Проверяват заведение в Харманли за сметка ”нищо – 1 час”

Започва проверка за категоризацията на заведение в Харманли, за което клиент твърди, че е получил сметка за престой без консумация.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват заведение в Харманли за сметка ”нищо – 1 час” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В тая доказано малоумна държава да се премахне всякакъв контрол, на каквото и да е. Срок - безкраен. Да може всеки да прави каквото си иска, когато си иска и както си иска. НЯМА СЪД, НЯМА ПРИСЪДА> ПЪЛНА СВОБОДА. Камъните ще се наместят сами. Ще дойде време и ще сем като САЩ - СИЛНИ И КОРАВИ! Но преди това се иска пресявка на матрияла!!!

Едно от новите глобални противоречия е антагонизма клиент-обслужващ персонал.Тук можем да очакваме всякакви изкривявания,пардон извращения.и от двете страни!Който е по-силен в момента,както подобава на всяко варварско общество!Тъй като имам огромен личен професионален опит/35г.стаж/,мога да споделя следното:Професията продавач-консултант ,аптекар,таксиметров шофьор,агент идр. ще отпаднат.и слава богу!Това е най -унизителната и нископлатената работа!Клиентът има правото да получи услугата която се предлага и нищо повече!Всякакви личностни коментари и от двете страни са чиста агресия!

Коте, малко те не разбрахме ... Някой иска да се ебава с емн, и то се води официално ... а аз с него не требва, тка ли? Или се обърках? :)

Действието е..ване става с луда изобретателност и от двете страни!Представа си нямаш на какви случаи съм ставала свидетел!Това говоря-например на всяко върнато ястие в кухнята се дава ново ,но вътре има допълнителна съставка с комплименти от готвача-познай какво?

Наглостта на тарикатите-кръчмари е безкрайна! И са изключително изобретателни, когато става дума да те "оскубят" или да скрият данъци! Когато обаче трябва да говорим за някакво ниво на качество на предлаганата от тях услуга - никъде ги няма! Но докато се чувстват безнаказани и имат вратички да лъжат системата със старите познати връзкарски врътки, така ще е! А многото коментари, които подкрепят подобно дебилно кръчмаро-мутренско поведение, доказват, че ние сме за промени в положителна насока, но само в случай, ако не касаят нас!

Ей, като са се захванали с тия кръчмари, аман! Боко каза да садите компир, ама на кръчми, та кръчми...Хората искат приходи, а не като компирджийте залудо да копат.

Гледам тук, че коментирате как клиентите се държали нагло. Да, има определен процент проблемни клиенти ВЪВ ВСЕКИ БИЗНЕС. Имате правото да помолите някого да напусне, имате правото дори да не го допуснете в заведението, но нямате право да му слагате нещо допълнително в сметката. А и е добре горните работи да се правят дискретно и по възможност любезно. Ако не можете да го правите си намерете работа далеч от крайни клиенти.

Хората си изкарват хляба и сиренцето като обслужват клиентите. Масите и столовете са техните работни места. Ако някой иска просто да си постои и почине , има паркове и пейки в тях. Ако някой иска да бъде обслужван добре, трябва да е готов да си плаща. Бакшишът е оценка за старанието на персонала, ако си доволен даваш, ако не си не даваш. Заплатите в бранша са много ниски, бакшишът за тези хора е изключително важен.

това е проблемът тука, че високата цена не върви задължително заедно с добро обслужване - има доста печалбари, които после идват да плачат.

Не печалбарите са проблем, а тъпанарите. Агенция Митници премахва теста за интелигентност за кандидатите за работа. Защото бил непреодолимо препятствие и местата оставали незаети. А в кафеджийския бранш идва малоумно, куцо и сакато.

Съжалявам, но тук не се обсъжда случай, когато някой е бил помолен да напусне дадено заведение. Обсъждат се случаи, когато е оставен да седи и накрая му е представена сметка за нещо , което го няма в менюто. Иначе е ясно, че не е редно някой да заеме място в ресторант и да не консумира.

