Предложиха на Путин да премести столицата отвъд Урал

Водещ руски експерт по миграционни и демографски проблеми предложи на президента Путин да премести столицата от Москва отвъд Урал.

Обратно в новината

Коментари - Предложиха на Путин да премести столицата отвъд Урал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прекрасна идея. Имат ушанки вместо глави.

ехей, тоя форум се превърнал във сборище на платени хейтъри, който се надпреварват да повръщат.

китай няма да позволи.

Интересна карта на Русия :) Ясно се вижда откъде е отмъкната Италия - горе в средата! А защо ли югозападната част на Сибир не е оцветена с светлосиньо, както си трябва? Може би защото приликата с добре известен мъжки атрибут става натрапчива?!

А той им отговори, че Северна Америка не е засега тяхна територия, за да се местят и контролират новите пренаселени колонии.

Не се приема. Няма денги. Трябва да се прави новият танк Т-15 "супер арамата".

Кремълските идиоти никога няма да проумеят, че силна икономика се развива от предприемчиви хора! Свободната инициатива е това дето движи прогреса! Руската кочина е вечна тирания, управлявана с декрети и безумни идеи от тиранин и шепа разбойници около него...

В руските градове улиците са като след бомбардировка, а тротоари въобще няма. Инфраструктура за подобен проект е задача за следващото хилядолетие.

Не е така, поне в Петербург, който е много добре поддържан- мазилката на сградите се обновява, тротуарите биват обновявани при нужда, улиците са чисти. Градът е мрачен и неуютен заради северното му местоположение и малкото зеленина, но поддръжката му е добра.

Без Петербург и няколко други. Донякъде и частично. Останалото е 18-и век.

София не е в Русия, за другите градове да не говорим.

3/4 от територията на Русия е непригодна за живеене, т.е. почти цялата азиатска част. Тази идея е практически неприложима. Никой няма да се премести в "мъртвите сибирски полета". Няма пари за подобни проекти. Икономиката в Сибир ще бъде китайска. Човекът се упражнява в празни мечти като Манилов.

С всяка изминала година глобалното затопляне измества границите на Сибир с 60 км на север.

Странно ми звучи това, защото веднъж е правено през 2 световна война, когато Сталин изнася цялата индустрия след Урал. Какво означава-3 световна война?

Хазарските копелета да се изнесат зад Камчатка най-добре, така ще бъдат далече от цивилизацията, която не понасят. И бездруго им остава малко да живеят в независима държава, иде новата загубена Студена война, заедно с новите загубени територии...

ПОЧТИ всички постове написани от САПУНИ САПУНОВ СА ПОРАДИ НЕХВАТКАТА на хамерска помия

Азиатската кочина направо да се изнесе от Европа

Това се е случило в Америка преди 150 години и виждате каква супер държава са сега и за в бъдеще.

Т.е. някога ... А сега и за в бъдеще са упадъчен остатък от държава със смехотворен президент.

И аз отдавна имам предложение столицата на България да се премести! Ама не, та не! Те тамън се окопаха и сбъднаха мечтата си и представяш ли си такава травма!

Идеята не е нова, но няма да стане.Преместиха едно време областните центрове в малки градове и се отказаха.Още няколко години и София ще бъде оазис в пустиня. Останалата територия на който я иска.

Нямат 2 лева завалиите, ще местят.....дрън, дрън. Че и хиляди градчета щели да построят. Мечтиии, мечтиииии Да продават половината на Китай, а другата половина на Япония и да ходят там като наемни работници.

Китай ще вземе САЩ, а Япония ще стане пристанище на Северна Корея. Русия пък щяла да завземе Европа и да я почисти от ненужните.

Ex мечти ... на бутилка водка.

Най-даброто предложение било за Екатеринбург, там обичали да разстрелват ЦАРЕ, съобщава ТАСС! Но Путин едва ли ще одобри това предложение, още повече, че в Русия се набелязва нова социалистическа революция! Увните хора масово си прехвърлят валутата директно в Американските банки!

Този се изживява като Петър Първи, нова столица ще строи, а той самият ще отиде ли да живее зад Урал, да гледа земя без работно време и без почивни дни с условието да има деца. В Русия в момента е като в Западна Европа, черната неквалифицирана работа се извършва от нелегални имигранти от бившите републики, като извършат нещо нередно ги гонят от страната.

Направо в София да я мести! И без друго половин България е от малоумни русофили, които ще ръкопляскат на превземането!

