Окончателно: Най-тежката присъда за стрелеца от Лясковец

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди окончателно най-тежката възможна присъда - доживотен затвор без право на замяна, за стрелеца от Лясковец Петко Петков.

Обратно в новината

Коментари - Окончателно: Най-тежката присъда за стрелеца от Лясковец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бихте ли споделили мнения във връзка със самия набор от обстоятелства по случая?Как е работило разузнаването? Представяте ли си на мястото на този възрастен петдесет и три годишен мъж млад такъв.Със същото въоръжение.А ако са били двама въоръжените мъже? Използвайте въображение!

Точно така, абсолютно сте прав и аз съм на Вашето мнение. Глупаво е народът да се грижи до живот за един доказан престъпник !

Долни боклуци,осъдихте невинен човек,некадърниците се изпозастреляха взаимно ,гащите им са били пълни с изпражнения когато са нахълтали в дома на този човек!Стреляли са от страх!Долна българска правосъдна система,долни политици,долни патриоти!

с един обикновен човек! А смърта на ченгето е доказателство че българските ченгета не стават за нищо освен да бият протестиращи! Прав е човека кат оказва че са го нападнали в домът му! Прав е и да се защити. А за смъртга на Шарков и осакатяването на петте ченгета са виновни тяхните началници и ръководители. Из цялата ни държава е така, обикновенните хора ядат попората която надробяват управниците ни.

Стрелна ха си го ..сега той ще плащи -народ държава правосъдие кенеффф.

Един човек бе изпратен в затвора, защото не му харесваха подигравките и присмеха на група селски шайки, под собствения му прозорец. Жертва на политическо и полицейско безхаберие. Без право на глас и пълно отчаяние. Жалко за разклатената психика и съдба на клетия човек! В ЗАТВОРА СКОРО ВСИЧКО ЩЕ СВЪРШИ С ТРАГЕДИЯ...

По хубаво е четри адвоката да го съдат от колкото шест човека да го носат

дори терористите които убиват и раняват десетки хора не са осъдени с такава тежка присъда

Като те изкарат посред нощ барети теб и хората които обичаш и недай си боже да ги унижат пред теб за ти демонстрират че си едно нищо пред тяхната власт ... те тогава ще видя какви мнения ще даваш. Мамин умник такъв!

ако беше от малцинствата не правителствените организации отдавна да са го защитили и освободили

Човека явно му тропа нещо в главата, но вината е главно на командира тогава на отряда на баретите, има много начини да се влезе в дома на Петков без излишна показност довела до загубата на един млад живот. За съжаление тогавашния виновник Гайков пак е начело на СОБТ в момента, нещата не са както трябва да бъдат. А обвиняемия че не е законосъобразно да държиш арсенал от оръжия в дома си в мирно време особено е едно на ръка, но когато те нападат в собствения ти дом - нали разбираш че в тези времена освен с огън на огъня щом имаш възможност друго какво да направиш. Така че човека е наполовина виновен на това което му дават, а виновника за тъпата акция е пак на върха... Поощрение за добре свършената работа може би... Дано близките на жертвата не оставят нещата така.и

Чудя се има ли въоръжен българин, които ако го събуди посред нощ шум от хора опитващи се да влезнат в дома му и обясняващи му че понеже са полицаи трябва да им лиже кубинките, няма да извади арсенала и да ги избие до крак? Те и телефонните измамници често твърдят че са полицаи! Не мисля, че ако бяха почукали на вратата към 10:00 сутринта и го бяха помолили да тръгне с тях до районното щеше да има престрелки!

откъде ще ги извади тези 340 000лв обещетение, като са му ги присъдили да ги плаща, да не е бивш банкер или наркобос? вкс- бутафория

А ве ти нормата направил ли я, че си седнал да пишеш?! Първо нормата, после ако няма вода четеш и ако не си заспал, пишеш!

За съжаление некадърността по високите етажи в държавата е поголовна и доведе две семейства до страшна драма! Лудия е виновен толкова, колкото ушевия разпоредил акцията в този и ред!

