Слънцето не е причина за глобално затопляне

Учени, изследващи влиянието на Слънцето върху сегашните промени в климата, установиха, че яркостта на звездата ни не се е увеличавала от 40 години.

Обратно в новината

Коментари - Слънцето не е причина за глобално затопляне | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

камарите от български тъпани, дето толкова много им знаят устите, защо се измерва при научните изследвания голямо затопляне на долните слоеве на атмосферата и в същото време даже охлаждане, на горните атмосферни слоеве!? В сравнение с предишните десетилетия!?Заради дейността на антропогенния фактор, български маймуни!Ясно ли ви е!?Ще се изхвърлят милиарди нови тонове, въглероден двуокис в атмосферата, всяка година!Ще се унищожават тотално световните гори с нови хиляди квадратни километри, всяка година!?А, горите и океанския фитопланктон са единствените ефективно неутрализиращи въглеродния двуокис в атмосферата природни елементи!И ще ми глаголствате, че безумната човешка дейност не е виновна!?Абе, българи!?Вари ги, печи ги, то тъпунгери!?Затуй и държавицата ви маймунска и безкрайно пропаднала!?

Това за горите е демагогия, кислород произвеждат основно морските микроскопични водорасли, повече от 85%! А те дори се множат заради азотните торове, попадащи в океаните чрез реките.

Хайде сега някой да погледне залязващото слънце над София (ако не успее днес да го направи утре) и да се опита да погледне в него с невъоръжено око, и къде всъщност залязва то?! Не трябва да се всява паника, но и не трябва да се правим на щрауси и да се наричаме учени, когато нещата са толкова очевадни!

Би трябвало в резултат на изследването да им намалят заплатите наполовина. Другия път да кажат кои фактори влияят, не обратното. Макар да се твърди, че отрицателният резултат също е резултат. Но би трябвало да не им се плаща за такъв.

Причината разбира се че не е слънцето. Причината е ЧОВЕКА ! С неговото произвоство и въглероден диоксид който отделя. От коли, от фабрики и всякакви производства на луминисцентни лампи, стиропора затопля , фибрана и не се преработват 500 години от природата после. В много грешна посока е човечеството по отношение на безопасността както за човека така и за природата. Тия неща като стиропор и фибран освен че са канцерогенни за човека, който си ги лепи за външна изолация ами са и причина за затоплянето. Коли, заводи, фабрики, всичко което няма най модерните пречиствателни станции. А много от тия продукти не трябва и да се произвеждат дори и да имат най модерните пречиствателни станции.

Всъщност затоплянето се дължи остовно на метана, изпускан от кравите чрез пърдел.

Оня ден гледам на мониторите в метростанцията, София температура- мин.10С/макс.3241С. Викам си 'е*а му мамата, то на повърхноста на слънцето сигурно е толко':))

gonzales

оххх , успокоих се :-) добре , че Слънцето не е виновно иначе ще трябва прокуратурата да се самосезира, ща има работа и за съда и току виж осъдили горкото Слънце.

Наближава малкият ледников период. Броят слънчеви петна sunspots, които представляват магнитни изригвания сега е във възход следвайки 11-годишен цикъл, но след някой от следващите цикли ще има 50 годишен период без слънчеви петна, или мини ледников период, който идва на всеки 400 години така че цялата тази истерия и очевадна лъжа и недоизказване на цялата история трябва да престане. Учените просто реват групово в хор "дайте ни пари за ламборгинита". примерно, всеки това ще прави на тяхно място. просто бизнес, както с тези набожните, куковици.

Вие си мислите че не сте религиозен, но на практика сте безс да го осъзнавате. Защото вярвата че няма Бог няма научна основа, не знаете как се е появила вселената и живота в нея, и сте приели биг банг философията на служителите на мамона на юнашко доверие, въпреки че противоречи на универсалният закон за причино-следствената връзка, който гласи че няма следствие без и по-голямо или равно на неговата причина. Също на всички физически и информационни закони. На ваше място не бих бил толкова пренебрежителен към вярващите в Господа, при все че на където и да се обърнем, виждаме виждаме Неговият почерк. По наблюдателни са тези които търсят истината и я ценят повече от временият конфорт на човека, който не обича да си задава важните въпроси.

Господ и жена му Господка.

Ти като близък до твоя Господ, му кАжи малко да намАли Слънцето, щото ни се изпържиа мъ*ете тва лЕто.

Гого!!!чадо БОЖИЕ поради що не си пиеш хаповете????????????