ВБА

Искат не искат след 100 тина години, ще го направят. Както е тръгнало тук, ще Африка, а в Москва ще е като тук, че може и по топло. Ако искат да си използват рационално териториите трябват нови урбанизирани градове все по на Север, ако са предвидливи то там е бъдещето..... Свръх концентрацията на население в градовете води до всякакви сривове от всякакъв характер...просто е за обяснение, но учените би трябвало да го знаят много добре... Някой, ако си мисли, че това е врели некипели жестоко, ще си изпати, а това е видимо, още сега, но....

А за Урал колхозы есть?

а в Cофия ест колхзи сволач???

Създаването на един съвсем нов град в сърцето на Сибир с име САНКТ ПУТИНГРАД е най-подхождащият вариант!

... по подобие на холидеи ин... пут ин... not around!

Според плана новата столица на Русия щяла да бъде Якутск!

Всъщност плана е по скоро за икономическо съживяване и реиндустриализация на Русия. Необходимостта от подобно развитие моментално ще създаде нова конкурентна среда и възможности. Освен това ще промени изцяло икономическия модел към вътрешно-центрична икономика и независимост от запада. Има и други плюсове както и минуси но като цяло положителните неща май са повече. Истинския въпрос е дали руската олигархия начело с император Путин ще се реши на такъв рискован ход.

България няма такъв проблем. 5000000 ще се съберат в София, а в останалата територия - мигранти и готово.

Няма нужда - скоро Пекин ще е новата им столица.

Петър Велики е преместил столицата от москва на съвсем ново място, и пак е водил доста войни. При това сега в Сибир има доста големи градове ... Абе може, ама ....

ЕКАТЕРИНБУРГ е най-подхождащият град

република Марий Ел във вътрешността на Русия град Волжск.Екатериннбург средната температура е +3 .Тука надали ще се спукат от кеф да им е столица.Марий Ел добра локация сигурна спокойна .Обаче това че Москва е в близост до Запада я отваря откъм контакти и преместването бизатруднило някои дипломатически контакти а Друго е да има втори център и да се положат усилия за развите на райони като Марий Ел.Добра локация изглежда.

Определено - тя е столица на СПИН-а в рашата - с най-голямо количество серопозитивни по данни на кмета на града от преди година. Наистина достойная сталица!

не е толкова просто .Това означава нова инфраструктура.Това инвестиции.Отделно където седната температура е +2 градуса как ще им е гот .За похвала са тези които стоят на +2 градуса гоидшна и държат.Е на тези трябва да се подпомагат било с дарения или помощи.Друг е въпроса кога ще вдигнат санкциите на Крим и да вземем по една гарсониера за по сигурно щото Европа е към апокалипсис.Русия се очертава сигурно и спокойно място за бъдещето непренаселено просто трябва да държим на по ниски температури.Ако започнат да изграджат комплекси в които да има работа заводи промишленост сами ще дойдат безработните и после инфраструкутарата вместо да се наливат безбожно средства за асфалти и нерентабилни инвестиции след това.

Капитализмът с неговия непланов, хаотичен характер, създава тежки диспропорции между страните и вътре в страните. И това го чувстваме и в България - претоварването на София и загиването на Северозапада. Чувстват го гърците - 3 милионна Атина в 10 милионна Гърция. Същите проблеми ги имат и в Русия. Местенето на столицата е най-крайното и най-скъпоструващото решение. Но във всички случаи трябва да се управлява страната. Ако се остави стихийно да се развива, ще се получи стихиен резултат.

Е, не е като соцът, който създава всеобщо изоставане и магазини "Кореком"

може да я премести, да, но по-лесно е да се разделят на две държави - Русия и Манджурия ..

Когато говорите за за Путин сигурни ли сте,че това е оня Путин? Този прилича на Путин... Руснаците са майстори на двойниците! Погледнете историята им,колко двойници са имали вождовете им?

мести не мести, все си остава колхозная деревня.

А ние да върнем столицата във Велико Търново и Северна България да не се обезлюдява повече.

Не пипай Велико Търново. Не разваляй хубавия град. Особено сега, може да го напълнят с гейберасти. Велико Търново е свещен град за България и не трябва да се разваля.

