”Роскосмос” планира по 25 изстрелвания годишно

"Роскосмос" планира да осъществи до 25 изстрелвания през тази година и още толкова през следващата, заяви ръководителят на държавната корпорация Игор Комаров.

Обратно в новината

Коментари - ”Роскосмос” планира по 25 изстрелвания годишно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

едни плюват срещу Русия че била 3 та по изстрелване на ракети в космоса, други се смеят че повечето изстрелвания в космоса стават с руски двигатели. Аз се смея че в българия се води истинска гнусна война между САЩ, Запада срещу Русия. И се питам къде са тъпите българи да позволяват на тяхна територия да севоди тая война? Отговар българите ги няма щото са истински гнусни мишки!

българите са великодушни, че те търпят, ако си на тяхна почва. Това баварците, сред които живея, щяха да те опаковат и пратят като ценна пратка на Путин.

Трето място след Фащ и Кентай! Гагарин се върти в гроба като вентилатор.

Лудите крави летят на руските космически кораби Съюз.. Мумията на Рейгън вече се надига от гроба!Бухахахахахахаха

A KYP B YCTATA искаш ли?

Извади си пръстa от koнmakma!

БРЦК

Кво ви дреме колко изстрелвания имат руснаците? И кво величаете американците , като си купуват и двигателите и места за астронавтите от руснаците. Това ли им е величието? И стига повтаряли как Мъск и незнам си кой още строили ракети - още нищо не са построили , а само тестват. Да не забравяме ,че това са частни компании. А частните компании могат да кажат на НАСА да си гледа работата и НАСА да гледа космоса само през телескоп.

Ако не е НАСА да дава държавни поръчки повечето частници ще пукнат веднага! Ако не си наясно НАСА отдавна няма развойна и строителна дейност! Те работят като при нас държавна поръчка!

БРЦК

Това е само докато стартират. След като развият технологията няма да имат нужда от НАСА , щото ще могат да печелят и без поръчките на НАСА. Тогава спокойно могат да кажат на НАСА да си гледа работата и да се занимават с каквото си искат. Да разкарват туристи из космоса или да копат ресурси или каквото си поискат. Какво ще прави тогава НАСА? Ще плаща на частниците десеторно или ще ходи да се моли на руснаците? Не може да си космическа агенция номер 1 и да не можеш да изведеш един космонавт в космоса без чужда помощ !!!

Каквото и да серат и да реват БГ кончитите и прочие европедалска сган..Фактите, са факти! Без руските космически кораби Съюз, лудите говеда ще видят космоса близките пет десет години, ама другия път! Краварските летящи ковчези не само са пълни кофи за смет, но дори НЕ СА ИЗПИТАНИ!!! КОЯ ЛУДА КРАВА САМОУБИЕЦ ЩЕ ЛЕТИ НА ВЗРИВЯВАЩИТЕ СЕ КОНСЕРВИ НА МЪСК?! КОИТО ДОРИ САМАТА НАСА ПРИЗНАВА, ЧЕ СА ЛЕТЯЩИ КОВЧЕЗИ!

Фактите са си факти.

Во-вторых, компания Маска вместе с Boeing в 2014 году выиграла тендер НАСА по доставке астронавтов к МКС. Сумма контракта 2,6 миллиарда долларов. Предусматривалось, что к 2017 году американские астронавты будут отправляться на МКС исключительно с территории США без помощи российской стороны. Пока тестовый пуск корабля Dragon V2 перенесен на ноябрь 2017 года, а первый пилотируемый пуск на май 2018 года. Возможно, что SpaceX не выдержит и эти сроки, однако то, что пилотируемый полет Dragon V2 состоится в ближайшие два года, сомнений почти не вызывает.

