Ще вбие ли клин Макрон между Източна и Западна Европа

Френският президент Еманюел Макрон, който се стреми да промени ЕС, се отправя към Източна Европа.

Обратно в новината

Коментари - Ще вбие ли клин Макрон между Източна и Западна Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"""""""" Полската заместник-министърка на инфраструктурата Юстина Скшидло заяви за Ройтерс, че правителството във Варшава разчита на "трайното единство и солидарност на централноевропейските страни". "Смятаме, че страните от Централна Европа наблягат на конкурентоспособността в европейската икономика. Напълно уверени сме, че това ще продължи и занапред", каза тя. Други страни дават признаци, че са готови да направят компромис и да приемат новото предложение на ЕС. """""""Това могат да го кажат Виктор Орбан и Беата Шидло ,но нашия сервилник и пудел на Меркел ще сложи наколенките и ще се "сурне" в колянна опора пред нозете на Макрон

А защо френските инвеститори в БГ не плащат на нашите работници по 2000 евра заплати...питам?

Това, което аз разбрах е че Макарона иска да направи така, че заплатите и осигуровките на французи и българи например, да са едни и същи, а това което "бизнеса", както му казват у нас иска е нашите работници да работят като роби на минималните ставки. То ако и това не им беше наложено от "Брюксел" и това нямаше да видим. . . . в отговор нашите медии и и правителство ни обясняват колко "Лош" е Макарон !

Ех, докъде я докараха Велика Франция ! Америка трепереше като Де Гол си поиска златото срещи хартийките им. Горкият ! Ако излезе от гроба сам ше се върне.обратно. Начело е един Гей и Бабофил - т,е напълно управляема личност...

Много се изложиха франсетата с този Макарон. Не че ЛюПенка беше цвете. Явно и те както всички други "развити нации" са принудени да избират между няколко "злини" които са удобни само на 0,1% от населението - т.н. експлоататорска класа.

Сигурно е чул лафа "Европо стара паряснице..." и е наострил клина.

Как ви е новия ЕС ССР, бълхи прости, манджа има ли ?

каквото и да прави митеран и саркози са на светлинни години от неговото мислене настроено от родшилт !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

този може да вбие клин на баба си и на нищо друго защото мароканците го правят смешен!!!!!!!!!!!!!!!11

Абе бабоеб нещастен, тоя филм не само сме го гледали, ами сме и участвали! Или изравнявай условията на труд и заплати или си стой в арабското гето! Не мисля, че разни арабели имат повече права от мен или, че са по качествени от мен!!!

и какво ще получим в замяна- няма да ни спрат субсидията... Е браво- ами те като имат безплатен достъп до пазара ни и ни продават скъпите си продукти правени от техните щастливи работници... По- рано идваха и с морков, а сега директно с бухалката по простите балкански евтини кратуни...

отличните ученици и студенти, а не като в туземието разни неграмотни мутри и мутреси.

И българите какво общо имат с това?

Мутрите и мутресите и тук и там просперират по-бързо и повече от отличните ученици и студенти!

Ми, само да питам - нали уж пазарът определял, нали сме уж пазарна икономика? Пазарът на работна ръка, не е ли пазар? Движението на хора - т.е. на работна ръка, не беше ли "един от стълбовете" на ЕС? Нали уж "закрепостяването" беше вредна практика при "социализЪма" и "комунизЪма"? Що да си закрепостяваме хората тук? Щото, ако се приложи във вътрешен план, тогава да връщаме жителството и вън евтината работна ръка дошла от село в големите градове, а?!

Тъй де, много трудно е да си с изправен гръб. Много спорно е какво ти дава ЕС и какво ти взима.

От както сме се обединили със запада, новите ни бизнеспартньори замениха производството ни с .... евтини дрънкулки и стока втора употреба. С европейски дерективи и нелоялно субсидиране убиха потенциалната конкуренция и си осигуриха бедни "последователи" с протегната за комат хляб ръка. Сега вече им загрозяваме изгледа с беднотията си и се търси начин за физическото ни ограничаване, ама някакси демократично. Макрон ще посети страни които най-много държат на връзката си с Европа??!! На коя връзка?? Или страни с най-наведени ръководители!

