Брекзит може да опразни супермаркетите във Великобритания

Излизането на Великобритания от ЕС може да доведе до ръст на цените на храните и до намаляване на наличността на определени храни в британските супермаркети.

Обратно в новината

Коментари - Брекзит може да опразни супермаркетите във Великобритания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оставете британския експорт на британските износители. Дали повишиха възнагражденията на англичаните с 20% заради девалвацията. Ха дано ама надали.

А какво доведе до ръст на цените в България?

Пфахахаххахаха вие не разбрахте ли, че нито апокалипсис ще стане, нито англичаните ще обеднеят, а че щели да им се изпразнят рафтовете е връх на глупостта... Лирата била паднала? Супер, тъкмо ще са по-конкурентноспособни да изнасят продукция!

Всъщност беше 2.80 преди решението за насрочване на референдума и е най_ниското от времето на рецесията. Да им е честито.

да ги оплачем британците, още малко като им падне паунда и ще хукнат към бълхария със стабилен лев и пълни супермаркети с цени на стоките по-високи, отколкото в англия!

ех че глупости! след Брекзит и дъжда ще изчезне от Великобритания щото британците няма да плащат за охолството на брюкселските бюрократи!

Не знам дали са глупости. Това , което е сигурно е че лирата им от 2.50 лева сега е 2.10

голямото квичане е защото британците вече няма да дават 13 млрд Е годишно на евробюрократите и бюджета на феодална европа ще 'цъфне'

Ебати групостите,голям праз ,че няма да ручат пресни кроасани и дижонска горчица. Тия папагали от ЕС се надяват да получат некой паунд, ама британците не са тъпаци.

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$. Фасулска му работа.

ОЧАКВА СЕ И МЕТЕРОИТЕН ДЪЖД ДА УДАРИ ДВОРЕЦА И СПАЛНЯТА НА ... :)))

Аз едно знам, че секи иска да продава за паунди и да влезне в Британия. Плвината свет се бие за което, барабар с Бразилия, Русия, Китай и Индия. Нема да останеме гладни в Лондоня, не бойте се. Ако трее макарони ке ядеме, на полвин цена от Италия. Италянците имат зор, ние британците немаме :)

Ама и ти си една британка...... тъпа работа.

От кога в Англия се използва американски долар като разменна единица?

Много добър въпрос, и аз исках да попитам същото.

Cтатията, е написана за Aнглия, вмирисаните цървули намесват пак Pусия?? Pазберете, тъпаци, целият свят се съобразява с Pусия, защото тя не е нито ирак, нито либия, и.тн и американци и англичани това го знаят много добре!! 3наят също, какво се случи с Hаполеон и какво с Xитлер!! Tака, че си е..те м....та проста и бедна!!;))

Дали сме бедни, не знаеш. Възможно е да си богат. Но като гледам как пишеш с правописни грешки, стигам до извода че си прост.

Великобритания става Северна Корея

Какво ме интересуват техните купувачи, те интересуват ли се от нас? Както тук чаят Ърл Грей на Туинингс се продава за 10 лв /в Италия цената му е наполовина между другото/, така и те ще плащат! Освен това те българска стока няма да купуват и внасят....

B Лондон, кутия Туинингс е 2.50. Мтого важно за европейските стоки.

NUT

пълни глупост! проблем ще са трудовите договори на английски граждани в ЕС - както и граничните преминавания!

хора пишете защото "тролчетата-професионалисти" ще цъфнат вече ваканцията свършва скоро

тва е чудесна новина. обитателите на мизерния остров са масово затлъстели парчета лой и глада би им се отразил прекрасно. към глада тряба да прибавят и трудова повинност и ще изваят някакви поносими тела, защото в момента всеки пък като мина покрай група британци или се озова в ок ми се повдига.

Едно време когато "при бай Тошо имаше всичко" никъде и никога нямаше тоалетна хартия. В къщи се нарязваха вестници, но в обществените тоалетни никога нямаше нищо. Е, хората се оправяха някак си... Та мисълта ми беше, че и там "коментарите" по стените съответстват на качеството на днешните тук. Съжалявам за натурализма, но истината, бате, истината е по-важна от всичко.

Туше.

Не знам къде си живял по това време, но тоалетна хартия си имаше и тогава, вкъщи не сме рязали вестници.