Согласно данным, приводимым отделом коммерческих космических перевозок Федерального управления гражданской авиации США, общий доход от коммерческих пусковых услуг в 2016 году составил 2,5 миллиарда долларов, что на 300 миллионов больше, чем в 2015 году. США осуществили 11 коммерческих пусков, ЕС восемь, Россия всего два. Больше всего заработали США (1,185 миллиарда долларов) и Европа (1,152 миллиарда). России в прошлом году коммерческие пуски принесли всего 130 миллионов долларов. SpaceX досталось шесть коммерческих пусков, на которых компания заработала в три раза больше, чем Роскосмос. Учитывая, что в 2017 году ожидается старт ракеты Falcon Heavy, а к 2020 году носителя New Glenn компании Blue Origin, уже располагающей контрактами на шесть пусков, конкуренция между перевозчиками обещает только обостряться.

източници като укробидлата от руината Крайна?:) Защото официалните данни са коренно различни:) От дрисните които ти пишеш:)

Затова НАСА купува места на руските Съюзи... Защото краварските летящи копфи са истински ковчези! И космонавтите не искат да се изпекат като печени луди крави, като тия на Челинджър и Колумбия! Мухахахахахахаха

кво стана с великите щатски совалки, що ги спряха ?? Май хора горяха живи в тях...

Руснаците си изстрелват ПО ГРАФИК космически кораби и сателити...А в това време в Краварника, НАСА купува места на руските космически кораби Съюз, защото не иска да се гърми на консервите на Илън Мъск. А Пентагона, продължава да купува руски ракетни двигатели, за да не гледа космоса през крив макарон. Факт!

НАСА купува местата от Boeing. Има още 4 и стига толкоз. Буреносни облаци са надвиснали над Роскосмос. Затова реват.

Ай стига квича ве чирак. Гледам от ранно утро си се разквичал, явно паницата с бобената чорба закъснява, и затва квиченете ти е на гладно!мбухахаха

На Боинг викаш...А колко полета с пълен тестови цикъл е направил кораба на Боинг? НТО ЕДИН!! Тоест СА ЕДНА КРЪГЛА НУЛА! Викаш затова НАСА купи места на руските Съюзи, до 2020 година, а?:)

Та не каза колко полета, а дърт соросоиден педераст платен!

В России работают над созданием ракеты-носителя Протон Лайт, которая сможет составить конкуренцию ракетам SpaceX Элона Маска. Первый запуск Протона Лайт может быть произведён в 2018 году

пъти и то без да планира. Кога ще ги стигнат ватниците? На върбааааааа, хахахахааааааа, мббуууухахаха

Новина от Русия: Роскосмос планира по 25 изстрелвания годишно. Новина от България: Кубик дърва с корояд ще се продава за 1 лев. По лев ще струва кубик дърва за огрев. МБУХАХАХА

Ще видим на разбора.

Наскоро съветник на Путин каза, че ако руснаците продължават да се самоизолират от света ще изчезнат от лицето на Земята в следващите 30 г.

ЛЪЖА.

А Илон Мъск каза, че трябва да се изнасяме на луната, и аз вече си стягам багажа, и чакам да ми се обадят кога да тръгвам.

Ми събери 200 милиона долара и може да те разходят до Луната, ама за целта трябва да напишеш 200 трилиона глупави поста за да събереш достатъчно копейки при сегашния курс на рублата.

Друг без да ти се обажда ще те кара да полетиш на някъде, само изчаква момента.

Добре,че са руснаците,че да има хора в космоса и космическа станция.

смях и едри руски лъжи...

Глупости. Ако жена ти не пазарува ще умреш от глад, това ти е тъпата логика. Ако не бяха американците да дават пари, нямаше да има и кьорав руснак на МКС. То и сега руснаците изпитват трудности с това каква работа да намерят на космонавтите на МКС, че даже решиха вече да качват само по един и то само като шофьор на американците. Ама от догодина и тази им космическа дейност ще отпадне.

