Събарят 149 незаконни постройки в ”Захарна фабрика”

Мащабна акция по събарянето на незаконни постройки започна в "Захарна фабрика". Над 20 са съборените сгради днес.

Обратно в новината

Коментари - Събарят 149 незаконни постройки в ”Захарна фабрика” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Избори идат...пък и народът има нужда от зрелища...

Абе на мен защо никой не ми предлага да ме настани някъде? Трябва да работя и сама да си плащам жилището ....хъммм

Който не е минавал покрай това гето не може да си представи за какъв ужас става дума. Третия свят пасти да яде пред това свърталище на невероятна мръсотия, голи и боси деца тичащи из нея, коне и всякакъв добитък и смрад до небесата! Браво на кмета! Можело значи.

Как толкова години никой не ги е пипал а сега ги махнаха всички Може да се хвана на пас че скоро там ще построят нещо . Че трябва да ги махнат е вярно но защо до сега не са ги пипали .

Ако аз си позволя да построя нещо, където на мен ми харесва, ще ме рендосат и общината ще ме потроши от глоби, пропуснати ползи и т.н. Определено няма да ме питат колко са ми малки децата и дали има къде да се настанят.

забравили сте да кажете колко акта за незаконно строителство сте съставили ... в панделата ще пращате ли някого ... с тока и водата как стои въпроса ...

добре е че ще махнат това гето оттам. Да видим къде циганите ще построят друго...

Я кажете кой ортак ще строй там после

Добра новина ! Закъсняла с няколко десетилетия .. НО ! Категорично не съм съгласен с мойте данъци да се извозват и обгрижват смрадливи примати - терористи ! Стига ми , че струват три милиарда лева годишно на бюджета ! За безплатните екстри , които са абсолютно недостъпни за Българите , да не отварям приказка ! Да не се забравя , че ВСИЧКИ ЦИГАНСКИ ПОСТРОЙКИ СА НЕЗАКОННИ ! На сто процента и без изключение ! Земята в Родината ни е собственост на Държавата , на общините или на Българите ! Една педя законно купен имот нямат коняците ! Пример от Италия : Циганите живеят във фургони , за които плащат наем на общините . Нямат право да се задържат повече от шест месеца на едно място . Водят се номади и нямат право да гласуват . Една добра практика , която е задължително да се приложи и у нас ! Със здраве :)

В задачата се пита: кога ще започне разрушаването на "законните" къщи на циганите-крадци, джебчии, просяци, търговци, пласьори и трафиканти на дрога и жени, убийци и техните покровители с бели якички????

Е как да няма къде да ги настанят? Товарят ги на товарни влакове и към околностите на Мюнхен. Там има едни обособени места с доста запазени бараки, безплатни и най-важното със специални бани! За обезпаразитяване, разбира се!

Че събарят. А,после? Кой ще разчисти стърчащите жалки останки от фабриката. Кой ще изчисти потресаващата зараза и мръсотия след тези при....мати? Тях ще ги уредят безпроблемно,но наоколо живущите да му мислят. Вече навярно са плъпнали и влечуги. Дано Общината се задейства през следващите 50 лета.

разрушете къщтите на всички цигани в софия и ги разкараите от при нас!

ОТ СТОЛИЧНИЯТ КМЕТ, ЗА КОЕТО АЗ Я ПОЗДРАВЛЯВАМ, ОТ МНОГО ДЕСЕТИЛЕТИЯ ГР. СОФИЯ ПРИЛИЧА ПОВЕЧЕ НА ГРАД ОТ ДАЛЕЧНИЯТ ИЗТОК, А НЕ КАКТО СА ГО ОБЯВИЛИ В ЕВР. ИНСТИТУЦИИ , ЧЕ Е ЕВР. ГРАД ///ВСИЧКИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ТОВА КОЕТО Е, И СЕ СЛУЧВА В "ТОП" ЦЕНТЪР НА ГРАДА Е ПИСАНО И ГО ЗНАЯТ И В "ДРУГИТЕ ПЛАНЕТИ"///

"Има места в дома Света София за тези, които искат да се настанят там." Този дом е в центъра на кв. Захарна фабрика. От покрайнините на квартала да ги заселят вътре в него. Не съм съгласна! Не ги искаме там!

