Кубик дърва с корояд ще се продава за 1 лев

По лев ще струва кубик дърва за огрев, нападнати от корояд в Южна и Западна България.

Обратно в новината

Коментари - Кубик дърва с корояд ще се продава за 1 лев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Веднага викайте от Мадрид "царят"-куруяд.Той ще спаси горите ни. Вижте как само спаси Чамкурия. Прилича на лунен пейзаж.

Сече се поголовно. А залесяване няма...

Специалистите пишат, че изкуственото залесяване е правено за борба с ерозията и с надеждата, че гората ще бъде заместена от естествена, която е по-устойчива. Или с други думи - да , зелесяването е минал етап, който си е свършил работата. Само дето сме пропуснали да подпомогнем естественото залесяване като е трябвало да сечем изкуствената гора за да я разредим. Единия от проблемите е , че изкуствените гори са прекалено гъсти и заразите се предават по-лесно. По същия начин Хенри Форд се проваля с каучоковите плантации. Та чети преди да искаш да се прави нещо. И следващия път като чуеш за сеч не си мисли, че задължително е нещо лошо , а залесяването задължително добро.

Не знаех че спасението от корояда е сеч.

Живееш в 21 век и навсякъде по света короядът се бори със сеч. Експериментите с алтернативни методи продължават, но успех няма.

Кога ще залесяваме?

Изпуснали сме момента - трябвало е да почнем сечем преди 10-20 години за да тръгне ЕСТЕСТВЕНА гора. Сега ще гледаме как горите умират. Специалистите така обясняват - залесявано е с цел да се сече след 30-40 години за да се даде възможност да тръгне естествена гора, която е устойчива. Ама сега така обясняват - до преди няколко години ни обясняваха, че си сечем гората и ще останем без гора.

ЗА ПО 1 ЛЕВ, ЗАЩОТО ИГЛОЛИСТНИТЕ ГОРИ БЯХА ЗАРАЗЕНИ С ТОЗИ КОРОЯД СЪЗНАТЕЛНО ОТ ДЪРВЕНАТА МАФИЯ !

Дървената мафия ако имаше какво да прави с изсъхнали дървета нямаше да ги продават по лев за кубик.

'Зелените' биха могли да обикалят горите и да слагат капани за корояди. Има безброй конструкции на такива прости устройства. Става даже от пластмасова бутилка. Само трябва от време на време да се обикалят и да се унищожават наловените буболечки. Ма нема далавера в такава работа.

Че иглолистните гори няма да бъдат спасени - това е ясно. Ако остане нещо от тях пак ще е добре. Аз лично съм възмутен от еколозите. Сега всички се надпреварват да обясняват как трябвало да вземем мерки преди години, защото 90% от иглолистните гори в България са изкуствено залесени и животът им е 40-50 години. Трябвало да се разреждат за да тръгнат широколистни гори. Е КЪДЕ СПАХТЕ ДОСЕГА? Да не би единствената причина да не протестирате е, че нямате достатъчно мотивация ако противник ви е бръмбар, а не милионер? И какво ви води повече - злобата срещу капиталистите или любовта към природата. Ясно е, че е първото. Не защитаваме инвеститорите, но НИКОГА няма да взема страна и на хора, които са водени предимно от злоба.

Нова ГЕЙБЕРАСТСКА СХЕМА за купуване на гласове! Гарантирано от ОПГ ГРОБ.

е засявал гори при НРБ. Сега тия примитиви секат, да има наводнения.

СПРЕТЕ СЕЧТА.

АКО ДЪРВОТО Е БОЛНО , НО ОЩЕ ЖИВО МОГА ДА ГО ИЗЛЕКУВАМ ... НАД 300 ВИДА ДЪРВЕТА И ХРАСТИ СА ПРОБВАНИ ПО ТОЗИ МЕТОД С УСПЕХ 95% :)) ... ОБАЧЕ ЦЕЛТА Е ДА СЕ СЕЧЕ ДЪРВЕСИНА - НАЙ-ХУБАВИТЕ ВЕКОВНИ СМЪРЧОВЕ :)))

ВЕРВАЙТЕ му всичко може!