Абе, ДАДА, ти си кръгъл ИДИОТ!!!Американците дадоха пари за този съвместен проект,защото щяха да платят в пъти повече, ако бяха тръгнали със самостоятелен такъв.По този начин се домогнаха до редица технологии, достигането до които щеше да им отнеме много време, усилия и не по-малко средства от дадените от тях за МКС.Не знам дали ви прави впечатление, но всичи екипажи, които се подготвят за дълъг престоя на станцията се готвят в Звездното градче.Иначе, ако я нямаше МКС щеше да има ново поколение МИР.Едва ли знаеш какво значи това.Впрочем ,както е тръгнало след МКС не е изключено станцията да бъде руско-китайска.

Разбира се, че американците са кацали на луната, гледах го на един филм. После кацнаха на слънцето, а после и на млечния път кацнаха, всичко документирано на филм. Само не мога да разбера операторския екип, който е заснимал кацането, как е пристигнал преди самите космонавти, да разположи снимачната техника.

Значи не си гледал никакъв филм. То такъв и няма. Има стотици филми и хиляди снимки. Просто си тъп трол каращ н опорни точки.

Наскоро съветник на Тръмп обяви че кацането на Луната е най- голямата измама в историята на човечеството. И е прав. А руснаците не харчат пари за бракми, ами направиха медународна космическа станция, та и говедата да видят космос.

Тодоре, Тодоре, дърто магаре, тъп ли си или платено руско мекере та пишеш тези "бисери"???

не съм говеждо мекере, ха насери се от яд. А гугъл ще ти каже останалото.

А, съветникът на Тръмп по научните въпроси и той ли "платено руско мекере"!?

тръмп и съветниците му не са наи-големите авторитети - дори са леко малоумни. 99% от американските учени са против тях. така че не ги цитираите. не знам защо си мислите че е толкова важно и сложно да се кацне на луната.

Не е сложно бе, Брус Уилис ходи сутрин да бяга там.

Добре, че е Роскосмос, че краварите да виждат космоса от близо.

Космоса е на 400 км само според тъпаци като тебе. Ама всичко което знаеш за вселената и планетите си го научил от НАСА, която има апарати по цялата Слънчева система, че и извън нея, която има единствена космически телескоп, а до година ще качва още по-голям.

Говедата една кафемашина нямат тяхна, апарати имали. А си варят кафе с италиански машини!

руснаците нямат пари да си купят водка за пиене.Всичко са пропагандни шумове.

те и за турски поток, и за моста до Крим нямаха пари, ама се строят.

ОТ КОНСТРУКТОРСКОТО БЮРО МИГКОЯН ОБЯВИХА ЧЕ НОВИЯ МИГ-41 ИЛИ КАКТО Е ИЗВЕСТЕН "ПАК ДП" НЯМА ДА СЕ ИЗСТРЕЛВА , АМИ НАПРАВО ЩЕ ЛЕТИ В КОСМОСА :)))) ТОЙ ЩЕ ЗАМЕНИ МИГ 31 - НАЙ-БЪРЗИЯ СЕРИЕН САМОЛЕТ В СВЕТА :))

написах от кенефа на двора в селската ми къща.

защото Мъск обяви, че ще правят по около 20 изстрелвания годишно. Роскосмос преди година обяви, "че може да бъде достоен конкурент на фирмичката на Елън Мъск". Хахахахха

Хаха....ташаци в космоса! Предвид бройката-25, единствено толкова светулки могат да "изстрелят", докато жуже лови риба на тъмно и му правят пи ар снимки :)))))

Гладна кокошка...

Викаш - на теб по 5 ракети на вечер ти изстрелват в дyпapaта, а? Нямаш стигане направо.

вози щатските астронавти до МКС? Тия, дето са като нашто БДЖ, май а? Когато Щатите започнат да извеждат хора в Космоса, без последните да бъдат анихилирани вследствие на взривен космически апарат пред погледите на целия свят, може да съпоставяте потенциалите на космическите им ведомства.

Със Союз. Разработка от 60 те. Америка си има свои планове. Много лесно могат да пуснат Джемини, но няма смисъл. Най тежката ракета е американска, винаги могат да качат хора, но излиза по евтино да ги качат от Байконур. Та така, Рассия и в 2200 година пак със Союз ще си лети. Не може населението да е алкохолизирано и ти да жънеш успехи. Трябват деньги. Деньги алкохолна нация не може да създаде. Може с нефть и газь, но цените паднаха, така че и на дядо Боже вече не може да се разчита.

