. Една сутрин се събудих и въпреки,че бях изчел колко е опасно това, спрях хапчетата ПОСТЕПЕННО НАМАЛИХ ДОЗИТЕ!!!ЗА ОКОЛО МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА! После спорт, крос, на 50 метра бавно тичане се задъхвах в началото! Диета с повече зехтин, нахут,селъри, маслини, яйца, варено месо/всякакво/. Да не изпадам в детайли. От една година ям по 300 грама масло на седмица оклоло 20 чйца отделно кашкавл и всичко що има мазнина в него! Ежедневен умерен спорт, главно ходене и бягане. Сега съм 86 килограма в кондиция която не съм бил от преди 20 години! Кръвно 125/75. Така,че който ви говори , че мазнините са вредни, не го слушайте! Единтвеното нещо е всекидневно да се движите/играете/спортувате/танцувате/карате велосипед/ не по малко от 2-3 часа общо! НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ НА НИКОГО ДА СПИРА ХАПЧЕТАТА ЗА КРЪВНО БЕЗ ЛЕКАРСКИ КОНТРОЛ!НАИСТИНА Е ОПАСНО!

НИКОЙ НЕ КАЗВА, ЧЕ МАЗНИНИТЕ СА ВРЕДНИ! Точно обратното! ЩО НЕ ЧЕТЕТЕ БЕ, ХОРА?! А виж, по-вредно от спорта няма!!! Но това е дълга и сложна тема, не е за кого да е.

Зависи какво разбираш под спорт?! За мен спорта е начин да задържа тялото си леко загрято ,което допринася организма да работи оптимално и с лекота;) Не говоря за крайности, но кибиченето на бюро, пред компа, зад волана на автомобил и др. е БАВНА СМЪРТ, ИЛИ ПОНЕ ГОЛЯМА МЪКА ЗА ОРГАНИЗМА;)

Съзтезателният спорт е вреден. Където се гони извън пределите. Но човек по-скоро не трябва да се изпуска. Да не стане дебел. После от това следват много други следствия и болести - инфаркти, разваляне на стави и много други. Иначе живота е вреден, от него се умира.

дали са прочели глупостите за мишките и хората.

А ЖИВОТЪТ В БЪЛГАРИЯ СКЪСЯВА...ЖИВОТЪТ!!!! НАПОЛОВИНА ХАХАХА ГАРАНТИРАНО ОТ ... ВИЕ СИ ЗНАЕТЕ :((

Добре са си правили старите българи хляб и мас. Затова е било пълно със столетници.

Тези не виждат Бойко Борисов! Каква канара е станал, ручайки га е раснал филии леп с мас! Т.е. захари и мазнотиии.

работата на полето ;)

Ейй брутални глупости! Основната храна за бозайниците са въглехидратите (ТОЧНО захарта, която е естествен продукт!!!), те дават енергията. Градивен елемент са белтъците (месото). Мазнините са акумулирана енергия и среда за самите жизнени процеси. Всички "хранителни режими" са патологични отклонения! А за "учените" е важна печалбата - колко химия ще продадат на час :) Давайте Вегани, хайде на пестицидите, ГМО, пресни нитратки само за вас, искате ли плесенче (сиренце с пот), чия, тофу, морски отпадъци (опс - "дарове"), всяка друга измет дето и за фураж не става?! Да живей пропагандата и... снобите-копрофили Хахаха

Зависи от нивото на инсулина. Той по принцип натиква глюкозата в клетките но при състояние на продължителни усилия глюкозата пада, пада и инсулина и клетките минават на мазнини.

Дори са ти праснали плюсове на тази величайша глупост! Нивото наистина е много ниско и пада още. Спокоен съм за бъдещето ти, веганче. Психическото ти здраве вече е разклатено, скоро ще се проявят и физическите симптоми. Недоучен момко, основния прекурсор на всички хормони в организма са животинските мазнини. Мозъкът ти е 80% МАС! Миелиновата обвивка на нервите ти е 2/3 мазнини и 1/3 протеин. Когато едно тяло бива лишено от въглехидрати, то минава на кетони и живее нормално. Когато едно тяло бива лишено от животински мазнини, то умира /виж rabbit starvation/. Толкова си зле... Прочел си една книжка и всичко ти е ясно, нали?

НАУЧИ СЕ ДА ЧЕТЕШ!!! Критикувай след като прочетеш - човекът ясно е казал, че най-важни са въглехидратите, след това белтъци и накрая И мазнините. Но трите са основни - ИСТИНА от Хилядолетия, която сегашните псевдоучени-ПРЕСТЪПНИЦИ опитват да оборят. И "смайли" очевидно подиграва веганите, но на теб не ти се чете.... "хейтва ти се" :)))