двойкаджии и тройкаджии, които се сърдят че на са милионери и милиардери ???

Ти да не си милионерче? Пардон, да не те обидих, МИЛИАРДЕР ли си? УАУУУуууу, какъв си отличник!!!! са, да се не обидиш...

и Студенти няма никакъв проблем, дипломират се успешно в Западни Университети или със стипендии, или с изгодни безлихвени студентски заеми и се интегрират като равноправни Западняци !!!

Да заплащат както при футболистите за "трансфер" на специалист или потенциален специалист!

Свободни агенти сме и сключваме договори с когото си поискаме и както си поискаме, а вие се радвайте на туземните грухтящи олигарси.

От 5 000 годишно завършили на "запад" само 50-60 остават да работят там по специалността си, а интегрираните са доста по-малко.

Откъде я извади тази статистика?

плащани във Франция на командировани...Да бе! Като изгони българския бизнес от Франция...ще изгони и българските работници които са командировани. Айде....нов Найджъл Шараж.

Изглежда този Макарон ще идва да лобира за пускането с предимство и облекчения на френските вериги в източна Европа. Защото германците май позавладяха пазарите.

И така, покрай другото, ще ни напомни, че трябва да приемаме повече мигранти...

Е те като приемаха, защо им газят хората с ГАЗ-ки и МАН-ове?

Какво стана със свободния пазар на стоки и услуги, вкл. работна ръка? Или го има само когато е изгоден на "големите"...

И защо да го няма. Въпросът е в детайлите - къде да се плащат данъците и колко да се плащат. Ама айде четете преди да коментирате.

Мутроглупакът, ще ни предаде отново за едно погалване по главата и обща снимка

Цялата работа е, че източноевропейците успяват да поизлъжат системата като работят на Запад за по-високо заплащане и се осигуряват/харчат на Изток при по-ниски цени. Разликата в изтичащи пари не е голяма, но въпросът е, че някой е намерил цаката на принципите на Господарите на индустрията. Виновниците трябва да бъдат наказани. Да видим дали наш Андрешко ще устои на натиска на Западния бирник този път.

Ако спазват евродирективата, която Макрон иска да се промени разлика между български и френски работник практически няма. Символична е. Проблемът е, че доста български фирми НЕ ПЛАЩАТ ТОЛКОВА КОЛКОТО СЕ ПОЛАГА. КАк го правят - начисляват неправомерно разходи за квартира и транспорт на работника, а изрчино е казано, че те не могат да бъдат част от минималната заплата. Други пък направо карат работниците да връщат в брой част от заплатата за да продължат да работят. И тъй като българския работник е прост и не смее да се оплаче в съответната държава , дори и да си чака заплатата по 3-4 месеца. ДА ти разказвам ли КАКЪВ ГАД Е БЪЛГАРИНА? А вие тук се надпреварвате да хулите европейците. Разберете,че по-лоши хора от нас в цяла Европа няма.

Елементарно Уотсън.

Г-н Преидент, Защо френска банка в БГ дава заеми с лихва 70 % като марсилски ганстери !! За тези лихви във Франция ще им резнат тиквите на гилотината пред Лувъра. Долу френския неоколониализъм.!

Ами взимш сш заем от централата на френската банка във Франция. Или от Германия, Италия и т.н. Кой те спира - ето, например в момента има ипотечни кредити в Германия на 0,2%....

От тоя може само да се очаква погроми и разруха,що му е Убаво на кожата да спи с маКя си.

.... че знаем само какво иска Макрон, а не знаем нито какво предлага в замяна нито пък знаем каква е позицията на нашето правителство. И тъй като сме прост народ НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА. А виж французите знаят защо техния президент е в България.

Тоя гледа само собствения си интерес и този на менторите си и не му пука ни за източна ни за западна Европа защото много добре знае че Европа като независима свободна територия отдавна няма..

