Засякоха мощни радиоимпулси от галактика-джудже

Астрономи, търсещи сигнали от извънземни цивилизации са засекли 15 мощни, повтарящи се радиоимпулси от галактика-джудже.

Обратно в новината

Коментари - Засякоха мощни радиоимпулси от галактика-джудже | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз

''Някои предполагат, че те идват от черни дупки или въртящи се неутронни звезди с изключително силни магнитни полета. По-спекулативната възможност е да се излъчват от извънземен кораб.'' Бахти кораба, дето свети като неутронна звезда...

Моля, някой, който е по-запознат от мене прошляка в точните науки, да ме светне, как така черна дпка може да излъчва радиосигнали. Не че нещо, но ми е интересно. Щото аз си мислех, че тези дупки не "пускат" електромагнитните импулси... Ама аз съм дърт - учил съм по времето но отвратителния соц, та сигурно тогава са ни излъгали...

1. това е към природните науки 2. електромагнитни кванти/вълни излъчва веществото привлечено от дупката преди да падне под хоризонта на събитията на черната дупка 3. соца-а едва ли е виновен за нечие персонално невежество. пиша го, като частично също учил в соца.

така е, соцът не е виновен на хората, който не са имали връзки да се урдеят да учат в чужбина или да станат кредитни милионери :) иначе правилно, но можеше малко по-подборно: материята, която още не е преминала "хоризонта на събитията", може да бъде нагрята до огромни температури, което също да доведе и до излъчването на всякакъв вид радиация. това се получава, когато черната дупка е "наводнена" с материя, която не може да погълне мигновенно. за по нагледно си представи водовъртеж, ако ще да е в мивката, когато я напълниш до горе и махнеш тапата. преди водата да се изтече, тя се завихря. при това завихряне, освен гравитацията има и сила на триене. но какви са тези кванти, нищо не са изгубили тук...

Аз

Когато веществото е привлечено и пада към черната дука, то преминава към все по-ниски енергетични състояния и изпълнява закона за запазване на енергията като излъчва ЕМ вълни. Това, всъщност, е най-ефективният възможен начин за получаване на енергия - в крайна сметка 100% от масата на веществото се превръща в енергия. Освен това в областта около радиуса на Шваршцилд се появяват двойки частица-античастица, такива, че едната да бъде погълната от дупката, а другата - да отлети, преди да анихилират. Отлетелите частици също образуват излъчване. И трето - според теорията, която не ми е съвсем ясна, самите черни дуки могат постепенно да се изпаряват и практически да изчезнат. Не знам точно как.

квантов тунелен ефект, преминаване на частици през безкрайно висок потенциален бариер. вероятността е различна от нула според квантовата механика

Д-р Радева ми е забранила да говорим с извънземни.

В Ливърпул са го казали отдавна - you'll never walk alone=

Ако на 6 август 1945 година децата намериха кибрита, то логично е вече да са към края на своето детството.

Прави ли ви впечатление, че през последните месеци новините, свързани с извънземни, зачестиха значително? Явно ни подготвят полека-лека за нещо, което, ако бъде съобщено направо, би предизвикало всеобща паника. Съществуването на извънземни, които ни наблюдават - няма какво да се лъжем - е отдавна известен факт. А немалко хора, в това число и аз, са имали срещи с представители на извънземни цивилизации.

Определено ни подготвят нещо. Тия мигранти от юг не са случайни...

Проект "Син лъч". Инсцениране на нашествие на извънземни с цел овладяване на света от новия световен ред. Потърси в Гугъл!

Ти с кой представител се срещна, с доктор Радева ли?

абе кои знае, къде си се нашпорила с водка, и след случая, казваш, че не пиеш водка, защото дупето ти е обсебено от извънземни

Щом като светът е безкраен, логично е и безброй пъти да е имало така наречения Голям взрив. Не е ясно как са изчислили 3 милиярда светлинни години. Мисля че божественното сътворение на света, е по близо до ума.