Да ви имам ''центъра на квартала'':))))Що за идиотски писания????

Тази новина е някаква утопия - няма протести, циганите съдействат, боклуците се извозват, акцията ще приключи за 1 ден... да не повярваш, че това се случва в БГто. Единствена забележка имам към ЧЕЗ: Гледам жици опънати между къщите, да бяхте връчили по един акт на живущите там преди да ги събори багера. Поне един осъден за кражба на ток да видим.

Белите българи могат ли поне да вдигнат палатки на общински имоти, преди да дойдат да ги разтурят? Какво остава за постройки ...

Ако мен ме изгонят от дома ми заради имотна измама (някой е фалшифицирал документи и е дал едни пари където трябва), общината ще ми осигури ли поне транспорт за покъщнината?

два транспорта ще ти осигури общината, надай се, братко, надай се!

Ей кви хора значи. Ромите строят, градят, творят, а гадните институции идвт и рушат. БКХ-то да се самотакова сега!

"Разговаряли сме с хората, за всекиго търсим вариант. Малко дете няма да остане на улицата, то е ясно", каза още кметът." Ако ставаше дума за българи, нямаше да си толкова сигурен боклук скапан. Само дето българите не вдигат незаконни коптори и не гледат децата си в мизерия.

ааа и аз ще се местя,може ли да ми пратите едно камионче от общината за багажа?!

Доста точно казано

"Малко дете няма да остане на улицата"... ми те децата вече имат деца.

носи се слух, че ще ги настаняват в Красна Поляна

В кв.Столипиново кога ? Там освен тротоарите, са застроили и части от булевард Ландос, а за вътрешните улици въобще не коментирам - те просто ги няма....

А защо се допуска постройките да станат 150 и чак тогава се предприема нещо? От общината все едно не знаят че са незаконни.

Бай мангуста им трябва по изборите, а тук са предложили комисионна на ръка още сега, после проституциите си вършат работата за сметка на редовния данъкоплатец(или баламурник както го знаят чиновниците) и Ура, да "живее" циганокрацията и мутарафонията.

И къде в България има цигани, които живеят в законни постройки?

доган ги защитава зада му гласуват

И това всичко пак на наш гръб. Кой плаща за всичко това: транспорт за багажа, нови домове, а българина да си плаща за всичко в срок, иначе лихви....., и после имало расова дискриминация към малцинството. А, дали не е към мнозинството?!?

само да добавя към казаното, ако българин се беше самонастанил щеше да отнесе глоба, багажа щеше да бъде изхвърлен насила и никой нямаше да го пита къде ще се премести... и тн

А в кв. Сердика - кога? Все повече се увеличават там, а мръсотията вече е нетърпима!

след 20-30 години (както в Захарната) и при вас.

Незаконните палати на нашите хора по вилни места и курорти няма да пипате, нали ?

Някяк си съм обнадежден че най после държавата влиза в ролята си. След Слънчев бряг ,това е много добра новина. Пък дай Боже, ако продължат и по другите градове и премахнат незаконните коптори на малцинствата,мисля че ще се покаже че в България има воля да се спазват законите Малко късно, но по-добре от никога.

Да не са им обещали по един апартамент в София или да са им дали пари, че са толкова спокойни?!

Ами кмета си го каза - няма да ги оставим на улицата:(((какво повече от това им трябва ....

Напълно удобрявам! По-често и на повече места, а дано!

Удобрява се почва, иначе е Одобряване.

Не знам правописа, от мангалите съм.

Защо чак сега, след като има заповед от една година? Ако аз си изградя незаконно бидон вила пред белия дом, ще ми дадат ли жилище, като съборят моето? И то в същия район? Защото в България на българите няма да им дадат. И във Франция не им дават, а ги връщат по родните места (България и Румъния).

