Възражда се интересът към имотите в селата

Бумът в търсенето на имоти в селата от страна на чужденци, който беше в периода 2004-2006 г., е на път отново да се възроди.

Обратно в новината

Коментари - Възражда се интересът към имотите в селата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има будали ,ама трябва да се търсят!

Пускавици/въдици/на брокерите.Платени публикации.От умрял писмо!

На село никой не иска да се завърне заради циганите. Направете нещо по циганския въпрос и хората ще се върнат.

Със закупуването на селски имоти ще се развие и търговията с оръжие, която върви успоредно с опазване на имотите от ромски набези. С една дума - икономиката леко ще дръпне.

ТРАКТОРЧЕТА!

звучи като пожелание.

какво прозрение.вращат се те балгарите на село ама само сабота и неделя и то през лятото ама не се вращат да гледат кокошки и прасета и да сеят домати ,а стоят и си почиват под крушата.е на това се вика икономически напредак по потуристански

EEEEEEEAMA NA NEKOI BROKRI IM SE ISKA DA SE PRODAVAT KISTI RUHNALI NA KOSMICESKI ZENI E STO NE SI KUPYAT BROKERITE OT OPUSTELO SELO KISTA NA KOSMICESKI ZENI VSE MALOUMNIZI TIRSYAT DA GI NATIRYAT NA SELO A BROKERITE DA IGRAYAT NA PARICKI

Добра оферта- 800 кв. м. на 75 км от София,ток и вода- актуални партиди,до вратата се стига от София само по асфалт,складиран стр. материал- дялани камъни / по рано беше къща/,на 12- мин. с кола- хубав ясовир,гъби,риба,лов,манастир....спокойствие.Давам го за пикливите 4000 евраЕдин ми предложи 2000 лв и още си ремонтира кратуната.Де ги мераклиите?

Много ти е предложил сигурно заради гъбите, защото повече от 1600лв не струва!

Сигурно някой познат на сайта е решил да ходи на село, та са заключили че интересът е нарастнал. Ако човек има желание може да се роходи с кола извън София или койдо е да е друг по-голям град. Само след 2-3 км опашките от коли спират, светлини никакви, а за хора изобщо не може и да си помисли че ще срещне. Нивите на много хубави места, до селата, на равно, пустеят. Маса къщи разнебитени, самосрутващи се, някои окрадени. Улиците само приличат на улици, по тях се кара като на сафари. А ако погледнем в европейски мащаб и там е същата картинка. ВСичко живо се движи към големите градове. Малките селца и градове са също обезлюдени. Надеждата им е да заселят бежанци. Но и те не искат да живеят в обезлюдяващи се райони.

Тъпа,измислена статия.Някой не е мърдал от ожълтените павета

На тази каца с мед и трябват само няколко капки трезви факти за да и подействат като катран.Защо нищо не се споменава за циганите които опустошават всичко и то напълно безнаказано ?Дори къщите които са все още обитаеми от старци и преди всичко бабички не са пощадени а какво остава да инвестираш не малко пари в имот да го стегнеш и обзаведеш за да се чувстваш удобно и спокойно на старини и докато се усетиш за няколко дни докато те няма всичко да отиде по дяволите.Вярно е ,че на някои места пускат СОТ но това не дава 100%гаранции ако мургавите са наблизо и само чакат своя миг.Лошите пътища правят често твърде проблемна работата в града ако живееш на село и и всички останали дейности като снабдяване ,бърза помощ , лекар ,лекарства.Няма нищо лошо в това да се оживят селата но това не е работоспособно селско население а виладжии дори и чуждестранни.

Че родни фермери са купили имоти за да обработват земята никак не е зле, но лошото е, че безродните политици озакониха, а безродни инвеститори изкупиха голяма част от българската земя в полза на ислямизираща се Турция!

то хубаво сте го написали, и дългичко, ама нещо като числа и цифрички що не сте писали? щото и това ви е като онова, дето се връщали знаещите и можещите от чужбина да се реализират у нас! защо вместо да пишете глупости, не вземете да попътувате из родината по здрач? ми по селата от десет къщи я свети една я не!

байчовци, какво връщане, след като не по слелата, а и в окръжните градове не работи здравната система? да разчитаме на 112?? ЛУДИ ЛИ СТЕ???

Ебаси, къде ще си настаняваме "бежанците"!?