Абе Макс, вярно че ми се беше сторил позатъпял по едно време, ама чак толкова не мога да повярвам. Някой ти е хакнал профила?!

са нагли копелета и трябва да бъдат мачкани. А като не им харесва, да спускат кепенците и да се махат - никой не ги задължава да държат заведение.

Спусни си ти кепенците, нали държавата те мачка? Искрено ти пожелавам. А и заслужаваш.

така, освен ако по някаква причина сам не се причисляваш към наглите кръчмари, някои от които например събират почти насила бакшиш от нищо неподозиращи чужденци. Ако пък дори не си кръчмар, нещата стават доста абсурдни.

да влизаш в заведенията им. По добре такива клиенти като тебе изобщо да не влизат.

направо никой да не влиза.

таксата от два лева е за допълнително изпържен лук към основното ястие т.е. добавка,която е формулирана като такса желание,защото в програмирането на касовия апарат не може да се знае предварително какво извън менюто може да поиска клиента. В случая клиента е бил предупреден колко ще му струва това и той се е съгласил т.е. между тях има устен договор по ЗЗД. Самия факт,че клиента е оставил бакшиш означава ,че е останал доволен от обслужването. Сега като поискате в заведение нещо извън описаното в менюто,ще получавате отговор,че не се предлага за никакви пари.

A, не! в конкретния случай клиента не е бил предупреден! Управирелката си го призна пред камера!

Нямах представа, че толкова много клошари имат достъп до интернет. Също така е необяснимо защо министерството на туризма настоява клошарите да са грижа на бедния частник? Няма логика и ще има съд.

за българизъм - вместо собствениците на заведения да се обединят да натиснат депутати и съдии и да си осигурят ясни правила - примерно, всек, който седне на маса е длъжен да си поръча нещо и след 1 час трябва да си поръча още нещо, всеки се измъква поединично, с каквито измисли пинизи. Колко типично!

За тези правила и права на частниците не са необходими депутати и съдии. Просто който възпрепятства частника да си използва клиентските столове по предназначение - той отива на съд.

Ама тези хора защо се мъчат да измислят глупости, вмасто да пишат кратко и ясно "Ако мине - 30 лева".

Безсмислица. Пробвай да се качиш в трамвай без билет. И да не кажеш, че не са те предупредили на входа, следователно нямат право да искат билет, ни дължиш глоба.

предупреждение, чукча писател!

Ако си от определен етнос, и особено ако сте няколко - номерът ви абсолютно ще мине!

Е как да не са го подсещали :) За да го оставят толкова време сигурно през 5 минути е казвал : чакам някого, не още....засега не, мерси. И като е би помолен, се е запънал. Какво да му сервират накрая, бележка: НИЩО - комплимент от заведението. ?

От сърце!Познато ,нали?

Ааа, бъркаш. В циганските заведения ти е позволено да кибичиш. Вадиш таблата и 10 човека се скупчвате на 5 бири. Препоръчвам!!!

Заради имигрантите вероятно, стоят на едно кафе с часове.

Всеки със свойте драми и травми от детството. Какво общо с темата?

Оказва се, че пърженото наистина е вредно.

Ами, заведението не е приют. То работи за пари. Който иска да си седи - да отиде в градската градина.

Моля, дайте си адресите да дойдем със семейството да постоим във вашия апартамент.Няма да ядем и пием от вашите храни и напитки, само малко ще поомачкаме чаршафите.

Това е оксиморон :) тези с минусите не са хора. Изпаднали социални елементи. Ако им влезеш в бараката и се изакаш в ъгъла, няма и да забележат.

БГ ?

При демократизма и нищото е с пари. КАФЯВИЯТ премиер иска пари за въздух!

Мдааа, чак сега ми светна защо някои другари настояват за безплатния престой. А те просто имали носталгия по соца. Ми простено да им е, ако е така.

