Превърнахме яденето в заразително зрелище

Безчет рецепти, готвещи и ядящи звезди, кулинарни пътешественици, блогъри - храненето се превърна в заразително зрелище.

Обратно в новината

Коментари - Превърнахме яденето в заразително зрелище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да,да хранителна порнография, но и тая шия не е от трушия. ;)

Най-вкусно е като си гладен. Аз най-вкусното ядене което съм ял е било хляб със сирене, домат, краставица и малко сланина, ама на нивата. Днешните лигльовци гладни не са яли, затова за тях по важен е външния вид на храната, обстановката и не знам кво си. Гурме му викат.

Снощи ядох като предястие сьомга със синьо сирене, а като основно Бьоф Бургиньон. За десерт се поглезих с Фар Бретон.

Утре мисля да мина по ориенталски - имамбаялдъ и пилаф с много агнешко и чесън.

Изкуството да се приготвя храна дълги години е повод за присмех за производителите на месни и млечни храни и зеленчуци, готвачи и дори сервитьори, които да ти предложат най-доброто за твоя вкус.От известно време нещата се променят, като изключим някои снобски екзотични храни. И все пак след усилен труд, една добра вечеря,с подходящи напитки си е като награда, нали?

Как да не изкоментираш и словесната диария тук... Ами не всички отбират от кулинария, както от поезия, опера или Шопен. За автора е ясно, както и за тези само с мешаната скара 60 години (???).

Балкантурист "културата" се отрази като готвене и умения най- вече у нас и сега това, че се говори толкова за кулинария е положително- има що годе сносни места за хапване и прекарване. Беше много зле до преди 2-3 години и наистина от всички съседни държави най- зле се готвеше тук у нас. Така, че издигане малко на кулинарията си беше нужно.

Не е ли отделянето най-самотното физиологическо преживяване? Професорът май се е объркал.

Аз затова, гледам с презрение на тази нова разлигавена мода и при посещение на ресторант спазвам с години железен закон в поръчката- шопска салата с голяма ракия и мешана скара с халба бира- класиките на,,Балкантурист,,! Нищо друго ,вече 60 години!