Френския президент са го избрали французите за да защитава френския интерес. Българския интерес се защитава от българския министър председател. Немския интерес се защитава от немския канацлер....

Ами тогава да си пишат тези статии при французите при немците а при нас кой и кога е защитил нашите интереси...Какво ми се мъкнат тук да харчим един куп пари защото защитавали собствените си интереси

Избраха го арабите във Франция. Ако не бяха гласували за този бабофил, французите щяха да имат истинска французойка. А този се грижи само за личните си интереси и да се подмаже на Меркел.

Източна и западна Европа трябва да оеднаквят всички стандарти. Не е редно за една и съща услуга или работа да има различно заплащане.

Ще вбие ли клин Макрон между Източна и Западна Европа За България това не важи, тъй като нашите политици са царе на "самовбиване " на клинове, за които и Макрон не е мечтал.

Изтокът за Запада е само пазар и нищо повече. Всяка друга надежда за изравняване и конкурентноспособност е напразна. И разделението е целта, ние трябва да купуваме и да не се появяваме на никакъв пазар, дори на пазара на труда. Те затова си имат мюслита. И още се надяват те да почнат да им работят. Аз пък имам настещно предложение - щом ще се уеднаквяват осигуровките, да се уеднаквят и помощите за безработните и минималните пенсии. Тогава няма Мустафа и челяд да вземат 1500 евро помощи, а родителите ми -общо 1000 лв. пенсия. И да се бръкнат и за нас, щом ние трябва да се бръкнем за тях!

Той Макарон изва да ни бръкне сега отзад - и Боко Тъпото ще се съгласи на всичко, само и само да се снима с младежа и баба му по телевизията. Но...такава ни е и културата и политическия елит...

Ще впие клин в г... на Плешивия рибар от евразия!

Апчетата, пий си апчетатаааа - ей го, 15.30 минава, друсни си лексотана и си зяпай АйШита за успокоение!

Това му е задачата. Затова и почива от най-слабите. Демократична и хуманитарна приебушка. Какво очаквате освен да бъдем измамени..

знае ли кво е голем кралимарковски хОй или трябва лично да го усети от зад.... е тва смао може да си "вбие" този идиот

Любопитно ще е да се публикува статистика колко от фирмите, командировали на запад източноевропейци, са с немски, френски, нидерландски и австрийски собственици. Защо ли имам някакви подозрения, че ще се окажат доста над 75%?

Кога ще разбереш, че никога в историята не е имало значение друго освен КОЙ ПРИБИРА ДАНЪЦИТЕ. От средновековните владетели до ден днешен. Макрон иска от Борисов да му даде той да събира данъците.

Абеееее, това с данъците е много плъзгава тема. Има едни биковити фирми с едни умопомрачителни обороти, пък данъците им по-малко от тези, които аз плащам. За справка - ЛУКойл, ЧЕЗ, EVN, Софийска вода, ОМВ, ШЕЛ...

Направете еднакво минималното заплащане в ЕС и проблемът ще се реши от само себе си. Нали и без това пазарът е единен?!? Или не е ...

Тоя не реве за заплатити, а за осигуровките. Не му пука колко са големи заплатите в източна Европа.

Едното е функция на другото. Иначе на тема данъци и осигуровки във Франция Макрон вече си опече работата, като накара фирмите, регистрирани във Франция да си плащат данъците там, без значение къде развиват дейност. Сега се опитва да направи нещо подобно, но с обратен знак - фирми, опериращи във Франция да внасят същите данъци (и осигуровки, разбира се), както френските. Тъй като пазарът на труда е регулиран по едни или друг начин (вкл. и чрез въпросната директива), то решението е всъщност да е уеднаквят доходите в различните членки на ЕС по различни професии (което колкото и да е жалко е реализируемо само на ниво минимално заплащане на труда).

намеренията на Макрон по инициативите му. Щом Вишеградци имат някакви подозрения...това няма да остане скрито покрито. Какво цели Макрон ,по силно обединени или ЕС на няколко скорости... скоро ще се разбере.

Какво цели Макрон ли? Всички в ЕС да са равни, но западните държави да са по-равни.