Атина прави бежанците фермери, дава им земя

Правителството в Атина планира да направи фермери от мигрантите, идващи от конфликтните райони, за да ги интегрира в обществото, съобщава "Прото тема".

Обратно в новината

Коментари - Атина прави бежанците фермери, дава им земя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Май ни подготвят ние да дадем земи на чужденци. Не мога да повярвам на написаното в статията. Земеделец не се става само с даването на земя. Трябва собствена база, собствен инвентар, пазар за стоката.

На мигрантите трябва да се дава да избират-или обратно, или в морето,а да няма трети вариант.

Това би трябвало да попадне при вицовете и хумористичните страници. Араби и негри с мотика... Смях. Ама какво ли не измислят хората за да вземат там едни пари от дойната крава ЕС.

Гърците трябва да са луди... Арабите, по същия начин превзеха Византия и избиха гърците там... Земя се взима с ВОЙНА... АКо искат пари от Еврофондовете, некя ИЗБИЯТ арабите и на тяхно място да сложат- бедни гърци... Така, хем ще изгонят арабите, хем ще получават пари от еврофондовете...

Къде сте виждали араби да копаят,да сеят...да жънат ! Тия Сириза подеха Сталинските идеи за колхози !

Значи да очакваме появата в Гърция на обширни плантации с опиумен мак, по подобие на Афганистан, откъдето са се домъкнали повечето навлеци...

Нищо няма да им дадат. Зорът е да гепат субсидията и да отчетат дейност. Както се казва в една тъпа реклама - ГЪРЦИТЕ СА ГО ИЗМИСЛИЛИ !

БРАВО НА ГЪРЦИТЕ!!!

А джамии ще построят ли? Чакам с нетърпение да видя докъде ще стигне Византия с интеграцията ;))) ма макар че отсега е ясно, че ще бачкат не повече от 10-ина процента. Гърците обаче ще вземат европейските пари и накрая ще кажат - направихме всичко, но те не с интегрират. И ще си е така.

Безобразие е да им дават земята на дедите ни в Македония.

Нарочно го правят. Те знаят, че там хората не са "техен тип" , а и хората там също четат история и си слушат дедовците. Нарочно заселват българските земи с африкани и араби, та утре да ги изправят срещу българите, ако случайно поискат автономия или стане нещо. Същото е и със сърбите. Земите до Ниш - Източна Сърбия е най-западналият регион на Сърбия. Северна Гърция (Беломорието) е най-западналата част на Гърция. Одринска Тракия е най-западналият регион на Турция. Като тръгнеш по магистрала, с изкл. на Одрин чак до Истанбул са само голи полета. И една магистрала.

Ако не съм бежанец и поискам и аз земя, за да стана фермер в Гърция, ще ми дадат ли ?

Абе, земя може да им даде. Ама да ги направи фермери... малко ме съмнява, да ма извеняват.

ние за кво сме. Онея ще вземат евросубсидиите дето са в пъти повече от нашите, а ние ще им работим на мигрантите, които са на лизинг взели Гърция. Е тва е вече повече от робство ама кой ни е виновен.

Всички искате да сте високоплатени, искате и вешите деца така. И тогава кой ще върши нископлатената работа? Нали някой трябва да мете входа на блока - няма да съм аз , няма да са и моите деца. Значи или ще са вашите деца ИЛИ ЩЕ СЕ НАУЧИМ ДА СМЕ ШЕФОВЕ НА ЧУЖДЕНЦИ. Кой ще бере зеленчуците от полето?

То по нашето поле зеленчуци няма. Има мутренско едро зърнопроизводство, в което спокойно укриваш 1/3 от добива и за цяло село трябват 5 работника. Относно нискоквалифицирания труд - ние нищо не произвеждаме и сме страна на услугите - наистина и за съжаление никакви квалифицирани кадри не ни трябват.

бежанците и циганите ще са шефовете

харесва ни или не,това е бъдещето.мултикултурни общества.колкото по-рано го успеем,толкова по-рано ще просперираме

"Просперирайте" си в Испания, Франция, Германия... лошо няма. Нас ни оставете "непросперирали".