В последната книга от новият завет Откровение, Господа Исуса отправя последните тържествени предупреждения към този свят и ни разкрива това което има да стане до самият край на човешката история на тази Земя, свидетел на толкова безсмислено насилие и пропита с толкова невинна човешка кръв. Тази книга съдържа и трите тържесвени ангелски вести, които не се проповядват в падналите църкви, но трябва да бъдат чути от всички хора. Тук са описани и седемте язви на Божия гняв, които ще сполеят тези, които се поклонят на звярът (папството), вместо на вечният нестворен, всемогъщ, всезнаещ и свят Бог. Който ни е създал, Който ни поддържа живи духовно и физически чрез своето могъщо слово и блага, и който ни спасява жертвайки най-скъпото на сърцето Му - своят Единороден Син Исус Христос, Който от височината на своята Божественост слезе до низините на обикновенният човек в плът и кръв, за да бъде изкушаван във всичко като нас грешните, но не съгреши в Нищо. Той уми старите грехове на света със своята кръв и ни покри със своята правда, за да не погине нито един Който повярва в Него и Му бъде верен до край, но да има вечен живот пълен с любов, истина, радост, смисъл, хармония и бъдеще. Който се подчини на волята на тленния мимолетен човек, приеме белегът на неговият авторитет - неделният закон и пренебрегне волята на вечният Свят Бог вседържател независимо от обстоятелствата, ще пие от виното на Божият гняв, което е приготвено чисто в чашата на гневът Му и ще го споделят последните седем язви.

Нали знаеш, че Господа ти Иисуса, нема нищо общо нито с Откровение, нито с библията като цяло???

За лично успокоение ли се самозалъгвате?

Господ е създал лаптопа. Само не знам как се казва, за да му благодаря. Вие да знаете?

Господ е първопричина за всичко. Ултимативната реалност с която честният и достоен човек не може да не се съобразява. Господ създаде човека по свой образ и подобие, като интелигенто, съзнателно, морално, рационално и целево същество, с естествен стремеж към любов, истина, справедливост, красота, хармония, смисъл и бъдеще. Той създаде физическата среда в която живеем и е настрои така, че да бъде годна за обитание. Той създаде и настрои прецизно физическите закони, фундаментални силови взаимодействия и физическите константи, за да поддържа порядъка за времето което е определил. Ние сме само позлвователи на Неговите блага и откриватели на Неговите дела и порядък. За какво тогава се хвалят хората нещо което сте получили даром от Господа? Не мисля че човека, който е паднал в грях има причина да се хвали с нещо. Който се хали с Господа да се хвали, от който зависим точно 100 %.

В глобален план моралът удари дъното, като не са пощадени и голям процент от учените. Ако на същите тези утре им поръчат да "доказват научно" и най-голямата небивалица, ще го направят без колебание и срещу скромна сума. От доста лета усещаме колко агресивно ни пари слънцето. Дали е от повишена слънчева активност, от изтънял озонов слой, или и от двете - само обективната наука ще докаже. А ние трябва да се излагаме по-малко на слънце, защото УВ лъчите имат и канцерогенен ефект.

Откровение 16 "1 И чух из храма силен глас, който казваше на седемте ангела: Идете та излейте на земята седемте чаши на Божия гняв. 2 И първият отиде та изля чашата си на земята; и появи се лоша и люта рана на ония човеци, които носеха белега на звяра и които се покланяха на неговия образ. 3 Вторият ангел изля чашата си в морето; и то стана кръв като на мъртвец, и всяка жива твар в морето умря. 4 Третият ангел изля чашата си в реките и във водните извори; и водата им стана кръв. 5 И чух ангела на водите да казва: Праведен си Ти, Пресвети, Който си, и Който си бил, загдето си отсъдил така; 6 понеже те проляха кръв на светии и на пророци, то и Ти си им дал да пият кръв. Те заслужават това. 7 И чух [друг от] олтара да казва: Така, Господи Боже Всемогъщи, истинни и праведни са Твоите съдби. 8 Четвъртият ангел изля чашата си върху слънцето, на което се позволи да гори човеците с огън. 9 А като се опекоха човеците от голяма жега, похулиха името на Бога, Който има власт над тия язви, и не се покаяха да Му отдадат слава. 10 Петият ангел изля чашата си върху престола на звяра; и царството му потъмня, и човеците хапеха езиците си от болки, 11 и похулиха небесния Бог поради болките си и раните си, и не се покаяха за делата си. 12 Шестият ангел изля чашата си върху голямата река Ефрат; и пресъхна водата й, за да се приготви пътя на царете, които идат от изток. 13 И видях да излизат от устата на змея и от устата на звяра и от устата на лъжепророка три нечисти духове, прилични на жаби; 14 защото те са бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена, да ги събират за войната във великия ден на всемогъщия Бог. 15 (Ето, ида като крадец. Блажен оня, който бди и пази дрехите си, за да не ходи гол, та да не гледат срамотата му)."

Яркостта не се увеличава драстично разликата може да е 0.001%, но броят на слънчевите петна се увеличава. А те изстрелват частици които бомбардират земната атмосфера.