При всички положения трагедията нямаше да се случи, ако барети не бяха атакували къщата на Петков като на наркобос в Колумбия. Само защото ни е кът горивото и хеликоптерите, нямало е 3-4 кръжащи над къщата, поливащи я със синя светлина. От нищо нещо. Другият въпрос - възпитанието на децата. У нас то е на изключително ниско ниво. Затова и тези деца като порастат стават джигити по пътищата, а ние се чудим откъде ни е дошло това на главите. Тези деца когато усетят че дразнят с крясъците си възрастен човек, стават изобретателни, жестоки и безкрайно досадни към него. Няколко пъти е имало новини за възрастни хора, стреляли по такива деца с въздушни пушки. Методично са били са изкарани извън нерви. Ако директорът на училището е разпоредил децата да бъдат по тихи в междучасията, ако и те са имали респект от него и са го спазили това, нямало е да се стигне до заплахите от Петков и до калпавия екшън на баретите.

Амнистия за Бай Петко ! Един срещу Десет, защищава майка си. Трябва да бъде сменен с Глупака, койтое пратил командосите на смърт.

Този не е ли доказано със сериозни психически отклонения? Ако е така, що ще чини доживот в затвора, като трябва да е доживот в клиника? За пореден път полиция, прокуратура и съд карат по тънката лайсна и то от чист мързел.

винаги сам се чудел, кои и кога ще плати тези определени парични обезщетения?

ЗНАЧИ ЧИЧКАТА Е ИМАЛ ЛОВНА ПУШКА НО ЧЕНГЕТО Е ГРЪМНАТ С КАЛАШНИКОВ ...... И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ЧИЧКАТА Е ОСЪДЕН . БЕСИ МАЛОУМИЕТО . ПРИ ТИЯ ФАКТИ МОЖЕ ДА ОСЪДИ ДЪРЖАВАТА . И КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ПОСЛЕ ..... ДАНЪКОПЛАТЕЦАААА.

vasil

Чичката е имал ЧЕТИРИ ловни пушки,вкл.1 или 2 нарезни,г-н Разбирачо !...

случилото се в къщата ти могат да вкарат дори и гаубица.

Че най-вероятно чичката е сгласен е ясно. Нали помните още тогава се появиха съмнеията. А сега нещо друго: след като един неуравновесен чичак отбутва щурма на СОБТ, успява да убие един от тях / приемаме че е той, защото приятелски огън още по-зле/ , какво остава ако 5-6 човека, обучени, и въоръжение и хладнокръвни решат да стрелят на месо някъде в България, може би отряда на СОБТ ще бъде ликвидиран и ще пращаме авиация да ги бомбят от далече за по-сигурно:

ържавата беше осъдена в Страсбург за смъртта на Тодор Димов Тодоров Чакъра през 2003 г., който беше обстрелван с гранатомет в малка вила край Харманли по заповед на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов. Медиите тогава не задават въпроси и ръкопляскат на новият Батман и Крали Марко, който постига пореден успех в борбата с престъпността. Днес се оказва, че акцията по негова заповед е абсолютно беззаконие.

Имал е ловна карабина Арсенал, която стреля с патрони 7,62x39 - патроните и на АК-47.

vasil

Казвам им го,ама ми фраскат минусите...

vasil

Тоя не е бил излизал от дълги месеци,пазарувала е майка му.

Дори и съдиите трябва да познават и спазват законите в страната ни!СОБТ са със строго определено от ЗМВР предназначение и петко от Лясковец е извън това.Така,че заповедта изобщо не е в унисон със закона,т.е. не е законна.Ама кой да чете.

Отнесе си го гьотере човечеца, ама карай. Такава ни е държавата.

карай ама човека е осъден без право на замяна

истинската журналистика трябва да проследи съдбата на всички действащи лица в тази съмнителна сага

И двете страни имат вина. Полицията атакува дома на човек, който не е извършвал до тогава престъпления. Брутална атака, със сила. Преди това са го подплашили, като полицай нескопосано е снимал къщата. Достатъчно време за стрелеца да се наплаши до смърт и приеме, че светът свършва за него. Затова и е стрелял в посока на гласа на Шарков като е излъгал преди това, че се предава. Той не е виждал Шарков по когото е стрелял, той е стрелял по заплахата за него. Не е бил много наред с главата, затова и така е приел нещата относно себе си. Другите са заплаха за него - децата, полицията, всички. Съдът е трябвало да вземе в предвид такова психическо състояние или заболяване и да не го съди като че е нормален и 100% с акъла си. Не, не е. Такъв е заплаха за обществото ни, но мястото му не е в затвора, а в подходяща психиатрия.

:)))

И НА МЕН ДА МИ НАХЛУЯТ КАТО БАНДИТИ РАНО СУТРИН ГИ ОЧАКВА 13 НУЛИ КОНЦЕТРАТОР .

vasil

Ако ти разбираше малко от малко,щеше да се сетиш,че за такава ситуация е много по-добре 13-те нули да са БЕЗ концентратор.