Хора буквално току що се връщам от едно село.Нека ви разкажа какво ми се случи.Отидох да купувам къща.Тръгнах по улицата и в първата къща, почуках излезе една баба и и казах че съм дошъл да купя къщата.В същото време спира една кола и от нея изскача англичанин с куфарче пари, дава го на бабата и вика ''I buy, babo''.Тръгнах аз към следващата къща и гледам отпред Бентли със софийски номер-Пашата!Купува къщата щял да гледа кокошки и пуйки.Викам си я да побързам аз и тичам към третата къща, обаче там пък китайци.И така нищо не можах да купя.Утре отивам в друго село да търся но казвам ви търсенето е нещо страшно купуват ги като топъл хляб и даже цената стига до 6 цифрени суми.

Като си въобразят нещо от ''едрия капитал'' и почват едни заглавия-бум, ръст, сензация, голямо търсене, хората пощуряха да търсят къщи по селата, чужденците и те.И какво това трябва да вдигне цените и да повиши търсенето ли?

КАТО НАЧАЛО ВИ ПРЕПОРЪЧАМ, ОЩЕ ВЕДНАЖ ДА ВИДИТЕ ФИЛМА "УЛИЦА ПОСЛЕДНА", ЗА ДА ПРОРОНИТЕ ЕДНА ТЪЖНА СЪЛЗА. В МОЕТО БОГАТО, ГОЛЯМО И ПРОСПЕРИРАЩО НЯКОГА ПРЕВЕНСКО СЕЛО, ОТ 5,000 ДУШИ СА ОСТАНАЛИ ОКОЛО 1,000. ПО ПЛОЩАДА СЕ МОТАЯТ ПЕНСИОНЕРИ, ЦИГАНИ И МЪРЗЕЛИВИ ЛУМПЕНИ. ОТ 1,500 КЪЩИ, 500 ПУСТЕЯТ. АНГЛИЧАНИН СИ КУПИ КЪЩА, ЦИГАНИТЕ Я ОБРАХА И ТОЙ ИЗЧЕЗНА. БОЙКО ЖИВЕЕ В РОЗОВИТЕ ОБЛАЦИ, КОИТО САМ ПУСКА. НАЙСТИНА Е ТЪЖНО ДА ГРЕДАШ, КАК ПРЕКРАСНАТА НИ СТРАНА СЕ ТОПИ СЪС ВСЕКИ ИЗМИНАТ ДЕН. ПРИЯТНА ВЕЧЕР.

дано им хареса там .

От много "завръщане" на село, 1/3 от България живее в София ..... Съсипахме хубавата си територия с това да купим за децата си апартамент в София....

Само след няколко години излизат алтернативни горива и пътуването на около 100км ще струва колкото придвижването в града.И тогава всеки ще предпочете чистия въздух и тишината на селото.Както са направили стотици хиляди хора на запад.Така че купуването на къща на село покрай големите градове е добра инвеститция.

В десет села се купили по 1-2 къщи и се почнаха гръмките заглавия ... "Връщат" се чужденци, дето си купуват къщи да живеят тук, защото ще си получават британските, немските и т.н. заплати и тука ще живеят богато.

Проблема не е в пътуването, проблема е в инфраструктурата просто ЛИПСВА.

Сега точно по ON AIR гледам репортаж за родопско красиво село, в което живеят само една баба и нейният пенсиониран син,който е там,за да я гледа. Гледката уникална,къщите каменни,но няма хора вече.

На я вземи Лещен,Гърмен и селата около тях дали има къща празна.И се позаинтересувай колко струва една такава каменна къща.

и колко процента е това? 1? 5? 6? Лещен и Гърмен да не са България?

Ако е в близост до София или друг град с бърз превоз има интерес. Но не е за постоянно живеене за хора с деца

Фирми, които изкупуват земи се интересуват от земи в селски райони, за които се плащат евросубсидии и още първата година са на кяр, като щом спре плащането на субсидиите ще продават, при "засиления" интерес и растящи цени, които някой успешно рекламира в момента.

Нека авторът на статия се разрови и провери колко села изчезват всяка година от картата на България.Цифрата е стряскаща.По-лошо е от колкото при война

Щом Борисов бил казал нещо значи е измислица.

Не е задължително. Добрата лъжа е 90% истина и 10% неизказани факти. Примерно има повишение на интереса за покупка на къщи от чужденци с 25% и то до средата на годината. Не се казва обаче, че за миналия референтен период сделките са 3, а за текущия 4.

Абе и земеделските земи никой не ги щеше преди ама сега ще се избият да купят някое парцелче. И преди пак ни лъжеха че няма кой да купува ама виж как се онърнаха нещата

Кое в тази територия е наред, че новините да са нормални и истински? Писарчето, спи да смъркаш, дрогата не струва!

