Момиченцето от Бургас убито след спор за наргиле

11-годишното момиче от Бургас, намерено мъртво в асансьор, е било наръгано от 15-годишния си убиец след нелеп спор къде да пушат наргиле.

Обратно в новината

Коментари - Момиченцето от Бургас убито след спор за наргиле | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да се забрани на малолетни, да имат профили в социалните мрежи и да боравят с Интернет. Или ако се налагам, по образователни причини, защото все пак светът отива напред), това да става с акаунд на родител или попечител. Тогава, отговорността е на родителя, докато порасне и поумнее детето. С помощта на МБР, Мин. на образованието и други институции (медиите!!!). няма невъзможни неща!!!!

много хора които правят деца ги оставят майката да се грижи за тях,а те да си развяват байряците и след някоя година като ги отхвърлят и другите жени се сещат,че имат деца и започват да се правят на много загрижени! Да сте мислили на времето,децата се срамуват от такива бащи и не искат да ги виждат дори!Те искат родителите им да са заедно и да се обичат!След като не си погледнал детето си,не си се грижил за него какво търсиш!!!!!!

Много шум за нищо. От тия хаир няма да има. Да мра. От малки отрепки.

според мен момчето е искало секс с момичето, момичето го е отхвърлило и това го е вбесило, това е много по-вероятно от наргилето.

В телевизията "изтъкнати" продуценти, програмни директори , водещи и т.н. ни убеждават : Телевизията била за забавление, а не за възпитание за да прикрият , че са готови на всичко от алчност за пари. В училището: Училището дава знания и нямало задачата да възпитава. Родителите увредени и объркани от пропагандата, със сбъркана ценностна система и безкрайния "либерален" преход се борят за оцеляването си. Децата от малки под влияние на разни "институции" претендират за "правата си" и налагат прищевките си над родителите. Резултат- разлагането и изчезването на един народ. Не ни лъжете - какво и кого прикривате с наивната версия, че децата са се скарали къде да пушат наргиле? Версия очевидно измислена от скъпо платен адвокат на "нашето" момче

Завършено наркоманче убило кандидат наркоманче. Съдба...

Родителите били виновни. Как обществото помага на родителите -С това че са под непрекъснат срес за оцеляване -Че непрекъсанто децата от телвизия реклами се насърчават да искат неща да им бъдат купувани. -Че няма скапан Западен празник които да не трябва да купуваш нещо. -Цялото общество е ПОД БРУТАЛЕН СТРЕС ТОВА НИ ГО ДОКАРА КАПИТАЛИЗАМ И ЕВРОТАЛАНТИЗМА . Вие знаете ли каво се случва въобще с децта..... Те дори незнаят къде са ..... Облъчвани са 24/7 да бъдат куул да пазаруват да са роби на американските скапани цености. ТОВА Е РЕЗУЛТАТА. Да ама при мен не беше така...... Дори на разхайтени родители институциите помагаха на децата да станат добри членове на обществото. Който не ТВУ , Плевен дисципа и после Белене....

Глупости. Празни оправдания. Призраци в главата.

Майка и се казва Мими. Видях в ъв фейса. А убитото дете има много профили. Изтървана работа

Много деца използват фейсбук заради игричките там.

Само ако родителите позволят...

дали тя е изтървана или на този дрислъо няка коj да му тегли як боj. лажното на 15 и наргиле пропуши и въоружен ходи. по мое време момчетата на 15 си играеха на топка пред блока...

И двете! И той и тя...изтървани деца. Той на 15 въоръжен и агресивен. Тя току що навършила 11 - на срещи с непознати, свалки с батковци във фейсбук. А наргилето са щели да го пушат двамата.

Липсвам ви нали................... Ама нямаше банани......

Лично познавах едни момчета на които баща им беше заклан в апартамента си от цигани по времето на соца. Естествено никой не разбра за този случай.

Естествено и при мен е имало...... изключения ......Знаеш ли какво се случило с него а ? Разстрел....или доживот....... Деца обаче на 15г да убие такова на 11 НИКОГА НЕ ГО Е ИМАЛО ПРИ МЕН Евроатлантици това е ваше дело....

ТОВА СА ЦИГАНИ, НАЛИ ???