След разпада на СССР Русия се разпадна и е факт че това е най- голямата катастрофа на двайсти век. Разбира се се размина много по- меко. Докато беше СССР ( СССР= Русия) Русия се развиваше заедно( Русия+ Украйна...) но се разпадна над 1 милион руснаци се оказаха зад граница. През 1991- 1999 Русия харесваше запада но икономиката се беше сринала и дойде Путин, който издигна икономиката й отново и то по- силна от преди разпада започна да анексира територии които са руски с руско население. Сега много често се чува как Путин е корумпиран крадец и тей нататък, но самият той се бори с корупцията. До 2000г. Се беше зародила голяма корупция МНОГО ГОЛЯМА и това е заради САЩ който наливаха пари който се крадяха и не отиваха при хората! Но сега Русия се развива и след 10- 20 години ще е супер.

ПИЯНИ БРЪТВЕЖИ!!!!!

През 20-ти век се разпаднаха много империи. Австроунгарската, Отоманската, Руската империя, Френската колониална империя, Белгийската колониална. Разпадна се Югославия - балканската миниимперия. Разпадна се необятната Британска империя ! Може би най-тежък беше разпадът на Третия райх. Ще дойде ред и на ЕС.

И ти ще станеш някога на прах, цървул!

Изкуствено създадената румънска мини-империя остана, даже може да се разшири.

а СССР кога си ги взема тези републики,защо да е катастрофа,това са си суверенни държави,както се разпадна и Югославия

След разпада на СССР Русия се разпадна и е факт че това е най- голямата катастрофа на двайсти век. Разбира се се размина много по- меко. Докато беше СССР ( СССР= Русия) Русия се развиваше заедно( Русия+ Украйна...) но се разпадна над 1 милион руснаци се оказаха зад граница. През 1991- 1999 Русия харесваше запада но икономиката се беше сринала и дойде Путин, който издигна икономиката й отново и то по- силна от преди разпада започна да анексира територии които са руски с руско население. Сега много често се чува как Путин е корумпиран крадец и тей нататък, но самият той се бори с корупцията. До 2000г. Се беше зародила голяма корупция МНОГО ГОЛЯМА и това е заради САЩ който наливаха пари който се крадяха и не отиваха при хората! Но сега Русия се развива и след 10- 20 години ще е супер.

Това е виц ,нали..ха.ха

ДРЪН ДРЪН ЧИ ПЛЯС. РУСИЯ СЕ РАЗВИВА ??

този маймуняк!?Русия, та Русия!?Обаче тоя нещастник и дума няма да даде, да се чуе!?Че иска да иде в "развитата" Русия и да живее там!?Такива като него, като докопат парици/обикновено крадени/, според количеството на парата си купуват имот в Гърция, Италия, Франция, Испания, Португалия!По-едрите "русофилски" клечки са и с луксозни жилища из Рим, Париж, Лондон, Барселона, отвъд океана Атлантически и т.н.!?Никой от тях, никога не е закупил имот в Москва!?Само три дена да ги туриш да стоят насред Москва и ще умрат от страх!?

Нов Йорк е градът с най-много бездомници в света.

Всъщност руският експерт, предлага американския модел на селищно развитие, но за целта ще трябва да се изгради много сериозна селищна и транспортна инфраструктура, както и добре развита автомобилна промишленост.

само гледат руснаците САЩ и ЕС, ама плюят по нас.

Пълен абсурд: не могат да адмимистрират, населят и развият собствените си територии, обаче продължават да анексират и заграбват чужди. Бъдещето е направо смразяващо- всички бягат в два гплеми града, а нормалните и богатите в в чужбина, още по-голямо обезлюдяване на територии, плюс превръщането на големите градове в деградирали коптори пълни с наркомани, алкохолици , спинаджии и инвалиди , по които групи са световни рекордьори, плюс бандити, проститутки и бездомници. Очертава се нулева власт и покритие на територията плюс инвалидизирано, криминално и недееспособобно население в няколко големи града . Дъно на деградацията и човешкия фактор, не че е бил нещо различно преди.

Само невъзвратимо объркан хомосапиенс може да сравнява Русия със САЩ. За какво сравнение става въпрос? Да русия по територия и природни ресурси е по-голяма и тук всичко спира, в останалото на места Русия догонва САЩ и няма никави изгледи дори да доближи мощта им. Някъде на 7-8% от мощта на САЩ може да бъде оценена Русия. Останалото е плямпане и памперси, глупости с други думи. В заключение ше кажа, че в някои области Русия дори не работи въобще и не развива, защото е изключително изостанала и това изоставане ще нараства особено в бъдеще, защото е грешка с натрупване. Затова САЩ са спокойни, те си мат други дертове и те не идват от Русия. Русия им е трън защото не могат да понасят императори, царе, папи и империи. Русия о е отживелица и вместо да застане рамо до рамо с демокрациите, се управлява като империя.