Много ми е интересно как с една измачкана хартийка която даже не фискална и може да бъде напечатана на всеки един принтер се задейства цялата държавна система и чак и министри за мачкане на конкурент

Може по този начин да са го подсетили, че трябва да поръча нещо.

Щом нищо за един час е петунка, сигурно нещо за 2 часа ще е 500 лв. Може масажи с щастлив край да предлагат, де да ги знаеш.

Господа напълно правилно е да се въведе такава такса . Разходете се по заведенията на бул. Витоша в София и ще видите , че половината посетители на скъпите заведения смучат едно кафе средно за два часа. Такива кибици наистина са загуба на заведенията.

Ти заеби! Там едно кафе не е 30 ст., а от три лева нагоре.

кафето от 30ст струва 5ст, а кафето на витошка от 2лв, струва 80ст без да включваме наемите там

Те поне смучат кафе. Не им минава през ум да се пробват да поръчат нищо.

ХАРМАНЛИ Е ТЕРЕН НА СИК :)))

Ако искат да събират пари за престой ще трябва да наслагат таксиметрови апарати по масите за да могат да докажат престоя.... Баси мизерията.

Хайде. Чакаме инфо. Кое е заведението, в което си свикнал да имаш такъв ПРЕСТОЙ? Ако не кажеш заведението, чиба, трол.

Ти сега да не повикаш пак на помощ нашата мама цензура?

Има училища и за умствено изостанали, може би ще успеят да те научат да разбираш какво четеш, ей го да четеш все пак някак са те научили.

Пореден терор над заведение в България. Поредно грубо вмешателство в частен бизнес. Поредна помия върху частната собственост. Часът е 22.25 и заведението е кафе-сладкарница. Клиент си присяда да си почине, да си постои, може би да си поговори, да изчака детето пък и да се облекчи. Защо не. Вероятно там има климатик, звучи музичка, за която държавата рекетира и насилствено налага на всички заведения да плащат на една частна фирма като Профон и Мюзикаутор 0.60 лв на ден на стол и на никой не му пука този стол зает ли е или не. Натам историята е до болка позната. Отива сервитьор при Н.В. клиента, поздравява го, предлага му меню и величеството казва: Не благодаря. Сервитьорът се оттегля а гражданинът спокойно си седи и си отмаря. Собственикът НЯМА полезен ход, повярвайте ми. Не може да го изгони, не бива да го гони, не бива и да остави без последици това поведение, защото, вярвайте ми, то се разчува и се превръща в епидемия.(помня след забраната за пушене, имаше ден, в който не влези нито един клиент, но за сметка на това влязоха 14 човека може ли да ползвам тоалетната. Та седи си човечеца, климатикът работи, лампите светят, персоналът седи диванчапраз и чака заплати, държавата осигуровки и т.н. И забележете, според всички, които собственикът на кафе-сладкарница Оскар хрантути с данъците си, той е престъпник. Идея нямате какъв гняв изпитвам! И всичко това ще е така, докато ВСИЧКИ представители на малък и среден бизнес, не осъзнаят че трябва да си поместят задниците и да излъчат политическо представителство и едновременно с това, да отделят достатъчно количество пари за да могат браншови организации чрез съд или друг натиск да се преборят с този безумен рекет.

Пак питам. защо не е куверт? Нещо май нямате връзка с главния мозък. Има го и на други места по света и никой не е обиден. Не плащаш - не влизаш. Ако някой е решил да влезе и да консумира кувертът се приспада от цената на консумирането просто няма драми за терор над честния частник.

Отвори си заведение и го вкарай и като услуга без ръце, ако искаш! Така са решили, така го таксуват, ако го има и в менюто, са ОК.

Сигурно трябва да има гише на входа да продават и късат билетчетата? Като в стола?

Mekong Delta

Какъв куверт бе, смешник??? Най-обикновено заведение!!! За такива като тебе - ми то трябва като влезеш в местната бакалия - да ти искат 5 лв вход!!! Куверт, моето момиче, се събира НА ВХОДА НА ЗАВЕДЕНИЕ. И като си го платил - вътре мизерник като тебе може да си бръмчи цяла нощ... И е предвидено като търговия.

