Астероид с размери на град доближава Земята

На 1 септември астероидът Флоранс ще се сближи максимално със Земята. Диаметърът му е около 4,4 километра, което е съпоставимо с размерите на неголям град.

Обратно в новината

Коментари - Астероид с размери на град доближава Земята | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А дано а думне има много паплач.

"От Лабораторията за реактивно движение на Калифорнийския технологичен институт изтъкнаха, че Флоранс не представлява никаква опасност за жителите на Земята: седем милиона километра е 18 пъти по-голямо разстояние от това между Земята и Луната". Питам, след като прочетеш това, тогава какъв е смисъла от такива статии? Та никой не се беспокои че Луната е толкова близо до Земята и няма ли да падне върху нея, върху нас.

Да така е !Но политиката на богатите е да се говорят глупости,светът трябва да бъде поддържан глупав.Нали се сещаш къкво значат 7 милона километра?Човекът е токова долен и не доразвит ,че само говори глупости.Човекът е малък и нищожен но виж как знае да говори глупости-7 милиона километра ,астероид,голям град .... тинтири минтири ,ходили били на луната......

И не само да се говорят глупости! Политиката на богатите е да се насажда постоянен страх и оттам покорство и подчинение всред обществото. Това го правят техните медии съвсем умишлено, да плашат хората с какво ли не.

Все някога щесе плесне на земята

Мен повече ме притеснява факта ,че споменават за него в последния момент преди да мине.Когато има реална опасност ще ни я спестят до последния момент.

Да го пращат направо в Германия. Меркел отговаря за мигрантите.

Абе няма ли как тоя камък да се пренасочи, така че да мине на 1-2 метра от центъра на Вашингтон ?!

И?...

а през съзвездие,голяма тиква ще мине ли този астероид?

Ауу, ама той наистина бил "огромен" астероида!!! Цели 4,4 километра! Каква грамада, какво чудо! 4,4 км, които един пешеходец изминава за 1 час. "Огромен" астероид, въй-въй-въй!

Като се пльосне с 50 хиляди километра, прави кратер широк над 100км с ударна върлна по няколко стотици километра в диаметър изпепеляваща всичко по пътя си. А пък прахта, която би вдигнал бил засенчила слънцето за доста време, което би довело до глобална екологична катастрофа и няколко години постоянна зима. Сещаш ли се колко си неук? :))

Би могъл да промени орбитата на земята при среща с нея и това ще бъде началото на края на земната цивилизация.

Амииин! Алилуя! Ще бъде огромна загуба за Вселената! Че едни същества, произлезли от маймуните, което много им личи вече няколко милиона години, няма да рушат цяла една планета. И няма да паразитират върху нея. Тези същества-паразити.

Водата на Земята е дошла от ледени астероиди и комети-добре дошъл Флоранс.

На Земята ще има още един малък град. И ако не ни утрепе докато каца, после ние сами ще се изтрепем за да си разясним кой ще го притежава!

Бачо, съмняваш се в изчисленията на НАСА? Всъщност, може и да си прав- НАСА мълчи, а някаква лаборатория към някакъв институт твърди че "няма страшно"!

Добре дошъл Флоранс! Чакаме те с нетърпение!

Нали знаеш че все някой ден и това ще стане и че от това никой не се е спасил и от там никой не е избягал?! Тогава за какво си ревнал на дърти години?! Да не би да си зажалил за младост или за минало време?! Наборе, минали са ни и младостта и времето, та за това не плаши младите!

Ама никой ли няма да загине??? Никой? Какво ви става днес бе? ... Поне наводнение? Дира, вие днес сте неразположени нещо.

наса отново лъже, как не ги е срам - лъжи, след лъжи

Ти пък от къде знаеш, че Наса лъже :)

При диаметър 4,4 км (т. е., считат го кълбовиден), повърхнината му е 60,8 кв. км, обемът е 44,6 куб. км или около 44,6 милиарда куб. м. При средна плътност на астероидите около 3 г/куб. см масата му е около 134 милиарда тона. Не ми се мисли какво би станало със Земята, където и под какъвто и да е ъгъл би я ударил такъв космически снаряд с присъщата му скорост спрямо нея.

Всички разбрахме, че можеш да смяташ, но не разбирам за какво ни е тази информация при положение, че няма никакъв шанс за сблъсък със земята. Сущо така не разбирам каква новина е това.

Абе те и динозаврите така казваха - тоя е далече и ще ни заобиколи. Ама на.

Паникьор! Ти да не напълни гащите случайно? Я провери! Дали няма жълтичко. Е, като удари тоя метеорит Земята и какво ще стане? Едно голямо нищо. Нищо няма да й стане на земята. Тя е с радиус 6378 км,а метеоритът има диаметър 4,4 км. Как ги виждаш тия последствия? Ако падне край брега на някое море или окена, най-много да образува един малък остров. Ако падне на сушата, може да затрупа някоя нива или да изпочупи дърветата в някоя гора. Примерно на Рила или Стара планина. Ти си бил голям страхливец, бе!

Не е баш така. Вредефорт кратера се смята,че е бил 300км преди да ерудира, а големината на астероида, който го е направил се определя на 10-15 км. 4.4 км астероид си е баш големичък и всичко с тегло над 100 000 тона изобщо не забавя в атмосферата и се сблъсква с пълната скорост, с която идва от космоса. Един кратер с диаметър 100-150 км не е баш нищо и никаква работа, както го представяш. Естествено, няма файда от шашване, дори и да падаше на Земята. Нищо не може да го спре ако беше речено да ни уцели.