плановете не извеждат астронавти в Космоса, запомни го. И се замисли защо щатите закупиха поредна партида Р 180, при положение, че Елцин в момент на небивал алкохолен есктаз нареди да им предедат производствената и техническата документация. Самият Маккейн - унищожител на самолетоносачи 1 - миналия януари изпадна в делириум в Сената, защото пак финансирали путин с милиарди. Ама пентагона го светна, че иначе губят изпълнението на програмите, а бъдещето на техните разработки по въпроса хич не е розово.

Да се чуди човек като всичко сами могат краварите, що още купуват РД-191? Руснаците като имат планове, все квичите "ще, ще, ще", били говорели в бъдеще време. Краварите като не могат да качат човек в космоса, имали си били планове ... Аре малко по-леко с двойния стандарт, а? А, колко сте прости всичките и не усещате как във ФАЩ целият държавен апарат работи за това частни компании да развиват космическата програма, за да може после пак големи и тлъсти корпорации да си присвоят придобитите блага. Въпреки, че 90% от най-важната работа я свършиха и продължават да я вършат НАСА, Роскосмос, ЕКА. По същия начин компютърната индустрия започна с милиардни вложения от правителството на ФАЩ, от 1940-те до 1969г. После уж заради протестите срещу войната във Виетнам спряха финансирането на един куп програми и принудиха хората да отидат по частни компании. Всички дрънкат глупости какво били разработили Xerox. Истината е, че целият екип идва на куп в компанията, с идеите си разработени на 70%. Идеи, които само довършват в Xerox. Преди това са работили по различни проекти на военните и НАСА - изцяло държавно финансиране. Всичко това е добре документирано. Алан Кей (Alan Kay) има множество лекции в тубата, в които разказва за началото на цялата тая индустрия. Сега всички "технологични гиганти" не плащат абсолютно нищо за да ползват интелектуалния труд на изключително много хора, далеч не само американци.

Boeing. Още 4 пъти и стига толкоз. Затова сега Росскосмос плаче тихо в ъгъла. Няма вече кокалче.

Роскосмос е като нашето БДЖ. От съветско време не са мръднали ни Роскосмос, нито БДЖ. Такава им е структурата.

И добре, че е Роскосмос, че иначе краварите ще гледат космоса само от земята.

Всички броят изстрелваията като на изборите в България - както им е угодно! Проскосмос няма пари и изстрелва само по поръчка на агенция НАСРАСА с предварително заплащае в долари. Кара го космичско такси един вид. Не влизат в сметка изстрелванията с военни цели. За тях пари има. Общо казано малко се стреля. Найлон Мъск изстрелва през ден. Сега учат ракетите да се приземяват, а догодина може да ги учат и да летят. Общо стрелят най-много. Китайците пари имат и стрелят регулярно. Карат материали за строеж на собствена станция, хотел, мотел и кой знае още какво. Руснаците нямат пари да идат да видят до къде е стигнал строежа, а американците няма с какво да отидат да видят. Общо взето Китай стреля по-малко, но редовно. Не броим стрелбите на Ким Че Ун.

... а Патока доналд ще изстрелва само фойерверки (китайски), наистина ФАЩ са вече Третият свят!

Пропагандата ви вони на стари кремльовски сопоги. САЩ вече ползват услугите на Спейс Екс да изстрелват каквото им трябва :) Руснята сега се занимава само със страни от третия свят, докато и на тях не им светне, че Спейс Екс са по-евтини.

Вервайте ми!

Интересното е, че тъпите путлерасти в случая спорят с шефа на Роскосмос, който казва, че Русия е след САЩ и Китай. Все пак те си знаят, че "Русия изстрелвала 2 пъти повече отколкото всички останали" и всичко което не съвпада с тази опорна точка не е вярно и Игор Комаров трябва да се уволни и разстреля като национален предател.