Ето как се манипулира читател, зрител, гласоподавател. Взима се един факт и се подменят, примерно глаголите едностранчиво, или фактът, отричащ това просто се премълчава. Заглавие на първа страница: "Много хора се връщат в селата, купуват се къщи". Фактът - "много (повече) хора се изнасят от селата, продават се къщи". Никой не може да отрече, че се продават повече къщи, отколкото се купуват. Купуват се 20, а се предлагат 20000, и това е новина? "Възражда се интереса към имотите в селата". Моля? Нищо не се възражда, само се руши - манго руши и граби едни имоти, мутри - други. Като и оная безумна калинка дето викаше - "30 млади професионалисти се завръщат в България за година", но премълчава колко напускат завинаги, а те са хиляда пъти повече. Но тука е така, лъже-брокерите, като и просто-журналистите, като и мутро-политиците - тъпи и неграмотни, но се държат на лъжи, манипулации и наглост.

Абсолютно точно,мозъкопромивачката работи с пълна сила.Също като снимките на лидери които се публикуват по вестници и сайтове - ако ти е платено или наредено да орезилиш някого издебваш го с 10 кадъра в секунда като се изказва и избираш най-нелицеприятния кадър с отворена уста,изкривено лице и абратно,ако ти е казано да го възвеличиш - засмян,горд,приятен. ПОСОЧЕТЕ МИ СНИМКА НА ОБАМА НАМРЪЩЕН ИЛИ НА ПУТИН ЗАСМЯН?!?!?!

Пълни глупости. Връщат се в села около големите градове. Другите се обезлюдяват. Хората продават нивите си на измислените инвеститори с неиивестни пари. Чакат да получават високи ренти като стоят в мутренските си офиси и се пишат за собственици. За това младите продължават да бягат.

Земеделските ни земи се изкупуват от китайци, араби, американци и нашите олигарси за жълти стотинки. "Изкупуваме земеделска земя" т.нар. фирми, които "спасяват" бедните ни пенсионери, са точно параван зад цялата идея за разпродажба на земята в България. Както също и "Бързите кредити" - но, това е друга тема. С идеята да "изкараме някой лев", купуваме, не оползотворяваме земята и накрая я продаваме за някой хотел. Чисти сметки, бетон и кинти за кратко време.

Няма вече ахмаци да копаят.

Глупава статия. Навсякъде в България цените на селските имоти са смешно ниски. Има голям застой на пазара, даже в много обяви които съм гледал, цените се намаляват от първоначалната обява.

За къщите е така, ама за нивите грешиш. А и колко трябва да струва селска къща с външен нужник?

Двупосочното движение в посока от и в посока към българските села е естествен процес, който има своите обективни и субективни причини. Навремето селата са възниквали при наличие на някакъв местен поминък, традиции и култура на населението. Сега този поминък и традиции липсват, изчезват и хората, които ги намират и преоткриват основно в градовете и чужбина. В тези нови градски центрове съществува друг начин на живот и няма как хората, издигнали се до това ново качество да се върнат назад към миналото, където ги чака вече едно нищо. Те биха сторили това само при условие, че се върнат с натрупани извън селата пари, опит и умения, с които да създадат там същите или подобни на градовете условия на живот - пътища, комуникации, инфраструктура и др. Тук ролята на частния капитал и на държавата е решаваща. Но частният капитал се грижи основно за себе си и косвено за другите, създавайки конкретни условия на живот и работа. Тези косвени условия засега не са достатъчни, за задвижване на големи потоци от хора в посока към българските села. Отливът на хора от селата ще преобладава над притока в количествено отношение. Така постепенно ще се създаде новият облик на българските села - голяма част ще изчезнат поради липса на поминък и инвеститорски интерес там, а други ще се променят до неузнаваемост и по-скоро ще приличат на големи частни имения тип ферми с прилежащи към тях села с по-обикновено живеещи и работещи доволни хора. Притегателната сила на селските райони е голяма заради възможността човек спокойно да обитава значителна по площ, разнообразна, чиста и естествена природна среда, което е немислимо и невъзможно в градовете. Но липсата на културни и образователни учреждения ще продължава да бъде пречка за притока на млади активни хора, както и липсата на близки лекарски услуги - за възрастното население. Държавният и частният капитал на места ще промени, на места ще възроди българските села, но със сигурност обликът им ще бъде нов и твърде различен от миналото.

казват класиците за сиганите?