След разпада на СССР Русия се разпадна и е факт че това е най- голямата катастрофа на двайсти век. Разбира се се размина много по- меко. Докато беше СССР ( СССР= Русия) Русия се развиваше заедно( Русия+ Украйна...) но се разпадна над 1 милион руснаци се оказаха зад граница. През 1991- 1999 Русия харесваше запада но икономиката се беше сринала и дойде Путин, който издигна икономиката й отново и то по- силна от преди разпада започна да анексира територии които са руски с руско население. Сега много често се чува как Путин е корумпиран крадец и тей нататък, но самият той се бори с корупцията. До 2000г. Се беше зародила голяма корупция МНОГО ГОЛЯМА и това е заради САЩ който наливаха пари който се крадяха и не отиваха при хората! Но сега Русия се развива и след 10- 20 години ще е супер.

А дано , ама ми надали :)

В най-близко време Русия сериозно рискува да стане първата страна в света без мозъци. До този печален за Москва извод е стигнала в свое изследване американската компания Stratfor, съобщава "Независимая газета". Умните и богатите окончателно напускат Русия. Изтичането на мозъци, заради което Русия търпи колосални финансови загуби, с течението на годините ще се превърне в катастрофа, се казва в доклада на американските изследователи. Руското образование и здравеопазване върви към упадък, а иновационните компании и проекти до голяма степен ще се реализират извън границите на Руската федерация. Решението им да се превърнат в бъдещи емигранти се дължи и на разочарованието преди всичко от слабостта и безполезността на институциите на гражданското общество и тоталната корупция. Освен това тяхното желание да напуснат Русия значително се засилват и заради убийственото законодателство и въведените изключително строги правила за използване на интернет. Тези жестоки мерки вече са накарали редица политически активисти, журналисти, учени и предприемачи, заедно с техните бизнес-проекти и семействата им да напуснат Русия А заедно с тях си отиват и техните банкови спестявани, инвестиции, научни достижения и работни места.Само през 2016 година Русия са напуснали 2 000 доларово милионери и милиардера. Интересен е фактът, че данните на американските изследователи косвено се потвърждават и от анализаторите на руската държавна агенция Росстат. От 2012 година броят на руснаците, които напускат страната, е скочил до 350 000 на година. Болшинството от тях предпочитат да живеят в САЩ, Германия, Финландия и Канада. При това независимите руски експерти смятат, че данните на Росстат би трябвало да бъдат коригирани броят им най-вероятно е три-четири пъти по-голям.

Абе кви мозъци, там едим милион нормани здрави мъже руснаци не могат да съберат, от 30милиона руски мъже в работоспособна възраст, 15 милиона са алкохолици, 7.5 милиона наркомани , поне един милион със спин, 5 милиона бездомници, това са руските статистики, колко са инвалидите и лудите не се знае , но са милиони. Те милион нормални нямат , ти за мозъци говориш, там всеки с една гънка в мозъка драпа да избяга на запад, дори милиардерите и властимащите или мигрират или си подсигуряват убежище на запад , далеч от тази болница и скотобойна.

След разпада на СССР Русия се разпадна и е факт че това е най- голямата катастрофа на двайсти век. Разбира се се размина много по- меко. Докато беше СССР ( СССР= Русия) Русия се развиваше заедно( Русия+ Украйна...) но се разпадна над 1 милион руснаци се оказаха зад граница. През 1991- 1999 Русия харесваше запада но икономиката се беше сринала и дойде Путин, който издигна икономиката й отново и то по- силна от преди разпада започна да анексира територии които са руски с руско население. Сега много често се чува как Путин е корумпиран крадец и тей нататък, но самият той се бори с корупцията. До 2000г. Се беше зародила голяма корупция МНОГО ГОЛЯМА и това е заради САЩ който наливаха пари който се крадяха и не отиваха при хората! Но сега Русия се развива и след 10- 20 години ще е супер.

Това определено ще се случи-към 2050 г. Гърция ще бъде полупустиня,в БГ ще бъде сегашният гръцки климат и народа ще търчи към геоширините на Сибир и Канадско

След което , Путин си ГО премести , в другият крачол . На който не му изнася , ДА СЕ ИЗНАСЯ ОТ МОСКВА ... Айде у леву !

Интересно предложение, но практически невъзможно при днешната руска действителност.

Шило

Вчерашната с какво е била по-различна?