Руските мекерета защитават Англия и Брекзит, защото мразят ЕС. Англичаните потенциално няма да останат с празни магазини. Руснаците да мислят какво ще правят ако им падне покупателната способност. Тези ракети и танкове които произвеждат се отразява сериозно и върху доходите на населението. При едно сътресение на банките и на рублата, щандовете се опразват.

виж ся бедняко: русия и наполеон се опита и хитлер се опита и ядоха голата опашка, така, че ти прост вмирисан цървул, кои си, че да пишеш, че надали руснаците щели да умрат от глад??? абе, да ти е.. м....та тъпа, не виждаш ли че целият свят се съобразяват с русия и умират от страх!! ако беше много лесно отдавна да са я згазели като ирак, либия и.т.н!! разбрали, долно мекере??;)))

Мурзилке, налазили сте форума и ме предизвиквате. Радвам се че се ядосваш от моя коментар- пийни си валериянец. не съм казал че ще умрат от глад а че ще им се опразнят на тях щандовете ако така продължават. Тогава ще се върнат в ерата на СССР да нямат елементарни неща по магазините. За UK това е невъзможно, защото имат мощна икономика а Русия няма.

Края на лятото на 2017, замислили се какво ще правят англичаните след март 2019. Ами ще си живеят, както досега, а може би и по-добре. А ние как ще доживеем до 2019 замисляли ли сте се ? Ток, вода, парно, горива, лекарства - всички цени се вдигат.

Коя цена се е вдигнала? Къде живееш ти? В Москва ли? Там вярна се удвоиха цените за една година, ама това е заради санкциите и курса на долара.

От 1-ви април 2017 се повишават цените в София : ток - 18%,газ -29.7%,млечни продукти в цялата страна - 4%, хлебни изделия - 15% и т.н. На село цените остават същите поради липса на тези услуги.

След Брекзит, очаквам Франзит и Италзит - те там отдавна изнемогват, и ще разберете че англичаните никак не са глупави.

Ще им е гадно само на чиновниците в Брюксел, е най-вече на изживяващите се на политици там. А народите на ЕС ще си отдъхнат, е, временно, докато не се намерят други тарикати.

Ех, как изнемогват всички. Само Русия са добре.

Що не си гледаш в купичката, а само надничаш в чужди???

Брекзита е най-глупавото нещо което англичаните са направили. 5 години след това ще се борят да се върнат. Ако прочетете малко ще разберете колко привелигировани са били в ЕСто. Сега ако ги отрежем, както си го заслужават, ще врещят на умряло. Там са консуматори и ориентирани към услугите, производството им куца като нашето. Трябва да имаме твърда позиция за тях за да се покаже какво ще стане ако се разделяме, а това целят и САЩ и Русия, силна Европа не им трябва

обединена европа е огромна сила и без англия. по скоро изобщо няма нужда от англия. дано да успее да се съхрани.

"Може", британците не са толкова тъпи.

И там има тъпанари- Ама Английски.

Ама Вие с тоя Брекзит надминахте и Оруел - Празни магазини във Великобритания ????, даже и фантастиката ще онемее. Иначе мечтите водят света напред света. Много се смях наскоро, дочух от високопоставен служител на ЕС , кой знае защо, доминиран от добре пребоядисани плъхчета- острилки, поляци и т.н. Та това плъхче, дори мечтае и за народен референдум за премахване на монархията в GB и как кралицата можела да носи петолъчка в короната докато насрочи изборите, а после да я натирят на влака под ламанша и право в Мароко например. Това , разбира се, в GB не може да стане но в BG е виждано циклично много пъти, дори наскоро видях фирмен магазин за месо , но празен - няма никакви суджуци на витрината

Абе вие луд ли сте или велосипедът ви е голям? Как ви ражда мозъкът такива дивни фантазии в областта на дипломацията и външната политика на ЕС, Англия и останалия свят? Какво работите вие? Шофьор на такси ли?

Странна работа. Руските мекерета си скъсват ... да защитават английските интереси. Какво се учудвам, за тях важното е да не са български интереси. Всички други може да се защитават. Да ви ... майката, англофили нещастни. Да живее България!

Абсолютно съм съгласен с Вас. Респект.

Темата е друга бе човек. Нито за Русия, нито за България. ЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Каква друга, бе? Каква друга? Какъв е българският интерес в момента?? Силна Англия или силна България в силен и мощен Европейски съюз?? Таман почнем да се пооправяме малко и точно руските и английските мекерета ждрапате да ни върнете пак назад! Защо бе, нещастници?? Какво ще спечелите??