Ама проблемът е, че не искаш да останеш непросперирал. Само мрънкаш колко ниски били доходите у нас. Ако искахте да ви оставим - да ви оставим. Ама не искате.

много бързо приемаш настоящата действителност като бъдеща!

така отива света.а ние сме в него

Имаме шопски, тракийски, северняшки, добруджански танци и фолклор. Имаме и турски културни традиции и читалища. Имаме и цигански. Съшо има арменски, има и еврейски. Намират се руски, а за добро и украински напоследък състави и групи. В градове като Пловдив и Шумен още от турско време са живяли по 15 и нагоре националности в мир. Хайде да не ставаме по-толерантни и по по най от това, а?

Аз ако да искам бежанци за да не се налага да ги хрантути обществото къде да проверя какви хора има на разположение? В Агенцията за бежанци няма такава информация. Нас ни интересува единствено финансираните от Европа проекти за интеграция. Не си и мърдаме пръста за да направим нещо повече. Толкова ли е трудно да има профил на тези хора - примерно основно образование, език само арабски, работил е в родината си като метач. Я - този става да мете. За метач език не тябва. Дайте го насам, че в момента специалистите си метат сами, че няма кой...

важното за гърците е да гонят българи които опъват палатка за кампиинг !

На гърците им писна от хора, които не зачитат законите. Като е казано, че е забранено дивото къмпингуване в Гърция, значи е забранено. Това е държава , а не имитация като нашата. Едни ми обясняваше къде им излизала сметакта за две палатки да се изтресат 5 човека- полицай, данъчен, пожаринкар и двама общинари. Ами сметаката им е , че като се спазват законите нещата вървят.

Хубаво би било, да ползваме тази идея за да се интегрират първо българите в собствената си страна, а после роми, емигранти и какви ли не още Навремето страната е била изостанала, селска, но жива , а сега не знам каква е, но с тенденция към обезлюдяване, запустяване

нуждаем се от любовна атака .да прегърнем мигрантите,тук е новата им земя и страна.заедно ще живеем,нека е с любов!

Евгени, ти ли си пак!? Много си обичлив към арабите и мюсюлманите, изобщо.

Не съм те спрела да си свалиш гащите и да си подложиш гЗа на мигрантски хуй. Ае дерзай. Ебаси, колко сте мизерни, как може да ви се ебе от черни африканци, тия са меризливи и гнусни бе! Повеке и от циганите! Отвратена съм от вас, вие сте тотално деградирали, срам ме е да кажа откъде съм! Ебаси гнусотията, да се мешате с цигани и африканци! боже, избий ги, преди да са се омешали, това е по-мислотиво и дойстойно! отколкото да се пръкват черни българчета и да ни сочат с пръЗд че сме африканска страна! боже, каква деградация! боже, какъв срам!

А така! кажи им го! Не че при вас в Англия не е дори по-зле ситуацията!

ТОЯ"РОКСАНА"ТРАВЕСТИТ ЛИ Е?! ИЛИ ПРОСТО ОБИКНОВЕН ПЕДАЛ?! ВЪВ ВСЕКИ СЛУЧАЙ,Е НЕЩО МНОГО СБЪРКАНО!!! МА КОЙ ТА БРЪСНЕ ЗА СЛИВА В ЛОНДОН МА/БЕ?! ИЗВИНЕТЕ,НЕ ЗНАМ ОБРЪЩЕНИЕТО КЪМ ТРАВЕРСИТЕ КАКВО Е,ЗАТРУДНЯВАМ СЕ С ГРАМАТИКАТА!!!

имам една мечта! хора усмихнати,децта щастливи,хванати за ръце,мигранти роми ние,ръка за ръка. имам една мечта! образование без национализъм.имам една мечта!обич в сърцата а не омраза!

И получаваш ислямски терор.

Ми то терора му е мечтата, не го ли виждате болния мозък тролски?

Буахахаха! Ти в кой свят живееш, бе? В Барселона оня ден ги попиляха, тя имала мечта...