За такива случаи има разпръсквачи. И 10 нули са за предпочитане на такива дистанции щото са повече.

Ако си по точен ще стреляш бренеке!

32 грама

Това което не разбират хората в такива случай, че психично болните виждат и чуват това което описват за него със сигурност е било нападение. това е една в повечето случай изкривена реалност или понякого просто напълно фантазна реалност. Той наистина най-вероятно не разбирал че пред дома му има полицай или се чувствал много застрашен. Това за мен е поредната ненужна драна в БГ. Както в повечето други страни хората извършили престъпелние въпреки заболяването им ги съдят и това е тежко е тъжно за всички.

Дали с такъв хъс ще осъдят пловдивчанката, която прегази полицай!?

бах ти, това и през турско не е било, да те мъчат цял живот че си убил някого докато си защиавал дома си, бах ти полицеиската държава тия скоро ще почнат да ни отстрелват на улицата посред бел ден

Ако започнеш да пуцаш и да трепеш, към теб няма да сме толкова снизходителни - на ченгел - на дървото на мегдана - и дране на живо.

люти бре.За това ли мангалите ви бият като шкембе в тараби:))) Смотаняци.

Пич, ако за всяко прибиране на оръжие с изтекло разрешително пращате баретите, просто си сменете професията и отидете да ловите риба на Дунава или да пасете овце. Само за сведение имам приятели полицаи от по старот поколении които са излиовили доста въоржени престъпници без да ходят да викат СОБТ. Отделно в наше село кварталната дето е пред пенсия ходи та прибира оръжието с изтекло разрешително и го прибра на къде по- големи ербапи от въпросния лясковчанин. Отделно при случая в Лясковец никой не може да ме убеди че баретите не са се изпозастреляли сами от некадърност.

Някъде пише ли с какъв куршум е убит Шарков?

Дедо и всички които четат и пишат това е ,,приятелски'' огън -на тия и ония другите от околовръстното с 14-те войничета ,другите ги видяхте в Белите брези,също имаше един случай с араби -1993 мисля че беше -убиха арабелите -някъде до НДК -ЗАДА НЕ СЕ ДОКАЖЕ ЧЕ ЧЕНГЕТАТА СА ОТИШЛИ В НАДЕЖДА ЗА ПОРЕДНИЯТ РЕКЕТ-И НА ОНЕЯ ИМ ПИСНАЛО И СЕ ПОЧНАЛО-ТОВА СЪМ ГО ЧУЛ ОТ ЧЕНГЕ---ПРИЯТЕЛИ СТРАШНО Е !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

ченгеджиска държава, даже главния прокурор е обявен международно за углавен престъпник, но простия народ търпи да го унищожават с мизерия и тирания

Бог ще ги съди тия малоумници,,те съвест нямат''

Аз още не разбирам защо барети в пълно бойно снаряжение нахлуват в дома на човека? Първо се звъни казва се Полиция и тогава ако не отвори.Това не е мутра,чеда се нахлува така агресивно. И сега човека виновен без вина.

Защото тогавашната власт в лицето на главния секретар е искала да натрие носа на Борисов и да покаже как се действа , защото по случая с Чакъра обществото беше разделено: едни аплодираха, други се чудеха с какво ще стрелят ако 3-4 обучени открият стрелба по полицята. Та върпосния местен кокошкар открива огън по полицията, след 2-3 дни на Борисов му писна и като гл.секретар на мвр е разпоредил въпросния да бъде отстрелян с гранатомет. Месеци преди случката с лясковец , отново се зашумя по случая с Чакъра, заради някакви дела срещу държавата. Та мойта версия е че тогавашната власт, като противници на Бойко, са искали да покажат как се действа в подобна ситуация, за да му натрият носа на Боко. Само че експеримента не е успял, в резулат на което един човек е мъртъв, другия ще умре в панделата, а техните близки докато са живи ще страдат. Е това е според мен ,

Местната власт в ОДП са още хора на Б.Б. (предвид региона Цв. Цв.) Така, че няма кой на кого да показва и доказва. "Със стари крви нов бърдак не става". А в МВР те, (крвите) са много и все стари.