Ти да не си мислиш,че ние българите сме по-стока от циганите. Изроди има от всякакъв етнос.

Да ви се..а на ЕС и Демокрацията

Защо не се пуснат медиите да го снимат този малолетен убиец,да го видим и чуем защо е извършил това чудовищно престъпление?

Това, че толкова малко дете има профил във Фейсбук е в основата на нещастието.

Имала пет профила във ФБ, кой от кой по-вулгарни и нахални ... Сигурно от сутрин до вечер е гледала в някакъв екран - на ТВ, с "ВИП"-парцалите - курви и проститутки, наричани ту певици, ту манекенки, ту говорителки по ТВ ... и на разните си електронни джаджи, щото родителите много я глезели (по приказки на познати на семейството от Бургас), тя била тяхната принцеса, купували ѝ всичко, бащата живеел в Лондон - явно е разполагал с възможности да купува тук разни глупости ... Но понеже акъл и възпитание не се продават или купуват - точно с тях е станал сакатлъкът! ...

Проявете малко уважение към смъртта. Как не ви е срам по този начин да пишете сякаш обвинявате жертвата.

Чак пък вулгарни... Не подкрепям това деца да имат профили във социални мрежи, но си е дете, вижда се. А и не се знае каква е истината... Децата са наивни и доверчиви, а когато са сами, лесно биха могли да бъдат подведени.

Що, някак си по-различно ли щеше да е ако се беше запознала с този в парк, в заведение или в училище? Социалните медии са само технологично средство! Какво правят там децата зависи от възпитанието им!

Дори да се срещнат в парка няма веднага да завържат контакт, а мрежата скъсява дистанцията. Децата се доверяват на джаджата, която имат, а не на човека от другата страна. В България е слободия и родителите насърчават съвсем малки деца да си създават профил. Фейсбук е за пълнолетни, има го в условията му. Пощите също не са за толкова малки, пак по техните условия. Кой направи регистрацията?

Даже соц. мрежи имат момента, че информацията е публична, т.е. мама и тате могат нагледно да видят какви ги върши отрочето и ако са родители на място -да вземат спешни мерки!

Момичето си е играло със ФБ, вероятно има няколко профила заради игричките там. Чак пък вулгарни, я се опомнете малко.

Вижте и профилите - въобще не става въпрос за някакви игрички. Играела си е с батковци.

Тази версия с наргилето е несериозна, най-вероятно момчето е искало да блудства с момичето в асансьора и след като е получил отказ я е наръгал.

По интересен е въпроса защо въпросното момче е носело нож за хляб в себе си в асансьора...!

Защо лъжат хората? Как така полицаите на доверие приемат версията на убиеца? Вещите и са у него, очевидно най-малкото е ограбил момичето, какво са правили в чужд блок, имало е нещо там, може би момчето не е получил това, или се е опитал да я изнасили. Пълен абсурд, пак замазват очите на народа, казват и първоначално тежката присъда, след това вкратце, че той не може да бъде осъден на толкова! И най-накрая дайте лицето на убиеца да му видим истинския произход!

Бащата на убитото момиче да му отреже мъдете , за да няма престъпно поколение !

Няма, той седнал да пише във Фейсбук...

Странно е че този тинейджър е решил да се напуши с малко момиченце. Повечето на негова възраст се интересуват от "каки".

Ако си спомняте първите съобщения бяха "млада жена, видима възраст 20 години!" Момиченцето отчаяно е искало да е "кака". А момчето е знаело, че малките лесно се лъжат...Предполагам, че си е мислило, че е с по-голяма все пак...от 11.

Заели сте се с момиченцето...а виновника...на завет в коментарите.

Защото бездушието и безсмислието на подобно убийство просто ме оставя без думи....на 15 това дете не се знае дали въобще има останало нещо човешко в него.

Пълна деградация, липсва среда която да даде елементарни ориентири на подрастващите. Биг Брадър и няколко шоу програми не вършат работа.

За сега нищо не знаем за момчето, за да го коментираме. Лично аз имам теория, че може да е от малцинствата и за това да го крият. По принцип престъпниците дори деца, ако са българи излиза цялата информация за тях. От етноса ли е обаче, крият до последно дори инициалите.