Абе, търси, ако има евродебили да му се връзват.

колко наши са умрели по асфалта?у нас е по-опасно.замисли се абориген

СКОРО ЩЕ ОТМИНЕ ЕФЕКТА НА ЛЕКАРСТВАТА И ЩЕ СЕ ОСЪЗНАЕШ ПАК В ТОЗИ ЛУД,ЛУД СВЯТ!!!

Мюсюлманин-фанатик да работи земеделска работа в гяурска страна, където е отишъл с господарско самочувствие, за да живее на гърба на "неверниците", да ги коли, насилва и обръща в правата вяра - това граничи с фантастиката. Гърците май са си направили сметката без кръчмаря. Но ако все пак успеят, ще е цяло чудо. Лошото в този случай ще бъде, че по този начин на практика заселват навлеците трайно по земите си и така с течение на времето гръцкото генче ще потъмнее още повече, след като в досегашната им история доста са се омешали с мургави етноси от Азия и Африка и вече нямат много общо с облика на древните елини.

Лудницата има почивен ден.

И се връщай навреме.

То и българин дървен философ да ти свърши работа граничи с фантастиката, ама някак си успяват да ни накарат да поработваме.

Мене ми падна капата като прочетах заглавието. Прав си, гърците ноо са се омешале, и то напоследък, защото архивни снимки и документи от Руската империя показват, че са си били точно бели и руси, а не тъмни и черни като сега. Кого ебът, за кого се женът не знам, ама редовно онлайн се намира некоя расистка или расист арапка или арабин, да твърди, че имал/а гръцка жилка и бил/а бела европейка, щото гърците били бели европейци, ама глей намека, че не било тека, да биле араби, ми биле гръци и затова. Гърците сатанаха за подигравка по ного причини, не сяамо за разпродаването на страната им, а и за потъмняването на нацията им. Което не беше тека само 1 век назад, щото има народни песни за бела гъркина, хич да не споменавам народните им носии са в бело и по снимките белото на носията е бело като кожата им, и често косите им са руси (по снимките де) демек немат нищо черно само преди век. И сега аго ги видиш, друсат едни дебели сланини, и чернеят ....като негри. То чак противно, те се окепазиха, мани, ми и за нас може да се каже съвсем същото. Хора, какво вистава бе, за вас традициите и верата, националното самосъзнание немат ли веке стойност? то аз съм ошашавена от поне 30 години по тая тема и пискам колко моем, ама секи път ме тресва като че за първи път, теково безхаберие, баси, не ви ли боли да те толко долни, тъпи и прости, то боли да ви гледа човек острани, вие не ебавате нищо българско??? нищо не искате да опазите, да вервате, да цените, да обичете? Избива ви на чалга, цинизъм, проституция и продажничество????? Едно време таях надежди, но напоследък и надежди немам, нещо да се поправи, вие сте безнадежден случай, не ви пука просто, и сте в състояние на свободно падане, се надоле и надоле. Каква надежда да имам, вие даже не искате да си спомните как се живее нормално, с вяра и ценности? Ако изоПщо сте го знаели де.... Пълен потрес тука при мене....

Упс, от Турската империя.... Още преди освобождението и на гърци, и на българи от Русия, е имало тук-таме фотографи, и са правени снимки, вижте ги, един сърч и ше имате иедя какво описвам. И по народните песни е тека - бела съм бела юначе..... и за бели и руси гъркини има песни.....сега не споря какви са гърците, откъде русо и бело, а констатирам исторически документи и снимки. Който се интересува, да си направи сърча, има доволно документи за етническия състав на балканските народи от онова време. И за 1 век, кой ви еба бе, кой ви изнасили бе, та се омешахте с африканци, цигани, гагаузи? сичките сте поне 2 бои по-тъмни....какви ги вършите, само преди 70 години (имам снимки от баби и дедоФци...) балканците са биле бели и руси?????? Що се ебете с цигани, бе мърши долни и гнусни, не можете ли да си подбирате поне ебнята бе! толко ли оскотехте, не можете да си пазите семката, толко сте прости и долни, че ми се повръща от вас..... е те затфа ви проклинам и ви презирам....как можете да паднете толко ниЗко .....

