База данни спестява средства на общини и инвеститори

Цялата информация за съществуващата и планирана инфраструктура ще бъде събрана в електронна платформа, базирана на геопространствени данни.

Обратно в новината

Коментари - База данни спестява средства на общини и инвеститори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гергана Паси Цифров шампион на България. Браво !!! значи не някакъв си Анал-огов шампион, а цифров...т.е. платил е много цифри...Честито!!! Радост и веселие по улиците!!! Да живей!!! Урааааа....ураааааа......

Глупостта, колкото и да събираш на едно място, все си остава глупост. Та и тия ... НЕКАДЪРНИЦИ !!!

Г-жа Паси кая цифра играе в шампионата?

Това и сега го има. На хартия. Проблема е , че никой не се съобразява с кадастара. Никой не го попълва. А ако статията е вярна то тези дето са се фанали с тази работа нищо не разбират и значи нищо няма да стане. Само ще се папнат едни парички. А като гледам цифровия шампион кой е, съм 100 % сигурен. Онзи с трабанчето дето цивреше за нато пак ще гепи мангизи.

Това не става вече осемдесет години . Никой няма желание да се съобразява с другия за да се получи икономия . Вече толкова десетилетия ! Щом не носи печалба няма да стане и в бъдеще . Никаква информационна точка няма да има резултат . Дори още ще се влошат нещата !! Когато се смени властта - цялото това начинание ще отиде в боклука .

То това и сега го има като карти в кадастъра. Въпроса е как да се накарат копачите да се съобразяват с картите, без значение дали са електронни или хартиени. А ако някой до сега не е знаел че това го има значи не е за тази работа която са му я дали!

Въпроса е как да накараме копачите да възстановят в пълен размер настилката като качество след копане. Щото да разкопаеш чисто нов път без една пукнатина и да го превърнеш в една голяма кръпка е безумие. Според мен който копа трябва да преасфалтира целия участък, всички ленти.

Прав си - това също. В статията се говори обаче за цялостен ремонт и дейностите трябва да са така съобразени с отделните инфраструктури, че настилката да е последна. А който не се съобрази би трябвало да си поеме разходите по пълното възстановяване, както казваш ти.

loyola

хайде бе, за кой ли път ще ни пробутвате компютри и компоти...

то тази информация винаги си я имало...просто не е била електронна а на план. новина тип ала-бала

Това никога няма да проработи в България. Целта на мероприятието е да гушнем едни парички!

В България дефиницията за асфалт гласи: Улична настилка,която се поставя преди започване на изкопните работи.

Най-много обичам държавата да обявява планове за промяна на контрол потоци и информационни системи. Обожавам ги като план, замисъл и изпълнение, високоефективност. Разбира се това е сарказъм. В държавната администрация, според повечето хора, на ръководни или експертни длъжности работят само хора които не са успели да си намерят "някаква нормална работа" в частния сектор или открити крадци. Всеки месец си мисля за този факт в момента когато получавам фиша за заплатата и начислените данъци. Това ми носи страдание.

Всеки си прибира кинтите за ''проекта'', и спира , ....както се получи и с АЕЦ-Белене, Цанков камък , ....и други такива ''КАМЪНИ'' и ''ДРЪВъЕ''... АМАН ОТ КРАДЦИ В Бг! ЗАЩО ЗА 27Г., НИТО ЕДИН ПРОЕКТ НЕ ПРОРАБОТИ КАТО ХОРАТА?

Защото се прави от българи.

Толкова ли е сложно преди да направят една улица първо под нея да направят тунел за нужните комуникации с някаква резерва за бъдещи такива?! Още в Рим са го правили, в днешно време не могат?!

Могат, ама един прави тунел и кава - този тунел е мой. От другите ще искам наем. Дригуте казват: - А бе що не си . . .? Ще си направя мой тунел, твоя ще засипя и ти ще ми плащаш наем. Идва трети и . . . . .

предполагах,че преди да копаят гледат карти и питат.Ама ,а де....

Гергана Паси - цифров шампион на България ???!!!

Ама то това е очевадно.... Защо до сега не е направено?

ще,ще,ще.....