да прати зелени човечета да го окупират и да напишат на него "Флоранс наш".

щом е колкото град да го кръстят москва 2 и да преместят кремъл с обитателите му там та да може руснаците да живеят свободни най-накрая

Да го кръстят Уошингтън-2 и да преместят Белия дом там, та американците и целият свят да заживеят свободно най-сетне!

споко.... ако падне ще е във Америка.... нали гледате холиууудддд... имат си хора за всичко... ще пратят Брус Вилис и ще му види сметката....

ако ще се правиш на българин научи по-добре правописа. Отдалече си личи че "работиш" за борящник.

ЗЕЛЕНИТЕ ДА ГО БОЯДИСАТ ЗЕЛЕН . ИЗГЛЕЖДА КАТО СЛЕД ОПОЖАРЕНА ГОРА!

7 000 000 километра близко, при положение, че атмосферата е 80 км. и далечна околоземна орбита е 100 000 км. Тия или са тъпи или Фаса няма с кво да се похвали.

Кога ще сънираме астероида,Боко ще ни направи магистрала до него по въздух.дсмо нема се плашите,Теглите кой каквото може и каквото му дадат като заеми,и догодина като падне астероида,и загине земята ще сте на далавера със кинтите които ще изтеглите,ипотекирайте всичко,защото няма да ви трябва до годинаживейте си живота,скъсвайте се да правите секс със млади мацки по две три на куп,че след това няма да има яки мацки,когато гушнете букета.

Спешно да се обадим на севнокорейският - той знае какво да прави с ракетката - бой по астероида.

Ами направо да пада там дето урагана направи щети та да не се зяносва друго...

Ако тоя астероид беше целият от желязо от Столипиново щяха да се молят да падне точно там...ама ходи им обяснявай последствията!

Тва ще е нещо македонско....

Бойко Борисов,дали е правил шпакли със устан,а Цветелина Борисолавова по нацепената и стена между краката,а??

ChatGPT

Вие пък... астероид... това е поредната ракета на Северна Корея

Ейй тоя камък лично аз го открих с неворъжено око една вечер в Банкя.

Банкянския е объл като речен камък бе...

Това е камъкът, който малкият Бойко хвърлил по съседите преди 40 години ;))

Преди 500 ще да е било... та сега се връща.

Забравих да спомена, че беше облачно и валеше дъжд, а и имах камъче в окото, щото сутринта играхме мач и Мишо вратарчето вместо топката, ритна едно паве, та право в окото ми.

...някой ден едно такова паве ще ни опрости всички кредити и ще ни реши всички проблеми накуп...

казах и аз на Ленчето колежката: -Ленче, такова, голям астероид идва, утре сигурно няма да ни има, такова де, сещаш се, за последно. Ама тя не ще.

с колегата си Мемет

..виждате ли какви незначителни проблеми ни мъчат, докато покрай нас прелитат космически куршуми ;)) Дърлим се за какво ли не, че като няма за какво си го измисляме. "Животът е внезапно кратък".

Уф, бе кой ше го чака още 500г, айде да каца сега и да реши сички проблеми на света.

ChatGPT

"ще се сближи максимално със Земята" ало? айде по-грамотно малко. сближават се хора. Астероида се доближава/приближава освен ако не е живо същество и Земята е живо същество

Земята НЕ Е неподвижна. Приближението е взаимно.

Според Библията, света е сътворен на 01.09. Да не се случи "случка", че датите много еднакви ми се виждат?

А не е ли на 09.09. мисля че е тогава, според другата Библия

Не може ли да го вкараме в орбита, за да се ползва като междинна станция?

Може. Само трябва да намерим 7 милиона километра въже. Ще го вържем и лека-полека ще го придърпаме.

Дано паркира в редакцията ви, па да ни отърве от тая мъка!

Крайно време е за хард ресет....

Тоя път ще пропусна, ама следващият път кат мине задължително ще го наблюдавам.

Малкият принц ще се вижда ли с телескоп?

Хъбъл е заснел надпис по екватора му "После меня, только тишина!"

НАДЯВАМ СЕ ДА УДАРИ АМЕРИКАНСКИТЕ КОПЕЛДАЦИ

имат свойството да се насочват към магнитните аномалии на Земята поради магнитния си заряд... Такъв е например Тунгуския метеорит, ударил Раша преди 100 г... Най-много да ги цепне пак, ма даноуцели тоя път по- точно Масква...

Путин прекалява !

Путин е виновен!

Де да беше за това, ама и само за това виновен... Нямаше да сме пред ТСВ..

ПСВ и ВСВ по вина на кои са?

Бойко Борисов,каза ли нещо по въпроса а?

Бойко ти в главата...

gangnam style

Кнчрулейшън Хаууууу каза Вожда Борисов на такива като теб.

01 септември: Много опасен астероид наближава Земята. 02 септември: Отряд астронавти, въоръжени със свръхмощна атомна бомба отиват да го пресрещнат. 10. септември: Много опасен астероид със заредена в него свръхмощна атомна бомба наближава Земята. :)

12 септември: ТВ на Сириус, Епизод от сериала Наградите Дарвин - Как земляните се самовзривиха... :)

"Астероид с размери на град доближава Земята"......."ще прелети на седем милиона километра от нашата планета" Да ви и в търсещите аудитория със сензации!!!

Ще видим , ще почакаме, мисля при следващото идване да го поразгледма, че сега съм зает - на рожден ден съм. Не е чак толкова дълго все пак дотогава,

Астероид с размери на град доближава Земята Като чета за размерите му, че по-малки от тези на Пеевски.