оставете хората да си живеят.баси хората сме. повечето са по-културни и грамотни от вас.

Като ти чета изказа, "мисълта" и "право"писа, може да са по-"културни" и "грамотни" от тебе.

Не са, пич, освен ако сравняваш някои от тях със себе си. И пак ти си по-добре, ако разбираш (ама не разбираш, за жалост).

по мързелива нация от нас няма, продадохме земите си и имотите си турци,араби и всякакви , за да купим западни коли и да ходим по чужбини, а после се оплакваме. а сега като ги гледам , все по паркове и по евтини кафенета плуем другите хора и другите раси и нищо повече.раждаме на година по 5000 парчета,казвам толкова понеже другите родени са от друга раса а искаме държава ни да цъфне, ама как! не се знае .

Всичко това след като унищожиха промишлеността и селското стопанство под прикритие на "демокрация", "приватизация", "рИформи", "интеграция"...

може да е така и да си прав, ама ако все в миналото живеем,нада ли ще вървим една педя напред,.

Не виждам нищо лошо в това да си купиш хубав автомобил и да ходиш в чужбина. А и за децата - ами кой колкото му е кеф толкова си има. Ти какво искаш да ходя пеша, да не си покажа носа извън България и да живея за да правя деца, които да бачкат на нивата?

Всичките мигранти и бежанци - обратно по месторождение. Да си изградят държавите в обществата, в които са израснали! Аз никак не се чувствам длъжен да съжителствам с африканци и араби! Нито да им отделям от моите данъци за да ги хрантутя, докато те се размотават по цял ден. Техните държави ги зоват, трябва да се градят отново. Аре, марш от тука!

европа плаща за тях.ама не ти казват истината.национализмае добър бизнес и лесни гласове,тикво

"Европа, плаща", друг път - взема по един милиард годишно вноски от нас, смуче ни посредством монополите си като ЧЕЗ, EVN, унищожи промишлеността ни... и после ни принуждава да храним бъдещите си и настоящи касапи.

Предпочитам Европа да не плаща нищо и да ги няма! Понимаеш? А като толкова ги иска Европа, да си ги вземе всичките при нея и да си им плаща, а не да ги пласира в България.

Всички българи обратно по месторождение. Тъпнята на матряла е потресаваща. Пусни си чалга сипи си пърцуца и мисли колко си велик

Тикво глупава, правиш ли разлика между социален мигрант от Афганистан и свободен пазар на труда за българите в ЕС????

То май е вярно, че от гастарбайтерите в Европа най-голямата утайка са българите. Тъпи и нереализирани в България, отишли да бачкат като роби, на дебели зачервени европейци, които ги презират изначално

Докато Путин бомбардираше ИД в Сирия, това беше оправданието за нашествието на канибали и касапи от целия свят в Европа. Сега, откъде идват "сирийските" "бежанци"!?!

И преди, и сега всичките тези са спонсорирани от Израел. Има клип в ютуб, в който една израелска бабка с влияние подробно обяснява как Европа трябва да стане мултиетническа, за да се предотврати бъдещ Холокост. Бабката се казва Barbara Lerner , а клипа го има и преведен на български.

Колко са евреите. Реално са шепа народ. Та тази шепа всичко диктува,всичко прави. Тогава има само два извода. Евреите са прави да смятат себе си за велики,по простата причина,че една бабка както казваш,разкатава Европа. Представяш ли си цял старчески дом на какво е способен. А другия извод е,че хората са прости и желаят да мразят и обиждат,за се чувстват велики,и понеже ги мързи или за нищо не стават все друг е виновен и най-любимите виновници в територията България. Евреите,арабите,Путин,Меркел,Бойко,Курнелия,циганите,бе всички са лоши сал ние сме добри и неразбрани колко всъщност сме велики.