Ами да го бяхте излекували. Е сега ще се сече. Защото без да съм специалист знам едно - ако в една гора има много групи сухи дървета то задължително ТЯ ЩЕ ИЗГОРИ. ако не тази година - то догодина.

да бъдат унищожени. РАЗПРОСТРАНЯВАТЕ ОПАСНА ЗАРАЗА.

Такова сечене на гората никога не е имало няма празник няма делник а да им е удобно даже им отпускат милиони за пътища в гората та там са по добри дори от много села. А на дърва отоплението е най скъпо мръсно и не рентабилно . Цял живот съм на дърва и ми се повръща вече . Разберете от ТЕЦА по хубаво няма.

Мръсотията не е само в къщи, тя е и на вън като излезеш - навсякъде във въздуха

То щото в Горно Нанадолнице всички са на ТЕЦ, ша знайш. А ако трябва да сме сериозни, хората се отопляват с дърва поради липса на алтернатива.

Хубаво е ТЕЦ-а докато не ти бръкне в гъзеца. 15 години се отоплявам на ток - с нагреватели в радиаторите, и си сравняваме сметките със съседите на ТЕЦ. Бия ги с едни десетина процента. А кажи ми как така парното на най-голямата топлофикация - София, излиза по-скъпо от най-скъпото отопление - на ток.

Вие си ги горете и вкарайте у вас да ви изядат пода, мебелите, децата, любимците, съседите и половинката...

Ако ще ме отърве от тъщата... ВЕДНАГА ГИ ВЗЕМАМ! :-))))))))))))

Тези хора луди ли са? Ще продават заразената дървесина, че да може короядът хубавичко да се разпространи из цяла България.

КЕВР да се заеме с цената на дървата и въглищата ! Преди 4-5 г.при такава акция цените паднаха с 60-80 лв ! Не всички са на централно парна да не обслужват саво тях !

Ти сега ли разбра за кого работят институциите? Винаги е имало деление на София и страната. Така ще е и сега. Но все пак - мерси от ТЕЦ-а. Най-голямата далавера е в разпространението на енергия, добита от безплатния източник слънце. За много пари, при това. Ей там е сбъркано.

КУПУВАШ НА 1 ЛЕВ ПРОДАВАШ НА 80 ЛЕВА :))) .... ГЕРБ ХРАНИ ГЕРБ АКТИВИСТИТЕ ПО ПОМАКЛЪКА:))

... А ИНАЧЕ ЗНАМ КАК МОЖЕ ДА СЕ СПАСЯТ ГОРИТЕ ОТ КОРОЯДА .... НЕ Е МОЯ ИДЕЯТА - ВИДЯХ КАКВО ТЪП , ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТО И ЕФЕКТИВНО УСТРОЙСТВО СА ИЗМИСЛИЛИ ЕДНИ АНГЛИЧАНИ .... ПРОБЛЕМА ДА НЕ ГО КАЗВАМ Е, ЧЕ ЗА ДА ГО ВНЕДРИШ В БЪЛГАРИЯ ВЕДНАГА ЩЕ НАПРАВЯТ МУТРО-ФИРМА КОЯТО ДА ГО ПРИЛАГА :))

МЕТОДА ЗА ЛЕЧЕНИЕ КОИТО ЗНАМЕ Е РАЗПРОСТРАНЕН ПРИ НАС В САЩ .... ОБАЧЕ МАФИОТА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ДА СЪХРАНИ ГОРАТА , ... КОРОЯДА Е САМО ПОВОД ДА СЕЧЕ ПОВЕЧЕ ... ОТДЕЛНО ЧЕ ЛЕСНИЧЕИТЕ СА ТЪПИ КАТО БУКОВА ДЪРВЕСИНА

"...Мярката цели да и да подпомогне хората..." - нищо общо с хората, просто на горската мафия не и е изгодно да краде такава дървесина и лизачите дето преди осем години изгониха хората от гората сега търсят будала да им разчисти насраното (причинено от неспазването на БДС за сеч, който изисква отсечената иглолистна дървесина да бъде обелена още същия ден).

каккъв е този курояд?