И тука ли Русия и Путин?! Пийте си хапчетата.

Като нищо ! Може и глад да избухне, да въведат купони ! :D :D :D Изобщо прекрасна новина - прекрасна илюстрация за манипулативната същност на дойчевелето. Смятайте колко са верни техните съобщения за Русия, България, Сев. Корея, щом и нацията, която е измислила капитализма, не е пожалена !

ще мизерстват извън европа.търговията ще се затрудни,правата на хората ще бъдат застрашени,демокрацията е под въпрос.

Британските супермаркети не ги мислете те дори нямат касиерки които да ти въртят номера ако плащаш с банкови карти.

Кои сме ние -еврогейпиндели, че да плашим ингилизите? Та те си имат налична Британска общност!...?

ЗАПУШИ ДУПКАТА ПОД КАНАЛА,СПАСИ ФРАНЦИЯ И ЕВРОПА ОТ ГЛАДНИ И ПАРЦАЛИВИ ОСТРОВНИ ШМЕКЕРИ.

Британците да идат в Раша и да видят кво се казва празен магазин......те британските магазини и през 10век са били по-пълни от сегашните руски

Сега ня знам как е но съм ходил в края на социализма. И в Б-я нямаше ама такова нямане каквото видях в Москва бедна ти е фантазията. Магазините празни. Само прорасъл лук и квас. Виждах как пред някаква гара спира един "Жук" и от там започват да продават някаква наденица. Да не продължавам

Бате, съвсем на мезе го хапваш канадската ливада, де! Азе съм тука и ако не всичко, ..добре си имаше, щом на всеки 9- ти май ветераните ..млади момичета ги подкрепяха и водеха до вкъщи!

Абе не знам ама в Москва такъв "глад" видях, че чак се опулих, има не само от "птиче мляко", ами и от на "малкото птиче млякото му".

Ами да, няма да ядат домати и чушки през зимата, то пък едни домати и чушки....

Медиите в Б-я се държат от една шепа хора и се използват предимно за манипулиране на общественото мнение. Когато магазините в Англия се изпразнят ми се обадете да ви почерпя по една голяма.

Що се занимаваш с нас??? Гледай си прекрасното съществуване в кралството. Не знам някой, някога на тоя свят да е станал по-щастлив като е останал сам. Освен може би мастурбантите. Но това ти си го знаеш нали...

80 милиона сте а нямате подородна земя дори и колкото България Валежите скапват пшеницата картофите че дори и ягодите ако не ги пръскате От Европа няма да купим нищо англиско продавайте в САЩ да ви видим Англия вече е самотен остров сред океана забравен от хората и подминат от цивилизацията

Те нямат много неща , с които ние можем да се гордеем. И ходим там поради една единствена причина - ПАРИ. Дори и да си най-ниско платен работник там ,като се върнеш в БГ-то живееш по- добре/ за определен период от време ,докато похарчиш парите/.

Ако има Булзит, аз съм сигурен, че не само че няма да умрем от глад ами и ще си припомним какво е качествена храна! Какво остава пък за англичаните....ще умрат от глад, ама друг път! Айде стига с псевдоевропейски педерастии!

на другарите, ма немаааа пукай от злоба! Ще ти припомня какво беше преди да влезем в ЕС- 50$ заплата, тва беше рая ри...

Знам бе, говориш когато безина беше 10 стотинки, а билетчето в СОфия беше 6 стотинки, за това време говорим нали?

Прости англичани. Ще умрат от глад ама няма да дойдат да живеят в Б-я.

Абе доста има и в България, и в Гърция, и в Испания, и в Португалия и в другите страни на ЕС - има, няма 4 милиона.... То и заради тях са донякъде сложни преговорите за излизането им.

Има ама пенсионери и такива които идват само за лятото. Не съм чул та се редят пред бюрото на труда за работа. Аз мечтая да ги видя на тази опашка.

Хе-хе. Сам - само в тоалетната е добре. Тепърва ще видят англичаните, че вече не е 17, не е 18 и даже не е 19 век в света. "Блестящата изолация" тогава може би е била добра, но в глобалния свят е противопоказна.

Да, някъде като в 14 век е. С масови ислямски нашествияв Европа! А и нещо твоя "глобален свят" няма много да го бъде, такач е недей да злорадстваш!

Няма да ядат боклуц!