Пич, ти да не си изперкал рано-рано сутринта, а?

Няма никакво затопляне или застудяване - има само глобално...затъпяване! Ето, коментарите започнаха...така си и знаех.

Някой задавал ли си е въпроса какво се случва с озоновия слой? Защо интензитета на слунчевите лъчи е толкова силен вече? Има ли го въобще и колко от него е останало?

Сгърчих се от студ тази вечер.Къде е това глобално затоляне?От 10 години съм бездомен,и спя под мост(заради герб,разбира се),но такъв студ през август не съм чувствал никога!

Браво ба герб значи. Дори клошарите постват по разни форумчета и джиткат с компютрите. Сигурно и гоуфа яко къди за да се стопли климата да не зъзнеш.

Никой, никога Не е твърдял, че Слънцето е причина за глобалното затопляне! Само ДИРа не го знае! И ни пробутва, #Това за Новина! Докога О'неразумний, ще ни мътите главите с Вашите Простотии!?!?!?!?

"Само когато се вземат предвид антропогенни, т.е. дължащи се на човека фактори, се получава съответствие с наблюденията и измерваните данни", казаха учените. - т.е. като си ги нагласим и става СУПЕР

dobrin

ако и германците си имат неква дупка мозе би искат ниж да я запулним...

gonzales

тия велики учЕни скриха шапката дори на Айнщайн с това си откритие.

Предстои: цигарите също ще бъдат обвинени за затоплянето. Всяко огънче за запалването вдига с еди си колко температурата, а цигареният дим е основен причинител на парниковия ефект. Триенето на перките на ветрогенераторите в техните лагери създава топлина, която е пагубна за ледниците на полюсите. А соларните панели връщат в атмосферата йонизирана светлина, която разрушава озоновия слой. Накрая болните от грип с температура над 38C ще бъда обявени за врагове на планетата ни.

Забравяте за 1.1 милиарда овце на планетата. Които са виновни за 5% от изпусканите газове CO2 и метан :D :D Кравите - отделен баланс. Боже, какви глупости доживяхме !

Не разбрахте ли че Слънцето изстудява Земята. Глобалното затопляне се дължи на ледниците на полярните шапки, които при топенето си отделят огромно количество топлина, която е била заключена в тях.

Явно си прегрял, личи си! Ама, все пак що не вземеш да се ограмотиш, а? Имаш, виждам, НЕТ! Оства да зададеш по некой и друг въпрос, за да получиш отговори! Или - Да, ама , Не!

Като се има в предвид че няма никакво Глобално Затъпяване, а точно обратното има малко застудяване, това се връзва много точно с активността на слънцето!

Еееее, сега свързах нещата... Така е, защото Северно Корейците кацнаха на слънцето и му намалиха осветеността. Много електричество харчеше преди, а Ким-чо не обича разхищенията. Ама това ни прееа нас, щот треаше да спрем проекта за Белене. Иначе щехме да продаваме евтина електроенергия на слънцето за да грее, а колкото повече грее слънцето - толкова повече климатици трябва да работят, респективно се харчи повече електроенергия. След няколко години щяхме да отворим и затворените реактори на Козлодуй... Ама не, Ким-чо ни прееа. Са, че духаме таратора, щот немаме ток за да си направим супа...

При гьобелсовият метод за социален инженеринг, не е важна достоверността на информацията, а повтаряемостта на внушенията. Тактиката на тези които искат да заемат мястото на Бога в живота на хората и да ги управляват не чрез любов и истина, а чрез масови фобии, насилие и лъжа, за да упражняват своята суетна и престъпна воля и да угаждат на плътските страсти, е елементарна. Те продуцират реални глобални проблеми като световният тероризъм, действащ под фалшивият флаг на митичната ислямска държава. Или измислени проблеми като глобалното затопляне причинено от стопанската дейност на човека, опасността от пренаселване на Земята без да уточняват къде точно, мита за ползата от ваксините, които имат сериозен потебнциал да причинят тежки умствени увреди или срив в прецизният баланс на имунната система на невръсното дете в периода когато нейното формиране не е завършило. И от скоро мита за опасността от изкуственият интелект, който не съществува, но за който професионалните световни гурута не спират да се тревожат гръмогласно в медиите за масова дезинформация, за да ни уплашат поне толкова, колкото себе си в духа на диктатурата на страха. Мита за глобалното затопляне е необходим на папството, за да предложи като генерално решение на всички човешки проблеми в глобален мащаб, неделният закон (белегът на звярът), който е белег на авторитета на тази езотерическа езическа църква, получила своята сила и власт от змеят (Сатана), и който е в директно противоречие с четвърта вечна Божия заповед. Единственат заповед в декалога, която започва с думата "Помни". Всичко които приемат белегът на авторитет на звярът (папството) на челото си, което е символ на мисълта и съзнателните решения на човека или на ръката, която е символ на труда или действията според вярата, ще пият от виното на Божият гняв , което е приготвено чисто в чашата на гневът Му и ще ги споделят последните седем язви.