Особености на интегрирания фермер - пришълец: Сади лук - расте мак. Сади ряпа - расте мак. Сади тиква - расте мак. Сади морков - расте мак...

Не си разбрал - пуши хашиш, реже глави. Интегрирания фермер-бежанец.

Никъде в света не се живее добре, според местните стандарти със социални помощи. Проблемът е, че в богатите държави минималните стандарти за начин на живот надхвърлят средните за останалия свят. Или с други думи - това, което не удовлетворява немеца се оказва, че е лукс за българския ром, за африканеца, афганистанеца. Обаче като минат години човек свиква и вижда, че е пълен неудачник и почва да буйства. Неговото дете е вече аутсайдер, защото за родителите му е било достатъчно да чете , не са разбрали, че е трябвало да учи нещо по-сериозно. Ако си живял в колиба - порутената панелка ти се вижда палат, защото има течаща вода. А като има и топла вода вече си направил достатъчно в живота. Та това е истината - останалото са митове.

Доста го удовлетворява немеца, ама го изхвърлят от общинското му жилище и настаняват "горките" "бежанци" с по няколко хиляди евро "помощи".

Вън семитите от Балканите.Нямат място тук.Или са терористи или търгаши или и до обяд търгаши,а след обяд терористи.Ние например си имаме партия ГРОП и не можем да тъпчем търбусите и на други.Гърците/етиопските цигани също имат проблеми и заселването на още цигани е проблем.

Модератора спи или е неграмотен. Ми семите са и евреите. Двата семитски народа от библията -евреите от сара и авраам ,арабите от хаджер и авраам. Някой иска да гони евреите. Модератора. Знам,че си расист,но внимавай. За призоваване на смърт на араби в дира се кефят. С евреите навлизаш в хлъзгав терен. И вашта не е лесна.

има хубави мъже сред тях,защо да не останат тук?!

Евгени, ти ли си?

при мен работят двама мигранцхета. много съм доволен.умни,с желание да просперират,гледам ги и като ги сравня с нашите ми става тъжно.нашите с капризи и само охкат.

Аз, лично, ама веднага ти повЕрвах.

Ха,ха,ха тези мързеливи паразити да гледат земя? Гърците ни разсмиват.

ние кога ще ги интегрираме?имат деца,те имат нужда от училище,не може да живеят изолирани.

Ние ще ги дезинтегираме, пък да ги "интегрират" в СА, Катар, ОАЕ, Кувейт... все богати, арабски, мюсюлмански държави в района на конфликта.

напротив,ще ги интегрираме и ще живеем всички заедно..ти ако си расист,иди на психятър

Повечето от тези мигранти си представят живота като дребни дилъри на дрога или каквото падне там или в най- добрия случай да правят дюнери. Желаят голям град и да живеят в затворена своя среда. Добре е гърците да имат научен анализ и профил на тези мигранти, а не като немците да се чудят впоследствие що нападат германките по гарите...

Не си прав - повечето си представят и получават жилище и джоб парасъ в Германия, дето ти не можеш и да ги сънуваш. Това е, докато чакат да се съберат достатъчно, та да поробят и ислямизират Европа. Пък после белите ще им правят мерцедеси, компютри, компоти, свирки... пък мюсюлманите ще рахатуват.

А бе комплексари вие кога ще разберете, че никой в развитите страни не се интересува кой какво искал. Никой нормален човек не иска да работи - не само арабите, и немците не искат да работят. Обаче работят защото ще живеят по-добре. И всеки човек НЯМА да работи ако не живее по-добре отколкото ако работи.

браво на гарците - сетиха се а ние - при толкова пустеещи земи и кащи по селата ....... очевидно трябва да стамен по-добри хора и да поумнеем *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз предлагам, пилотен проект - да им раздадем под аренда участъци от каменни кариери и уранови мини.

Гърците са готови да се бият с турците за некви си островчета, дет са 2 педи земя. Същите гърци, доброволно дават земята си на араби и афганистанци, зарад некви помощи от ЕС. И това, ако не е шизофрения.......