Е тогава вече руснаците ще питат къде серат гладните!

Не думай бре .Точно тези които имат от всичко по МНОГО ли ще умрат от ГЛАД.

Руски въздушно-космически сили са всемогъщи и непобедими! Наши ракети са в состояние да поразят за считани минути всяка вражеска цел.

или може би на Воронеж? Неграмотни руски отрепки...

3 американски компании правят пилотирани кораби който ще лятт поне до Марс Пробните полети са догодина

И, сещаш ли се колко са желаещите да се качат на уса ракети? След зрелищните фойерверки от Чалънджър и Колумбия?

колко? м?

Ако украйнеца Коральов стане от гроба и направи нова ракета на Блядовете може и да конкурират Спекс Екс Със старата ракета са неконкуретно способни

Pesh0

неконкуретно ... можеш ли да си преброиш правописните грешки , че аз се обърках , нали съм прост . Русия едва ли и мисли да се конкурира със Спейс Х :) Те дори и Франция с европейската Гвияна не мисли . За китайците не знам , те отдавна са я минали предполагам . Ама виж със северна корея , сигурно може да се конкурират

Не бе къв " усраинец" е Корольов той може да е само "македонец" )))) а ти-безподобен смешник

Изяде хиляда на Блядовете Даже и Бг фирмите предпочитат американският носител тъй като е по изгоден Цената си казва думата

Pesh0

деобе де Спеис Х изстрелват ракета на един 2 месеца .... Сегиз тогиз са неуспешни ??????????? Кои са другите американски ракети , за които не знам ?

Човече , ужасно си тъп да знаеш! А онзи двигател с който се гордеете е собственост на Прат ЕНД Уитни. Не е руски и Блядовете нямат право да го слагат на нито една тяхна ракета - просто американците ползват евтин руски труд, както ползват евтин китайски :))

Pesh0

И защо САЩ , Забрани да се внасят ?????????? Като им наложи ембарго След което прилепна плътно до земята ?

Росссмях планираше и на Марс да ходи, но преди месец официално отложи.

Pesh0

САЩ бяха ходили на Луната , Ама преди 5 години официално изгубиха документацията за двигателите на ракетите , с които са ходили . А оригиналите на снимките от луната са изгубени ОФИЦИАЛНО от 10 години .

Россмях няма да ходи нито на Луната, нито на Марс. Заяви го.

Тези глупости от руското посолство ти ги подхвърлят, бе лекенце? И документацията и филмите са си налице. Загубени БЯХА снимки от единия от 6-те полета, но ги намериха.

Pesh0

и какви 17 ракети са изстреляли САЩ ?????????? Че нещо не ми се вярва . Да не броите любителските от млад техник ????????? За китайците нямам идея ... там може и да не лъжете

Мноого си зле, честно.

Pesh0

Кой кретен ми даде минус ????????? Саш Нямат Ракета . Нямат Ракетен двигател . Имат Спейс Х , които рядко извършват успешен полет .

Ужас прост човек.....

Боклуко, това че си тъпак си е твой проблем, ама това да наглееш с тъпотията си е вече и наш. Спейс Х e с 40 полета и един неуспешен полет, което е 2,5% провали. За разлика от тях Протон е с над 10% неуспешни полети. САЩ имат Делта, Атлас, Минотавър, Фалкън, АТК, а скоро и Електрон и Блу Ориджин. А в момента и най-добрия двигател - Мерлин с отношение собствено тегло мощност 1:199.

Много си набожен Пешко.... оди запали вдна свещ за бог Путя и си продължавай с вЕруюто.

Pesh0

не съм набожен :) почти съм атеист. Ама освен с въй боже с друго не ме опровергавате .

Новината трябва да е - Роскосмос извърши 25 изстрелвания. Разликата между планиране и осъществяване е огромна. Те и други неща планираха ама няма как да станат. Шом немаш пари какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш.