като са прости и не ги направят на дървени въглища

Дървени въглища се правят от дъб,не от чам,аланкоолу!

аланКольо кой те затоплил че стават само от дъб ?

"Целта е местните хора също да бъдат включени в борбата с дървения корояд, унищожил стотици хиляди декари от изкуствено създадените преди ПОЛОВИН ВЕК гори." А за 20 г. ДПС-то ет сие изсякоха гори от по цял век???! Найс а?

Те едно време позволително беше 8 лв и да си ги докараш до вкъщи . да забранят Псевдо зелени да се разправят с каквито и да е неща в гората .Да не и м дават пари от евро фондове .Всички пари да са за гората почистване на заразените дървета засаждане на нови .Няма да изчезне гората ако се засажда нова .

Миме, а в Канада по закон всички дървосекачески фирми са задължени за едно отсечено дърво да засадят три !!! К'во мислиш дъще?

А ти как мислиш, короядите по колко дървета засаждат за всяко изядено?

Se taia

Очевидно си нямаш грам понятие какво е корояд и как се води борбата срещу него. Ама да плюеш по зелени е най-лесно. Ако ги нямаше зелените, сега Рила, Пирин, Витоша и част от Родопите просто нямаше да са гори а голи хълмове.

как бе бай МИхале? Ти кат си имаш представа, колко корояда си уморил, колко дървета си спасил?

Те едно време позволително беше 8 лв и да си ги докараш до вкъщи . да забранят Псевдо зелени да се разправят с каквито и да е неща в гората .Да не и м дават пари от евро фондове .Всички пари да са за гората почистване на заразените дървета засаждане на нови .

само да чуя някой да твърди,че в българия отоплението е с пари,и то както всичко останало е безплатно,но мрънкачите хленчат ли хленчат

ДървосекачЪТ, той е специалистЪТ?

Купете си чаршафи с дървеници - евтини са!

И къде ще ги горят в апартаментите ли? Да в спалните при чаршафите.

Хората нямат апартаменти а къщи! А в къщата е най-хубаво и най-здравословно а също и най-евтино ДА СЕ ОТОПЛЯВАШ НА ДЪРВА !

най-здравословно??? А като започне да пуши, недай си боже да падне някой въглен да се запалиш... кажи го това на хората, които умират всяка зима от пожари или въглероден монооксид... Не е нито най-здравословно, нито най-комфортно. Казвам го като човек, който цял живот се е отоплявал на дърва, но преди няколко години ми писна и минах на пелети.

За комфорта да не говорим. Няма по голям кеф от това да чуваш цяла нощ през нощта как печката гори пук пук докато горят дървата цяла нощ докато спя. А навън сняг вали. Домашния уют е голям. И незаменим. Никога няма да използвам скъпите и изкуствени методи на отопление като на ток, на газ и прочие парноглупости.

Дядото

Явно не си спал на запалена печка. След половин час до час, ако не й подаваш дърва тя угасва и се събуждаш по никое време от студ.

ББ-Т и шайка се драпаха 15 години докато горите загиваха пред очите на всичики ни. Пари нямало. Нямало за горите, а за кефа и капризите на мутрата имаше, нали? Гласувай смело за мутри и бандити, българино, само така ще прокопсаш!

Уж само иглолистните засадени в ниското съхнели а то се оказва ,че съхнат и широколистни като ябълки ,сливи и др.Как ще се обесни масовото съхнене на различни дървестни видове из цялата страна?Сещам се и за онези самолети които оставяха много странни следи в небето но това със сигурност са измислици и търсене на световна конспирация...

Se taia

Всъщност си има обяснение за следите, което е далеч от конспиративните теории, но короядите са си проблем от време оно. Проблема е, че сега с тази глупост, ще ги разнесат навсякъде и гори просто няма да останат...

Чурчето ти е изсъхнало, Николчо.

мозе би ксимеон няма нещо общо...

Se taia

Хм, а докато ги закарат до мястото за продажба и след това до домовете, хубавичко ще разнесат короядите навсякъде... Това все едно да продаваш заразени животни за ядене.

споки, и без това като 'нападната' ще пишат краднатата дървесина.

Не си се отоплявал с дърва, нали?