А какво ? 80 милиона са а имат плодородна земя по малко и от България ?

Полвин индия и пакистан гласува англия да е вън. И сега истинския англичанин да си прекопае градинката,да набучи малко зеленце,и картофки и да си припомни кво е ял дядо му когато оня лудия с мустака ги замергаше с фау-тата.

"Брекзит може да опразни супермаркетите във Великобритания." Ама може и да не ги изпразни. Което е доста по вероятно.

Може и да ги поизпразни малко. Може от 14 вида яйца в Waitrose да останат 7.

Грешиш. В момента на сайта на Waitrose има само 20 (двадесет) вида яйца

Нагличаните са Великани. Няма да останат гладни!

А какво ще ядът ? Ягоди ли ?

Каквото си искат.

След вековното владеене на Ориента, британските управляващи са възприели ориенталския пазарлък и се опитват да го приложат в тези преговори. Сега е моментът Европа да покаже, че не приема този стил и да изпрати британския преговарящ в Лондон да си напише домашното. Британският елит в Лондон и тъпите селски копилета, които гласуваха за Брекзит трябва да се сблъскат с истината.

"Копилета"?! Ти от североизтока ли си? Което означава, че ити си "тъпо селско копиле". И много са ти нещо бабаитски разсъжденията! Ако жена ти тръгне да се развежда с теб, твоите пазарлъци по- малко ориенталски ли ще бъдат?

Англия си е един голям супермаркет, ама с английски собственици на веригата

Ама,франсетата да проверяват треновете от долу,да не се е закачил някой парцалив умрял от глад английски шмекер,с мечта да остане в франция и да хранят в емигрантските общежития.

КОИ СМЕ НИЕ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАМЕ ЗА ХРАНАТА GB.

онуй дъртото от берлин ,да върви в париж,да прегърне микрона и да се договарят бързо,французуте да запушат дупката под ламанша.

Цените ще се увеличат ако има мита. Но тези пари повече, ще отидат в държавата. Проблема е за износителите. Реално България е в криза от както влезна в ЕС. Преди това бяхме на ръст няколко години. Вероятно защото загубихме митата към Гърция и Румъния. А от вън почнаха да наливат продукти по-евтино. Дали нашият износ го е компенсирал, не си личи.

освен лозови листа, не знам друг износ да имаме. ама и те били с гръцки етикет.

странно, как може домати от Гърция да са по-евтини от нашите? Нито има толкова разходи за транспорт и логистика, а пък и тук цената на труда е по-евтина. Явно има защо да е по-евтина.

Слузе, драги ми глобалистки писателю ! Да си чувал за дотиране на селско стопанска продукция ? Правят го масово в цяла Европа и най-вече във Франция и Гърция - държавата плаща доматите на производителя, пък той каквото изкара после е добре дошло. Ако не си го чувал защо се обаждаш от коневръза ?

В Кувейт съм.Намерии българско овче сирене в тенекия оригинал.Такова не съм ял в Бг.Цената 1з лв.кг.СТРАННОТО е друго сиренето е с оригинална българска опаковка но е експорт от Дания от датска фирма.Та така реекспорт с невероятно качество и цена по ниска от колкото в Бг.Е как става това.Аз да си нося сирене в Бг от друг континент ли, що ли?

Нашата криза идва от това че мутрите унищижиха средната класа и притискат дребния бизнес а не от липса на условия пазари или кредитиране В Англия ще е друго те наистина ще останат без пазар а и съвместните производства ще станат нерентабилни И ми говорете за Индия

Такова нещо със сигурност ще изпразни българските магазини...ама точно британските???

няма бъдеще извън европа.пазара ще е проблемен,правата на хората застрашени,демокрацията под въпрос.

Разбира се че няма - в Гибралтар, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария и Ватикана цари глад и супермаркетите са полупразни.

Те затова, Сърбия и Македония, и Турция например са им празни магазините, та чак е и по- евтино, защото са извън ЕС. А ако някои са забравили Великобритания се простира на всички континенти и е по- голяма от ЕС по територия, чак толкоз да не я мислят.

Чиче, прибери картата от 1920-та...

Картата е от Средните векове, не е от 1920. НОва Злеандия Австралия ЮАР Канада САЩ Карибския басен Аржентинските острови Хаваите И ще други работи. Британската империя си е цяла.

А Чакалнията за Шенген, къде се намира? Някой разбрали? Да сподели, че не можем да я намерим