Мале, представяш ли си каква новина ще гръмне, когато някой пише във фейсбук, а после и в жълтурника на Дир: Тръгнах да влизам в заведение и още на входа ми искат 5 лева :)))) И снимка на куверта - с твой дизайн :)) ОООоох, търкалям се и плача...............

Ее, най-накрая едно обосновано мнение... Че надолу ме плюха и минусясваха! Е, видимо, защото в момента правителстената "политика" била да оправим туризма... За три герберастки правителства - не бях видял такова натягане! НО - само за шум от дискотеки собственост на неправилни лица и гонидба за ПРАВИЛНО издадени фискални бонове за "необявена услуга"! По времето на Симеончо имаше офанзива да глобяват за неправилно обявен грамаж в менюто. Минаваха копеленцата мръсни, мереха салатки и манджи! И - като пич отнасяш глоба, защото си обявил, че салатата ти е 300 грама, А ТИ СИ СЛОЖИЛ 350!! И, дебелоидите, коментиращи тук - изобщо нямат на идея и представа, че за прословутата такса "80 лева на стол", новина N1 от преди 3 седмици, собственикът ще осъди и обявилата "новината" клиентка, а и община Созопол! Защото са забавили КАКТО ВИНАГИ НАРОЧНО част от разрешителните!

Хиляда плюса. Частно си е заведениеето. Собственикът решава какви такси да налага. Единствено е трябвало да напише на касовата бележка "нещо" а не "нищо". Това му е грешката. По тази логика може ли от общината да отговорят защо се плаща за паркинг, синя зелена и незнам си каква там зона? Колата си седи нито нещо ползва, няма сянка ,никой нищо не прави по нея, поне някой стъклата да забърше ,а?

Тези с минусите сте нещастници в пълния смисъл на думата :)

В новината говорят и за "празния стол" за 20 лв. Защо ли не си правят труда да пояснят, че става въпрос не за какъв да е празен стол, а предварително резервиран и останал празен стол. И не един, а няколко стола. Сигурно за да и е по широчко на компанийката, простор искат.

Седим си 2-3ма човека, имаме си мезе и ракийка та и некви други благинки. НО - ние така си седим някак в мизерийка, а до нас някакъв сгоден ресторант. Понеже сме михлюзи, еле па местните алкохолици, а в този ресторант не ни пускат да консумираме. Еее - нова опция - събираме партакешите, отиваме долу в ресторанта, слагаме на масата - иии даже си носим касетофончето да си пуснем: КАЗНИ МЕ, КАЗНИ! тръгват да ни изхвърлят, а ние - готови да звъним на туристическото министерство...

Седял е един час без да поръча. Сигурно е трябвало да бъде разстрелян, може да се препоръча? Келнерът се е сетил да представи сметката за седене, но един час преди това не се е сетил да предупреди, че и седенето струва по пет лева на час.

Свидетел?

Нямам свидетел, но ако е бил предупреден едва ли би стоял един час. Ти имаш ли свидетел за обратното?

Ако е знаел, щял е да си поръча една кола и да плати два лева.

и кво? седнал, седял час, не могъл да си поръча, тръгнал, подгонили го да си плаща за престой... бе някак смешно...

По кой закон няма право да седи без да поръча?

Обявено е в менюто 100% и са му казали. Пишат се тези неща в менютата, има селища, където празните посетители са напаст. Цената не е, за да печелят - а за да се редуцира броя на тарикатите. Ако си тръгне без да плати - пак ще се върне, сещаш ли се?

Защо не е куверт? Плащаш 5лв на влизане и си ги консумираш, било то като престой без да поръчваш 1 час, или с него си плащаш поръчаното.

Това 100% не звучи съвсем сигурно.