В историята важното винаги е било кой прибира данъците. Ама промития ти от псевдопатриотизъм мозък не може да асимилира това. Това , че и двамата сме българи не означава автоматично, че се обичаме. Много по-вероятно е да не можем да се понасяме и да гледаме да се избягваме.

Това, че и двамата сме български граждани, не означава автоматично, че и ти си "българин", ако и да пишеш на български.

Това е пробвано и не работи. Гърците просто искат да симулират действия с които да приберат каквито може пари от ЕС.

НЯКОИ ЮДЕИ СИ МИСЛЯТ ЧЕ КАТО СЕ ЗАНИМАВАМЕ С АРАБСКИТЕ ТЕРОРИСТИ, ЩЕ ЗАБРАВИМ ЗА ЕВРЕЙСКИТЕ НАЦИСТИ :)))

Наскоро Амнести Интернешънъл отбеляза, че шестте страни от залива Катар, Обединените Арабски Емирства, Саудитска Арабия, Кувейт, Оман и Бахрейн, са дали убежище на... нула сирийски бежанци.

Най-обичам бял ляп, топъл пресен, без пари... Да спа и да ева.

Няколко въпроса: 1. Как разбрахте, че на никой мигрант не му се работи? 2. Откъде накъде решихте, че в Близкия Изток има работа за всички и на който му се работи то той работи. Ама пълно с дървени философи - всичко им е ясно. Гърците били мързеливи, арабите искат само социални помощи, българите сме най-умни, но целия свят само мисли как да не се развиваме.

Знайм бе, тия са все фермери, учители, архитекти, лекари, инжинери... Абе, солта на земята! Богатство! И изповядват мирната религия. Решават всякакви проблеми. По метода на Сталин - има човек има проблеми.

Те бягат от война. Даването на работа е най-правилния начин да се отсеят тези,които искат да останат и да работят от всички които са дошли с други намерения. Така ще се самоизхранват,ще са заети,няма да имат време и енергия за тъпотии и ще почнат да учат местния език. Това е единствения правилен начин.

ЗВУЧИШ АТАВИСТИЧНО/НАМЕРИ ЗНАЧЕНИЕТО/,ПОЧТИ КАТО АВРАМ И САРА! ОТМИНАХА ВРЕМЕНАТА В КОИТО НИ ПРАВЕХА НА ГЛУПАЦИ РАЗНИТЕ ЕВРОЛИБЕРАСТИ!!!ОТМИНАХА БЕЗВЪЗВРАТНО!!!КРАЙ,ЧАТКАШ ЛИ?!

Които лаят как арабите били мързеливи. Ми вие понеже сте работливи внасяте домати от Йордания. Там понеже са мързеливи и понеже е тотална пустиня изнасят домати да работливите българи дето живеят в рая. Тъпанари прости следващия път като влезите в голям хипермакет вижте произхода на плодовете и зеленчуците. Аман от глупаци,които научавайки някоя невярна простотия като ,че в Япония няма мюсюлмани и т.н и т.н. я повтарят и мислят колко са велики. То затова вие миете гъза на гърците,а не обратно. Те постъпват правилно.

Всуе се мориш - не фърфиш.

Просто следващия път прочети произхода като пазаруваш. Толкова. Напълно ми е ядно,че сайта е московски,бсп троловете са много ,а и простаците който виждат себе си велики над арабите също. За това просто четете произхода на етикетите. Нищо повече.

Циганин фермер. Виц на годината.

има ммого празни села у нас.много опостушена земя.да се даде на мигрантите и така живне провинцията

Като в Европа, с атентати през няколко дни, така ли ще живне?

ПРИ ЕДНО УСЛОВИЕ ОБАЧЕ -ВСИЧКИ ЛИБЕРАСТИ СЕ РАЗСЕЛВАТЕ ПРЕДИ ТЯХ ПО СЕЛАТА,ПОДГОТВЯТЕ ИМ КЪЩИТЕ И ЗЕМИТЕ, И ГИ ПОСРЕЩАТЕ С ХЛЯБ И СОЛ!!! СТАВА ЛИ?!