...казаха учените... ТоЯ Насю Ментата много се заседява в кръчмата. Не му влияе положително. Тъпее.

Просто земята е по-близо до слънцето, но евреите са намерили начин да правят пари и от това.

Тези са си направо за нобел!

На платени кретени да не се вярва. Като го заплашат , че с кариерата му на Учен Кон е свършено и започва да говори, каквото му наредят.

Основната маса влиаеща на температурата е океана. Така че германските учени, пропускайки това установяват. То е като да установиш че трябва да заври водата за да се свари месото.

Антропогенни ще са факторите. Аз даже мисля че са андрогенни. То като излезе човек на улицата и види до къде си показват краката мацките как да не загрее.

путлер, с неговия висок реитнг, е основната причина за глобалното затоплянае.

по скоро ти си виновника,че с това дето си ги написал освен боб няма какво друго да си купиш с хонорара,така че попръцквай и произвеждай метан

Днешните така наречени учени днес живеят от проекти, които ги раздават политиците. А са казали нещо против политически корекектното и бизнеса на политиците, а са им спрели кранчето. Списанията, където пишат и те са така. Та казват каквото казват не е за вярване.

хахахахаха, правилно, "глобалните" температури са по-ниски от когато ал горе получи нобелова награда за пропагандата си :)

А климатиците, хладилниците и фризерите причина ли са? Аз като гледам вечните ледове на Арктика са се пренесли във фризерите ни. Особено тези на -80* С.

Посред" вътрешни" специалисти, затоплянето с дължи на повишаващата се тем. на ядрото на планетат и няма нищо общо с "антропогенните фактори". Нещо повече, говори се за нов мини ледников период. Слънцето също оказва влияние на есктремалните темп., които се наблядават през последните години. Обърнете внимание на самото слънце: преди 25+ год. то имаше жълт цвят и можеш да се гледа без очила. Докато вече е нажежено до бяло и не може да се гледа в него без очила. А какво казват учените, отдавна е без значение.

Без очила ;-) Жълто било, бяло станало :-)) Как ги излюпваш тези ... Върви на офталмолог.

Гледано от Земята през атмосферата слънцето може да бъде червено, оранжево, жълто - при изгрева му, например. Оцветяването му се дължи на състоянието на атмосферата - водни пари, прах, промишлени замърсители, и на височината над хоризонта. Гледано извън атмосферата, неповлияно от атмосферните фактори, слънцето е и е било БЯЛО на цвят. Представата, че за няколко десетки години цветът на слънцето, неповлиян от външни фактори, се е променил от хипотетичния жълт на бял, а ние все още съществуваме, е безумно оптимистична :-)

Пациента умира от алчност. Побързайте с диагнозата. Аз май я открих сам - алчност. 1.3 милиарда китайци гонят стандарта на САЩ и ЕС. 1.4 милиарда индийци в близко бъдеще ще ги последват. Имат право. Ако всички седнат на кола с вътрешно горене ние ще опарим слънцето, а не то нас. Радвайте се и по-малко алчност. Всеки нов апартамент и кола с пирон в ковчега на биосферата планетата. Всеки полет със самолет също.

Що му напляскахте минусите на човека, бре. Вижте колко коли щъкат из градовете и каква температура излъчват двигателите. Изгорелите газове отделно. Горите изсечени и опожарени.Само това да беше.Каквото и да се случи, сами си го правим. Всяка цивилизация достига определен етап на развитие и после се /само/унищожава. Технологиите ще ни затрият и няма никакво съмнение.

Правят поръчкови мизерии на Тръмп германските учени ...

Като Слънцето не е причината, защо така силно;изгарящо; пиче.Едно време не беше така.

Ами хубаво... обаче тия дето твърдят че Слънцето влияе върху климата на земята казват че наклонът на земната ос осцилира, а това води до циклична промяна на осветеността и от там енергията която поемат осветените площи по Земята следва същата цикличност, и така дори слънцето да не увеличава излъчената от него енергия то пак влияе върху климатичните аномалии в глобален мащаб. А и да не забравяме че само преди две седмици ни зарадваха че в Антарктида има 138 вулкана, от които 98 са открити наскоро защото релефът в този район е изучен сравнително слабо заради ледената покривка покриваща 98% от площта на континента;)

Всичко почна от нас. Ако не бяхме си палили огън да опечем мамута, земята още щеше да е обвита в лед.

Изсякохме и опожарихме горите, та няма и мамутите къде да се крият

Мамутите са живеели в степите

А бре дойчовци!!!ми тя луната е виновна бе!!!