АМАН ОТ ДЕБИЛИ, ТА ДА ЦИТИРАМ: ""което клиент твърди, че е получил сметка за престой без консумация." КОЕ НЕ ВИ Е ЯСНО? КЛИЕНТ СЕДИ В ЗАВЕДЕНИЕ БЕЗ ДА КОНСУМИРА!!! НИКОЙ НЕ СЕ СЕЩА ДА ПОПИТА - ТОЗИ КЛИЕНТ ЗАЩО СЕДИ В ЗАВЕДЕНИЕ ЕЙ ТЪЙ НА??? УТРЕ МОЖЕ ДА ГИ СЪДИ, ЗАЩОТО СИ Е ИЗВАДИЛ СПАЛНИЯ ЧУВАЛ И РЕШИЛ ДА ДРЕМНЕ!!!

се изписаха и доста простотии изчетох. Ако днес седна при приятели в заведение и не консумирам нищо трябва да плащам. Ако утре седнем здраво и направим трицифрена сметка........смотани кръчмари. Направете си сметка кое как по колко и кога се консумира.....ама то с тия ниски чела как да смятат.

Явно не е седял с приятели, иначе би минал гратис. Касовата бележка е с неговата сметка само.

Ма страшна работа, дванайсет човека- 102 лева...

били:))) Душата като иска даваме:)

но просто тука пишат няколко кръчмари, а още по-вероятно тъпи клиенти, които по някаква причина се отъждествяват с кръчмари, та затова се налага да четеш глупости.

Върха на малоумието - понеже ние сме от клиентския лагер, а не откъм кръчмарите, айде юруш да ги смачкаме тия гниди. И как после седиш в нечие заведение, поръчваш храна и я преглъщаш? Не ти ли присяда...

АБРЕ, ТЪПАНАР - ЗАЩО СЯДАШ В ЗАВЕДЕНИЯ? ДА НЕ КОНСУМИРАШ? НОСИШ СИ САЛАТКА, РАКИИКА - ДА ПИЕТЕ ПО ЕДНО НА МАСИЧКАТА И СТОЛЧЕТАТА?

Едно заведение представлява търговска площ, за която собственикът плаща немалък наем. Клиентът сядайки там е наясно, че това не е обществена столова за бездомни. А за специалните желания... слушал съм как клиент обяснява на сервитьора рецептата за чушки с домати както баба му ги правела. Ама с тънкостите, все едно че на момента я гледа и разправя. Та иска точно така да му ги приготвят и тук. И, дали от ресторанта ще се наемат да му изпълнят това желание съвсем точно както го иска, ако порцията му е 3,20 лв?

Айде стига лигавщини и съжаления. Нещо ми подсказва, че ако в заведението приседне някой прегърбен дядо да отдъхне на сянка, или премине транзит гладен котарак - никой няма да им сервира такъв касов бон. Просто има посетители, които без да са клиенти сядат и вадят таблета, палят цигара и почва лайк след лайк. Като го попиташ какво искаш - и нищо. А в менюто пише: Нищо: 5 лв.

Баах ти олигофренията! Е - НЯМА ВЕЧЕ ТАКИВА ПОСТАНОВКИ!!! Последният дебил олигофреиден ти влиза в заведението и сяда на маса. ОТ ТАМ НАТАТЪК МОЖЕ ДА СИ СЕДИ КОЛКОТО СИ ИСКА (В ТОЗИ ВАРИАНТ) ДАЖЕ БЕЗ ДА КОНСУМИРА!!! И КАТО ГО ИЗХВЪРЛИШ - ПЪК И ДА СЕ ОПЛАКВА!!!

Само Ганъо си мисли, че може да се седи така и да зяпа Иди в Америка, цепят ти минутата И в Европа. щом седнеш в кафене на маса плащаш повече.

