Китайци искат АМ ”Черно море”, мислят за пристанища

Премиерът Бойко Борисов е обсъдил с китайски бизнесмени възможни техни инвестиции в България.

Обратно в новината

Коментари - Китайци искат АМ ”Черно море”, мислят за пристанища | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... какъв премиер можеш да бъдеш, ако не знаеш поне китаиски...

Ся ЕС ще пропищи, че я даваме на външна страна.. и може да спрат проекта, както се спряха няколко други мащабни такива.. заради, това че са китайци.

Комунягите пак са недоволни от добрите за България новини . Опищяха форума с хлевоустите си злобни простотии .

Е тая магистрала като стигне до Аспарухов мост ко ще се случи? Сещате ли се?

От Бургас единствено има до Москва директни полети извън Европа. Тиквата знае ли, че до Китай не се лети с 160 местен самолет? Кой ще пълни самолета???

Абе пичове, 30 години не ви ли бяха достатъчни за да проумеете, че единствената държава, истински инвеститор в България е била и може да бъде единствено Русия??? Колко още десетилетия ще се надявате на англичани, американци, китайци и всякакви други?? Питам само , от любопитство

Русначат ни натресоха омразния на цял свя комунизъм.В друго на са инвестирали,а само са грабили!

След околосветското на забравения Президент Първанов, който търсеше инвеститори в Камбоджа, Тасмания, Патагония и потеклите реки от инвестиции, последва нов мощен поток от арабските страни. Така се оказа, че икономиката на България прегрява и плажовете са в ръцете на ключови инвеститори изброени поименно от Валери Симеонов.

Г-н БОРИСОВ,нали ще правиш ТОЛ система? Защо се каниш да дадеш кокошка снасящи златни яйца на държавата Китай ?

Китайци искат АМ Черно море, мислят за пристанища А китайките какво ли ще искат.

Не пускайте китайски скакалци, особенно в инфраструктурата. Ако искат да правят бизнес, да създават производства и работни места.

Боце. Само десетилетие на власт и хоп, китайците са тук. И имат огромни интереси. Казаха ли кънгречулейшън и паднаха ли наземи ? Олеле, пак някой преоткри колелото, че и се хвали !? Добре е да се отчетеш за резултата след година. Ако нищо не е станало - виновни са от Позитано...:)

Ние полети до Европа нямаме , за Китай ще пуска!

Хайде да спрем с глупостите. Никаква инфраструктура и никаква земя не трябва да се продава или преотстъпва.

Оффф, дано само не инвестират в китайски миди, че на пристанището в Русе проплакаха от тях;))

Не щем китайци. Искаме си газта от Черно море. Абе какво стана с проучванитята, нещо има ли!?

Има, има - въздух под налягане :))

Ааа нема, нема, дюзата изтърва.

Има, има, ще пълним хъбчето.

Има такова, че се правят проучвания на дъното на Черно море за прокарване на тръба от Крим към България (Варна или северно) - 340 км. Към самия Крим руснаците към момента прокарват тръби с 3 пъти по-голям обем, отколкото са нуждите на Крим. Защото с Турски поток е малко мътна и кървава, та си имат и резервен вариант. Разбира се това не се пише никъде по СМИ на Русия, нито у нас. Сега модата е да ни плюят за ЮП, и то при положение, че България няма никаква вина за него. А рашъните се измъкнаха като посрани, оправдавайки се с нас, за да не плащат обезщетения, хем ние изобщо и не сме им искали такива...

Китайците май не са разбрали че магистралите са запазена марка и бездънна каса на боко и са се насочили в неправилната посока към АМ "Черно море"..

Само като се замисля какъв наплив от чужди инвестиции от катар, от са от китай от къде ли не според боко ни очаква и като погледна спада на чуждестранните инвестиции ми става ясно какво лъгане прави пак боко..И защо си говорехте на 4 очи бе джанъм а не пуснахте медии да чуят как на китайски говори боко и как се разбира или по точно как нищо не разбира и после започва да фантазира

Китайците може да построят завод, върху земя под НАЕМ и да произвеждат стоки... НО всички в завода трябва да са БЪЛГАРИ. Избират си Преставител за БЪлгария, Шеф на завода- Българин и работници- българи... Ако някакви китайци искат да идват да живеят в България, не ни трябва нищо от тях.. Китайците са повече от мравките на земята... и скоро САЩ и Русия ще трябва да ги бомбардират и да ги избиват...

При население от 1,5 млрд. китайци и още няколко стотин млн. корейци, малайзийци и т.н., кажи ми една основателна причина да отварят завод точно в България! Какво да произвеждат в България?

Интересът им е "Произведено в ЕС".

китайците от години вече купуват хубавите ни земи в Пловдивско поле, чрез подставни лица. За какви наеми на земи ни говориш тука? Тиквона и групата му отдавна вече са продали всичко и са взели комисионните си.

Това са глупости, както навремето инвестициите от Катар. Китайците са стиснати откаченяци, които в чужбина ходят с термоси и фиде от вкъщи. Всяка една "инестиция" трябва да носи значителна изгода, за да се навият...и непрекъснато след това се опитват да се пазарят за намаляване на разходите. Ситуацията в Китай е такава, че имат големи валутни резерви, които се очаква да се стопят при компрометиране на долара. Затова изкупуват пристанища, логистични центрове, земя, транспортни компании и пр.

