Експерти призоваха ООН да забрани роботите-убийци

Илон Мъск и още 115 експерти призоваха ООН да забрани създаването на автономни оръжия.

Обратно в новината

Коментари - Експерти призоваха ООН да забрани роботите-убийци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

неговите приятелчета ,уж гении създадоха свръх компютри с програми с изкуствен интелект! сега напр. фейсбук разполага със всички данни за всеки и може да прави невъобразиме золуми и атаки!!!

Направо си затвори акаунта.

Ами то, филми, като Терминатор и Матрицата, а и много други, както и романи, повести и т.н. произведения и продукти на научната фантастика, засягащи темата, не са направени случайно и носят определено конкретно послание и смисъл, но на самозабравилите се политици и власт-имащи, едва ли им дреме от това...

тои доналд кук остана в морето сляп и беззащитен ...та на един робот няма да намерят цаката ...:)

Е няма па, ще си ги правя!!!

На САЩ никой не може да разпорежда, ще правят каквото си поискат.

създадоха свръх компютри с програми с изкуствен интелект! сега напр. фейсбук разполага със всички данни за всеки и може да прави невъобразиме золуми и атаки!!!

По същата "експертна логика", веднагически трябва да се забрани и железницата, тя доказано индустриализира войната..!? Но пък, щели да решават как да изглеждало бъдщето... - ХАХАХАХАХАААААААА! Висша форма на тъпизъм в най-примитивен вариант. Не спряха да зациклят на същото място и това е! Докато са център на вселената и вярват, че Бог работи за тях, няма откъде да им посветне в квадратните глави, че опцията да определят бъдещето от гледна точка на развитието на технологиите в настоящият момент, изобщо не е било в менюто от пещерата до днес. Все пак, хубавото е, че нищо не зависи от тези клоуни.

Бедна ти е фантазията, ако се реализира такова самообучаващо се нещо. Терминатор филма ряпа ще яде пред такова нещо. И ако попадне това в ръцете на някои терористе, друга песен ще запееш. Машините скоро креативни няма да станат, но виж за нещата за които са програмиране нямат спиране.

Късно Минке, късно!!!

мандалото лопна

Няма и не може да има спиране на роботите убийци. Колкото спряха атомното оръжие, толкова ща спрат и роботите, това нещо не зависи от никого, просто сегашното време и технологии го предлагат. Невъзможен е никакъв контрол, просто ще стане, кой с кого ще се съобрази, никой с никого. Който може ще ги прави, други ще ги купуват от тях и естествено ще може и да ги ползват. Няма оправия.

Значи - с ракети - може, ма с роботи - не може. Може да утрепеш милиони хора с шрапнели, ама - лично, без роботи, щот последните са лоши!

въпроса е в контрола, не в хуманността или личната отговорност.

Употребил си "лично" -защото рано или късно ще понесеш отговорност/а дано/... Винаги можеш да кажеш,че робота ти е хакнат и затова прави простотии.

Прав си! Къде-къде по-добре ще се чувствувам в инвалидна количка поразен от неавтономно оръжие.

Кой ще контролира и как ще го прави, Най силно въоръжената държава в света, може да контролира останалите, за да НЕ развиват въоръжението си и да НЕ могат да й се противопоставят по никакъв начин. При това -законно! Какви ООН -та, кви 5 лева? Аз нямам спомен, ООН да е спряло някоя агресия на САЩ срещу коя да е държава. Даже, след агресията, праща там "сини каски", та да не би случайно, държавата да се освести след разоряването й от краварите. Та -кой може да контролира световния терорист?

Цитираните в статията "призовават", след като са в челото на списъка с онези, които продават на Пентагона технологии и Ноу-хау. Как мислите -техният призив, срещу тях самите ли е насочен?

Почти 1:1 с това, което пише в статията на Литературен вестник "Кибернетиката - наука на мракобесието" от 1952г.

по онова време имаше списание "Кибернетика" в Бг

Много е странно как има международни организации които уж контролират с какви оръжия може да се водят войните, обаче не могат да спрат самите войни.

ЕВТИН ДРОН С РПГ ИЛИ ОГНЕМЕТ ШМЕЛЬ ПРАВИ ВСЕКИ НАТОВСКИ ТАНК НА ДРОБ-ДЪРМА :)))