бе Ганьо? В Западна Европа си седиш точно колкото си искаш, освен ако изрично не са те предупредили, че ще има второ сервиране за тази маса и в колко часа трябва да я освободиш и всичко това преди изобщо да си седнал, за да си прецениш дали те устройва. Дори в САЩ можеш да се размотаваш, макар че в някои заведения просто не е коректно спрямо келнера и той само те гледа тъжно и не смее нищо да ти каже. Та пътувай, Ганьо, ограмотявай се, макар че нещо не вдъхваш големи надежди.

И не поръчваш нищо...

В Западна Европа си седиш точно колкото си искаш, друг път. Май ходиш на гости само на роднини бачкатори или на изгодни екскурзии. По курорти ходиш ли или само се снимаш в поза.

Просто не са посмели да те изхвърлят, Унуфрий, това не е за хвалба. Те такова чудо не са видели, как няма да гледат объркано и тъжно... Ама ти вярно ли ни позориш зад океана?

Mekong Delta

КЪДЕ СЕДИШ БЕЗ ДА ПОРЪЧАШ БРЕ, ТЪПАНАР??? В ЗАПАДНА ЕВРОПА? В САЩ? ОТ ДОБРА ВОЛЯ МОЖЕ ДА СИ КУПИШ ЕДНА ВОДИЧКА ЗА ДА ПОЛЗВАШ ТОАЛЕТНАТА, НО - ДА СЕДНЕШ В ЗАВЕДЕНИЕ, ДА ЗАЕМЕШ МАСА И ДА СИ ЧОПЛИШ НОСА БЕЗ ДА ПОРЪЧАШ??? БЕ ТИ КАКЪВ ДЕБИЛ СИ ИЛИ ОБИКНОВЕН ГЕРБЕРАСТ ДАЖЕ НАПРАВО СИ ЕДНА АНГЕЛАКОВКА!!!

Ами в заведенията в Париж - бистро, кафене, за всяка поръчка имаш един час. След това или поръчваш още нещо, или си тръгваш!

Имам чувството, че напоследък има негласно състезание между съдържателите на заведения кой повече ще блесне с някаква тарикатска измислица. Не вярвам да са такива идиоти да не знаят, че всичко това може да лъсне веднага, просто някой ги е излъгал, че и лошата реклама е реклама. Би могло да е, но не е това начинът. Но простият тъпанар вчера станал ресторантьор, как да знае, че всички тия празни столове, нищоправене, желания на клиента и прочее, съвсем лесно се калкулират в цените, и клиентът не се занимава с мебелите, посудата, печалбата и времето на търговеца. Тъпанарът няма и да разбере, дори и никой да не влезе вече в заведението му. Тъпанарът разбира само от тъпотии, но там конкуренцията е много голяма, трудно някой би го бил.

Я кажи - на тебе много ли ще ти е приятно както си седиш в заведението, да се домъкне една циганска сватба и да се изпонатръшка морно по сепаретата??? Бъди сигурен че ще го направят, ако няма какво да ги спре. А сега си представи, че ТИ си собственик и ти се домъкне целия катун!

СамърОф69

Интересно, досега пък никой не се е оплаквал от непотребяващи в заведенията, сега се намери един харманлийски герой, борец за ресторантьорска правда и измисли иновация. И той или други такива си измислят и хипотези за оправдание. Хипотеза 1: седя си аз в заведение и се домъква циганска сватба. Дали потребяват или не, мен не ме интересува. Ако не ми харесва вече обстановката, плащам каквото съм употребил и излизам. Толкова е лесно и просто. Хипотеза 2- аз съм собственикът и се домъкват цигани сватбари, катуни и пр. И тук е лесно - или потребяват кротко без да нарушават реда, включително и вътрешния ред, определен за заведението (явно не знаете, че има и такива неща) и съответно си плащат или ако създават проблеми и неудобства за другите клиенти, не потребяват или не желаят да плащат, биват натирени, ако трябва и с полиция. Така трябва да се правят нещата, а отделно- такива такса 5 лева на час няма да ги спре, щото няма да я платят и без друго.