Наркотиците им изпържиха мозъците на подрастващите! Тепърва ще четем за такива изтъпления!

Да не би случайно да са си играли на син кит м?!

Нещо не се връзва - бащата е сключил брак преди 2 месеца с някаква казахстанка, която май не е на момиченцето майката. Пропуква се версията са идеалното семейство. Май семейството е било проблемно и детето е платило за глупостите на родителите си.

"Проблемно" като 90% от семействата! Къде в днешното ежедневие имаме идеалното семейство? Това не е оправдание за зарязване на детето...макар и не официално изоставено.

Интернета трябва да бъде строго контролиран за деца. Всякакви социални мрежи не са за деца. Като бях малък социалната мрежа беше на градинката пред блока

Точно както с ножа е можел да нареже хляб, но е избрал да убие този младеж, точно същото е със социалните мрежи! На моят десет годишен син фейсбукът му е съставен от семейството му и приятелите му (с които така или иначе играе пред блока) и в мрежата е зает да си обсъждат кога да се видят, какво да си носят (топка, колело и т.н.), споделят снимки от почивките си, даже си обсъждат домашните и уроците...Това е. Социалните мрежи не са виновни за липсата на възпитание!

Напротив ОТДАВНА има изследвания за вредата от социалните мрежи.....Профилирането на децата и много по-голяма склоност към депресии...... Абсолютно невъзможно е да бъде контролиран ФБ особено терорът с рекламите. Рекламите са профилирани.... внимателно изследване на поведенето на подрастващите и въздействие върху тях

Не отменям задължението ни и като родители, трябва много да работим с децата си и да се борим с всички изкушения които улицата предлага ежедневно на децата ни, но в цялата тази ситуация много важна роля има държавата, която за съжаление е тотално абдикирала от всичките си задължениея. Да споменавам ли всички интернет кафета които са пълни с малолетни и им предлагат наргилета. Или да питам кой контролира това? А как се продават тези наргилета, или тютюните за тях? Много въпроси напират, но едва ли някоя институция ще поеме отговорност.

:) Щото пък едно на 11 ще извади 20-30 лв да си поръча наргиле в заведение, като може да си го купи цялото от магазин "за левче" за 7-8лв...Не че не може...но все пак възпитанието е в основата. Държавният контрол е на второ място след родителите.

Щото нали се сещаш, че днес е наргиле, а като стане на 14-15 и го намери сводникът или наркопласьорът, детето трябва само да се справи. Държавата не може да е навсякъде...

Интересно - значи родителите са задължени да си следят децата 24/7, а задължението на държавата /в лицето на полицията напр./ е да си взимат заплатите и нищо друго ли .................

Който си прави децата е длъжен да си ги гледа зорко, да ги възпитава, да знае къде ходят, с кого дружат. Децата не са домашни любимци, които само да нахраниш и изведеш на разходка(ако е куче). Трябва преди всичко децата да разчитат на родителите си. Държавата не е абстрактно понятие-държавата сме всички ние, които обитаваме тази територия наречена в случая България.

От любопитство намерих и разгледах профила на въпросното момиче във фейсбук. Оше през 2015г.(2017 е на 11г, направете сметката) има качени картнинки на марихуана и постове за ЛЮБОВ! ИМА СНИМКИ НА ДВОЙКИ, КОЙТО СЕ ЦЕЛУВАТ! ТОВА Е КАЧЕНО ОТ 11 ГОДИШНО ДЕТЕ ?!!?!?!? Преди година и полвина има снимка 'Marijuana is my life' КАК Е ВЪЗМОЖНО ? Децата бързат пораснат.. искат да са като по-големите, но нямат никакъв опит в нищо!!! Много жалко за детето.. много се натъжавам на такива случки.. А за бащата направо нямам коментар.. в профила му пише, че живее в Лондон!! НО във въпросния случай е било достатъчно да разгледа профила на ДЪЩЕРЯ СИ! ОТ ТАМ СЕ РАЗБИРА, ЧЕ НЕЩО НЕ Е НАРЕД!

разбира се, че е много важно къде да се пуши наргилето!! особено когато го пушат двама гамени на 11 и 15 години!