Защото са идиоти. Имаше в медиите публикации че предишния ден цивилни са обикаляли около сградата, и са я скицирали и нея и района. Въпросното инфо е било предадено на баретите. Само че първо местните куки от районното са разузнавали, но този ги е видял и разкрил, в резултат на което е очаквал хахлуване, и второ практиката била баретите да си пращат техни агенти, но защо не са отишли от техния екип нямам идея.Това Защо е било така те си знаят. И освен това, кое е наложило щурма при положение че всичко е било под контрол и този стрелеца не е буйствал . Колко по-чисто щеше да бъде, майка му като излезе да пазарува, да я приберат, да му звъннат по телефона че и е прилошало и трябва по спешност синът й да отиде в болницата, и готово. той като излезе го арестувайте. Ама то се иска мислене и акъл !

Добре де, тоя откачен дядка на доживот, щото убил барета. Правилно - полицаите не трябва да се барат. Ама какво да кажем за изнасилвачите и убийци на деца, или мангалите убили старци за два лева? Кога и за тях ще има доживот? (кото не може изобщо без живот).

Полицаите не се барат. Освен тях не се барат лудите, циганите, наркоманите и педалите. Забравих лезбийките, манафите, педофилите и некрофилите. Само че, според мен, горепосочените трябва да си окачат големи табели, с които да обозначат своята принадлежност, не мислиш ли?

никъде не съм чел с какъв куршум е убит Шарков,отделно къде е прострелян. Да не би да е приятелски огън или рикушет от него.

Накратко - Емил Шарков е мъртъв, а основните виновници за това са в политиката.

Гледам коментарите, чудя се и не мога да се начудя. След толкова години експертизи, доказателства, разследвания и свидетелски показания, бай Петко го осъдиха за нещо, което НЕ Е НАПРАВИЛ. Още повече, че е имал право на самоотбрана, което го оневинява НАПЪЛНО. Кажете ми, кой плаща на съдийте, за да осъдят някого въпреки собствените си убеждения и представените доказателства. И защо не се търси отговорност на оня лумпен, разрешил "показната акция" и ако не пряко, то косвено виновен за смъртта на Шарков. Чувам, че същия лумпен в момента е някакъв координатор на "Атака", явно тихомълком са го шкартирали от полицията... Ама защо тихомълком, а не публично?

vasil

Законът,визиращ правото на самоотбрана е от 1968 г.и отрича правото да се самоотбраняваш с ловно оръжие.Харесвало се-не харесвало - това е!Разтягаш градски легенди.

Какви градски легенди бе, тъпак? Шарков е убит с куршум от Калашников, а не с ловно оръжие! С ловна пушка изобщо не е стреляно. Я влез в час, а после репликирай тези, които познават случая.

КВО ПРАВЯТ В ДОМА МУ В 6Ч. СУТРИНТА РАЗБИВАЙКИ ЖИЛИЩЕТО МУ . ПЕТКО ПОПАДА НАПЪЛНО ПОД ЧЛ.ОТ НК. ЗА НЕИЗБЕЖНА ОТБРАНА.

vasil

В затвора ще,попадне под истински членове.Възрастта и килограмите не са защита в случая.

ЖЪЛТАТА СГАН! Дето се има за журналистика! ЧАКАМЕ ИНТЕРВЮТА С НЕГО, С МАЙКА МУ, която е абсолютна съучастница, подстрекателка, виновница и възпитаница на този психопат. ЧАКАМЕ! КАПАТ НИ ЛИГИТЕ ! НО за истинска журналистическа ЖЪЛТА АГРЕСИЯ КЪМ ЕДНА МАЙКА-ПСИХОПАТКА, АНТИХРИСТИЯНКА. Не ни забавлявайте с Мара Отварачката и другите несретници продажни! Време е обществото да чуе, да се оголи престъплението да мачкаш, да насъскваш детето си... Искаме и психоаналитици! И ДОШЛО Е ВРЕМЕ ВЕЧЕ ДА СЛАГАТЕ МИКРОФОНА ПРЕД БАЩИ И МАЙКИ НА ПРЕСТЪПНИЦИ И ВСЯКАКВА СГАН.

А защо имаш нападки само към едната страна, като в случая са две. Защо не дадат микрофона на началниците от МВР да кажат за какво са пратили група за бързи действия от дирекцията на МВР София за една баба и сина? Много смърди тази история.

Ало, МВР са държавата. За каква страна говориш? Има опасения, прави ли са били, прави нали, какво ги виниш, или да се намираш на приказка? Усещаи се. Жив престъпник защитаваш. Кой има пушка? Защо му е? Да продължавам ли?