Като се замисля, не се сещам за случай китаец да инвестира някъде и някой да е спечелил от такава инвестиция. По-скоро обратното

Сърбия подписа през май месец с Китай договори за седем милиарда долара инвестиции. Нашите дебили от ГЕРБ изпратиха на форума в Пекин ПОСЛАНИКА ни в Китай, защото дебилът караниколов бил зает с уточняване графика за отпуските и не можел да отскочи до Пекин. Та, ние сега започваме да водим разговори, докато сърбите, румънците, унгарците и хърватите РАБОТЯТ. Яко, а!

да има оптимистични новини

Боко, само завод за суджуци не ги карай да правят , ако им мислиш доброто на хората

ДО ЛЮБО-САШЕ,МНОГО СИ ТЪП,БЕ БРАТО!!!

Нали точно герберите цвилеха, че Орешарски го приемали само в Китай и едва ли не китайците не ставали за нищо ????

ама герберите ги приемат на всякъде, а комунделите само в Китай и С.Корея.

...И аз не съм съгласна . Ще сезирам и Цацаров. И не искам никой да замесва мойто неопетнено име . Ще му заведа дело . Айде де !

Я гледай, как Вожда ти чертае по картата, КУТУ некакъв СТРАТЕк по инвестициите е

Да им даде пристанищата за военни бази на китайците тоя КРЕТЕН.

те са запазени за НАТО. Абе изобщо..

АМ Черно море ли казвате? Че те китайчетата като пуснат 1-2 млн. работници и ще я опаткат за 3-4 дни най-много седмица. Направо Бойко да преговаря за пре-асфалтиране на България, така и така идат китайците.

А лифт до Созопол няма ли да се прави? Или това за инвеститорите от Индия остана? След милиардните инвестиции от арабските страни си трябва баланс.

Що китайците бе Боко? Къде са ти американците? Къде ти са европейците? Нали сме много добре с икономическата среда?

Сигурно се интересуват и от Икономическата Периферия, не само от средата. Че то посредата е най-добре

Нали призоваха с Меркел преди един месец, германския бизнес да инвестира в БГто? Къде е че не го виждам...

Получава се,че Китай е най-големият инвеститор у нас. На всичко,от чесъна, през ИКЕА, та чак до Айфона има етикет: Made in China

Не ме радва това!

Защо ? :))

За къде да карат след това каргото си, бе Бацко.. Що ни си помислиш.. Южнио път на коприната - новио де, ще е от тунела под Босфора до Гърция и Пирея.. А за Европата по - ж.п. през Македония, Сърбия и Унгария.. Северното трасе на пътя на коприната вече е в строеж и китайските тренове си пътуват по него.. Та как твоите корабчета ша са включат в срока - 10 дни в път на каргото от Китай до Европа и Близкия Изток, Като по два-три дни ша минават през Босфора. Пък и там треновете им стъпват в Европата..

Единствения проект, който е от взаимен интерес е една от дъгите на пътя на коприната. Миналата година немците сключиха договор с китайчетата за производство на нов вид вагони за транспортиране на прицепи. Супер нова технология, работеща в синхрон с намаляване на вредните емисии. БХ-С там го няма никъде. Всичко друго е в сферата на добрите пожелания, а нашия в това е цар. Лакардии и празни приказки.

Те китайците и Лас Вегас до Елин Пелин щяха да строят, ама нещо никакви ги няма :)

Само китайци ни липсват! Не сте ли чували за китайската мафия по целия свят Жестоки, алчни, непобедими! Веднъж влязат ли тук - няма отърваване. Спрете докато е време! После ще бъде късно!

В световнио търговски център Илиенци не си ли ходила???

Тиквата пак не позна.

Можем да пробутаме АЕЦ Белене само на по-глупави от нас, ама такива няма по цялата Земя.

Може да им пробутаме реакторите, разбира се за скраб, може и да изкараме 100-200 хиляди от тях.

Ще ги побългарим и тях! Пробва ли китаец гроздова ракия и шопска салата, пиши го балканец вече. На Илиенци вече са гяволи като българите.

Явно това е бъдещето само китайски стоки,всички важни пътни артерии,пристанища техни,за да изнасят. "Един пояс ,един път" или както там беше.Ние няма нищо да произвеждаме и за в бъдеще,и изчезваме.

китайците ще избягат като видят какво е чудо тука!

Кво казахте - китайците идват? Ами, че откога ги чакам.

Първо да иде Бойко да види Пристанище Констанца и тогава да им вярва на дребосъците.

Очертава се един много голям БХ за българския народ.

Твърдо са решили да ни продадат въздуха и кръвчицата , само това ни остана .

Я познай за какво мисля аз. А за какво мислят милиарди китайци няма да познаешь, дори и да се напънешь!

повече отчаяние виждам във всеки твой ход, отколкото оптимизъм. Въпреки чакалската ти усмивчица. Защо ли

Тиквата ама много лоша - нищо не е направила, а курвата Курнелия тя какво направи освен да пълни джобовете си от приватизация и да прати сина си в САЩ с тези пари.

45 фирми от Топ 100 работят в Румъния Георги Брандийски - 18 август 2017, 10:48 Четиридесет и пет компании от стоте най-големи фирми в света са представени в Румъния, информира днес вестник "Зиарул финанчиар", цитиран от БТА. Световните компании са представени или като юридически формирования, или като брандове на вносители, като това се среща най-вече при автоконструкторите. Заедно всички 45 компании имат приход от 5.243 милиарда долара, от които местният бизнес представлява под 1-2 процента. Като оборот, всички чужди компании, представени в Румъния, са имали през 2016-та година около 155 милиарда долара, допълва изданието.

Бойко, не им се връзвай на котайците. Тия не дават комисионни, ама хич. Ще се прецакаш, че и Лилето ще заслабне после !