Аз съм потресена. Това момиченце - Бог да го прости- е било толкова объркано за възрастта си. Тя е имала цели 5 профила само във фейсбук и явно е водила доста активен живот там. Може ли току що навършила 11 години да пише в полето за представяне : "ко ми гледаш профила бе батка"...От другите коментари впечатлението става още по-зле. Грубовато държание, арогантно...Много объркано дете, явно вътрешно нещастно, търсещо внимание и поставило си за цел да се докаже като оборотна кака, явно измъчвано от комплекси. Как може родителите да са проспали всичко това??? Как може да не са забелязали, че нещо не е наред с малкото им момиченце? Единствено дете им е. Как може! Ами сега??? Сега е късно вече да и обръщат внимание и да я предпазват. Как ще живеят тези хора? Господи смили се!

Нещо грешиш, било е "много добро и усмихнато" дете...

Нали!

Ти още малко и ще изкараш виновно момиченцето. Тоя 15 годишния дали казва истината? Свършиха ли се съученичките...та налита на 11 годишни деца?

Не се чудя чии са тези деца и защо са такива, докато има хора, които в интернет ми пишат без да ме познават и се обръщат към мен с "абе госпожо". Това "абе" на село си го употребявайте или вкъщи! Виновни са родителите, ясно личи от поста ми, че не са обърнали внимание на едничкото си детенце, което очевидно е крещяло за внимание, не е било щастливо и се е стремяло към фалшиви ценности - аз това ясно съм го написала в поста ми, който вие не знам как и по кой диагонал сте прочели, за да си извадите тези погрешни изводи!

Отговарям ти: "Ко ми гледаш профила бе, батка" Това не речник на родители в къщи. Това е ревчника на Биг Брадър и Златките. И ако майка и татко са наработа втора смяна, кой да обясни на детето , че помията Биг Брадър и Помията на Иван и Андрей в най-гледаното време е помия сервирана от терикати като семейство Сърчаджиева -Ласкин за простаци с много пари и за чужди деца ( не затехните), а СЕМ си затваря очите също срещу мног пари Дано сега не ме изтрият, защото предния път ме изтриха

До 10 години детето трябва да е непрекъснато наблюдавано вкъщи и навън независимо коя смяна са родителите. С една дума до 10г. не би трябвало да е виждало дори Биг Брадъра. А след тази възраст - има ограничители на каналите, които на по-модерните телевизори могат да се поставят от телевизора, но могат да се зададат и към доставчика. В краен случай мама и тате могат просто да нямат кабелна телевизия и да карат на ефирна...а детето да си има график какво и кога да гледа!

Опростачването от ТВ екрана е минало всякакви граници. Ние сме виновни че го допуснахме.

Истината е, че макар средата да влияе (в това число и телевизията), детето в крайна сметка заприличва пак на родителите си...или поне на тези хора, с които контактува най-много. Ся ако е оставено "на отглеждане" на телевизията (защото аз познавам такива семейства, в които детето гледа телевизия постоянно)...да ще заприлича на това, което вижда от екрана!

Ако е вярно.....наргилето е в този блок. Какво общо има 15 годишен с 11 годишно дете? Възможно ли е момичето да не е искало да ходи....там където я е водило момчето? Защо това момче носи нож???

Въпроси сега много. По-важното е кои са родителите и как е гледано това момче? Знаят ли те какво прави то през деня? Ако да - защо не са го насочили в правия път? И къде са социалните служби в тая държава?

и ето още една причина лятната ваканция да се намали и да се измислят повече лятни занимания за децата. за да не се чудят какво да правят с толкова много свободно време и къде да ходят да пушат наргиле, а да правят нещо активно, което да ги обогатява. спорт, изкуства, да насочват енергията си някъде другаде. тогава може би ще намалеят този тип новини.

Щото нали дори и през ваканциите мама и тате не им се занимава с децата, та да постоят още малко на отглеждане в системата :)....или пред телевизорите.

На мама и на тате никой не им дава по 3 месеца отпуск, та да си гледат 11годишните отрочета. Но това пък не дава право на един15 или колкото и да е годишен изрод да отнема чужд живот. Между другото убиец не се става за 1ден. Този явно отдавна е имал признаците, но никой пколо него не е обърнал внимание на това. Там е трагедията.

