Въвеждат състрадателна употреба на лекарства

Тежко болни пациенти ще се лекуват безплатно с иновативни медикаменти по пътя на т.нар. състрадателно лечение.

Обратно в новината

Коментари - Въвеждат състрадателна употреба на лекарства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нова възможност за корупция. За статута "опитни мишки" другите са написали достатъчно.

да пускат марихуаната и толкоз!

Като няма концлагери, където да се изпробват новите лекарства, ще се изпробват в колониите. Кво да се прави, ние отдавна сме опитни мишки.

Ти специално не ставаш - мишките са по-умни от тебе :)

Не съм съгласен. Мишките може да са по-умни от теб, защото не искат да са опитни мишки, а ти като те слушам, нямаш нищо против, да си опитно зайче.

еврейският комунизъм превърна българите в бели мишки ,които щът-нещът ще спасяват "човечеството" и безплатно !

"Състрадателната употреба визира лекарства, за които клиничните проучвания са затворени или приключили, не се плащат от обществени фондове, изключително скъпи са, нямат разрешение за продажба и българските пациенти нямат достъп до тях..." Това са вече изпробвани лекарства, не експиремантални, скъпи, недостъпни и единствени за определени хора. И ще им бъдат давани безплатно. Хора като тебе, ако ги нахраниш, ще те обвинят, че искаш да надебелеят.

че като се разболее някой началник, веднага пътува да се лекува я в Австрия, я в Германия, я в Италия... никой от тях не се лекува тука. Също знам, че скъпите лекарства ги има и се дават, НО само на връзкарчета и тези, които са с парите си плащат "изборът на екип" - което е кажи-речи минимум 1000 лева. Работих в болницата, лежах по болниците - знам много добре как стават такива работи в БГ.

темата????? Така ли осведомявате хората?

Да използвате тежко болни за тестове. Трябва да знаят хората за рисковете които поемат и да дадат информирано съгласие.....ама да им е обяснено писмено и разбираемо за какво се съгласяват. А,да не пропусна...и да им се плати за това. Това отваря врати за злоупотреби с осведомяването на пациента и трябва да бъде контролирано.

А ти върху кого смяташ, че се изпробват медикаментите преди серийно производство и след тестовете върху лабораторни животни бе, тъпанар? Върху здрави хора ли, дето им липсва целевата патология?

Това е рисково и опасно! Пациентите трябва да са наясно и сами да решават. Освен това навсякъде по света това се заплаща.

Ще ползват хората за опитни мишки, много състрадателни са управниците.

Лекарствата се изпробват върху мишки. Тях ги изследват за лечебна доза, смъртоносна доза, странични ефекти и т.н. Но какво мислиш следва след това? Серийно производство? Ами не. Колкото и да са изпробвани върху мишки, идва ден, в който трябва да се изпробват и върху хора. Неизбежно е ако искаш ново лекарство.

Сигурно и пари ще получават за това.

Лекарствата в България са с много ниски цени и са апетитни да бъдат изнасяни, добави Нейчева ???????? Защо тогава се купуват от съседите нитурция,гърция по евтино в пъти.

Защото вероятно става дума за други видове лекарства.

да разрешат марихуаната за лечебни цели,докога ще го увъртат ?

за балами!!!! В цял свят при опити с нови лекарства се плаща на тези, които са съгласни да участват в тези експерименти, а тука ще ни употребяват като безплатни мишки. В Испания лекарствата са по-евтини от лекарствата в България, та да не ми разправя, че тук са по-евтини лекарствата. До каква степен трябва да си подъл, за да употребяваш така сънародниците си и да ги третираш като малоумни!!!!!!!

За тестове с неутвърдени лекарства по света се заплаща здраво на доброволци. У нас ни се подхвърля за "безплатно" върху терминално болни обаче.

Нямаш идея за какво говориш.

Няма, ама бърза да демонстрира на всеослушание, че няма! Че и е пълно с подгласници, дето циврят как по тоя начин се извършвали безплатни тестове на медикаменти! Не мога да си обясня как се събра и утаи толкоз тъпотия в тая държава, едно време народът не беше толкова прост!

Това ли сега измислих те.Браво ! Какво значи пък това че лекарствата са ниски цени у нас? Мисля че тежко болните хора трябва да се лекуват безплатно.Каква каша забърквате?