Руснаците имат пари, говедата имат хартии. И това го знаят и инвеститорите, затова в говедарника имотите са толкова скъпи.

Ха ха га ха.... тъп си мурзи... тъп.... Руснаците имали пари.... ха ха ха....

На ватниците парите които почти нямат пластмасови ли са.?

25 изстрелвания годишно, означава, че Русия извежда нови военни спътници в орбита. Което пък означава, че можем да спим спокойно. Ако някое говедо на запад като сивото искърско маккейн реши да се прави на мъж, ще му се втричи гуаното.

Ох милата ми мурзилка страхлива . Ха ха ха

... разбира се, че военни, те граждански не изстрелват, не им трябват..... на военизирана държава к'во друго и остава... я виж северна корея, колко изстрелвания има в годината и все успешни и корейците едни щастливи, засмени и сити..... бащицата мисли за тях

голяма част от изстрелванията досега бяха защото руснаците им плащаха да изстрелват чужди спътници. сега обаче елън мъск маж прелдлага по-ниска цена с ракетките си за многократно използване и ще има отлив от руските услуги и затова по-малко изследвания.

Никога не е било ракети за многократна употреба да са по евтини от тези за еднократна и няма да бъде. Говедата се отказаха от совалките и по тази причина. Така или иначе, не може всичко да се използва два пъти, особено втората степен на ракетите.

Като нарисуват Сърп и Чук на Марс да не се пулите!

Те още на луната не са отишли... чак след 20 години ще одят до там.... ти за Марс ми говориш :)))))

Хохолският кукурузник Хрусчов поръча кацането на "Довжiнко". Американците не са си и помисляли да минат само с "Дисни".

Може би от посолството са го пуснали в гарнизонка с преспиване, заради неделните дежурства.

ФАКТ - 2016 са трети след САЩ и Китай ФАКТ - За 8 месеца имат 11 през 2017та МЕРАК - Да имат 25 и да са на първо място. А тука путинофилите ни накараха да повЕрваме, че едва ли не само пРоссия изстрелва в космоса.

За 8 месеца 11, а за 4 месеца 14.... звучи ми като изпълняване на петилетки... :)))))

защо само 25? нека да изстрелват по 200-з00 ракети.

Какво развитие на техниката! Наште се изстрелват през терминала, а те - с ракети......

Ние пък планираме 25 гей-парада за догодина..ха.ха.ха

Абе някои тука не вярваха, че ще има и мост до Крим, помните нали? :))

а има ли вече..ха.ха , и газопровод Силата на Сибир или Турски поток..ха.ха

.... е имали или още го строят.... коя петилетка шъ му режат лентичката...

Вярваме ! До петилетка ще има ! А 20 килограмовия лаптоп кога ще пуснете на пазара ?

Аз не вярвах защото там брега е мучурлив. Обаче се оказа, че мост е имало през Втората световна. Бил направен набързо и след като си изпълнил задачата потънал в блатата. Този го набиват с пилоти както правят небостъргачите в ОАЕ в пясъците. Явно ще го направят. Турчалята и те вече имат 3 моста над Босфора и един тунел. Ние да му мислим. Нищо нямаме имаме водачи кратуни. Дето парите са в офщорки

... за роскосмос добре, а нещо за изпитанията на терминатор 2 няма ли.... а двуметрова щука дето е гонила путкин из шаварите....

цели няколко часа без новина от Русия, ще спрат копейките!

Щом има руското "ЩЕ",може и 50 да направят..ха.ха.ха

Я какво съвпадение, и Гришо си е запланирал по толкова титли от големия шлем на година.

Третото място пак не им мърда. Първият и вторият се развиват по-бързо.

Браво ! Вече втори час чакам новина от Могучая , а Путин как е ? Нещо отекъл ми се видя вчера !?

дръви го за любопитни ти що питаш

Така го опънах , че ме е страх да не се е повредил...

Благодаря на тъпите соросоиди за смислените дивотии - читателите на дир.бг ще могат да им видят простотията.