Браво. Много добе.Само не мога да разбера за какво се търсят други цивилизации.

Е как що? НАСА трябва да намери нови територии за демократизиране! Все някога всичко ще е демокрация на Земята, тогава к'во прайм? Няма фалирва САЩ я, продължаваме в Космоса!

Сега ще видите вие боб кон яде ли?

Изкъпете се и ги посрещнете.

2017, the year we make contact!

Откриха ги най-сетне...

У нас се засичат мощни импулси от Бузлуджа от много старопартийни джуджета, да се чуди човек каква цивилизация ще ни сполети?

нашите идат

Светлинната година не е мярка за време, а за разстояние, разстояние което светлината изминава за това време.

верно ли?

Импулусите ще да са от отчаяните викове на данъкоплатците, с чийто пари се финансират подобни програми ... На за всеки 25 години току открият милисекундно незнамквоси. А ти опъвай робе :)

Абе Монико, я се огледай малко. Данъкоплатците събират угарки от фасове. В статията пише от кого се финансира този проект. В интерес на истината 95% от ВСИЧКИ ЗНАЧИМИ научни открития са плод на частни инвестиции.

е тоя частник да не ги е брал средствата от некое дърво!?

Готов съм да опъвам. Коя?

Сигналите идват или от астероида Гейтуей или от фабриката за храна. Това е най-логичното обяснение... Съществува и вариант някой хичианец да е легнал в кушетката за сънища за да провери какво е положението... Ще разберем :)

Аз вече изкоХ бункера в градината под компира. Пълня го със зарзават и ракия и викам долу комшийката. Нямам страх аз от такива звънземни.

Ако тези сигнали идват от галактиката, значи са излъчени преди 3 милиарда години..... Ако идват от "посоката на галактиката", значи не е ясно от къде точно идват и кога са излъчени.

Абсолютно точна забележка. Сигналите може и да са излъчени в реално време ;) ... аз също си помислих това...

Извода е, че преди Земята да си има Луна, някъде може да е имало и други, вече отдавна изчезнали цивилизации.

Паисееее! Идват.

Чакаме ги! Духовата музика вече репетира!

Е па явно не са плешиви и проскубани кюпеци като тебе!

от криминални и корупционни новини.....журналята почват да пишат за извънземните...

3 милиарда светлинни години... Идиотска статия.

Браво! Изключителна новина.... А пък аз сутринта, като пуснах чешмата, от нея потече вода! представяте ли си? Даже беше и топла! А снощи беше тъмно! А през деня- светло... И, виждате ли, като карам колата- гумите и се въртят!!!!

Мноого поетично и остроумно. Че и плюсове си наклепал, сериозно ли очакваш някой да повярва, че друг освен тебе е цъкал плюсове на убиващо баналния ти пост.

Чак пък и топла вода. :)

Ши на привземат и ще премахнат партиити и ши конфискуват парити от банкити на секи ши турнат по един чип и ши отпускат по 1 кренвирш и по две филии леб на калпак

те отдавна са тук и са осъществили контакти с държавни представители на няколко държави, ама земляните се правят, че ги търсят

Те са тука сигурно още преди да е имало хора на земята.

в тая жега и аз получавам ракиени импулси

Македонци цепат дръва за зимъс.

Подготовка за реализация на проекта "Син лъч"! Очаквайте скоро повече "разкрития"!

3 милиарда светлинни години, те са умрели ехеей откога. Може и галактиката джудже да не съществува вече :)

Както казват: "Ма то умряло, ма !"

ясно е. Тава са импулси от въртящата се неутронна звезда. Не са извънземни

импулсите не идват задължително от галактиката, а посоката им е към нея. Което значи, че може да се излъчват от нещо по-отсамно на галактиката в нейна посока. Но пък ако са еднотипни и циклични то това явно е пулсар. Или извънземен радиомаяк ама някъде наблизо

Империята идва ,тя ще ни оправи веднъж завинаги!!!