1/ За да живееш нормално на село или в такъв район се искат "сериозни" средства. Особено ако си решил да отглеждаш деца там. Транспост до близък учебен център, медицинско обслужване и т.н. 2/ Както е казано в Св. писание, "палачинката" периодически се обръща и е грешка човек да залага на дългосрочна перспектива. 3/ Както също е казано, обикновено се случва не онова, което изглежда закономерно и логично, а онова, което хората най-малко очакват. Особено в тези несигурни времена... С други думи, не трпбва да се подхожда с емоции и сърдене, а разумно и с мисъл за "ликвидност" и резервен изход, доколкото това е възможо!...

и 4/ Задължително разучи дали има цигани наоколо за да знаеш колко щети да очакваш,че ако са там не само не може да се говори за ликвидност на имота а по скоро за ликвидация на начинанието спокоен и нормален живот на село!

Кой изобщо ги съчинява тия глупости ?! Масивни къщи, на по два етажа, на плоча, а не гредоред, на по 15 до 30 км от Русе се продават за по 5 000 лева от години и така си пустеят.

Ако беше на 15-20км от София веднага купувам, но тук такива няма.

Зона София, зона Пловдив, зона Варна. Когато се появи платежоспособна публика, всичко си отива на мястото. Бягството от големия град не сме го измислили ние.

В наше село се продават десетина имота годишно на пришълци от големия град. Всяка година от 4-5...

Асфалт, канализация, комуникации, спокойствие...Но май всичко зависи от местната власт.

Някои хора желаят много да си продадат изоставените имоти в обезлюдените села . . . За съжаление не става !

Заглавието е точно - връщане! Да се завърнат могат само селяните, станали поради грешка граждани!Дано стане по.-бързо!

От 60 години граждани вече няма.На всички"граждани"жичката е селска.

Винаги съм знаела, че ние и ТЕ живеем в различни държави и имаме различни диоптри. Тяхните са боядисани в розово и се опитват да ни направят и далтонисти, след като ни направиха луди.

Каквото и да пишете бъдещето е в селата.Градовете от ден на ден ще стават по мръсни и по лоши за обитаване.Престъпленията ще се увеличават и живото там ще стане непоносим.В западните държави всеки който има възможност бяга в крайградските села на тишина и спокойствие.

В България не е ли вече така?

Според пишещите по долу не е.

Лошото е, че на българите и градовете им са като селата и селата им са като градовете. Мизерия, простотия, грозотия. Дори да има някое по-красиво и подредено място, за кратко бива унищожено. Иначе си прав.

Това дали не е "Сън в лятна нощ" ?

не им вярвам изобщо, отвличат вниманието ни. кой нормален ще се върне на село? За да го изнасилят и оберат циганите???

Това добре, но как мисли Вожда Магнолийски да спре потока към Терминал 2 ? На България и трябват млади и способни хора. Свежа кръв.

Според тези новини в градовете постоянно се купуват апартаменти, в селата постоянно прииждат хора. В същите сайтове пише пък, че много хора напускат България и населението намалява. Кой ги купува тези имоти да се чуди човек. Има празни блокове на много места и все повече празни села.

Платена Фалшива " Новина "!

Аз купувах имоти на корем 90-те години на миналия век от глупаците заминаващи през терминал 2 и ни убеждаваха че това е единственото спасение. Днес имотите са на петорна цена, отделно съм си избил парите от наеми, а глупаците ги гледам блъскат като ненормални за единия наем

това само потвърждава, че тук живот няма. Мой приятел без да продава нищо тука защото нямаше НИЩО емигрира за Южна Африка и след това за Канада. Сега от хипер дребен бизнес има две къщи до Торонто в Мисисага (купил ги е по 200 000 канадски долара, а сега са по 750 000 канадски долара). Кой според теб се е развил повече и кой според теб е по-добре?????

Първо познатият ти няма нищо защото къщите са на банката. Над 80 % къщите са неизплатени следователно са на банката. Второ цените на къщите на запад паднаха значително което означава че плащаш повече от което някой е готов да плати за тях. А тия цени дето ти е казал са само колко му се иска да струват

Такива "прЕатели" ги знаем. Аз познавам 10 заминали за канада още през 90-те и...още живеят под наем. Е...леля Гошка е факт - винаги може да те удари парата в главата. Или да преточиш някоя и друга банкова карта.

750 000 за дървения и то на майната си? ???? Хахаха!

Особено на циганите

Гонете ги от България,те как гонят нашите цигани от Англия.