При вчерашната, това не е направено, при утрешната може. Живота е непредсказуем.

Най-добре да възстановят Сарай до Астрахан - столицата на Залатната орда. Москалите 400 години там са набивали чела , там е изконната родина на руската култура, всичко оттам са научили и досега го практикуват като верни наследници на чингизидите без отклонения.

Той е фалирал и без да мести столицата.В русия няма пътища.Ако се разходите ще ви трябва луноход.

кой пак е фалирал бе?Курника на баба ти ли пак фалира.Уморихте ги от смях тия руснаци, всеки ден ги фалирате а те цяло лято си живуркат на нашето черноморие и чуждото средиземноморие.Кервана си върви а кучетата си лаят.

бе, баламурник!?Който издрапал от тях малко парици и бяга да се спасява нанякъде!?Аз викам, че ти е време, на тебе пък, да отидеш на една по-продължителна екскурзия до Сибир и сутрин, обед и вечер да наблягаш на замръзнали корени/то там друго няма/, в изхранването си!?Но-о, няма да тръгнеш ти, никога на екскурзия нататък!Долна хитряга си!?

Гледах трогателно видео как Вожда плешив свири на пиано! Гледаше с нежния си замечтан аутистки поглед и изпод пръстите му се лееше Шопен ....! А до пияното на пода се виждаха харпун, американски ботуши и една мъртва щука!

Такива глупости за Раждаемост, приказват САМО арабските шпиони...Ако руснаците живеят ДОБРЕ, и населението им ще нараства...

Ще нараства, особено в Сибир. Там сега се местят бая китайци и оплождат девачките.

Е как така? Тоя предлага на Путин да си развали Московското Княжество. То само това е останало от Русия. Всичко останало са чеченци, гагаузи, осетинци, татари, тувинци, таджики, калмики, дагестанци, ингушети и какви ли още не! Руснаците славяни от християнско вероизповедание живеят главно в Московското Княжество, макар че като гледам каква джамия построи Путин там и какво става на Рамазан Байрям, Мека пасти да яде!

"Тъпите" руснаци направиха кардинална грешка. Жертваха хиляди за да освободят една територия с надеждата че ако тръгне по естественият си път, тогава ще бъде естествен съюзник на Русия. Но "тъпият" руснак не е познавал проджната, предателска и малодушна душица на българина които даде само 12,000 души за своето освобождение. Българина трябваше да бъде оставен под турски налъм и до ден днешен щеше да си е част от тюркието и така всичко да си е на мястото! Но, туй време пак идва. Помнете...на балканите САМО НИЕ се освободихме благодарение на директното военно вмешателство на Русия. Нито Гърция, нито Сърбия имаха тази подкрепа, и тяхното освобождение си е до голяма степен техно собствено дело!

И к`во? К`во искаш да кажеш?

тъп и в задника!

Аз съм казал квот исках да кажа. А ти какво се опитваш да кажеш с тъпите си улични въпроси?

Всъщност тези 12 000 българи спасиха руската империя. Щото ако Сюлейман беше минал Шипка и обрадил руската армия при Плевен заедно другите турски армии, то на рускоя цар щеше да му хвръкне главата още тогава, а от руската империя щеше да остане само спомен. А за бъларското осеобождение не се притеснявай Батенберг, Стамболов и другарите му са били достатъчно зряли , за да го извоюват от Руските генерали натрапници, че даже и да съединят България, въпреки руските заплахи и интриги.

Шило

Интересно, как щеше да обгради руските войски? Дори да беше успял, щеше да се обедини с Осман паша и вероятно щяха да напреднат на север. А от България нямаше да има и помен.

Аре стига глупости! Спасили били Руската Империя?! Спасили са на баба ти партенките и то само защото имаха 150,000 руска армия да ни свърши работата. То бива плюене и храчене ама трябва да е малко с мярка!!!

По статистическите имперски отчети, за цялата руско-турска война загиналите в боеве солдати са били примерно 16 000. Измрелите, избягалите, в неизвестност - още толкова. Подобно четох май в този сайт. Излиза, че българите сами са си извоювапи сволодата, а на туй отгоре, заради защитата на Шипка са спасили Плевенската обсада, а с това и цялата кампания! МЕРСИ ЗА ДАННИТЕ!

Мислиш ли, че без многобройните руско-турски войни през 18-ти и 19-ти век щеше да има Гърция и Сърбия в сегашния им вид? Гърция се освобождава практически едва след руско-турската война от 1828 г.