Абе много сте смели на думи. Напоследък всички бихте убили жена си, ако ви зареже, всички бихте седели гратис по заведенията без да поръчате нищо.... Я пак?

СамърОф69

Какво пак? Що за малоумни забележки, какво не е ясно от практиката на ресторантьорството? Клиентът не се занимава с плащане на столове, празно време и всякакви неизвесстни такси. Клиентът идва в ресторанта, за да яде и пие. Ако се е объркал къде ходи и само седи, и заведението е празно, то няма някакъв голям проблем, нека поседи малко. Нали се пита, какво ще консумира и т. н., ако не иска нищо, го оставяш колкото прецениш, примерно 15-тина минути, половин час и - вратата. Ако има хора, тогава му се обяснява учтиво, че тук така не става. Ама да го гледаш час и да му донесеш сметка 5 лева е безумно. И хайде да ме репликират хора, дето са работили повечко години в бранша, включително и по-други страни, не ми се четат дрънканици на невежи.

Кое е незаконното тук.След като е пуснат фискален ЗАКОНЕН бон.Държават печели 20 процента от взетата сума.Четири резервирани стола в оборотно заведение,не реализиран, носят загуба на заведението не 80 ,а много повече .Така е на всякъде и е правилно. Само че другаде си ги хващат като капаро ,без даже да го документират и държавата не печели тези 20 %.Стоиш на столовите без консумация един час.Че това да не ти е градската пейка за почивка.Музика,климатик,приятна обстановка.И при комунизма го нямаше това."Балкантурист",всеки стол днес трябваше да донесе 5 лв. ПЕЧАЛБА. "Ресторанта на "Наркооп" - 1,53 лв .за да просъществуват. Такса желание.Също редовна такса,но не обявена в другите заведения.Не струвал 2 лв лука.Добре господине ,ами ти ангажираш персонал да ти го обели,загрее котлона,опържи в олио,което ще изхвърли,да ти го сервират,да ти умият чинията и печалбата и още ...за да се пишеш ти баровец,с празния си джоб.Преди няколко дни ,някой се оплака, че ял фасул чорба за 30 лв на кея на братя "Диневи".Какво правиш там,а ми не идеш в съседната гостилница да ядеш шкембе чорба за 2 лв.Та нали за това се борихте.Да бъдете "БАРОВЦИ"

никъде няма такива такси и глупости. В краен случай може да се сложи вход или нещо такова и да се прихваща от сметката, но не и да таксуваш измислени услуги. Капиш?

Беден си, нали? Как се досетих ли, косвено. Притежаваш една от най-важните отличителни черти на обречените на доживотна бедност - не обичаш да си плащаш за ползваното, преструвайки се, че нищо не струва на някой просто да те пусне да минеш метър.

КУРОДРЪФ И ГЪЗОБРЪК ЗА оскотелите частници-кръчмари умрели от глад и рекет от КАПИТАЛА

И какво - скандал ли търсите пак? Да стане по-бял байно Борисов на фона на тия селяни. Прочетете двете мнения по-долу.

Че това не е новост. В менюто на бар Струма в Перник още преди 10 години имаше такъв артикул: НИЩО на последната страница. Доста чудно ми се видя, но се сетих, че е опция като те пита сервитьорката какво ще желаете - и да кажеш "нищо". (Ама беше по-евтино. Не по-скъпо от чай, да речем)

Бас ловя, че това го има на още сто места, особено в провинцията, където хората масово поръчват НИЩО. Нима не е нахалство да разположиш безплатно пръдливия си задник на нечий клиентски стол. То и в градския траспорт и в киното се плаща.

бива простотия ама с мярка!!!...лоша работа

Ей,пазвите се два лева и то с касова бележка,а аз на кого да се оплача? Един британски олигофрен регистрирал фирмичка на жена си за "поддръжка сгради",а сградата е жилищна в един от курортите ни, а на "Хотел"но и с британски съсобственици ми иска такса за поддръжка по 150 паунда на легло!Определил ,че имам 3 легла а апартамента има спалня,и кухня "бокс".Все още издирвам третото легло в частния си имот.Другото което е интересно както за НАП така и за Цацаров е,че тоя ми посочва някаква "сметка"в банка отатък океана където да пращам парите.