"Момиче на 11 години пафка наргиле, запознава се с мъже по фейсбук и излиза с тях по незнайни сокаци. Родителите са за бой" Много добре казано. Голям брой млади жени и момичета все още деца се показват в социалните мрежи с какви ле не снимки, пишат си с кого ли не, какво ли не, като се правят на голямата работа, но явно рано или късно си намират майстора по един или друг начин. Много жалко както за жертвата така и за убиеца. Престъпление без смисъл.

може да няма родители,ако имаше нямаше да стигне до асансиора,сираче е и вече е без значение кои се представя за баща вече официално не е баща на никого

Въведоха понятия-хиперактивен и дете със СОП(специални образователни потребности).Второто ако е за деца с по бавно развитие или някакъв физически проблем го приемам безрезервно, но за диви малки гамени въобще не съм съгласен.Хиперактивен ли?попитайте родители чийто деца са в детска градина.Във всяка група от трета нагоре има по няклко малки келеша кпито вгорчават живота на останалите деца, родители и учители.И нищо неможе да направиш, защото видите ли, закона бил такъв.А законите знаем кой ги пише и предлага-юристи(съдии,адвокати и прокурори) все такива са в законодателни комисии.Понякога много млади келеши без житейски опит, но знаещи, че колкото един закон е "лабав" толкова повече работа и съответно лапане ще има за тези тумбаци самообявили се за божества и ревящи за независимост, но в такава форма да могат да дерибействат.Ако има справедливост това 15 годишно лайно трябва бял ден да не види докато е живо.Трябвали да му дадат шанс-да ако детето не бе убито.Убиеш ли по такъв начин умираш и ти.В това време на масирана информаия и безпроблемна комуникация трябва тотален контрол над подрастващите и малолетните.Справедливо е когато не носиш отговорност за постъпките си да бъдеш контролиран , иначе ставаш като нашите съдии-независими дерибеи, нямащи нищо общо с правото, чиято основна идея и цел е справедливоста.Мир на праха на невинното дете.

"Хипер активен" и "склонен към агресия" са различни неща...Хипер активните деца търчат като ненормални и трудно задържат вниманието си...ако се работи от детската градина с тях не създават кой знае какви проблеми нито в градината (защото там дисциплината не е толкова сериозна) нито в училище!

Точно тези врътки с понятията водят до свинщините.Като си хиперактивен, ще насочват енергията там където е нужно.В противен случай става агресивен.Както е и с гениалноста , която е на крачка много често до глупоста.Иначе действително, не всеки хиперактивен е агресивен.Другото важно е контрола над "хамавите родители".ПАк от няколко такива зрънца в социална група-детска градина училище,колектив или жилищен вход страдат свестните хора, а закона гледа на такива със снисхождение.Сега наравно с келеша-убиец трябва да отговарят и родителите му.Недай Бог да са разведени и да не упражняват контрол.

Бащата беше написал статус, че тва нашто не е държава ...

кож да я запулни,кож да я запулни...

Въпросът е той до колко е родител...щото не държавата му е отглеждала детето. В случая аз съм възхитена от полицията (като единствен участник от държавните институции). С толкова малко начални данни, толкова бързо разкриване на това тежко престъпление е брилянтно свършена работа! Браво на следователя!

Костов е виновен май! Кой друг!

Момиче на 11 години пафка наргиле, запознава се с мъже по фейсбук и излиза с тях по незнайни сокаци. Родителите са за бой

Жестока и нелепа смърт!Да не е човек на мястото на родителите, изгубили детето си... На 11 години вече не са съвсем малки, няма как да го държи майката за ръка, нито пък да контролира изцяло излизанията.Грешката на родителите е била, че не са научили момиченцето да е повече от предпазливо, особено от контакти с непознати в Мрежата, а и тотално да избягва срещи с такива.Би трябвало виртуалните приятели да си останат изцяло във виртуалното до момента, когато връзката е ясна и стабилна, а и човек е достатъчно зрял, за да може да прецени риска от дадена ситуация и сам да се пази.За жалост децата са наивни, но поне трябва да бъдат подготвени да не се доверяват, ако е необходимо това през ден да им се набива в главите, за да не се случи непоправимото.