БАНКАТА НА РОТШИЛДИТЕ СТАНА СЪВЕТНИК НА ГЪРЦИЯ ПО ВЪНШНИЯ ДЪЛГ МАРТ МЕСЕЦ :))))

Циганин с мотика. Това трябва да го видя

какъв ти е твой принос ? в България забраняват земеделието заради гнезда от жаби , змии , пътицета , а многобройните Българи на гурбет в Гърция нямат да намерят работа , защото има други.

Абе, какви фермери?! Тези хора не искат да работят, не стана ли ясно?!

...ЯВНО И ГЪРЦИТЕ СА ИЗТРЕЩЯЛИ КАТО ГЕРМАНЦИТЕ...НАПРАВЕТЕ ГИ ФЕРМЕРИ И СЛЕД ГОДИНИ ЩЕ СЕ ЧУДИЕ КАК ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ ТЯХ...ДА НЕ ГОВОРИМЕ,ЧЕ ВИ НАЛОЖАТ И ИСЛЯМА ДА ИЗПОВЯДВАТЕ...

По същия начин са постъпили и българите в далечната 1924 год. , когато бежанци от Гръцка Македония/между които е бил й дядо ми с цялата рода/ са пристигнали в България. Една част от рода се заселва в Пловдив, дядо ми се заселва в Ахелой. Веднага им раздават земя, която да обработват и да си построят къща. Така се заселват в Ахелой, Поморие, Несебър .... В България има много обезлюдени райони, които също могат да се заселят бежанците, да им се намери поминък. Но да подписват декларация, че ще учат бълг. език и ще спазват нашите закони. Ако до 2 год. не покрият нивото на говорим бълг. език и не се трудят - депортиране. Всъщност и Германия ще започне да връща бежанци, които не се интегрират. Така правят и всички наши сънародници в чужбина - говорят местния език, вземат някаква диплома и работят по техните правила.

Арабин НЕ работи !!! Камо ли тежка полска работа !!! То, ако му се работеше щеше да иде в Дубай СА, Катар където има работа .. Арабин иска социал - дом, пари и деца да прави !!!

Това са тотални глупости.

Говориш за бежанци българи, няма нищо общо със сегашното положение, освен думата бежанец.

А защо картата на снимката е на Либия? Да не би да става гръцка колония? Или е просто за лъгане на зомбитата?

Една голяма част от "сирийските" "бежанци" са от Либия и Афганистан.

Много правилно. Не е необходимо да "дават" земята. На определени хора регламентирано се отпуска под аренда земя за ползване примерно за 5 или 10г. Като арендата е ниска или я покрива държавата. Държавата им казва какво да сеят или какви животни да гледат. Евала на гърците. Така ще се отсеят тези които искат да работят. Ще се види кой за какво е дошъл. Работещите ще имат стимул да учат местния език,защото заплатите или процент от реколтата или както го обвържат там,ще трябва да знаят кой и какво им плаща. Вместо да ги хрантутят и народа да ръмжи от къде се домръцкаха тия да ги храним в най лошия случай те сами ще се изхранват. Пък който иска да създава проблеми има си държава да си го прибира. Примера на Гърция трябва да го приложат във целия европейски съюз. Така лесно ще се види кой иска да стои и да работи и да си гледа децата ,кой иска золуми. Правят училища до тези села и малките почват училище.Децата лесно учат език. Браво на гърците.

Точно, после в селата се правят джамии , ако саудитците още не са им построили , после каквото каже имама от минарето , а училищата ще ги издържат българите . После две такива села правят анклав , после той се разраства и хоп гражданска война с работливи "сънародници" , каквато си я спретнаха в техните страни и то между мюсулмани , а тук - бонус ще е срещу християни

лоша идея, фермерите живеят по-изолирано от другите хора, с такава работа няма да се интегрират.

Гърците са наясно, че мангалите нито ще се интегрират, нито ще се захванат с фермерство. В статията ясно е посочено, че не искат да загубят отпуснатите средства от ЕС за проблема с мигрантите.