Не е зле да минете и през циганската махала "Христо Ботев" до летището. Там ВСИЧКО е незаконно! Може да се прочисти тази сган.

Няма още кандидат за там да цопнем комисионна...като тия с тенискортовете в западен

Що ли не кандидатстваме за Гинес ?Обявиха по телевизията, че в един от разрушените коптори, били адресно регистрирани над 500 E.T.

А какво знаете за село Градец?

СЪБАРЯЙ!!! СЛЕД ЗАФАРНА ФАБРИКА ДА ПОСЛЕДВАТ - ФАКУЛТЕТО, ФИЛИПОВЦИ, ГЕТАТА В ОРЛАНДОВЦИ, МАЛАШЕВЦИ И БЪКЪРЕНА ФАБЛИКА!!! ДНЕС В СОФИЯ ПОСЛЕ И В ДРУГИ ГРАДОВЕ!!! ПЛОВДИВ - СТОЛИПИНОВО, СЛИВЕН, ЯМБОЛ, ВИДИН, ЛОМ И Т.Н.

Дай Боже да се случи!

Браво на всички институции, които са си свършили работата!

Знаете ли къде е това място????Знаете ли какво точно беше??/Знаете ли че до него има новопостроени тенискортове ама няма място за колите им, за забавленията им и за това се прави това а не че са се загрижили за хората живеещи там и негодуващи от десетилетие.. Всичко е пари безотчетни а не някакво напрягане да работят институциите..

В.СИМЕОНОВ И НЕЗАКОННИТЕ БАРАКИ ПОДХВАНА!КОЙ СЕ СЪМНЯВА ШЕ В ТОВА???

Всъщност, много хора се съмняват. Как не отиде в някой цигански квартал да намаля музиката? Защо не събаря незаконни постройки, които НЕ СА в близост до гъзарски обекти?

Ами бързо и масово ще съборят. Тоя който ще усвои теренът бърза. А живеещите там- кучета ги яли. какво ще ни пука за циганите. Някой тук да е говорил нещо за сапун. Не знам. Сигурно.

Една жена каза че на това място са се родили, на него е починала майка й. Да, сигурно са незаконни, но защо така масово и защо само там. ВСИЧКИ СЕ ДОСЕЩАМЕ- НЯКОЙ СИ Е ХАРЕСАЛ ТЕРЕНЪТ. Нали са цигани...какво да ги жалим. Нали така патриоти и родолюбци? Някому е обещан. Ще поживеем, ще видим.

Пийни си лекарствата, мноооогоо си далеч от действителността

Явно сте от мангизлиите ''инвеститори'' около кортовете.....смятайки хората за невиждащи и нечуващи..

?!? Какво като са цигани. Нали са стрйли незаконно. Тябва да се събори всичко незаконно и да не им се дава ток и вода докато не почнат да си го плащат. От къде на къде като са цигани ще могат да правят какво ти искат?

ЕЖК постоянно казва, че е родена на "жълтите плочки" - ама живее у ЛиуЛин.

жива верига сега пред багерите! днес са те.утре ще сме ние.

ненормалник

"Живеещите в незаконните постройки също казаха, че са спокойни и има къде да бъдат настанени." Е и му, майката...не може ли да ги настанят в някоя мина!!!

сега да ги изметат и от Разсадника на бул. Константин Величков. На Великден един циганин показно закла агне точно на тротоара пред Двореца на децата, а малките циганета гледаха и чакаха......Тая диващина не бива да продължава повече там!

Щото тези агнешки бутове и плешки по веригите ги берат по дърветата. Аман от лицемери.

Много бързо май решихте да почистите боклука около новите ви тенискортове че менторите място и чистота искат а живушщите там въобще не ви вълнуваха преди това..

Остават за събаряне още 499851 незаконни постройки. Не ни правете показни акции, ами си вършете работата всеки ден и всеки час, работата за която ви се плаща от народните пари.

Какво ,,събаряне" бе? Напалм и ненадейно и после зелена площ.

И Факултета трябва да се разчисти и пришълците да си вървят!