След многото експерименти в здравеопазването, българите официално стават бели мишки за тестване на лекарства.

айдее, форумните експерти се появиха и заръсиха глупости! та да им обясня- състрадателното лечение не е насила. никого не карат. ако болния не иска да се лекува с непроучени лекрарства- може спокойно да откаже и да отиде на хомепопат например. а на онзи отдолу, който се оплаква че щели да правят изпитания на нови лекарства на тежко болни- това беше глупостта на века! а на кого искате да изпитват лекарства- на здрави хора, които няма да получат никаква полза от лекарството?

"а на онзи отдолу, който се оплаква че щели да правят изпитания на нови лекарства на тежко болни- това беше глупостта на века! а на кого искате да изпитват лекарства....." Очаквах го. Може би трябва да поясня и дам пример - човек, страдащ от тежко заболяване, се лекува с дадено лекарство и има овладяване и контрол на болестта. Да го наречем ремисия. Везнайно защо, всъщност знайно, сменят лекарството с друго. То няма ефект и болният умира. Така се случва с около 1000 пациенти примерно, в цяла България. В доклада на докторите пише: "Хората умряха. Върнете старото лекарство." И го връщат, за щастие на новоразболелите се. Но умрелите ги няма. А те са нечии близки. На техен гръб някой фармацевт е отишъл на курорт в Мали или Бали, а други са организирали погребение.

още празни приказки от рода на 'на учинайка ми на една съседка лелината и щерка чула, че...' но забелязвам, че не отговори на върпроса ми- върху кого трябва да се изпитват лекарства, ако не върху болни? да ти обясня ояе за състрадателната терапия: тя се употребява само при хора, за които няма друго лечение. препоръчва се от лекуващия лекар на основата на знания за болесста, механизма на лекарството и каквато събрана информация има за ефекта му. Болният се съгласява, дава се заявка на фармацевтичната компания, която на основата на клиничния казус и събраната дотогава информация решава дали отпускането на лекарството за този пациент е оправдано или не. така че хайде да не говориш глупости за неща, от които не разбираш?

3евзек

Може би трябва и аз да дам пример - човек, страдащ от тежко заболяване, се лекува с дадено лекарство и няма овладяване и контрол на болестта. Везнайно защо, всъщност знайно, не сменят лекарството с друго. Старото няма ефект и болният умира. В исканията на хората пише: "Хората умряха. Дайте новото лекарство." И не го дават.

Аз бях онкоболна, знам как се лекува в БГ, не ми се разправя въобще. Имаше прекрасно БЪЛГАРСКО средство ДЕОДАН се казва, което подобрява кръвната картина, имунитета и премахва повръщане и гадене при химиотерапия, що народ се е спасил с този продукт, ама гадовете НАРОЧНО направили всичко възможно да бъде спряно произвоството му. Геноцид срещу народа си - това е!

У нас цените на лекарствата въобще не са ниски!

Например: Лекарството за онкоболни Тамоксифен / Нолвадекс - В България е около 20 лв, а в Сърбия,в Турция, в Македония - излиза около 5 лв. То се пие всеки ден в продължение на години..

Демек върху тежко болни ще изпитваме новите лекарства. Не че и сега не се прави, де. ЖПи-то на майка ми редовно й вади лекарства от чекмеджето. Майка ми като звънне на приятелка в другия край на България се оказва, че и там са направили същото. И лекарството няма ефект, а през това време майка ми получава кризи.

Какво е това състардателно лечение с недоказани лекарства- на това не му ли се викаше "евтаназия"?

Se taia

Мъка... Откъде ви изкопават бе!?!?! Прочети малко преди да се изказваш неподготвен - евтаназия е умишлено убийство на нелечимо болен човек.

тъп ли си, бе баце, нещо метафори, иронии...

Защо си мислиш, че тук крайният езултат ще е друг?

Не е евтаназия. При евтаназия умираш безболезнено и неусетно. Тук може да си мреш в адски мъки, от неизпитаното докрай лекарство.

Кво значи че лекарствата у нас са на 'много ниски цени'? На загуба ли ги продават? Производителите не искат да продават на загуба? Какъв е проблема ако се изнасят?