Забравихте, че този психопат е вадел пушки срещу шумните деца от съседното училище. Има ли право на това?????? Забравихте ли защо беше тази акция???? Та и защитници му станахте горещи! В България никой няма право да плаши деца. Щом е психопат, значи с полиция трябва да му се вземе оръжието. Друга тема е как е било организирано и къде е грешката на МВ. НЕ ОЧАКВАХ, че децата са нещо за обстрел на смахнати чичаци с амбициозни майки-клюкарки. Кажете кой нормален мъж ще живее с майка си до тази възраст, ще крещи по децата от училището, ще им вади пушки.....ПРАВИЛНО, че и майката е за разпит. Но характеровите психопатии не могат да се докажат и освидетелстват. А с такива баби е пълно - на всяка улица, през две-три къщи.

Така скапаха народа че всеки предизвикан от МВР по този наччин най-вероятно би предпочел да се защитава. Кой вярва вече в тази дръжава и институция която само охранява погребенията на престъпниците и техните началници от народното събрание?

С извинение, човека изнги в гроба, съда сега с присъда? Ало, добре ли сте? Кой ви плаща за неща ясни като бял ден? С такива съдии тежкари, с такъв съд, България я чака само нещастие. До кога народа ще чака да се гаврите с него? Луднахте държавата. Вината ви е голяма, повтарям тежкари, недосегаеми и велики. Вие сте слуги на този народ, но кой да ви го каже, нямате уши. Недосегаеми и ужасно хитри това са съдилищата, правят си каквото искат и баламосват народа, че са върхът на справедливоста.

СВОБОДА ЗА ПЕТКО ПЕТКОВ!!!!! Нахлуване в жилището му, частна собственост и САМОЗАЩИТА!!!

НА АМЕРИКАНЕЦ, БЕ! ТУК НЕ Е АМЕРИКА.

Не е Америка но се управлява и влияе от Америка. Щом са решили МВР да се правят на американци то и човека е решил да се направи на американец и да си защити собстенноста, себе си и майка си. От де да знае тези телефонни измамници ли са или магистрални ченгета обирджии?

Тежко болен човек и опасен луд които не бил под наблюдение и е изпуснат. Не съм сигурен обаче мисля, че полицията не е трябвало да действа преди с болният да е установен контакт от психиатър.

Човекът благодарение на това чудо БГ правосъдие е единственият успял да изстеля куршум за калашник през ловна пушка със съчми. На всичкото отгоре виновен и за рикошетите с които са се самонаранили поради некадърност.

Не бе, Петко е уплашил нашите командоси до такава степен, че един от тях се е самоубил, а останалите са се самонаранили. Т.е. подтикнал ги е към самоубийство със престъпен умисъл. А може да им е отнел Калашниците и да ги е застрелял, толкова уплашени са били, горките...

vasil

Познанията ти за оръжие клонят към НУЛА.

И защо това дело го таралянкат по толкова инстанции? Чий дрислив задник лъсна на първа ръка пред нас? И бай Петко да не вземе да пише до Чичо Дони Тръмп да иска и него да подведе под ,,закона Магнитски,,?

така така, а за чернилките дето всеки ден колят - 54 осъдителни присъди и да ходят да си живеят където си поискат. Нали така? А за стотиците боклуци, дето бият и унижават българи (Русе, Асеновград, София-Малашевци, Стара Загора, Нова Загора) за тях - още еврофондове. Да не забравим да вдигнем и данъците, че живеят лошо.

А какви книга е чел дядо Петко като малък? .. За партизани и ятаци, или по-нови за парче терористи? Mного подготвен се е оказал. И спец полицая е заблудил да свали оръжие... Шиши - подготвящ се за криминалист

Деда ти петко е служел и клел в БНА - Българска Народна Армия. Не е смехоран като тия пишман рамбовци! Явно много са ходили на безплатно кино в МВР.

Един въпрос към МВР. Ако на мястото на Петко Петков беше примерно някой от известните мафиоти в България Пак ли така яростно щяха да нападат като башибозук или щяха да подвият опашката? :))))

Просто нямаше да се осъществява акция срещу него.

Вие сте достоен за редиците на МВР. Незбавно си подайте документите и ви гарантираме 99.99% че сте избран.

По принцип човека е прав. Има ли осъдени от МВР за "брилянтната" акция.

Господине, ама ние от МВР не сме сигурни дали е имало изобщо такава акция в това време и на това място. Бяхме на кафе в съседното заведение на дирекцията и низнаим нищо! Тези са били от дирекцията на МВР - София, там се правят на велики.

ОсноваваМ обществена отворена мобилна група ,,Свобода за бай Петко,,!