на 11 са си малки, в щатите има закон под 12 годишна възраст да не се оставя без надзор дете. а в повечето социални мрежи не случаино има граница за възраст при регистрация - 13 години.

Един от най големите бичове на съвремието са социалните мрежи ,нещо което заедно е вредно за много млади и неуравновесени младежи.

Социалните мрежи са само инструмент за комуникация. Ако родителското тяло не може да си свърши работата и детето не знае как да се държи не са виновни технологиите.

ран и ът, сорос, дълес и слънчевите изригвания са виновни, че си направихме псевдодемокрация в бг! Те са виновни, че ни управляват старите СОЦ боклуци и децата им! Те са виновни, че деюре сме в ЕС, ама ДЕФАКТО сме си руска губерния! Че имаме мутри като раССия! В Зап. Европа няма мутри! Пеевски, Доган, Тикван, КТБ, Белене, Лукоил ... всички следи водят към Масква!

На 11години,?пуши наргиле?А някой още играят на топка пред блока.Ужас.Безумие!.Бащата чак намери сили да пише във фейса.

"...но той като той е непълнолетен, наказанието ще се редуцира на от 3 до 10 години лишаване от свобода." Бе какви 3 години - пратете момчето на лагер, за да се възстанови, защото е много малко дИтето.

Алооо, другари къде са родителите на това 11 годишно момиче ...???? И защо са го оставили да скитори само из града ????? Имам много въпроси... та това е дете на 11 г, което не може само да прави преценка :( Хайде моля, сега да не се извиняваме, че били работели и били заети......Заети с какво с всичко друго, но не и да обърнат внимание на детето си!!!!! Да едно време и ние сме стояли навън до тъмно и сме играли в махалата, но тогава времената бяха други!!!!!!!!!

Алооооооооо... другарю, защо Вие не пробвате да задържите едно 11 годишно дете по цял ден вкъщи! Как - с белезници ли, с вериги ли или заключено в мазето ще държите детето??? Особено в София! До училище и обратно със специален бодигард ли мислите да го съпровождате??? Преди да пишете глупости, поне помислете за малко! Законите и наказанията трябва да се променят, а не на жените и децата да се слагат пранги, бурки и да се затварят по таваните!

Всеки бърза да прави изводи по малкото подхвърлена информация. Убил, заради спор къде да пушат? Кой го казва това - същият пубер-убиец. Та той може да си измисли всякаква причина сега, важен е истинският мотив.

Все още не са ясни подробности какво точно се е случило, но то е било убито с един удар с нож в областта на шията. Рече Бог: да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие. А този 15 годишен по какъв образ и подобие е сътворен?!

Айде нацвъкаха ги пак дежурните тролове! Пак КО било добре през СОЦа! Пак планове ран и ът! Пак Путя спасителя! Аре стига веч глупоти е! Путин управлява раССия вече ... 20 ГОДИНИ! И като гледате, колко са цъфнали и вързали! Масови убийства, Сини китове, убийства, мафия, алкохолизъм, спин ... нищо не се е променило там!

Не социалните мрежи са виновни за отглеждането на 15 годишен социопат-убиец.

Кой нормален родител ще седне да пише във Фейсбук след ужасната смърт на рожбата си??? Надявам се, че не е истина, а журналистическа измислица...

ми за жалост не е..Даже статията на дир-а е сложил...виж Любомир Yonchev

Не съм вярвала, че ще ме хване носталгия по мутрите - те все пак имаха някакъв морал и убиваха само с причина...Защото това тук вече е абсолютната деградация - убийство за наргиле...даже не за самото него, ами за това къде точно да се пуши и то от деца.

Не се притеснявай, ако ти е носталгично по мутрите. Просто отнеми предимството на някоя мутра и спечели още днес нова физиономия.

Боже нямам думи!! Що за хлапета са това? На 11-15 се запознават в сайт, ходят по купони, спорят за наргилета и убиват в асансьора!!! Няма абсолютни никви нравствени стойности това българско население вече..пълни мускули, цици и устни, а всичко друго напълно кухо!!!