Ако цените по заведенията са нормални, човек няма да стои и блее без да поръчва. А за грамажите да не говорим.

Покана пращали ли са ти, некой да те е вързал, в заведение да седиш?

не мога ли да седна в заведение и изпия една минерална вода.Колко време ще я пия си е моя работа.

Тия от Хармнали са егаси еуропейците и толерантите! Тоя да ми дойде в Горубско и да не поръча нищо че го оринем като гюбре на 10тата минута, еле пък час. И касова бележка му издали, 6 залепени бележки ше му издам аз

бива простотия ама с мярка!!!...лошото е че такива байган;овци като тебе са много!!!!

Малко са му взели за да чете менюто 1 ЧАС в луксозна обстановка !

....хората са страшно изпростяли...и клиенти и собственици !!!...всеки гледа да се направи на "трикат "...никакви обноски ..никакво обслужване !...огромна рядкост е да срещнете усмихнати и вежливи хора !!!...така наречените балгарски "бизнесмени "...все гледат как на барзо да забогатеят и да ударят "киоравото " ...да преметнат и да завлечат клиента !...да всички работим за пари,но за да вземеш парите на клиента и тои да остане доволен и пак да доиде се изисква много работа и постоянство,находчивост,внимание,вежливост,,поддарjaне на ниво,изванредна работа и т.н. клиента трябва да се почувства спецiaлен и желан !...тогава тои с удоволствие ще ти остави парите си !!!...а когато срещу мен стои татуиран мутант -отворко -тарикат и ми давче давка и ми говори нечленоразделно някакви тапотии...знаете ли кога ще му седна в заведението ?!?...в случая описвам (масовiя собственик ) на заведение !!!...това поколение собственици (мутри )...трябва да си отиде и чак след тях може би ще доиде нещо по- добро ....като гледам ценностите в обществото ни и как се васпитават децата ...каква помiя се лее от телевизiя,вестници и радио...какво ни е образованието...надали ще доиде нещо по-добро !!!

Бавно, но неотклонно вървим към заплащане на вдишван и издишван въздух под налягане и ползване на общи тротоари "нерегламентирано" или без пешеходни винетки. Тук още с раждането си вече си нарушител!

Ако си дадеш труда, да погледнеш фактурата си за електричество, ще разбереш че плащаш за слънце, въздух, вятър, вода и че това е задължително от мнооо време насам. Честит ти "свободен" пазар и "демокрация".

Някои твърдят, че седенето в такси също струва пари. Да, точно така е, но цената е обявена и апаратът ти "цъка" пред очите. Не виждам нищо лошо някой да пържи лук и за 15лв, стига допълнителните екстри да за обявени на видно място в заведението, за да знам, ако не ме устройва - да не го посещавам никога. В случая възниква един чисто данъчен въпрос с повишена трудност, като този, колко е ДДС-то на това нищо? Все пак отсъства от сметката.

Никъде не е упоменато, дали фирмата има регистрация по ДДС, аман от отворковци!

Упоменато е името на фирмата. Защо не провериш сама?

аман от отворковци като теб...

Е, видя се, че Валери Симеонов беше прав.

Е добре де, ама тоя пък от къв зор седнал в тъпото заведение и стоял 1 час?За стоене си има гари,спирки, пейки, тротоари богат избор.Заведението е направео и работи с цел да акумулира оборот и печалба не за седене.Я си представете примерно аз реша и вляза в кабинета на някой доктор и стоя един час ей така докато той си работи.Или пък в данъчното отида, вляза в стаята на данъчните и седя един час.

Абсолютно ВЕрно

Те е трябвало да му платят на него 20лв за час седене- минаващите са гледали, че заведението не е празно, с престоя си там е дал на заведението вид на посещаемо.